15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Induktion eller Ceran – Hvilket er bedre til køkkenet?

Induktion eller ceran indbyggede komfurplader

Hvis det er tid til en ny komfur i køkkenet, spørger du måske dig selv, hvad der er bedre – induktion eller keramik? Mens den keramiske kogeplade blev taget for givet i lang tid, erstattes den nu i stigende grad af en kogeplade med induktion. Enhver, der ikke har behandlet emnet før, vil hurtigt begynde at gruble. Dagens artikel om emnet Induktion eller Ceran Dette er for at give dig en vis klarhed, for vi vil sammenligne begge typer teknologier her, så du lettere kan træffe en beslutning, når du køber din nye komfur.

Induktion eller keramisk kogeplade?

induktion-ceran-glas-keramik-ceran kogeplader-klassisk-knoepfe-hobby kok

Navnet Ceran er faktisk ikke korrekt. Ceran er et mærke, der forkert bruges til at betegne kogepladerne i såkaldt keramisk glas. Kogepladen opvarmes af halogenlamper og infrarødt lys, som kan blive så varmt, at du kan lave mad på den. Varmen afgives til keramikken, som gryden eller panden står på. Denne teknologi blev stadig mere populær, især i 1990’erne, fordi den bragte flere fordele at overveje, når man spekulerede på, om man skulle vælge induktion eller keramik. På den ene side kan temperaturen reguleres mere præcist med den keramiske kogeplade. På den anden side opvarmes kogepladerne hurtigere og afkøles hurtigere.

Elkomfur med induktion eller keramik?

induktion-ceran-to-kogeplader-bygge-et-lille-køkken

Den lette rengøring af kogepladerne, hvor der næsten ikke er forskel på induktion og keramik, skal heller ikke undervurderes. Fordi de har en flad overflade, er der ingen svært tilgængelige hjørner og kanter, der gør rengøringen vanskelig. Den letplejede overflade er heller ikke varmeledende. Varmen afgives i komfurets område ved stråling til gryden eller gryden, hvorved området omkring tallerkenen forbliver køligt.

Ceran som en fejlfri teknologi

induktion eller ceran country køkken-hvid-flisebelagte spejl-skuffer-håndtag

Ceran -kogeplader har været i brug i mange år, hvorfor teknologien nu er modnet så godt, at fejl sjældent opstår ved korrekt brug, og reparationer er unødvendige. Energiforbruget i Ceran er lavt og kan også installeres i køkkenet væk fra ovnen, hvilket er særligt fordelagtigt, hvis der kræves en høj ovn eller en kogeplade skal indbygges i en køkkenø. Dette er de fordele, du kan overveje, når det kommer til valg af forkælet, dvs. induktion eller keramik.

Ulemper ved de keramiske kogeplader

induktion-ceran-ø-design-emhætte-emhætte-træ-skabe

De varme kogeplader, der gør en afgørende forskel ved valg af induktion eller keramik, er en ulempe. De køler hurtigere ned end konventionelle metalplader, men uden yderligere beskyttelse kan de udgøre en risiko for børn. Det tager et stykke tid for restvarmen at køle ned. Når du laver mad, skal du desuden sørge for, at køkkengrejet er nøjagtigt på kogepladen. Det er dog ikke svært at gøre. Men når kokken har travlt, kan opvasken glide. Dette fører igen til varmetab, fordi varmen afgives ved stråling.

Sammenligning ceran eller ledning – hvilket er bedre?

induktion-ceran-hvid-køkken-minimalistisk-energibesparende-effektiv induktionskogeplade

Induktionskogeplader er en nyere teknologi, der har været mere og mere foretrukket frem for keramik siden årtusindskiftet. Men er denne beslutning berettiget? Umiddelbart, hvis du bedømmer ud fra optikken, synes der ikke at være nogen forskel, hvis du vil vælge induktion eller keramik. Men mens selve den keramiske kogeplade opvarmes, genereres elektromagnetiske hvirvler på induktionspladen. Disse opvarmer derefter indirekte køkkengrejet, så snart disse hvirvler kommer i kontakt med metaloverfladen. Så kun gryden eller bunden af ​​gryden eller panden bliver varm og ikke selve kogepladen.

Hvordan fungerer induktion?

induktion-ceran-blå-led-detektion-tilkobling-til-tips-valg

Det siges ofte, at disse elektromagnetiske hvirvler er sundhedsskadelige. Sandheden er dog, at det er den samme teknologi som for eksempel tape. Personer med en pacemaker bør dog spørge mere præcist. Især ved brug af ikke-ferromagnetiske køkkengrej (mere om dette nedenfor) er de magnetiske felter spredt, hvilket kan forstyrre en pacemaker. De nyeste modeller har et specielt skjold til dette. De elektromagnetiske felter blev opdaget allerede i 1831 og har siden været en loyal ledsager i menneskelivet. Hvis du undrer dig over, om du skal vælge induktion eller keramik, vil du også gerne finde ud af fordele og ulemper ved denne teknologi.

Induktionskogeplade og ulemper

induktion eller ceran teknologi-komfur-idé-fordele-ulemper

Der er naturligvis ulemper ved induktionskogning samt andre typer kogeplader. En af de ulemper, man skal være opmærksom på, når man vælger induktion eller keramisk kogeplade, er, at der skal bruges specielle køkkengrej. Alle metaller, der leder elektricitet, er egnede, men det er bedst at vælge ferromagnetiske metaller. Det er metaller, der kan magnetiseres og dermed selv blive magneter. Dette omfatter jern, nikkel og kobolt. De har den egenskab at bundte de elektromagnetiske hvirvler, dvs. energien, for at kunne bruge dem mere effektivt. Gryderne kan enten udelukkende bestå af disse metaller eller kun have en legering til bunden af ​​fadene. Du kan teste dette med en magnet. Hvis dette holder sig til retterne, kan det bruges til induktionskomfuret.

