15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Steampunk tøj – ideer og tips til kostumer, tilbehør og co.

Hentet fra fortiden, men med udsigt til fremtiden – det er steampunk -stilen. Kendetegnet ved den mode i den victorianske æra, er steampunk -tøj blevet en populær idé til udklædning til karneval, Halloween eller temafester. Hvad betyder Steampunk egentlig? Hvordan ser kostumer til kvinder og mænd ud? Kan du selv lave et steampunk -kostume, og hvilket tilbehør passer godt til denne stil? Svarene på disse og andre spørgsmål kan findes i vores artikel!

Steampunk tøj kostumer-vampyrer

Hvad er egentlig steampunk?

steampunk tøj mænd briller lommeur

Steampunk er et fænomen, der begyndte i 80’erne og 90’erne i forrige århundrede og kun omtales som en litterær bevægelse. Dette har udviklet sig til en kunstgenre, en kulturel bevægelse og endda en hel subkultur, som alle er tæt forbundet med den victorianske æra. Steampunk kombinerer elementer fra science fiction, fantasy, historie og rædsel. En futuristisk teknologi kombineres med elementer fra den victorianske æra. Med hensyn til mode og tøj er denne alder, og derfor viktoriansk tøjstil, idealiseret.

steampunk-tøj-damne-accessories-ideer

Steampunkens rødder findes i de litterære historier om berømte forfattere Herbert George Wells og Jules Verne. Tilbehøret, som er en vigtig del af steampunk -tøj, er præcist formet af disse romaner. Der beskrives teknologiens fremtid ud fra industrialismens synspunkt. Derfor er lommeure, svejsebriller og gear en væsentlig del af kostumerne.

Steampunk -interiøret er køligt & skør på samme tid

Steampunk stil smykker – unikke smykker

Steampunk Café i Cape Town med unik kaffe og interiør

Steampunk tøj til kvinder

steampunk tøj kjole rock top hat

Da steampunk -mode er påvirket af den victorianske æra, passer kostumerne til denne stil. Kostumerne til kvinder er særligt elegante og alsidige og minder umiddelbart om 1800 -tallet. Kvinderne kan vælge brede nederdele og kjoler samt lederhosen i kombination med en matchende frakke. Blonder, brokadestof, fløjl og flæser bør heller ikke mangle. Da steampunk -tøj normalt er håndlavet, kan dygtige damer også selv prøve at sy nogle af de mest berømte beklædningsgenstande.

steampunk tøj damer rock corsage hat

Nederdele og kjoler

Uden tvivl er nederdele og kjoler det mest almindelige steampunk -tøj til kvinder. De kombineres altid med underkjoler og korsetter samt matchende handsker og hårtilbehør. Den samlede nederdel er en klassiker i victoriansk mode, så den fungerer også godt i dette tilfælde. Elegante og ekstravagante forklædninger er også helt fine her. Kjolen eller nederdelen skal kombinere perfekt med resten af ​​looket og tale for et harmonisk helhedsbillede.

steampunk-tøj-damer-corsage-elegant

Farverne spiller også en vigtig rolle i steampunk -tøj. Frem for alt bruges tekstiler i brun og sort, som lejlighedsvis kan erstattes af mørke toner som dyb lilla, smaragdgrøn, midnatblå og rubinrød. Bluserne og underkjolerne er også ofte hvide eller elfenben i farven.

steampunk corsage underbust læder

Steampunk corsage

Overbust eller underbust corsage er et af de beklædningsgenstande, der er typisk for alle kvinder i denne stil. I den victorianske æra blev corsager ikke brugt som undertøj, men over resten af ​​tøjet, dvs. som en top. Corsagerne er ofte lavet af læder, brokadestof eller blonder og skal koordineres som en top med hele tøjet.

steampunk-tøj-dame-bukser-frakke-paraply

Veste og jakker

Som et alternativ til en corsage kan kvinder også bære en vest. Dette bliver dog ofte overskydende, hvis steampunk -kostumet kombineres med en jakke eller frakke. Aviator- eller ridejakker bæres også som yderbeklædning, fordi kvinder ofte klæder sig ud som luftpirater, ingeniører og piloter. Derfor bæres læderjakker med nogle kostumer, men de dækker ikke kostumet, men supplerer det.

steampunk-make-up-tips-kvinder

Makeup

For en kvinde er makeup altid en vigtig del af kostumet. Den vellykkede make-up skal være i harmoni med steampunk-tøj og tilbehør og supplere dem. Derfor er jordfarver samt lejlighedsvis sort, hvid og guld velegnet til outfittet. Lyse farver er helt uegnede til makeup og bør undgås. Sminken skal generelt være subtil og se særligt naturlig ud.

