15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Stedsegrønt bunddække til skygge: Sådan kan du plante det dybe skyggeområde under træer

Enhver hobbygartner ved: et træ i haven er et absolut blikfang. For at iscenesætte det effektivt bør området under træet også plantes. Dette viser sig at være en stor udfordring, for på den ene side er sådanne områder i skyggen, på den anden side er jorden fattig på næringsstoffer og tør. Derudover er området ofte svært tilgængeligt. I dette tilfælde kan stedsegrøn bunddække bruges som en partner til plantning, da det er behageligt for øjet året rundt. Vi vil give dig forskellige ideer om, hvad der vokser i den dybe skygge under nåletræer, og hvilke slidstærke bunddække der er særligt velegnede til forhaven.

Stedsegrønt bunddække til dyb skygge under nåletræer

Hvad man skal plante under nåletræer Japansk cedertræ

Du har en dejlig nåletræ i haven, men området herunder ser tomt ud. Det behøver det ikke at være, for med den rigtige type bunddække kan du gøre den skaldede plet til et attraktivt område. På trods af den tætte skygge og tør og sur jord har hobbygartneren flere muligheder at vælge imellem.

Plant kranbælter under grantræer

Cranesbill plantning under grantræer Ideer til stedsegrønne bunddække under nåletræer

Hvis du vil plante et grantræ under, skal du vælge en kranfuglart. Der er flere sorter at vælge imellem, afhængigt af hvor stort træet er, og hvor dyb skyggen er. Balkankranen eller den krusede kranefugl er ideel til store grantræer. De to planter trives på skyggefulde steder og trodser tørke uden problemer. Derudover er de to sorter meget kraftige og kan danne et tæppe omkring træet på bare et år.

Plantning under gran: græskrøller

Plantning under gran Græsplæner som bunddække til dyb skygge under nåletræer

Granen er en sand soltilbeder. Træet foretrækker en placering i solen, men vokser også godt i delvis eller lys skygge. Den perfekte partner til plantning med granen er græsstangen. Det gør det godt i både delvis og dyb skygge. Dette er meget vigtigt, fordi granen er en hurtigt voksende nåletræ. Derfor vil lysforholdene også ændre sig med årene. Men græsplæne mor følger med alt, så længe jorden er moderat fugtig. Hvis varmen fortsætter om sommeren, bør du derfor kontrollere den regelmæssigt og vande planten om nødvendigt.

Underplantning til nåletræer: Plant snekuglerne under fyrretræer

Nåletræ underplantet, hvad der vokser under fyrgesimser

Snemærket er en plante fra lundens slægt. Selvom dette er et oprindeligt græs, når det en maksimal højde på ca. 40 cm og er derfor lidt bunddække. Blomstringsperioden begynder i juni. Derefter danner snemærket mange hvide panikformede blomster. En placering i lys skygge eller delvis skygge viser sig at være optimal. Fyrretræet vokser op til 40 cm årligt, så græsset er velegnet til underplantning i de første år.

Bunddække til skygge: den gigantiske sedge vokser under cypresser

Stedsegrønt bunddække til skygge kæmpestamme, der vokser under cypresser

De små sorter af kæmpestamme bliver op til 50 cm høje. Da planten er overhængende, er den perfekt som et alternativ til lavere bunddække og er den perfekte partner til cypresser. Den optimale placering er i delvis skygge og på kanten af ​​træet. For at græsset kan bevare sin grønne farve året rundt, har det brug for fugtig jord. Derfor bør du vande det hele året rundt.

Bunddække til dyb skygge under træer: Disse planter vokser godt under træer

Bunddække til dyb skygge under træer fede mænd

Kun få planter kan modstå den lave lysindfald og den store konkurrence om rødder. Men de næste bunddække klarer sig med lidt vand og er tæppeformende.

  • Den fede mand er et stedsegrønt bunddække, der er ideelt til skyggefulde steder. Det kan let modstå presset fra store træers rødder.
  • Den stedsegrønne bjørnebær (stadig kendt som ægte bjørnebær) danner et tæt tæppe. Planten når en højde på 25 cm og danner blomster om foråret. Den stedsegrønne bjørnebær er meget tilpasningsdygtig og trives i den brændende sol såvel som i delvis skygge.

Bunddække til forhaven

Bunddække til forhaven, stedsegrøn og slidstærk

I svært tilgængelige hjørner og steder med lidt lys, hvor en græsplæne ikke kan trives, kan et robust bunddække bruges som en plænerstatning. De tilbyder en optimal løsning til forhaven, som indtastes og køres på hver dag. Hvor du kan bruge dem: som forbindelseselement mellem træ, havesti og husindgang. Du kan bruge den til at plante området omkring trinpladerne.

Gangbart stedsegrønt bunddække: dværgfjerdragt

Slidstærk bunddæksel til dværgfjer i forhaven

Dværgfjerpuden når en maksimal højde på 5 cm og danner hurtigt et tæppe. Han er en sand overlevende og føler sig hjemme i penumbra såvel som i solen. Forudsat at jorden er veldrænet og moderat fugtig. Plant bunddækket i slutningen af ​​sommeren, så det kan drage fordel af den regelmæssige nedbør. Dværgfjerdragt spredes derefter i efterår og forår.

Drivbart bunddæksel til skyggen: den romerske tæppe kamille

Skridsikkert bunddække til skygge Plantning af romersk tæppe kamille

Den romerske tæppekamille er et elastisk og robust bunddække, der er ideelt egnet som græsplænerstatning. Sorten “Treneague” er stedsegrøn, hårdfør og tåler meget tørt jord. Den har dog brug for tilstrækkelige næringsstoffer, så den kan vokse og spredes hurtigt. Afhængigt af dine behov kan du befrugte dem en gang inden starten af ​​sommersæsonen. Ellers er planten meget let at passe. Da det er en lav rod, er der ingen konkurrence om rødder med træplanterne.

Robust bunddække til skygge: stjernemossen

Gangbart bunddække til skygge stjernemos til den japanske have

Stjernemosen er en populær variant til grønnere fliseledd. Mosen trives i fugtige og skyggefulde områder samt i tørre og skyggefulde områder. Om sommeren danner den utallige hvide stjerneformede blomster – deraf navnet “stjernemos”. Mosen er slidstærk, hårdfør og ekstremt let at passe.

Previous Post
Lejlighed ved stranden i middelhavsstil fra Nest Designs
Next Post
Hula Hoop Fitness: Instruktioner og de bedste øvelser til en slank talje!