15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Sådan laver du selv olieklude med bivoks eller på en vegansk måde – enkle instruktioner

Lav selv olieklude til emballering af mad

Få er klar over fordelene ved olieklude. De er virkelig nyttige hjælpere i køkkenet og omkring huset, som du ikke kun kan spare penge med, men også beskytte miljøet. Faktisk kan du nemt forsegle beholdere med en olieklud og på denne måde opbevare mad korrekt. Og da du kan bruge en klud igen og igen, er det også et billigere alternativ til husholdningsfilm. Er du nysgerrig, og vil du gerne bruge olieklud i stedet for film i hverdagen? Så har vi endda gode nyheder! Du kan også selv lave olieklude og behøver ikke dyre og frem for alt få ting. I dag vil vi vise dig, hvordan det fungerer, og tilbyde dig et par varianter til en bivoks klud DIY, samt et vegansk alternativ, som du selv kan lave olieklude til mad. God fornøjelse med at kopiere!

Lav dine egne olieklude med bivoks, fyrresin og jojobaolie

Lav dine egne olieklude i et par enkle trin

Bivoks er en ingrediens, du har brug for til at lave olieklude. Der findes også andre produkter såsom jojobaolie, fyrretræ og naturligvis en klud, der skal være lavet af 100% bomuld. Hvis du selv vil lave olieklude, kan du også få bagepapir som bund og en pensel. Forbered også en bageplade, tøjklemmer og to tænger. Afhængigt af kludens størrelse kræves der naturligvis forskellige mængder ingredienser. I det store hele bør du indregne følgende beløb:

Lav 20 x 20 cm olieklud selv

  • 2 tsk bivoks (revet eller i form af pastiller)
  • 2 tsk fyrresinpulver
  • 1/2 tsk jojobaolie

Lav selv olieklude og dæk skåle på en miljøvenlig måde

Lav 30 x 30 cm bivoks klud

  • 1 spsk og 1 tsk bivoks (revet eller i form af pastiller)
  • 1 spsk og 1 tsk fyrresinpulver
  • 1 tsk jojobaolie

Lav selv 35 x 35 cm bivoksdug

  • 1 spsk og 2 1/2 tsk bivoks (revet eller i form af pastiller)
  • 1 spsk og 2 1/2 tsk fyrresinepulver
  • 2 1/2 tsk jojobaolie

Bivoks instruktioner

Skær håndklæder af enhver størrelse af bomuldsstof

Du kan lave bivoks oliekluden på få trin. Hvis du selv vil lave olieklude, skal du først forvarm ovnen, herunder bagepladen, til 80 grader. I mellemtiden skal du klippe din klud til den størrelse, du ønsker. Du kan også skære flere størrelser på samme tid og producere mere end bare en olieklud på én gang. Den varme bageplade giver dig mulighed for at lægge kluden i blød med voksen senere, uden at den sætter sig for hurtigt.

Smelt bivoksen i et vandbad og pensl et stykke stof

Opvarm de respektive mængder ingredienser i et vandbad ved en lav temperatur. Husk, at bivoks kan tage lidt længere tid at smelte. Mens du gør dette, omrøres med jævne mellemrum. Når alt er smeltet og blandet godt sammen, skal du tage bagepladen ud af ovnen, beklæde den med bagepapir og dække den med stoffet. Nu kan du samle noget af voksvæsken op med penslen og fordele den på kluden. Sørg for, at hele kluden er godt dækket.

Bivoks -pastiller eller et stykke bivoks kan rives for at danne en olieklud

Sæt kluden og bagepladen i ovnen i cirka 2 minutter. Oliekluden skal se våd ud, når du tager den ud. Dobbelttjek, at der heller ikke er tørre pletter. Hvis det gør det, skal du gentage trinene igen. Tag til sidst den færdige olieklud fra pladen med tangen og vink den lidt rundt, så den afkøles hurtigere. Så snart du kan røre den med dine hænder uden at blive brændt, skal du hænge kluden op med tøjnålene, så den kan hærde helt. Men det kan også køle ned på bagepladen. Du har allerede selv lavet bivoks! Når du selv har lavet oliedugene, bliver de først meget klæbrige. Dette er normalt og forsvinder meget hurtigt. Derefter er den kun klistret nok til at lukke beholderen ordentligt.

Du laver kun olieklude af bivoks

Lav selv olieklude og fordel bivoks pastiller over en klud

Hvis du kun vil bruge bivoks, er det også muligt. For at gøre dette, forvarm ovnen som beskrevet i instruktionerne ovenfor. Beklæd bagepladen med bagepapir og kluden over. Fordel nu bivokspastiller over det. Knust stearinlys kan også bruges. Sæt alt i ovnen og tag bakken og kluden ud, så snart voksen er smeltet. Brug penslen til at sprede den flydende voks ud over kluden, indtil den er helt gennemblødt. Lad kluden køle af på bagepladen eller hæng den op.

Tag oliekluden med smeltet voks ud af ovnen og fordel den godt

Hvis du selv vil lave olieklude, der også er behageligt bløde, kan du også tilføje kokos eller anden vegetabilsk olie (undtagen olivenolie eller linnedolie) til voksen. Derefter skal du smelte og blande begge ingredienser i et vandbad og fortsætte som i den første instruktion. 2 fyldte spiseskefulde bivoks kombineres derefter med 1 tsk olie.

Fremstil vegansk olieklud

Fremstil vegansk olieklud med vegetabilsk voks, såsom rapsfrø, solsikkevoks eller sojavoks

Du kan naturligvis også udføre oliedugens DIY -projekt vegansk. Brug derefter en hvilken som helst vegetabilsk voks i stedet for bivoks. Solsikkevoks, rapsfrø og sojavoks er særligt velegnede til dette formål. Alle vokstyper har imidlertid også en anden smeltetemperatur. Solsikkevoks vil derfor tage længere tid at smelte. Vi anbefaler, at ovnen forvarmes til 100 grader. Rapsvoks ligner derimod bivoks.

Vask olieklud

Bivoks kan kombineres med jojobaolie, kokosolie og andre vegetabilske olier for at gøre oliekluden blødere

Du vil faktisk gerne lave olieklude selv, men forestiller dig, at plejen bagefter er kompliceret? Pleje af en olieklud er ekstremt let! Du skal kun bemærke, at det aldrig må vaskes med varmt eller endda varmt vand, for så smelter voksen igen. Brug i stedet koldt vand og mildt sæbevand. Lad derefter kluden lufttørre.

Lav selv indpakning af bivoks og opbevar mad

Instruktioner til hjemmelavet olieklud med bivoks og vegetabilsk olie

Opbevar mad med olieklud i stedet for film som et billigt og miljøvenligt alternativ

Bivokspastiller til en miljøvenlig ingrediens i bivokshåndklæder

Previous Post
Pimp My Ride – Automatisk konvertering af en Corvette ZR1 fra 1954 fra Timeless Kustoms
Next Post
Håndværk med æggekartoner – ideer og instruktioner til blomster og andre ting