Steampunk tøj til mænd

steampunk tøj mænd ingeniør

Mænds tøj er til gengæld forbundet med victoriansk mode og viser ægte elegance og stil. Mænd kan klæde sig ud som kendte repræsentanter for denne tid, såsom Sherlock Holmes eller Phileas Fogg, samt skøre forskere, luftpirater eller ingeniører. Steampunk -tøj til mænd bør altid være gennemtænkt, og alt tøj og tilbehør skal koordineres med hinanden, så et vellykket helhedsbillede resulterer.

steampunk-kostume-lav-dig selv

Dragter til mænd

Herrene fra den victorianske æra fremstilles ofte som elegante herrer, så dragter med veste er det perfekte steampunk -tøj til mænd. Dette inkluderer også skjorter og smagfulde slips, der sikrer et elegant look. De suppleres ofte med tophatte, handsker, beskyttelsesbriller og tilbehør såsom lommeure. Udseendet afrundes normalt med en frakke, jakke eller frakke som top.

steampunk tøj mænd passer hat

Frakker og veste

Et ægte look opnås med en vest over skjorten. Toppe er vigtige, når det kommer til outfits til mænd, og de skal helt sikkert tale for victoriansk stil. Uanset om det er en frakke, en frakke eller en frakke, spiller farverne og tilbehøret en stor rolle. Som med steampunk -tøj til kvinder, er brune toner, beige, sort og mørke, rige farver som bordeauxrød også velegnet til kostumet.

Det vigtigste steampunk -tilbehør til kostume

steampunk tøj tilbehør kostumer

Steampunk -tøj er ikke komplet uden det rigtige tilbehør. Du kan også skelne tilbehør til kvinder fra mænds. Damerne bærer normalt forskellige handsker med eller uden fingre, for det meste lavet af læder til piloter og luftpirater eller af blonder til de elegante victorianske damer. Paraplyer med blonder kombineres lige så smukt med en elegant steampunk -kjole.

På den anden side betragtes de futuristiske vind-up lommeure med gear samt forskellige pistoler og futuristiske våben som must-haves for mænd. En stok i hånden og et rør er yderligere egnet tilbehør til mænd, der ønsker at klæde sig ud som victorianske herrer.

steampunk tilbehør briller lommeur

briller

Svejsebrillerne er nøjagtigt forbundet med denne stil og er derfor en vigtig del af steampunk -kostumet. Det bæres af forskere og eventyrere samt piloter. De klassiske modeller har et futuristisk look og er dekoreret med mange gear og andre elementer. Til luftpiraten eller pilotlooket er brillerne kombineret med en flyghjelm eller tørklæde.

steampunk-tøj-ideer-mænd

Huer til mænd

Kostumet til mænd er bare ikke komplet uden hat. Tophatte betragtes som klassikere i dette tilfælde og kan krydres med forskellige elementer fra denne stil. Læderremme, tandhjul, beskyttelsesbriller og andre fælder er ofte fastgjort til hatten. Generelt kan herrene vælge hatte og kasketter, så længe de er fra den victorianske æra.

steampunk-tøj-kvinder-make-up-accessories

Smykker til kvinder

Hovedbeklædningen er imidlertid vigtig ikke kun for mændene, men også for kvinderne. Du kan også bære hatte, der er dekoreret med futuristiske elementer såsom fjer og spidser. Alternativt er forskelligt hårtilbehør til kvinder perfekt til steampunk -kostumet. Hovedbeklædning med fjer, læder, sløjfer og metal gear passer meget godt til det. Som ekstra smykker er gearkæder og brocher altid en god idé.

sko

Uanset om kjoler, nederdele, lederhosen eller jakkesæt, er steampunk tøj normalt suppleret med et matchende par støvler. Skoene er dekoreret ligesom resten af ​​tøjet, så de matcher kostumet. Til gengæld kan tandhjul samt metalornamenter, kæder, skruer og så videre bruges.

