15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Parketolie eller lak – hvilket er det bedre valg til dit trægulv?

moderne stue med massivt træ spisebord parketgulv overfladelag af olie eller lak

Vil du forskønne dit opholdsrum med et parketgulv? Intet problem. Hvis du køber naturligt massivt parket uden forbehandling, bliver du straks spurgt, hvordan dit gulv kommer til at se ud efter den sidste behandling. Ja, det er virkelig nødvendigt – den naturlige parket skal forsegles, slibes og olieres. Eller måske foretrækker du et lag lak? Ja, du har det rigtigt. Umiddelbart efter at have lagt parketten, skal du være opmærksom på den rigtige “finish”, det vil sige overfladeforfining af trægulvet. Det valg, du træffer i øjeblikket, er af afgørende betydning for den efterfølgende rengøringsproces og den særlige pleje, som dit trægulv fortsat vil kræve. For gennem dit valg vil du også fremvise vigtige generelle egenskaber ved trægulvet. Så du er forkælet for valg – hvordan skal det sidste øverste lag egentlig se ud –Parketolie eller maling? Hvordan kan du bestemme det bedst muligt?

Tips til efterbehandling af trægulvets overflade – parketolie eller lak

naturligt massivt træ parketgulv -stue design -med træ

Grundlæggende kendes to typer af øverste lag – parketlak og olie, som er mest almindeligt anvendt i dag. Dette kan naturligvis også omfatte den såkaldte parketvoks, som også er en god løsning. Men lad mig først opregne og forklare de vigtigste fordele og ulemper ved olie og lak til trægulve, og jeg håber, at dette også vil hjælpe dig med at træffe dit valg lettere baseret på dine specifikke behov og præferencer.

Fordele ved parketlak

lakeret trægulv varmt behageligt gulvbelægning naturligt

De vigtigste positive egenskaber ved typiske lakgulve er bestemt velkendte. I princippet er de meget lette at rengøre og vedligeholde. Hvis du vælger parketlak, har du flere fordele: mindre vedligeholdelse og et autentisk udseende, overfladelagets hårdhed, den er slidstærk og elastisk, vandafvisende og smudsafvisende. Den lakerede massiv parkets højere modstandsdygtighed er et stærkt krav om, at du træffer dit valg på den.

Ulemper ved parketlak i fokus

Anbefalinger af parketgulv ved påføring af en beskyttende lagfinish

Ulemperne ved parketlak er ikke mange. Grundlæggende kan problemer kun opstå ved brug af maling af dårlig kvalitet og af ukendt oprindelse eller med for lave forbrugsværdier. I det andet tilfælde viser konsekvenserne sig hurtigt efter påføring – malingen slides hurtigt af, overfladelaget ser bogstaveligt ud ridset. Vores råd til dig er: Køb dyre produkter af høj kvalitet, prisen betaler sig virkelig senere.

Fordelene ved naturproduktet parketolie

trægulv belægning-parket olieret-mørk farve

Traditionel parketolie har flere vigtige fordele, der berettiger dets søgning på markedet. At Parketolie er et naturprodukt, det indeholder vegetabilske olier, og voksen indeholder også bivoksekstrakt. Det har en typisk funktion – det giver dig mulighed for at rette simple fejl i små områder, for eksempel synlige skader på hele laget, såsom små ridser. Parketolien giver også trægulvet et naturligt udtryk uden at efterlade et skinnende synligt toplag.

Gulve belagt med olie – hvilke ulemper er forbundet med det?

Parketgulv-lægning mørk olieret stue-med panoramavindue

Der er bestemt også visse ulemper, hvis du vælger et oliegulv til dit interiør. Først og fremmest er der vedligeholdelse, som slet ikke er let. Særlige rengørings- og plejeprodukter skal bruges her, og hyppig, regelmæssig oliering er også påkrævet på grund af den hurtige slitage. Vi vil også gerne advare dig på forhånd, lad ikke væsker stå på den olierede overflade af dit parketgulv i længere tid, ellers er muligheden for at trænge ind i træet ret høj, og dette er naturligvis ikke ønskeligt, det ville forårsage misfarvning og pletter på dit trægulv.

Trægulv til et hyggeligt hus

Parketprodukter-det bedste valg-til din trægulvbehandling

Nu er det lettere for dig at træffe dit valg? Hvad vil du helt præcist have derhjemme – lakeret parket eller olierede trægulve? Kun du kan bestemme!

Gulv til interiør i parket

Gulvbelægning fremstillet af parketgulv af høj kvalitet olieoverflade eller lak

Lakeret parketgulv

parketlakeret trægulv-blank overflade

Olieret soveværelsesgulv

Parketgulv olieret i soveværelset tipser om den rigtige overfladefinish

træ fliser badeværelse massivt træ parket træ kopier

stue med pejs-eg massivt trægulv-parketgulv

stue parket lægning af gulvpleje tips anbefalinger til behandling

Overfladebehandlinger i massivt trægulv

Parket Trægulvmønster med et olie- eller laklag

Overfladebehandling af trægulvparket udført i naturligt egetræsparket

Previous Post
Interessante uldtæppet designs af Gan Rugs
Next Post
Italienske møblerideer – kongelig spisestue og soveværelsesmøbler