15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Bygning af solur i haven – byggevejledning og tips

Solur i haven -bygger-stor-menneske-pegermål

Om sommeren eller når vejret bliver mildere udenfor, bruger man gerne tid i haven og udfører spændende udendørs projekter. Interessante investeringer, der er relativt fejlfrie, kan håndteres hurtigt, selv af uerfarne hænder. En hjemmelavet Solur i haven er bestemt ikke kun spændende for observatøren, men er også en kreativ aktivitet for hobbygartneren.

Solur i haven – et spændende DIY -projekt

Solur i haven -bygger-sand-ferie-simpelthen-forår

Solur beskriver børn i sandet, og det er næsten lige så let at bygge en rigtig på egen hånd. For at vise det nøjagtige tidspunkt kræves imidlertid både matematisk og astronomisk viden, men du kan leve med mindre afvigelser på få minutter. Men en ting er meget vigtig – at kende breddegrad og længdegrad på det sted, hvor uret skal bruges.

Lav dit eget solur i haven – design med planter

Solur i haven -bygger-rund-have-design-planter-blomster

Den enkleste variant til et solur er at designe det til en væg mod syd. Ellers er alt hvad du behøver, et udgangspunkt og en markør. Du kan markere tiderne som du vil. Det ville være meget fantasifuldt for et kreativt havedesign at designe planterne som en urskive og at bygge en markør fra en stor stang i henhold til dimensionerne på det ønskede system.

Opbygning af et solur i haven – enkle instruktioner

solur-bygning-have-instruktioner-maleri-blomster-krukker-numre

En anden håndværksidé til et solur i haven er at skabe den med urtepotter og planter. Husk, at uret viser tiden fra kl. 6 til 18, og forbered 12 blomsterpotter. Du kan farve disse på enhver måde, du vil, og dekorere dem med tal fra 6 til 18.

Byg et solur i haven med blomsterpotter

Solur i haven -byggeri-instruktioner-blomsterpotte.markør-rød-kreativ

Beslut dig om et passende sted, hvor der ikke er skygge og er tydeligt synligt fra alle sider. Du bestemmer selv den nøjagtige størrelse på soluret og vælger derfor de andre elementer efter størrelse. En pind lavet af træ eller metal er påkrævet til markøren. Den placeres enten opret i midten eller kan være trekantet og placeres lige på overfladen.

Design solur i haven med potteplanter

solur-have-bygge-instruktioner-urtepotter-plant-cifre

De elementer, tallene vil vise, er så store, at afstanden mellem dem er et par centimeter, afhængigt af deres størrelse. For et solur i haven ville det være passende at inddrage potteplanter i designet og designe dem med dem.

Byg et solur i haven – lav en cirkel af tallerkener

Solur-have-bygnings-instruktioner-plader-cirkel-farve

Da soluret viser tiden fra kl. 6 til kl. 18, har du brug for en rektangulær overflade eller en rund, som kun bruges halvvejs. I vores eksempel tegnes en stor cirkel rundt, og en blomsterpotte med markøren placeres i midten. Der tegnes en vandret linje, der repræsenterer den vest-østlige linje og den lodrette-den nord-sydlige linje.

Byg et solur i haven og dekorér det med potteplanter

solur-have-bygge-instruktioner-urtepotter-nummer-planter

Klokken 6 og 6 er i princippet på en linje, som egentlig ikke er vandret, men forskydes med 7,8 °. Når disse tider er bestemt, kan de andre også bestemmes og markeres. Solen bevæger sig 15 ° i timen, og timetallet skifter mod hinanden. Derefter skal afstanden mellem cifrene være præcis 15 °.

Byg selv et solur i haven af ​​træ – vejledning

solur-have-bygnings-instruktioner-træ-materialer-diy-vinkelmåler

Selvfølgelig er det lettere, hvis standarderne er lavere, eller hvis du udarbejder en mindre ordning. Det vigtigste er at præcist bestemme udgangspunktene-nord-syd og vest-øst. Du kan let beregne afstanden på 15 ° ved hjælp af vinkelmåleren. Hvis du vil placere timetallene i afstanden, skal du tegne vinkellinierne præcist yderligere. Hvor præcist dit solur vil vise tiden afhænger af nøjagtigheden af ​​beregningerne, dimensioner og arbejdstrin.

