15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Udformning med sugerør – 3 gode instruktioner og andre tips

Håndværk med sugerør lampeskærm-instruktioner-sølv-geometrisk-dekorativ-sølv

Håndværk er så sjovt, når du kan bruge produkterne korrekt. Materialer, der er lette at finde i husstanden og ikke kræver særlig behandling, gør fremstillingsprocessen lettere og gør den også velegnet til begyndere og børn. Fremstilling med sugerør er en meget billig fritidsaktivitet, der tilskynder til kreativitet og med lidt dygtighed kan resultere i kunstneriske værker.

Håndværk med sugerør – 1 trin: Sæt sugerørene ind i hinanden

Udformning med sugerør-indsætning-tips-procedure-ideer

Det første trin til et vellykket produkt fremstillet af sugerør er, hvordan de indsættes i hinanden, så der i sidste ende skabes en stabil konfiguration. Rent statisk betragtes den enkle konstruktion af trekanter som virkelig stabil. Det giver mening at bygge den ønskede figur ud fra konstruktive trekanter.

Håndværk med sugerør – 2 trin: FormstrukturerHåndværk med sugerør -procedure-geometriske-strukturer-bygning-diy

Når man piller med sugerør, er det afgørende, hvordan de enkelte elementer indsættes i hinanden. En mulighed ville være at skære lidt af stivelsen på tværs, så røret let passer ind i en anden. En anden variant ville være at integrere et forbindelseselement i det, som yderligere stabiliserer den producerede struktur og muliggør komplicerede figurer.

Håndværk med sugerør – lav lampeskærme selv

Håndværk med sugerør -lampeskærm-instruktioner-geometrisk-krop-figur-struktur-dekoration

Fantasifuld dekoration kan tinkeres med sugerør, og det er ofte ikke muligt at fortælle, at den faktisk består af de billige rør. En idé af denne art er at lave en dekorativ lampeskærm, der ligner de helt nyeste – lavet af wire. Til dette har du brug for cirka 36 sugerør, snor (tynd tråd eller broderitråd) og hvilke små dekorative perler lavet af træ eller plast. En passende lampeophæng er også påkrævet for at fastgøre lampeskærmen til loftet.

Håndværk med sugerør – snør dråberne op

tinker-sugerør-lampeskærm-instruktioner-indsæt-tilslut-tips-ideer

Sugerørene i vores eksempel har en længde på 12 cm, som kan variere afhængigt af situationen. Man justerer snorene derefter, men i princippet er 12 snore hver mindst 36 cm lange, gerne 40-42 cm. Du trækker snoren gennem røret ved hjælp af et halveret halm, der er slidset foran. Alternativt kan du bruge en stor broderinål.

Håndværk med sugerør – tilslut sugerørene

tinker-sugerør-lampeskærm-instruktioner-snøring-deco-diy

Følg billedinstruktionerne trin for trin, og form først trekanter og derefter rhombusser – der skal være 6 i alt. Bind snoren stramt i spidsen af ​​hver trekant og afskær den sædvanlige hvile.

Håndværk med sugerør – formning og forbindelse af geometriske strukturer

tinker-sugerør-lampeskærm-instruktioner-blonder-trekanter-motiver

Udformning med sugerør og indsættelse af dekorative elementer

tinker-sugerør-lampeskærm-instruktioner-tie-tie-connect

Du forbinder diamanterne med hinanden i midteraksen (som vist på billedet ovenfor med den stiplede linje). Du er velkommen til at indsætte dekorative perler af træ eller plast mellem elementerne. Du bør kun være opmærksom på en passende størrelse, så du ikke får lampeskærmen til at se “tung” ud.

Udformning med sugerør – forbinder de trekantede strukturer til en helhed

tinker-sugerør-lampeskærm-instruktioner-forbinde-trekanter-bind

Efter at have lavet en række diamanter lukkes de åbne kanter i toppen og bunden med andre sugerør med andre sugerør. En lukket kæde bør resultere, som har en typisk geometrisk struktur af trekanter. Nu skal du binde kæden sammen i en voluminøs krop.

Håndværk med sugerør – danner et netværk af sugerør

Tinker-sugerør-lampeskærm-instruktioner-trekanter-slips-motiver

Bind enderne af kæden sammen som vist på billedet: -en med -en og b med b. Sørg for, at den ene ende ‘b’ er åben. Bind sammen i en jævn ring og fastgør i de tre vandrette akser. Den resulterende figur skal være lidt mere lukket øverst og lidt mere åben i bunden.

Håndværk med sugerør – lampeskærm med en geometrisk struktur

Tinker-sugerør-lampeskærm-instruktioner-slips-mønster-geometrisk

Lampeophænget bliver fastgjort til den lidt mindre kant ovenover, hvorfor det skal være virkelig stabilt. Derudover fastgøres dem lige igennem med det halm. Der er figuren lukket og produceret meget konsekvent. Bind godt fast og skær den overskydende snor af.

