15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Bekæmpelse af Colorado biller: hjemmemekanismer, der hjælper mod skadedyr i køkkenhaven

Det formerer sig hurtigt og kan forårsage stor skade på afgrøder inden for en kort periode og æde alle deres blade. Siden Colorado -billen blev introduceret fra USA for omkring 150 år siden, har den etableret sig som en af ​​de mest almindelige skadedyr i hjemmets have. Vi forklarer, hvordan du hurtigt kan genkende et angreb og bekæmpe Colorado -billen.

Bekæmpelse af Colorado biller: Sådan genkendes skadedyret i god tid

Bekæmp Colorado -bille Naturligt Tips til, hvordan du kan få øje på skadedyr

For at bekæmpe Colorado kartoffelbille er det første, der er vigtigt, at du handler til tiden. Hunnerne lægger deres æg i begyndelsen af ​​sommeren, og når larverne klækkes, kan de hurtigt angribe og fortære alle planterne i køkkenhaven. Det første skridt i kampen mod det er derfor forebyggelse. Fra midten af ​​april skal du kontrollere alle planter for æg og spor af at spise to gange om ugen. Du kan se den voksne Colorado kartoffelbille samt larver og æg med det blotte øje.

Hvordan udvikler Colorado kartoffelbille sig, og hvad kan du gøre ved det?

  • Æggene er gylden gule, små og er for det meste på undersiden af ​​bladene. Hunnerne lægger alle 20 til 60 æg sammen. Hvis du bemærker dem om foråret, skal du handle hurtigt og samle alle æggene. På denne måde kan du forhindre larverne i at klække og Colorado -billerne i at formere sig uden begrænsninger.

Colorado billelarver genkender og kæmper med biomidler

  • Farven af larverne varierer afhængigt af alder fra mørk gul til mursten rød. Larverne har også små mørkebrune pletter på siderne. De lukker normalt omkring tre til seks dage efter hunnerne har lagt æg. Deres størrelse varierer, men overstiger ikke 10 mm. Så hvis du finder en stor larve i haven, er det ikke en Colorado -bille. Men hvis du ser mange små appelsinlarver, skal du handle hurtigst muligt og bruge et hjemmemedicin til at bekæmpe dem.

Sådan bekæmper du Colorado biller naturligt Tips til spotting af angreb

  • Colorado kartoffelbiller er cirka 10 mm lange med en gul ryg og mørkebrune striber langs vingerne. Hovedet har en orange til mursten rød farve og mørkebrune prikker. Insekterne er resistente over for de fleste pesticider og insekticider. Men de er ikke farlige, fordi de ikke lever af plantens blade.
  • Colorado -billerne angriber i første omgang kartofler. Men hvis de ikke har nok mad, vil de andre afgrøder i køkkenhaven også blive ofre for dem. Hvis du kan se tegn på fodring, er dette et sikkert tegn på, at larverne allerede er klækket. Du skal derfor forhindre det i at sprede sig.

Hvad kan du gøre ved Colorado -biller? Disse hjemmemediciner hjælper med at bekæmpe det

Colorado kartoffelbillebekæmpelse skadedyr slippe af med tips

I årene efter første verdenskrig var det vigtigt for landmændene at kontrollere Colorado -billen. På det tidspunkt var kartoflerne en af ​​de vigtigste fødevarer. Derfor forsøgte folk først at indsamle larver og æg i hånden. I de næste år bekæmpede de billen med pesticider. Skadedyret er imidlertid meget fleksibelt og har udviklet modstande. I dag ved dygtige gartnere, at nogle hjemmemekanismer viser sig at være mere effektive end pesticider. Anvendelse af kemiske pesticider frarådes også, fordi de også er farlige for gavnlige insekter. Det er derfor meget bedre at bekæmpe Colorado kartoffelbiller naturligt.

Neem olie som et hjemmemedicin mod Colorado biller

Brug af neemolie som et hjemmemedicin til Colorado kartoffelbiller Tips

Hvis du vil bekæmpe Colorado biller naturligt, kan du prøve neem. Neemolien opnås fra frøene fra frugterne fra det indiske neem træ. Olien smager bittert og har en ubehagelig lugt. Neem olie er ufarlig for bestøvende insekter, men det er dødeligt for larver. Det er fordi de indtager store mængder af det giftige stof gennem deres mad (planten forlader).

Hvornår skal man bruge neem mod Colorado biller? Hvis du ser larverne og Colorado -billerne i juni og juli, kan du selv lave en spray med neemolie. Til dette formål fortyndes neemolien i et forhold på 1 til 100 med vand. Så opløs 1 ml neemolie i 100 ml vand. Hæld derefter opløsningen i en sprøjteflaske og brug den til at sprøjte afgrøderne lige før solopgang. Colorado -billerne vil derefter indtage det giftige stof gennem deres mad hele dagen. Du kan derefter vande planterne med en neemolieopløsning en gang om måneden som en forebyggende foranstaltning. For at gøre dette opløses 5 ml neemolie i 10 liter vand.

