15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Lav selv ostepindsvin – opskrift og fede ideer til lækker festmad

Ost pindsvin opskrift ingredienser gange forskellige fest mad

Hvis du i øjeblikket leder efter ideer til en kold buffet, finder du den her. I dag præsenterer vi en klassisk festmadopskrift – det såkaldte ostepindsvin. Du kan hurtigt og nemt selv lave et festpindsvin med lækre ostespyd og bruge det til at pynte bordet til næste lejlighed.

Ostpindsvinet – et festhit fra fortiden

fest mad opskrifter lave ost pindsvin selv

Denne kolde køkkenfestopskrift er faktisk ikke noget nyt. Ostpindsvin fik stor popularitet for 50 år siden og var et must på enhver kold buffet i 50’erne, 60’erne og 70’erne. I dag fejrer den velkendte fingermad et comeback og kan findes oftere og oftere til fester, børns fødselsdage, skovture og familiefester.

Ost pindsvin opskrift børns fødselsdag melon under jorden

Og hvad er egentlig et pindsvin? Denne fingermad består af små ostespyd, der er arrangeret i form af et pindsvin på en passende overflade. Udover ost i tern kan du lægge kød, grøntsager eller frugt på spydene og dermed kombinere forskellige opskrifter og smag. Med dette i tankerne er der ikke en enkelt ost pindsvin opskrift – du kan variere alle ingredienserne, som du ønsker, undtagen osten.

Vælg undergrunden

ost pindsvin baggrund ananas ostespyd cherrytomater

For at efterligne den nøjagtige form af et pindsvin har du brug for en passende overflade. Store frugter er perfekte til dette. Den udvalgte frugt skæres normalt først i halve og lægges derefter med den flade side på en tallerken eller et fad. Ostespydene sidder derefter fast på det som en pindsvinestang. Du kan bruge tandstikker til små ostpindsvin og træspyd til store.

ost pindsvin opskrift ost frugt oliven ananas

Egnede frugter til undergrunden er f.eks. Ananas, honningmelon, vandmelon eller grapefrugt. Ananas og meloner kan også skæres for at skabe et ansigt til dit pindsvin.

brød ost pindsvin grøntsager druespydder

Du kan også bruge brød som base til ostepindsvinet. De små spyd kan let sættes på det bløde brød, og når alle ostespydene er væk, kan du spise brødet direkte eller bruge det til en anden opskrift.

Hvis du ikke vil ofre nogen frugt eller brød til festpindsvinet, kan du lave en base af aluminiumsfolie. En stor kartoffel er også velegnet til små pindsvin med ostespyd.

Hvilken ost er egnet?

Ostpindsvin laver selv ananasost

Ost er en populær forret for unge og gamle og bør ikke mangle til nogen fest. Den kan bruges til at tilberede lækre bidder og servere hele ostefade. Men hvilke oste der er bedst til ostepindsvinopskriften?

Lav selv ostespydespyd til ostpindsvin

Når du vælger den rigtige ostetype til festpindsvinet, spiller smagen en afgørende rolle. I princippet er hård til mellemstor ost bedre egnet til spydning, fordi den er lettere at hakke og står fast på tandstikkeren. Nogle bløde oste er også fine, selvom flødeoste som ricotta, kvark eller hytteost slet ikke er egnede.

Egnede oste til ostepindsvinet

  • Hård ost – Cheddar, Emmental, bjergost
  • Skiverost – Gouda, Edam, Tilsiter
  • Blød ost – camembert, brie, blåost, mozzarella, fetaost

Ideer til lækre ostespyd

ostepølse pindsvinekødspyd fest tilbereder mad

For en ostepindsvin spydt med lækre ostespyd, spiller kombinationen af ​​produkterne den afgørende rolle. Du kan enten vælge en klassisk kombination af ost og frugt eller vælge en individuel variant med kød og / eller grøntsager.

Ost pindsvin opskrift sødt solid ostespyd

Ostespyd med tomater og mozzarella er en klassiker fra det moderne køkken. Cherrytomater og baby mozzarella er bedst til festpindsvinet, fordi de er lette at spydde og ser flotte ud på samme tid. Hvis du vil lægge noget på bordet for kødelskere, kan du også kombinere osten med kød. Om skinke, salami eller pølse bestemmes af smagen. Andre ingredienser, du kan bruge til dine ostespyd, omfatter:

  • Oliven
  • Baby majs på kolben
  • Agurk
  • Sølvløg
  • agurker
  • paprika

Ostpindsvin gør ananas underjordisk pæremund

Osten kombinerer også vidunderligt med frugt. Den mest populære kombination er hård ost og druer. Følgende gælder: jo krydret osten er, jo bedre bliver smagen blødgjort af de søde druer. En anden klassiker er at drikke vin med ost og ost-ananaskombinationen. Det var en typisk festmad i Storbritannien i 80’erne og 90’erne. Andre frugter som bær, vandmelon, honningmelon og cocktailkirsebær smager også skønt med ost. Vores tip: Hvis du vil eksperimentere, skal du altid prøve de valgte kombinationer til ostespydene, før du lægger hele osteborreren med dem.

Lav selv ostepindsvin – sådan fungerer det!

Lav selv ostepindsvin underjordiske kartoffel aluminiumsfolie tandstikkere

I de følgende korte instruktioner forklarer vi trin for trin, hvordan du selv laver et pindsvin. Imponere dine gæster ved den næste fest med en kreativt dekoreret forret, der smager fantastisk og er let at bruge!

1. Vælg substrat og dæk med aluminiumsfolie efter ønske. Basen skal ikke være for blød, men stadig blød nok til spydene. Om ønsket formes overfladen som et pindsvin og lægges på en passende tallerken.

Lav selv ananasost tandstikkere

2. Skær den udvalgte ost og de øvrige ingredienser i små stykker, hvis det er nødvendigt. Læg derefter de små bid på spydene / tandstikkerne. Vi anbefaler ikke mere end fire pr. Portion.

let ost pindsvin opskrift cheddar ananas

3. Til sidst sættes de færdige ostespyd på overfladen for at dække det helt. Hvis ostekagen også har hoved og ansigt, skal du lade den ene ende være fri og lægge sorte oliven eller blåbær på den for øjne og næse.

Dit pindsvin er klar!

Ostpindsvin med en forskel – perfekt til børns fødselsdage

Ostpindsvin med en forskel gør selv mini pindsvin

Som du allerede ved, består pindsvinet af flere spyd med ost, kød, frugt eller grøntsager, der danner pindsvinet. Du kan også forberede disse søde mini -pindsvin som hjertelig fingermad til børns fødselsdage. De er også lavet af ost og små strimler gulerod tjener som pigge. Du kan tilberede sådan en fest snack fra en rund halvhård ost, et skive agurk og et rundt stykke brød. Ud over gulerødderne har du også brug for to græskarkerner til øjnene som dekoration. Med disse miniostpindsvin får du helt sikkert point med de små gæster.

Ostepindsvin udskåret vandmelon fest mad børnefødselsdag

Previous Post
Steampunk tøj – ideer og tips til kostumer, tilbehør og co.
Next Post
Ideer til reagensglas som dekoration, vaser og bryllupsgaver