15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Plantning af terrassen: ideer til design og beskyttelse af personlige oplysninger med plantningsplaner til genplantning

I den varme årstid kan vi godt lide at hænge ud på terrassen. Så det virkelig bliver en oase af velvære, spiller det stilfulde design og det vellykkede udvalg af planter en afgørende rolle. Vi vil give dig flere ideer til, hvordan du kan plante din terrasse og dermed integrere siddeområdet i haven.

Plantning af terrassen: ideer til design og beskyttelse af personlige oplysninger

Ideer og instruktioner til terrasseplantning

Et gennemtænkt design kan gøre haven til et populært tilbagetog. Hele familien kan lide at hænge ud på terrassen. Der griller og spiser de sammen, og der modtages venner og slægtninge. Og den hyggelige loungegruppe er fantastisk til afslapning. Så det er værd at investere en weekend og plante området omkring terrassen. I det følgende forklarer vi trin for trin den hurtigste måde at gøre dette på.

1. Tegn en haveskitse, markér terrassens retning på den, og prøv at beregne antallet af solskinstimer dagligt i foråret og sommeren. Den bedste måde at gøre dette på er at placere en mobiltelefon over for terrassen på en solskinsdag og tage et foto hvert 30. minut. Dette er den hurtigste måde at finde ud af, hvor skyggerne er. Baseret på haveskitsen, terrassens orientering og soltimerne kan du beslutte dig for en passende havestil.

2. Afhængigt af om du har en stor eller lille have, kan du beslutte dig for det rigtige antal planter og blomsterbed. Brug en haveslange til at markere kanten af ​​blomsterbedet omkring terrassen og få en bedre idé.

Ideer til terrasseplantning og haveplaner

3. Forbered jorden. Hvis der er en græsplæne der, kan du bruge en styrestang til at fjerne græsset. Enheden kan lånes fra de fleste isenkræmmere og havecentre. Derefter kan du løsne og befrugte jorden med en spade.

4. Derefter kan du plante de enkelte planter i blomsterbedet. Efterlad mindst 30 cm mellem planterne. Endelig vandes de nye planter.

Fra hvornår man skal plante terrassen?

Den korrekte plantetid afhænger af blomster, bunddække og stauder. Det rigtige tidspunkt er normalt efter ishellige, når der ikke længere er permafrost eller minusgrader om natten.

Plant en forhøjet terrasse

hævede terrasse plante ideer og planer

En forhøjet terrasse er optisk adskilt fra haven og ser derfor ofte ubehagelig ud. Den rigtige beplantning kan skabe en problemfri overgang mellem terrasse og have og give den rigtige fortrolighedsskærm til dette område.

Planteplanen og planterne på et øjeblik

hævet terrasseplantningsplan

Hvis du vil plante hele din forhøjede terrasse, så er den næste planteplan praktisk. Planterne ser smukke ud året rundt. Stenpæren danner lyse hvide blomster om foråret, bærer lækre spiselige frugter om sommeren og om efteråret bliver bladene orange og røde. Den sorte birk tilbyder sol og beskyttelse af personlige oplysninger, og dens smukke hvide bark er særlig effektiv i vintermånederne. Den korrekte plantetid er om foråret. Følgende tips hjælper dig med at forlænge blomstringsperioden:

  • Fjern de gule blade af iris.
  • Skær de visne irisblomster af om foråret.
  • Om vinteren dækkes jorden omkring den sorte birk med muld.

Planterne kort fortalt:

A. Sort birk

Sorte birketræer plantes på den forhøjede terrasse

Den sorte birk har en imponerende flerstammet vane. Træet når en maksimal højde på 20 meter og er op til 15 meter bred. Det gør det bedst på solrige steder og elsker lerjord med en neutral pH.

B. Lily drue

Plantning af hævet terrasse Ideer og instruktioner Lily drue

Liljedruen er et populært bunddække, der danner små blomster i sensommeren.

C. Bush kastanje

Buskkastanje bliver op til 25 cm høj og trives bedst i skyggefulde og skyggefulde steder. Derfor er den perfekt til skyggefulde områder.

D. Iris

Blomster omkring den forhøjede terrasse er plantet med iris

Irisen laver smukke hvide blomster om foråret. Hvis du skærer det af, efter at det er visnet, kan det blomstre igen i det tidlige efterår.

E. Rød solhat

hævet terrasseplante, der blomstrer rød solsikke

Den røde coneflower klarer sig bedst i fuld sol. Dens store lilla blomster tilføjer et stænk af farve til haven fra juli til oktober. Blomsten bliver omkring 1 meter høj.