Håndværk med sugerør – stabiliser og fastgør lampeskærmen

tinker-sugerør-lampeskærm-instruktioner-geometrisk-figur-tie-blonder

Sugerørene på den øverste kant, som er markeret med gule og røde stiplede linjer på billedet, stabiliserer den lette lampeskærmkonstruktion lavet af sugerør. Lampeophænget er fastgjort mellem de to gule.

Få lampeophænget og match farven på lampeskærmen

Tinker-sugerør-lampeskærm-instruktioner-lampe-lampe-suspension-sølv

Du kan fastgøre lampeophænget til loftet som normalt og justere længden efter dine personlige ønsker. For at give den selvfremstillede lampeskærm en ‘metallisk’ karakter skal du sprøjte sugerørene og lampebøjlen med en passende farve i sølv, kobber eller guld. Sørg for, at sugerør er lavet af plast, og at nogle spraymaling ikke er egnede til dette.

Håndværk med sugerør – moderne lampeskærm med en metallisk karakter fremstillet af sugerør 

Tinker-sugerør-lampeskærm-instruktioner-dekorative-lampe-diy-sølv

Sæt lampebøjlen på den producerede lampeskærm, og monter en pære. Vores stylingstype: da lampeskærmen fremstår meget reduceret, og lyspæren ikke er dækket, skal du vælge en med et usædvanligt design, der vil understrege lampens individuelle karakter endnu mere.

Lav selv en attraktiv lampeskærm med en geometrisk struktur – af sugerør

tinker-sugerør-lampeskærm-instruktioner-geometrisk-krop-figur-sølv-lyspære

Lavning med sugerør – DIY vase 

Tinker-sugerør-vase-instruktioner-dåse-dekoration-materialer-varm lim

Intet skaber en glad stemning mere end friske blomster og farverige motiver. Du designer selv to i ét, med hvilke særligt billige materialer. Lav en vase af en dåse og dekorér den med farverige papirstrå. For at reparere sugerørene har du stadig brug for gennemsigtig varm lim.

Dekorer dåsevasen med farverige papirsugerør

tinker-sugerør-vase-instruktioner-blik-kan-dekorere-farvet-papir-sugerør-mønster

Rengør først dåsen for eventuelle etiketrester og slib de skarpe kanter ved åbningen. Tilpas derefter sugerørene efter dåsens størrelse og skær om nødvendigt en del af dem. Du sætter sugerørene rundt om dåsen ved hjælp af gennemsigtig varm lim.

Fremstilling med sugerør – fastgør papirsugerørene til dåsen med varm lim

tinker-sugerør-vase-instruktioner-dåse-dåse-papir-sugerør-varm lim-fix

Træk tynde strimler af gennemsigtig varm lim og fastgør sugerørene med det samme, så der ikke er nogen uklar limrester synlige. Klem ikke sugerørene for hårdt for ikke at deformere dem. Bemærk også, at vasen udelukkende bruges til dekorative formål og ikke overlever omhyggelig skylning med vand.

Håndværk med sugerør – farverig vase med en individuel karakter

tinker-sugerør-vase-instruktioner-farverige-papir-sugerør-mønster-sjove

Håndværk med sugerør – lav selv vægdekorationer med børn

tinker-sugerør-børn-dekoration-monogram-farvet-papir-sugerør-billedramme-hvid

Sugerør er særligt velegnet til kunsthåndværk med børn. Papirstråernes farverige mønstre ser meget munter ud, og materialet kan beskrives som børnevenligt. En god idé er at gøre et monogram med et farverigt gitter meget let. Til dette har du brug for en skabelon med det ønskede brev, et ark byggepapir, sugerør, blyant og saks.

Håndværk med sugerør – lav dit eget monogram med børn

tinker-sugerør-børn-dekoration-monogram-stencil-papir-sugerør

Brug skabelonen til at registrere det ønskede bogstav. Overvej den rigtige størrelse – billedrammen, som produktet senere skal placeres i, kommer i tvivl. Skær stykker af sugerørene, som du vil passe i bogstavets form. Fix med passende lim, og efter tørretiden sættes billedrammer i.

Udformning med sugerør og lægning i rammen

tinker-sugerør-børn-dekoration-monogram-papir-ramme-lim

Lav DIY vægdekorationer med børn – monogram

tinker-sugerør-børn-dekoration-monogram-væg-dekoration-billedrammer-papir

* Du kan finde den komplette vejledning til DIY lampeskærm lavet af sugerør her 

* Fuld vejledning til ‘DIY Vase’ kan findes her

* Du kan finde den komplette vejledning til ‘Lav et monogram med børn’ her

Previous Post
Soveværelses kommoden “Cascade” af Martin Gallagher
Next Post
Håndværk med træ – 7 ideer med instruktioner til hver sæson og enhver alder