Lav selv steampunk -tøj

steampunk tøj par kostumer

Hvis du har brug for billigt steampunk -tøj, som du vil have på til den næste lejlighed, kan du prøve at lave det enkelte tøj selv. Men hvis du ikke er god til at sy eller ikke har fritid til det, kan du prøve at omdanne enkle tøj til et passende kostume. For at gøre dette har du brug for en god idé og en vis kreativitet. Hold dig til victoriansk mode, men prøv stadig at indarbejde de tekniske elementer i det overordnede look.

Tip: I vintage- og genbrugsbutikker kan du finde tøj, der matcher dit kostume til en meget overkommelig pris.

steampunk-hat-kostume-idé-diy

Smykkerne og tilbehøret til steampunk -kostumet kan efterlignes meget lettere end tøjet. Grundlæggende ting som hat, briller eller handsker er nødvendige til dette, som du derefter kan dekorere dig selv med den passende dekoration. Til smykkerne og hovedbeklædningen kan du bestemt finde fine ting på loppemarkedet.

Steampunk make-up: ideer til kvinder

Steampunk-makeup-ideer til damer med katteøjne og røde læber

Især på karneval handler det ikke kun om forklædningen: En vellykket make-up kan fuldende udseendet. Især hvis du beslutter dig for et emne som “steampunk”, bør du også style dit hår passende med stor omhu. Vi viser dig nogle ideer til steampunk-make-up til kvinder, samt forklarer, hvordan du selv kan lave den rigtige frisure. I slutningen af ​​artiklen kan du også finde steampunk makeup -ideer til mænd. lad dig inspirere!

 Steampunk make-up: ideer til damer, troldkvinde

Steampunk make-up damer glitter øjenskygge på kinderne

Med lidt dygtighed og fantasi vil du helt sikkert lykkes med det første look. Fremhæv dine øjne med sort kohl og mascara først, og brug derefter glitrende øjenskygge omkring øjnene for at genskabe udseendet af en steampunk troldkvinde. Du bør ideelt set vælge en palet i guld-bronze, fordi disse nuancer ser godt ud på kvinder med blå og mørke øjne. Desuden kommer temaet til sin ret takket være de metalliske farver.

Steampunk make-up damer ideer til karnevals make-up til kvindelige troldkvinder

I slutningen, glem ikke at understrege læberne med en sort læbeforing og derefter lægge en gylden nuance i midten af ​​læberne. Bland de to nuancer meget forsigtigt og påfør derefter lipgloss. I modsætning til daglig makeup kan du fremhæve både dine læber og dine øjne. Ved karnevalet kan dit ansigt glitre og glitre.

Make up Steampunk ur: ideer til karneval for kvinder

Steampunk udgør dameidéer med guldmønter og urværk

En anden idé, der har haft succes med steampunk, er at lægge makeup på et urværk på et lommeur. Tiden spiller en vigtig rolle i steampunk -verdenen, hvorfor små detaljer i tøj altid peger på det. Enhver, der kan lide at eksperimentere, kan bruge hudlim til at fastgøre gamle mønter eller individuelle urværkshjul. Dygtige og erfarne makeup -entusiaster kan male urets hænder om øjnene med sort kohl.

Steampunk gear make-up ideer til halv ansigt make-up til kvinder til karneval

Og alle, der ønsker at lægge steampunk-make-up, men leder efter en simpel idé, kan finde stenciler til urværk i butikkerne. Placer simpelthen stencilen på dit ansigt og påfør bronzeskygge med makeup -svampen. Fjern derefter forsigtigt stencilen og voilà: make-up til karnevalet er klar! Nu er det kun tilbage at understrege øjnene og læberne, og festen kan begynde!

Steampunk make-up: kvindelig pilot med beskyttelsesbriller

Steampunk make-up enkel make-up idé til kvinder pilot make-up

Briller er et populært tilbehør til steampunk kostumer. De bruges ofte i steampunk -verdenen: nogle gange bruges de som øjenbeskyttelse på en rejse gennem tiden, nogle gange er de en del af pilots udstyr, nogle gange beskytter de dine øjne mod gnister og flyvende genstande, når du bygger en maskine. Den næste idé er inspireret af de futuristiske historier om steampunk -fremtiden. Gør dig selv til en pilot. Lav en stencil, læg den på øjnene og spray huden med grå kropsspray. Fjern stencilen.

