15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Vedligeholdelse af græsplænen: Med disse tips til det perfekte græsplæneområde

Drømmen for enhver hobbygartner: Græsplænen er frodig grøn, fantastisk plejet og næsten fri for mos og ukrudt – bogstaveligt talt en rigtig fest for øjnene. Regelmæssig græsslåning er afgørende for en sund græsplæne. Især med henblik på et attraktivt udseende, fordi græsstrå, der er for lange, hurtigt kan få området til at se uartet ud. Som et resultat spredes mos og ukrudt også meget hurtigt. Den tilbagevendende brug af plæneklipperen bidrager til, at græsset med tiden forgrener sig i bredden. Som følge heraf fremstår hele græsarealet hurtigt pænt og tæt og bliver samtidig mere og mere robust. En reel fordel, når det kommer til at forhindre fremkomst eller spredning af ukrudt, mos og lignende. Vi forklarer, hvordan du plejer din græsplæne, understøtter dens vækst og giver tips om alt, hvad der har med græsslåning at gøre.

Vedligeholdelse af græsplænen: Den fungerer ikke uden plæneklipper

Forhave med græsplæne og indkørsel og havesti og boksetræer

Plænen skal klippes mellem marts og oktober. Det er tilstrækkeligt at bruge plæneklipperen cirka en gang om ugen. Erfaringerne har vist, at i den høje vækstfase i forsommeren – omkring maj og juni – er slåning relativt hyppig. Grundlæggende afhænger dette dog af græsplænetypen og de anvendte frø. Når du vælger en plæneklipper, skal du først overveje, om du har mange lange, vegetationsfrie områder – en plæneklipper med en bred klippeoverflade er ideel her. I tilfælde af ujævne overflader med mange planter skal du bruge en lille skæreflade her. Også en robotplæneklipper eller en Trådløse plæneklippere, f.eks. Fra Fuxtec kan gøre arbejdet særlig lettere her.

Vedligeholdelse af græsplænen: understøtter vækst

Slå plænen kort og plant træer. Vedligeholdelse af haven om foråret

Mange hobbygartnere drysser gødning på græsplænen efter den sidste klipning før vinterpausen. Dette sikrer en optimal tilførsel af næringsstoffer selv i den kolde årstid. Derudover beskytter en sådan foranstaltning græsplænen mod overdreven ukrudtsvækst. Fordi jo kraftigere og stærkere det grønne, jo bedre er det beskyttet mod ukrudtsplanter af enhver art.

Vandingsplæner er nyttige tips til vedligeholdelse og beskæring

Gødning er også en god idé i begyndelsen af ​​hvert år for optimalt at forberede græsplænen til det kommende haveår. Flydende gødning, der er jævnt fordelt, kan trænge dybere ned i jorden end tør gødning og er derfor kendetegnet ved en endnu mere målrettet virkningsmåde.

Græsslåning i haveåret

Vedligehold græsplænehaven om sommeren med græsplæne og klatreplanter og pergola

Ved normale temperaturer kan du klippe om morgenen eller middag, samt om aftenen, hvis det er nødvendigt. I midsommeren skal plæneklipperen dog tages ud enten tidligt om morgenen eller sent om aftenen. For hvis det er for varmt eller for tørt, er græsslåning forbundet med det grønne område forbundet med betydelig “stress”. Derudover kan det tænkes, at jorden tørrer hurtigere ud efter slåning og frem for alt de små, følsomme græsstrå kan visne.

Græsstråene skal ikke være længere

Klip græsplænen og opret en forhave med græsplæne og hækplanter og træer

Indstil din plæneklipper til en klippelængde på cirka fire til fem centimeter. Hvis længden er for kort, især i områder med lidt skygge, er det skadeligt for greenen. Plæneområder, der er mere i skyggen, kan derimod have et græsstrå på op til seks centimeter. Jo kortere græsstråene er, desto større er risikoen for at spirende nye græsstrå bliver forsinket. Skaldede pletter kunne opstå, hvor mos og ukrudt hurtigt kunne slå sig ned. Hvis du ikke er helt sikker på, hvad stilkens ideelle længde er, kan du bruge følgende tommelfingerregel: Klip kun græsset med en tredjedel af den aktuelle højde.

Vedligeholdelse af græsplæner Tips til hobbygartnere

Bemærk:

Efter indflytning i et nyt hjem eller efter hjemkomst fra ferie er græsstråene undertiden uforholdsmæssigt lange. Så er det tilrådeligt ikke at skære stilkene radikalt ned i et snit. Det er meget blidere at forkorte høje græsplæner stykke for stykke. Selvom det tager flere dage – giv den grønne tid til at regenerere ved omhyggeligt at forkorte den til den ønskede længde.

Previous Post
Idé til soveværelser – 105 møbler i naturlige farver
Next Post
Dyrkning af hvide asparges i haven – tips til plantning og pleje