Induktion eller Ceran – valget afhængigt af dit budget

induktion eller ceran chokolade-kold-kogeplade-køkken-apparater

Hvis prisen spiller en rolle, når du vælger induktion eller keramik, så er der ingen tvivl om, at keramik har en fordel. De høje induktionsfelter er cirka dobbelt så dyre. Det skal ikke glemmes, at induktionskogeplader er en relativt ny teknologi. Skader opstår oftere, hvilket igen er forbundet med høje reparationsomkostninger. Du sparer mange energiomkostninger, men de kan ikke kompensere for eventuelle reparationsomkostninger. Med hensyn til søgeordet energiomkostninger skal det også nævnes, at induktion i det store og hele sparer energi. Standbytilstanden bruger imidlertid normalt 5 til 9 watt energi. Dette problem er imidlertid også til stede med keramiske kogeplader med berøringsbetjening.

Høj ventilation

induktion-ceran-køkken-møblering-tips-pan-special-køkkengrej

Da induktionsfelterne genererer en meget høj temperatur, har disse blæsere, som desværre er meget høje i de fleste tilfælde og kan sammenlignes med emhætten. Fra et teknisk synspunkt er ventilatorerne bestemt fordelagtige for at undgå skader på elektronikken på grund af overophedning. Den ekstra støj ved madlavning kan være ret irriterende og er derfor et vigtigt punkt, når du vælger induktion eller keramik. Hvis ventilatorerne er indbygget i bordpladen, kan støjen reduceres. Dette er dog ikke en garanti. Nogle gange produceres der også støj under selve induktionen, som kan variere afhængigt af typen service.

Planlæg mere plads

induktion-ceran-mobil-model-sensor-berøringsbetjening-moderne

Induktionskomfur har mere detaljeret elektronik og er derfor noget større end de keramiske kogeplader. Det betyder, at der bør planlægges en større dybde, når den installeres i bordpladen. En skuffe har så enten ingen plads nedenunder eller skal begrænses i visse ting. Dette kan være en ulempe, hvis køkkenet er meget lille, og sådan opbevaringsplads ikke bare kan gives væk. I et større køkken med tilstrækkelige skabe og andre skuffer behøver dette dog ikke nødvendigvis at blive set som en ulempe og et afgørende kriterium ved valg af induktion eller keramik.

Fordele ved induktion

induktion-ceran-elektromagnetisk-varme-beskyttelse-forbrænding

Den netop nævnte ulempe er en acceptabel kendsgerning, når du overvejer fordelene. Uanset om det er induktion eller keramik, er opvarmningstiden meget kort. Med induktion spares dog selv 50% af tiden. Dette fører også til lavere energiforbrug, som endda øges af den effektive energiomstilling. Derudover bliver selve højpladerne ikke varme. Dette er mere sikkert og især gavnligt, når børn bor i huset. Komfuret slukker selv selv efter et stykke tid. Dette er igen en fordel, hvis der er børn i huset, der ved et uheld kunne tænde en tallerken og garanterer lavere energiomkostninger.

Spar energi med den rigtige komfur

induktion-ceran-kogeplade-vælg-sandwich-gryde-special-ferromagnetisk

På denne måde kan du også placere mindre gryder på store tallerkener uden at miste energi. En mere fleksibel anvendelse af induktionspladerne er givet på denne måde. Hvis noget koger over, klæber det ikke til kogepladen, hvilket gør rengøring endnu lettere end med den keramiske kogeplade. Uanset om du vælger induktion eller keramik, fungerer glaskeramikken imidlertid som materialet.

Induktion og Ceran kombineret

induktion eller ceran madlavningstip-køkken-udstyr-gryde

Hvis du ikke kan beslutte, om induktion eller keramik er den bedre løsning, eller hvis du vil bruge fordelene ved begge komfurvarianter, kan du også vælge en såkaldt domino-kogeplade. Forskellige kogeplader kan kombineres med hinanden. For eksempel kan du installere to keramiske kogeplader efter hinanden i bordpladen i dit køkken og lige ved siden af ​​hinanden integrere to induktionskogeplader, der også er den ene bag den anden. Så du kan altid spontant vælge, på hvilke marker du kan lave mad.

Domino -kogeplader som et alternativ

induktion-ceran-domino-idé-emhætte-emhætte-moderne-køkken

Dette har den fordel, at du kan fortsætte med at bruge eksisterende, ikke-ferromagnetiske køkkengrej og ikke behøver at vælge mellem induktion eller keramik. Du investerer ofte mange penge i køkkengrej i høj kvalitet. At dette bliver ubrugeligt ved at skifte brændeovn betyder, at mange forbrugere falder tilbage på den gode gamle keramiske komfur.

Flere kogeplader på én gang

induktion-ceran-gas-brænder-domino-bordplade-integreret

I sidste ende er det svært at sige, om induktion eller keramik er den bedre løsning. Hvis fordele og ulemper ved begge varianter sammenlignes, indser du hurtigt, at dette er en individuel beslutning, hvor alle selv må bestemme, hvilken af ​​de to plader der er bedst egnet til eget brug. Konsultationer om dette emne tilbydes i mange butikker. En sådan samtale kan bestemt hjælpe meget med valget og bør overvejes. Der vil du også modtage en nøjagtig prissammenligning og finde ud af prisen på ethvert køkkengrej, du har brug for.

Previous Post
Sengen i soveværelset – moderne modeller fra LeComfort
Next Post
Dækning af bord med jute til enhver lejlighed – 24 ideer