Steampunk -kvinder finder på ideer til Mardi Gras og Mardi Gras

Du kan fortsætte med at anvende enhver make-up på dit ansigt og også dekorere det med urhjul, rhinsten osv. Tag katteøjne på og påfør rød læbestift for at fuldføre looket. Selvfølgelig bør beskyttelsesbrillerne ikke mangle, fordi de tilføjer sidste hånd til forklædningen.

Carnival make-up ideer til damer i steampunk stil pilot make-up

Hvad angår farverne, er metalliske nuancer meget passende. Læberne er enten sorte eller mørkeblå eller lilla, øjnene – traditionelt sammensat med øjenskygge i kobber nuancer. Du kan også bruge en rødme til at smøre sort øjenskygge på dit ansigt. Spred malingen, så ansigtet ser snavset ud.

Steampunk make-up: Makeup-ideer inspireret af den victorianske æra

Steampunk-makeup-ideer til kvinder med røde læber og katteøjne

Steampunk er stærkt påvirket af den victorianske æra. Derfor spiller det victorianske skønhedsideal også en vigtig rolle. Så hvis damerne ønsker at anvende steampunk make-up, så kan du subtilt understrege deres øjne og fremhæve læberne med rød eller lyserød læbestift. Sådan “subtil” make-up efterlader plads til kreativt tilbehør eller frisurer.

Steampunk frisurer til kvinder

Carnival steampunk make-up pilot kostume til kvinder og makeup

Steampunk -frisurer til kvinder giver mulighed for at give din egen kreativitet frie tøjler. Fordi praktisk talt alt går med steampunk. Hvis du har besluttet dig for et futuristisk kostume, kan du flette dit hår i dreadlocks. I dette tilfælde bør du kæmme håret mod dets vækstretning og derefter forme de individuelle dreadlocks med dine hænder. Kunstige dreadlocks lavet af uld sælges også i butikker, og de kan kombineres med andre flettede frisurer.

Steampunk frisurer kvinder ideer til nem og hurtig opdatering

Selvfølgelig er der også enklere, hverdagslige opdateringer, der er ideelle til kostume til fantasyjageren. Hestehale viser sig også at være en passende frisure til damer med langt hår. Han får kostumet til at skille sig bedre ud og henleder opmærksomheden på smykker og tilbehør.

Steampunk -frisurer til kvinder Fletninger til pilot eller eventyrer

For steampunk -opfinderen, der altid er nysgerrig på alt det nye, er der den næste flettede frisure. To pigtails a là Pippi Langstrømpe fortolkes på en moderne måde. Fletningerne er løst bundet, individuelle tråde kommer ud, hårets ender formes til bølger. Frisuren har endnu en afgørende fordel: du kan bære en hat eller en kasket.

Steampunk -frisurer til kvinder i victoriansk stil

Klassiske victorianske updos er den næste mulighed for alle kvinder, der gerne vil bringe et romantisk præg fra svundne tider ind i deres hår. Omfangende, løst fastgjort, dekoreret med stofblomster eller vintage hårtilbehør, frisuren er et rigtigt blikfang. En corsage og en maxi nederdel følger med.

Steampunk frisurer til kvinder løse krøller i victoriansk stil

Steampunk make-up mænd: Makeup-idé til et halvt ansigt

Steampunk-mand, der anvender makeup-ideer til et halvt ansigt

Ikke kun kvinder kan klæde sig ud til steampunk-karnevalet og sminke sig i overensstemmelse hermed. Mænd kan også have det sjovt at klæde sig ud og gøre opmærksom på sig selv med kreativ makeup. I fotogalleriet tilbyder vi dig nogle eksempler på, hvordan en steampunk-mand kan sminke sig. Makeup-ideerne er super lette at efterligne.

Steampunk make-up: ideer til mænd

Steampunk make -up mænds ideer understreger øjne

Til karneval steampunk mændene make-up

Steampunk mand lægger makeup på ideer til krigere

Steampunk-robotter anvender make-up

Steampunk make -up mænd makeup ideer til karneval til robotter

Steampunk make-up mænd: opfinder kostume og makeup

Steampunk make-up mænd maler uret på ansigtet

Steampunk -mand, der anvender makeup: jæger

Steampunk -mand, der anvender makeup til at klæde sig ud som jæger til karnevalet

Previous Post
Jump reb -øvelser – fordele, variationer og træningsplan et overblik!
Next Post
Hvilke originale julegaver kan du trylle frem med børn?