Tegn et skema for soluret ved hjælp af en vinkelmåler

Solur-bygning-have-instruktioner-måle-grader-vinkler

Lav skemaet på et stykke papir, og bagefter, når du har gjort det helt rigtige, skal du overføre resultaterne på et bræt. Sørg også for, at morgentimerne er på venstre halvdel af brættet, og angiv sommertid.

Byg et solur i haven – lav en plan på forhånd

solur-have-bygnings-instruktioner-retning-grad-vinkel

En anden variant af indikatoren ville være at fastsætte en trekant med en 52 ° vinkel på brættet. Det skal køre nøjagtigt over midterlinjen, klokken 12 og vest-øst-aksen. Vinklen på 52 grader svarer til breddegraden i Berlin, så den bør have forskellige værdier for placeringer.

Byg et solur i træ i haven – en pind til markøren

solur-have-bygnings-instruktioner-pointer-træ-diy

En tynd stang, lavet af metal eller træ, er også velegnet som et materiale til markøren. Det skal fastgøres eller bøjes i en 54 graders vinkel til brættet eller overfladen.

Placer soluret korrekt i haven

Solur-have-bygnings-instruktioner-træ-pointer-gradskive-plade

Hvis du selv har lavet et solur til haven, er det værd at bruge vejrbestandige materialer. Hvis du har besluttet dig for et solur i træ, skal du ikke glemme at imprægnere træmaterialet og enten indgravere tallene eller anvende dem med vandtæt maling.

Kreative ideer til solur i haven og udendørs

solur-have-bygnings-instruktioner-street-art-street-skilte-pavage

Solurene kan også ses i det offentlige rum. Kreative gadekunstnere tolker den længe kendte tidsindikator på nye, usædvanlige måder. Her fungerer et vejskilt eller måske et lyskryds som indikator og viser cirka tiden på fortovet.

Solur på husets facade – attraktiv og praktisk

solur-have-bygning-bygning-facade-ramme-vindue

Hvis din husfacade vender mod syd, er det særligt fordelagtigt at placere et solur der. Dette vil ikke kun dekorere huset udefra, men også have en praktisk anvendelse.

Lav selv et simpelt solur i haven af ​​træ – kreative ideer

solur-have-bygning-træ-øks-græsplæne-træ hjul

Talrige kreative ideer til solur fungerer som dekorative elementer i det fri. Selvfremstillede tidsindikatorer, der ikke viser tiden præcist eller i hvert fald ikke korrekt, men derimod viser livets rytme, fungerer som havedekorationer. Bliv inspireret af det, og lav en, som du opretter udendørs.

Kreativ Solur i haven – menneskeskikkelsen som en markør

solur-have-bygning-mand-pointer-sten-græsplæne

Hvis et gigantisk solur er designet, kan selv den menneskelige figur tjene som en indikator. Det korrekte udgangspunkt bør fastsættes og kaste skygger på tallene, når solen skinner. En god idé, som du også kunne implementere i din egen have.

Lav dit eget solur i haven af ​​stentøj

solur-have-bygnings-instruktioner-sandsten-søm-numre

Et solur fremstillet på en sandstenplade ser meget autentisk ud. Se videoen herunder for at få fulde trin-for-trin instruktioner. En rusten søm, der er hamret i stenpladen i en vinkel på 53 grader, tjener som en indikator.

Opbygning af et solur i haven – enkel video tutorial

* Du finder den komplette vejledning til ‘Byg selv et solur i haven med potteplanter’ her

Previous Post
Fremragende moderne arkitektur – kysthus i Sydafrika
Next Post
Store nisser laver kunsthåndværk af forskellige materialer – 4 gør -det -selv -ideer til jul