15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

7 urter og lægeplanter, som du selv kan dyrke med succes

urter medicinske planter potte egen urtehave

Urter og lægeplanter er en vidunderlig støtte på den holistiske vej til sundhed. De dufter vidunderligt og er også velegnede til tilberedning af retter. Når du starter en urtehave, har du ikke kun friske krydderier at lave mad med, men også naturlige naturlægemidler til naturlig helbredelse lige ved hånden. Vi har udvalgt 7 af de bedste urter og lægeplanter, som du selv kan dyrke og bruge.

Ægte kamille (Matricaria chamomilla)

Urter Lægeplanter Kamille Gensidig virkning

Lægeplanten kamille har været værdsat for sin beroligende virkning i mange generationer. Det bruges også til en række fordøjelsesforstyrrelser, herunder mavebesvær, kvalme, opkastning, tab af appetit og gas.

Tør kamilleblomsterne eller lav en kamille -te af friske planter. Kamille er også en ægte universalmiddel for små børn.

Den ægte kamille er en enårig urteagtig plante, der kan nå en højde på cirka 60 cm. Kamille er let at dyrke fra frø. Når der sås om foråret, begynder blomstringsperioden fra maj-juni. Planten foretrækker en placering i fuld sol frem for delvis skygge og moderat vanding.

Feber (Tanacetum)

urter lægeplanter feberblomster mod hovedpine og migræne

Det er videnskabeligt bevist, at feverfew (Tanacetum parthenium) hjælper med migræne. Feverfew -te er stadig effektiv mod menstruationsuregelmæssigheder, smerter og kramper. Blomsterne fra feberfugl minder om kamille, hvorfor det ofte kaldes falsk kamille. Feverfew dyrkes ved såning om foråret. Lægeplanten er faktisk en flerårig, der også overvintrer i et mildt klima.

lavendel

urter medicinske planter lavendel

Lavendel er smertelindrende og hjælper med at lindre hovedpine og migræne. Lavendelolie bruges generelt i aromaterapi. Lavendelblomster er også spiselige og bruges i salater eller drikkevarer. Lavendel bruges internt som te.

Den almindelige lavendelbuske elsker solen og er tørkebestandig. Planten behøver ikke særlig pleje og er meget nøjsom. Den ideelle plantetid er om foråret, og blomstringsperioden begynder fra juli til efteråret.

pebermynte

urter medicinske planter i gryden pebermynte mave ubehag

Pebermynte er et af de bedste midler mod mavesmerter. Det hjælper virkelig med at lindre kvalme og endda mavekramper.

Pebermynte er en aggressiv plante, der kan invadere hele haven, hvis du lader den være! Det er derfor tilrådeligt at plante pebermynten i krukker. Det er en staude, der spirer igen hvert år. Vokser bedst i frugtbar, fugtig jord. Bladene er meget aromatiske og bruges i salater, desserter og saucer. Du kan endda fryse dem i isterninger og servere dem i kolde drikke.

timian

Urter, lægeplanter, træk timian i en gryde

Timian er et kraftigt antiseptisk middel og reducerer betændelse og smerter ved gigt, gigt og gigt. Det bruges også til hoste og ondt i halsen. En blanding af timian og pebermynte fungerer godt mod bihulebetændelse. Du kan selvfølgelig drikke te eller bruge den til at gurgle.

Timian er en urt, der er blevet populær blandt forskellige dekorative sorter i de seneste år, herunder citrontimian ‘Doone Valley’ med sine lyserøde blomster. Planten elsker solen og tåler tørke.

Almindelig timian (Thymus vulgaris) indeholder højere koncentrationer af den æteriske olie thymol. Det bedste tidspunkt at så timian udendørs er fra april til juni, og den optimale placering er fuld sol.

Citronmelisse (Melissa officinalis)

urter medicinske planter citronmelisse

Hovedsagelig betragtes citronmelisse som en beroligende urt. Det er nyttigt som søvnhjælp. Citronmelisse bruges som en anti-angst te.

Ved såning skal det bemærkes, at citronmelisse er en let kim. Så frøene bør ikke dækkes med jord. Citronmelisse er for stor til at vokse i en urtepotte, men den kan opbevares i tilstrækkeligt brede krukker på balkonen. For de bedste resultater placeres citronmelisse på et delvist skyggefuldt sted.

persille

urter medicinske planter frisk persille i en gryde

Persille er mere end bare et tilbehør. Persille hjælper med at rense leveren, fjerne overskydende slim fra kroppen og berolige maven.

Persillefrø skal sættes i jorden fra midten af ​​februar. Det er en af ​​de mørke bakterier, så frøene skal dækkes af et lag jord. Persille foretrækker delvis skygge og kan dyrkes godt på en solrig vindueskarme.

Urter og lægeplanter er en gave fra naturen!

urter medicinske planter Flok frisk persille

Previous Post
Miljøvenlig bolig – tips til naturbeskyttelse og havedesign
Next Post
Vedligeholdelse af græsplænen: Med disse tips til det perfekte græsplæneområde