F. Petite Deutzie

Den yndefulde Deutzia (stadig kaldet Mayflower) danner store knopper med lyse hvide blomster om foråret. Om efteråret tiltrækker planten opmærksomhed med sit dekorative løv. Deutzia trives bedst på solrige og skyggefulde steder.

G. Prachtscharte

Terrassen er beplantet med middelhavs pragt

Det prægtige hak er omkring 70 cm højt og tiltrækker opmærksomhed med sine magentablomster. Planten blomstrer hele sommeren.

H. Holly

Kristtorn er en stedsegrøn busk, der trives i både den herlige sommersol og halvskygge.

I. Stenpære

Stenpæren danner snehvide blomster om foråret. Deres frugter er spiselige. Træet føles særligt behageligt i halvskygge og på skyggefulde steder.

J. Lily Funkie

Lily Funkia er særlig populær for sine hvide blomster og smukke blade. Planten er perfekt til steder i halvskygge og skygge.

Indramning af terrassen med planter: Opret en køkkenhave med grøntsager

Indramning af terrassen med planter

Hvis du vil indramme din terrasse med planter, så tænker du bestemt ikke på en køkkenhave. Det er en skam, for grøntsager og frugttræer kan være meget dekorative. Den næste beplantningsplan disponerer over prydplanter og sætter i stedet de nyttige planter i rampelyset.

En beplantningsplan for køkkenhaven med grøntsager og frugttræer

Haveplanteterrasse med planter, der indrammer frugt og grønt i køkkenhaven

Men hvorfor er det en god idé at plante afgrøder rundt på terrassen? Grøntsager og frugter smager ikke kun lækkert, de giver også haven et naturligt præg. Den næste beplantningsplan er designet, så køkkenhaven ser så naturlig ud som muligt:

  • Blåbærene giver blomsterbedet mere struktur.
  • Timianen kan udfylde huller på skyggefulde steder (f.eks. Under et træ).
  • Bladgrøntsager som kål og schweizisk chard kan med succes erstatte andre bunddække.
  • Pæretræet af sorten “fyr” bærer ikke kun lækker frugt, men betragtes også som en heldig charme i østlige kulturer.

Planterne kort fortalt:

A. Blåbær: 4 planter

Indramning af terrasse med planter Ideer til køkkenhave med blåbær

Blåbæret er en busk, der producerer spiselige blåbær om sommeren. Dens løv bliver orange-rødt i efteråret. Busken vokser op til 6 meter høj og er også velegnet som privatlivsskærm.

B. Prydkål af sorten “Lacinato”: 8 planter

Grøntsagshave i blomsterbedet omkring terrassen Prydkålssort Lacinato

Prydkålen trives bedst i fuld sol, men kan også plantes skyggefulde steder under visse omstændigheder. Planten bliver op til 1 meter høj og bred.

C. Pæretræ “Kieffer”: 1 træ

Terrassen med planter er indrammet af en køkkenhave med et pæretræ Kieffer

Pæretræet “Kieffer” bærer sine gule frugter om efteråret. Den når en højde på op til 5 meter, og trætoppen er op til 3 meter bred.

D. Timian – 18 planter

Timian er det perfekte hulfyld. Bunddækslet har en mild duft og er op til 20 cm høj.

E. Mangold: 8 planter

Indramningsplads til planter Ideer til køkkenhave med schweizisk chard

Mangolden har en stilk, der bliver gul, rød, orange eller pink. Planten klarer sig bedst i fuld sol og bliver op til 50 cm høj.

F. Bladgrøntsager: muligvis til plantageejere

Indramning af terrasse med planter. Grøntsager i blomsterbedet

Udover de andre planter kan du plante en blanding af forskellige typer og sorter af bladgrøntsager i urtepotter. Eksempel på en blanding: egetræssalat, lammesalat, raket, cikorie, brændenælde, grøn salat.

G. Pyntæble “Gyldne regndråber”: 1 træ

Indramning terrasse med planter og træer crabapple gyldne regndråber

Crabapplen bærer frugt om sommeren, er op til 7 meter høj og 5 meter bred.

H. Steppe Sage: 7 planter

Steppe-salvien danner lilla-farvede blomster, bliver op til 60 cm høj og elsker fuld sol.

I. Rips: 2 planter

Ripsen er en busk op til 2 meter høj, der bærer røde frugter om sommeren.

J. Skovbær: 17 planter

Skovbærene er det perfekte bunddække, der kan udfylde hullerne mellem de andre planter. De bærer frugt hele sommeren.

