15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Lav selv håndværkslim: opskrifter på giftfri lim

Lav håndværkslim selv instruktioner dyr karton

Børn elsker at blive kreative. Måske er det også fordi, at småbørn mellem 3 og 5 år især kan lide at lade fantasien løbe løbsk og blive ved med at gøre ting. Mulighederne er simpelthen uendelige, også når det kommer til kunsthåndværksmaterialerne. Hvad tilbehør angår, må det grundlæggende udstyr: saks, børster og lim ikke mangle i noget hus. Men ikke al lim er skabt ens. At finde en giftfri variant til børn i alderen 3 til 5 viser sig at være en vanskelig opgave for mange forældre. De små stikker nu og da fingrene i munden og rører ved deres øjne og ansigt. Så meget kan gå galt, hvis du bruger almindelige klæbemidler. Problemet kan undgås med en harmløs lim. Vi giver nogle ideer til, hvordan du selv kan lave en giftfri håndværkslim.

Lav selv håndværkslim: opskrift med mel

Craft lim spiselige børn håndværk ideer

Når det kommer til en giftfri håndværkslim, er der simpelthen ingen vej uden om mellim. Grundopskriften er ret enkel og velegnet selv for begyndere. Mellimen tørrer ud over tid og kan efter flere dage ikke længere holde, hvad den skal indeholde. Men det er ideelt til at skabe dekorationer ud af papir flere timer før festen.

Tilberedning: Bland vand og mel 1 til 1 i en skål. Bland indtil væsken har en pandekagedej konsistens. Pisk med et piskeris, indtil det er glat. Læg i en forvarmet gryde og bring langsomt i kog ved middel varme. Fjern fra varmen og lad afkøle til stuetemperatur. Opbevares i et lufttæt opbevaringsglas og påføres med en børste. Hvis klæbemidlet skulle tørre ud over tid, kan du tilføje 2-3 spiseskefulde vand og røre godt rundt.

Lav selv håndværkslim: opskrift med majsstivelse

Lav håndværkslim selv trin for trin instruktioner

Den næste opskrift med majsstivelse er også super let, men slutresultatet er bedre end med melet. Limen kan komme godt med, når man laver kunsthåndværk med papir, da den har en jævn konsistens. Pap kan også limes glat på pap.

Håndværkslim selv laver juleideer

Tilberedning: Bring 3/4 kop vand i kog i en gryde. Tilsæt 1/4 kop majsstivelse, rør 2 spsk lys majssirup i og tilsæt 1 spsk æblecidereddike. Bland alle ingredienserne forsigtigt, indtil du får en glat masse. Bland blandingen ved svag varme, indtil den tykner. I den lufttætte opbevaringsbeholder, hvor du senere vil opbevare limen, røres 1/4 kop majsstivelse og 1/4 kop vand sammen, indtil det er glat. Tag gryden af ​​komfuret og hæld langsomt den varme lim i dåsen, og fortsæt med at røre, indtil den danner en glat blanding. Vent, indtil håndværkslimen er afkølet.

Lav selv håndværkslim til slim

Lav håndværkslim Slime giftfri uden borax selv

Den næste opskrift på håndværkslim med majssirup er hurtig at lave og er perfekt til at lave det populære slim. Børn elsker at lege med slimet, og grundopskriften bruges til at forberede det med borax. Men nu kan det skadelige stof udelades og erstattes af et klæbemiddel fremstillet af naturlige ingredienser.

Lav selv slim til spiseligt klæbemiddel

I en lille gryde blandes 3/4 kop vand med 2 spsk majssirup, tilsæt 1 spsk æblecidereddike. Bring væsken i kog under konstant omrøring. I en skål blandes 2 spiseskefulde majsstivelse med 3/4 kop koldt vand. Tilsæt langsomt den kolde masse til den varme, under konstant omrøring i et minut. Tag det fra ovnen og lad det køle af. Hæld derefter i et lufttæt opbevaringsglas og lad det trække i en nat ved stuetemperatur. Brug kun derefter.

Lav selv håndværkslim – 2 enkle opskrifter med spiselige ingredienser

Lav selv håndværkslim. Børn laver papir

Kunne du tænke dig at lave noget med børnene i regnfulde weekender? Derefter kan du bruge de næste to opskrifter på spiselig håndværkslim. Selvom den kun holder fast i kort tid, er den ideel til håndværk med de små. I den første opskrift tilsættes 1/2 kop vand til melet og omrøres, indtil konsistensen ligner fløde. Kom derefter i en gryde og lad det simre ved svag varme i 5 minutter, under konstant omrøring. Lad afkøle.

I den anden variant laves en tyk pasta uden kogning – selv børn i børnehave alder kan klare opgaven uden problemer. Tilsæt blot 1/2 kop vand til 1/2 kop mel, indtil det bliver klistret. Tilsæt en knivspids salt. Forresten, hvis du ønsker det, kan du farve denne lim med madfarve for at få den til at se mere attraktiv ud.

