15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

6 naturlige måder at forbedre jorden i haven på

Jordforbedring i haven medium-tips-jordbær-planter

En have med frodigt grønt og smukke, farverige blomster er bestemt enhver hobbygartners drøm. Og når du har haft lækker frugt og friske grøntsager der i flere måneder, kan du naturligvis være tilfreds. Men havearbejde kræver meget vedligeholdelse. Et af dine job er at passe på jorden. Alt i din have kan vokse hurtigt på rig jord. I specialbutikkerne kan du i øjeblikket finde talrige gødninger Jordforbedring i haven mange gartnere bruger også naturlige stoffer, der beriger havejorden. De kommer virkelig tættere på din jord og giver noget skadedyrshjælp. Her kan du se, hvilke naturlige stoffer der er tale om.

1. Midler til forbedring af jord i haven – æggeskaller

Jordforbedring-have-ressourcer-tips-æggeskaller-brug

Vask og tør æggeskaller og knus dem. Deres små partikler er særligt velegnede til jordbund, hvor tomater og peberfrugter trives. Æggeskallerne indeholder omkring 93% calciumcarbonat. De donerer en masse vitaminer og mineraler til jorden og holder også gnavere væk fra grøntsagerne.

2. Jordforbedring i haven – kaffegrums

Jordforbedring-have-middel-tips-kaffegrums

Kaffegrums indeholder den nøjagtige nødvendige mængde mineraler og syrer, kalium, fosfor, nitrogen, der hjælper dine planter med at vokse hurtigere. Dine planter vil trives sundt og producere god frugt og blomster. Kaffegrumsen er en af ​​de bedste måder at styrke jorden på.

Hvordan gør du det præcist? Smid ikke kaffegrumsen. Når du har samlet en stor mængde, skal du lægge kaffegrynene i mikrobølgeovnen i et par minutter, så de tørrer ordentligt ud. Du kan derefter bruge det til at drysse gulvet. Vent derefter 2-3 dage og hug let rundt i planterne. Det er især godt til jordberigelse, hvor der vokser tomater, blåbær, roser, kamelier osv.

3. Tepose

Jordforbedring-have-middel-tips-teposer

Når du har en kop aromatisk te, skal du ikke smide teposerne væk. Du kan bruge den til at berige jorden i haven takket være de værdifulde naturlige stoffer i te.

4. Træaske

jordforbedring-havearbejde-medium-tips-træaske

Kan du lide kulgrill? Selvfølgelig er det i sommermånederne meget sjovt ved havefester med venner og familie. Men vidste du det allerede? Træasken er også meget velegnet til jordforbedring i haven.

Den er rig på kalium, fosfor og mange andre naturlige elementer. Nu hvor du har grillet kul, kan du altid samle asken og fortsætte med at bruge den i din gård. Den bedste tid til dette er før begyndelsen af ​​foråret, senere vil du helt sikkert blive glad for smukke og sunde planter og blomster i din have.

5. Epsom salte

Jordforbedring-have-betyder-tips-Epsom salt

Dette er et meget effektivt naturligt middel mod insekter og små dyr, der skader planter. Drys en lille mængde Epsom salt rundt om planterne, og det forhindrer insekter, snegle og kaniner i at invadere.

6. Ris

jordforbedring i haven medium-tips-hvid-kogt-ris

Kogte hvide ris har et højt indhold af kulhydrater og stivelse. Disse naturlige stoffer er af grundlæggende betydning for væksten af ​​frugttræer, så berig havejorden med dem, når det er muligt!

Previous Post
Lejlighed ved stranden i middelhavsstil fra Nest Designs
Next Post
Hula Hoop Fitness: Instruktioner og de bedste øvelser til en slank talje!