Plantning af terrassen: en beplantningsplan, der giver privatliv

Terrassen er beplantet med privatlivsskærme i japansk stil

Hvis vinduerne i nabohusene kigger direkte ud på terrassen, så er skærmen til beskyttelse af personlige oplysninger et absolut must. I kolonihaven har området foran terrassen dog ofte ikke andet at byde på end en græsplæne. Den næste plantningsplan for genplantning er perfekt til terrasser, der har brug for sol og beskyttelse af personlige oplysninger.

Disse er planterne og træerne på et øjeblik:

1. japansk kirsebær

Japanske kirsebærtræer som skygge og fortrolighedsskærm plantes på terrassen

Det japanske kirsebærtræ giver privatliv til terrassen. Om foråret danner det smukke lyserøde blomster, om efteråret bliver bladene gylden gule.

2. Sommerfugl lilla

Ideer til terrasseplantning til kantning med sommerfugl -syrener

Som navnet antyder, tiltrækker sommerfuglsyren sommerfugle som ingen anden plante til haven. Farven på blomsterknopperne kan variere – i havecentre kan du finde hvide, lyserøde, blå eller lilla blomstrende sorter.

3. Japansk azalea

Den japanske azalea er en smuk blomst, der begynder at blomstre om foråret. Stauden har en meget interessant form, som den tiltrækker opmærksomhed, selv efter sommerens slutning.

4. Dværg sfærisk livstræ “Danica”

Livets dværgkugleformede træ er en stedsegrøn staude, der pryder moderne havedesign.

5. Lavendel

Lavendlen er ikke kun en absolut klassiker i Middelhavshaven. Det er nu svært at forestille sig din have uden.

6. Funkie

Ideer til terrasseplantning til kant med funky

Funkia er et bunddække, der er populært på grund af dets tofarvede blade.

7. Liljekonvalj

Liljekonvaljen er en meget letplejet blomst, der er ekstremt lang levetid. Den vokser hurtigt og storslået i blomsterbed.

8. Fyr

Miniature fyrretræer er perfekte til terrassen. De kan også give yderligere privatliv.

9. Taxus baccata hæk

Hækken kan skæres i forskellige former og giver privatlivets fred og vindbeskyttelse til terrassen.

10. Rhododendron

Ganske vist: Rhododendron er ikke en letplejet plante. På den anden side er dens blomster så smukke, at det bestemt er umagen værd.

11. spindelbuske

Spindelbusken er populær for sit gule løv. Det er både et bunddække og en klatreplante, hvilket gør det perfekt til området omkring pergolaen.

Kantning af terrassen med planter: tips til klippehaven

Haveplan kantet med planter

Hvis du vil omgive din terrasse med planter, men ikke har meget fritid, kan du vælge en klippehave. Disse planter er mulige:

1. Bjergfyr – 6 træer

Terrassen er beplantet med privatlivets skærme i klippehaven bjergfyr

Bjergfyren spiller klart hovedrollen i denne beplantningsplan. Det klipper en særlig god figur på kanten omkring terrassen.

2. Blåsvingel – 4 planter

Den blå svingel er den perfekte kombinationspartner i klippehaven.

3. Alpine nellike – 20 planter

Plant terrassen rundt med alpine nellike

Den alpine nellike er perfekt til et blomstertæppe. Dens sarte lilla blomster passer særlig godt til de blå pelargoner.

4. Geraniumer – 6 planter

Terrasse med planter, der kanter pelargoner

Plant terrassen rundt

Plant terrassen rundt omkring. Planteplan for genplantning

Hvis du vil plante din terrasse rundt omkring, men samtidig ikke vil undvære en græsplæne helt, så er den næste beplantningsplan det helt rigtige for dig. Hovedrollen spilles af træerne, som giver både skygge og privatliv. Høje buske indrammer terrassen perfekt og beskytter den mod vinden. Blomsterne og de lave stauder sammen med flere bunddække tilbyder variation. Klatreplanter fuldender effektivt ensemblet. I hjemmets have er der en pragt af blomster i sommermånederne.

Disse planter er mulige:

1. Hawthorn “Paul’s Scarlet”

2. Cypress “Pendula”

3. Becher-Elbe “Hicksii”

4. Becher Elbe “Wojtek”

5. Rocket junior “Blue arrow”

6. Sawara cypress “Filifera Aurea”

7. “Abbotswood” fingerbuske

8. Blåbær “Diabolo”

9. Hæk barbær “Aurea”

10. “Goldfinger” fingerbuske

11. Hæk barbær “Golden ring”

12. Canadisk kornel

13. Hortensiaer

14. Guldfælg funkie “Aureomarginata”

Previous Post
Lejlighed ved stranden i middelhavsstil fra Nest Designs
Next Post
Hula Hoop Fitness: Instruktioner og de bedste øvelser til en slank talje!