Lav selv vandtæt håndværkslim

Lærer med børn - Klasse for kreativ kunst

Nu og da skal visse detaljer limes vandtæt, når man laver kunsthåndværk. Så kommer den næste opskrift til undsætning. Limen er fremstillet uden mælk og har derfor en længere holdbarhed. Det er ret ligetil at lave. Under alle omstændigheder skal du sørge for, at limen påføres varm. Så før hver brug opvarmes en del af klæbemidlet i en skål på et vandbad. Det kan tage et par dage, før håndværkslimen tørrer helt, men så klistrer den meget godt. Under alle omstændigheder er den ikke stærk nok til at lime fx porcelænsplader sammen.

Sådan laves limen: Bring 6 spiseskefulde vand i kog i en gryde. Fjern gryden fra varmen, og tilsæt 14 gram gelatine. Rør rundt, indtil gelatinen opløses. Tilsæt 2 spsk æblecidereddike og 1 spsk gelatine. Rør kraftigt og lad det køle af, inden limen hældes i den lufttætte opbevaringsbeholder.

Håndværkslim til glas: opskrift med mælk

Lav selv håndværkslimglas til juledekorationer

Den næste opskrift er på en håndværkslim til glas. Den universelle klæbemiddel klæber meget godt og er endda velegnet til porcelæn bordservice. Du kan også bruge den til at fastgøre etiketter til dåser og flasker eller lime glas til andre materialer. Hvis du vil lime glas til træ, metal eller plast, er det første du skal gøre, at smelte limen på et vandbad og anvende det som en væske. Hvis du vil lime to stykker glas sammen, behøver du ikke smelte håndværkslimen. Limen indeholder mælk, men den vil holde meget længere, hvis du tilføjer pebermynteekstrakt til den.

Og her kommer opskriften: Kom 2 spsk koldt vand i en lille skål. Tilsæt 2 pakker gelatine til vandet og lad det stå i en time. Varm 2 spiseskefulde skummetmælk op. Lige inden mælken begynder at koge, tages gryden af ​​varmen. Tilsæt gelatineopløsningen. Rør kraftigt, indtil gelatinen opløses. Brug enten det færdige klæbemiddel med det samme eller tilsæt 2-3 dråber fed olie og brug det til den næste dag. Valgfrit: Rør pebermynteekstrakt i stedet for fed olie og brug i de næste 2-3 dage. Hvis du vil have klæbemidlet til at lugte dårligt, skal du smide det væk.

Fremstilling af håndværkslim til pap og pap

Lav håndværkslim selv dyr lim papir

Den næste håndværkslim har en holdbarhed på flere uger og er perfekt til at skabe collager. Limen viser sig også at være meget nyttig, når andre papdetaljer skal fastgøres til pap.

Du skal blot putte 1/4 kop mel i et glas lunkent vand. Klæbemidlets konsistens skal være flydende. Bring 5 kopper vand i kog i en stor gryde. Tilsæt melblandingen og rør godt rundt. Lad det simre i 2-3 minutter under konstant omrøring. Tag det fra ovnen og lad det køle af.

Lav selv håndværkslim – opskrift med arabisk tyggegummi

Craft lim giftfri opskrift børnevenlig

Den næste universelle limopskrift er perfekt til alle, der har brug for en virkelig stærk lim til deres håndværksprojekt. Også velegnet til porcelæn. Påfør ganske enkelt et tyndt lag med en tændstik, tryk derefter de to dele sammen og vent på, at limen tørrer. Dette kan tage en time, så vær tålmodig. Vent 24 timer, før du vasker eller bruger opvasken. Denne lim holder i et år. Sådan fremstilles den universelle lim: Bland 3 spiseskefulde arabisk tyggegummi, 1 spsk glycerin og 1/2 spsk vand i en skål. Opbevar massen i et lufttæt opbevaringsglas i et år.

Uanset om det er kunsthåndværk med papir, med glas / plast eller med pap og pap – der er en passende opskrift på klæbemidler fremstillet af spiselige ingredienser til hvert materiale. Hvis du selv vil lave en håndværkslim, skal du være opmærksom på opbevaringen i dette tilfælde. Lufttætte opbevaringsglas er ideelle og garanterer en lang holdbarhed. Første gang du bruger et hjemmelavet klæbemiddel, kan du teste det på et lille område. Hvis det ikke klæber, kan du vælge det universelle klæbemiddel. Grundlæggende er alle håndværksklæbemidler giftfri og anses derfor for at være sundhedsskadelige. For at være på den sikre side, skal du altid passe på, at børnene ikke spiser limen eller rører ved deres øjne. Efterlad aldrig børnene uden opsyn, mens de laver kunsthåndværk. Opbevar klæbemidlerne på høje hylder, hvor børnene ikke kan nå dem. Hvis klæbemidlet lugter dårligt, skal du smide det væk og rengøre opbevaringsbeholderen grundigt. Vi håber du nyder at lave kunsthåndværk!

Lav håndværkslim selv instruktioner

Previous Post
Lav selv babybump -fotos – idéer og tips til graviditetsbilleder
Next Post
Julehåndværk med børn: 15 kunsthåndværksideer til populære motiver