Stenmåltid mod Colorado biller

Stenmåltid mod Colorado bille naturligt hjemmemedicin

Stenmel er lavet af lavasten. Det særlige ved stenmel er, at det indeholder vigtige sporstoffer. Derfor gives det ofte som gødning. I tilfælde af Colorado kartoffelbilleangreb opfylder den imidlertid en anden funktion: Det er et miljøvenligt middel mod kartoffelbiller. For at gøre dette skal du blot bestøve planterne med det. Du skal bruge stenmel om foråret, når angrebet lige er begyndt. Hvis du finder mange æg og larver, kan det bremse dem. Hjemmemedicinen formår dog ikke at dræbe alle larverne.

Hvornår skal man bruge stenmel? Som en hjælp i tilfælde af angreb i juni og juli. Hvis du bemærker angrebet tidligt, og kun få larver er klækket, kan du dræbe dem med stenmel og samle æggene. Ellers kan du kombinere klippemelet med et bakterielt præparat.

Hvad hjælper mod Colorado biller: Flydende gødning fra brændenælde eller peberrod

Brug peberrod mod Colorado biller som f.eks

Med en flydende gødning lavet af brændenælde eller peberrod kan du ikke dræbe skadedyrene, men du kan køre dem væk fra haven. Fyld en tom og ren kompostspand med 5 liter postevand og tilsæt 100 g tørret peberrod eller brændenælde. Læg bøtten afdækket på et solrigt sted i haven i cirka 4 dage, og hæld derefter sprøjten i en tryksprøjte. Brug den til at væde alle dele af planten. Gentag processen så ofte som nødvendigt. Du kan sprøjte planterne med det allerede i foråret for at holde Colorado biller væk.

Hvornår skal du bruge hjemmemedicinen? I foråret før den første angreb, og derefter i august for at forhindre en anden spredning.

Bekæmpelse af Colorado biller med mynte: Sådan kan du selv lave en spray

Bekæmp Colorado -bille med myntebryg Tips og opskrift på pesticider

Mynte er giftig for Colorado kartoffelbille. Hvis du vil bekæmpe skadedyrene med det, kan du selv lave en myntebouillon. Fortsæt på samme måde som at lave mynte. Kog 1 liter vand og hæld det over 5 håndfulde mynte. Lad mynten trække i en halv time. Når vandet er afkølet, siles brygget forsigtigt og fortyndes med 10 liter koldt vand. Brug sprayen direkte på alle planter (både de berørte kartofler og deres nærmeste naboer).

Hvornår skal man bruge mynte i kampen mod Colorado biller?? Hvis angrebet er alvorligt, viser mynten sig at være et meget effektivt bekæmpelsesmiddel.

Naturligvis bekæmper Colorado biller: kaffegrums til forebyggelse

Undgå Colorado kartoffelbiller med kaffegrums Opskriftstip

Har du haft succes med at kontrollere en angreb i foråret eller i juni / juli? Nu spiller forebyggelse en afgørende rolle. Det er meget vigtigt, at du driver Colorado -kartoffelbillerne væk fra køkkenhaven. Fordi i august begynder en anden fase, og i en tør sommer formerer skadedyrene sig hurtigt igen. For at undgå dette kan du bruge kaffegrums. Drys ganske enkelt planterne og jorden rundt i køkkenhaven med kaffegrumsen meget tidligt om morgenen før solopgang. Colorado -billerne kan slet ikke lide kaffegrumsen, og du slipper for altid med dem.

Naturligvis bekæmper Colorado biller: bakterier

Bekæmp Colorado -billed skadedyr i køkkenhaven naturligt

Hvis for mange afgrøder er angrebet, kan du bruge bakterier til at bekæmpe Colorado -billen. Især bacillus thuringiensis tenebrionis bruges af producenter af økologiske grøntsager. Du kan finde præparater indeholdende bakterierne i havecentret. De er kun dødelige for skadedyr, der æder planten. De er ikke skadelige for bestøvende insekter, dyr eller mennesker. Familier med små børn eller kæledyr bør søge råd hos havecentret. For at forberedelsen skal fungere, skal du sprøjte planterne, hvor skadedyrene er. Det er også meget vigtigt, at temperaturerne ikke falder til under 15 grader. Præparatet er derfor velegnet til brug om sommeren med moderate og meget alvorlige angreb.

Previous Post
Lejlighed ved stranden i middelhavsstil fra Nest Designs
Next Post
Hula Hoop Fitness: Instruktioner og de bedste øvelser til en slank talje!