15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Lav julekort med papirskæring – ideer, instruktioner og gratis skabeloner

tinker abstrakte julekort med papirskåret fyrretræsmotiv

Papirskæring er en populær kunstform, hvor filigranbilleder oprettes på papir med en saks eller et andet skæreværktøj. Kunsten har været kendt i årtier og burde have sin oprindelse i Kina. I dag bruges papirklip til at dekorere vinduer, kort eller gaver med populære motiver. Og da vi er i op til jul, vil vi i dagens indlæg behandle emnet at lave julekort med papirskæring. Lad dig inspirere af ideerne og lav selv originale julekort.

Hvad er mulighederne for papirskæring?

tinker julekort silhuet motiver

Papirskæring forstås normalt at betyde både den klassiske silhuet og den populære foldeskæringsteknik, som børn lærer i børnehaven. En anden variant af papirskæring er de komplicerede billeder med mange elementer, der skæres ud ved hjælp af en skabelon og en stencilkniv. Du kan bruge alle tre muligheder for papirskæring, når du laver julekort og fremtrylle virkelig kreative designs.

tinker julekort med originale ideer til papirskæring

Komplicerede papirsnit med mange små elementer kræver lidt mere dygtighed og er mere velegnede til erfarne håndværksfans. Først og fremmest skal du bruge en flot skabelon med de ønskede motiver til at skære ud. Nedenfor finder du gratis papirskæringsskabeloner, som du kan bruge til at lave flotte julekort.

juletræ silhuet tinker julekort filigran

Juletræet er for eksempel et af de mest populære motiver til fremstilling af julekort med papirskæring. Der er mange muligheder at vælge imellem, afhængigt af sværhedsgraden. Fold cut -teknikken er også en sej håndværkside, som børn også kan klare sig rigtig godt. I dette tilfælde foldes den tilsvarende skabelon først og derefter trimmes. Efter udfoldelse af papiret dukker det ønskede motiv frem.

tinker julekort med papirskårne rensdyrmotiver

Med papirklipning kan også abstrakte mønstre og motiver skildres, som er perfekte til moderne kort til jul. Uanset om det er et abstrakt juletræ, et rensdyr eller et snedækket hus, ser alt vidunderligt ud i papirklippet.

silhuet jul vinter snefnug diy

En anden mulighed ville være at lave smukke snefnug med et papirskår og derefter sætte dem på et dobbelt kort. I dette tilfælde skal du bruge kontrastfarver, så snefnuget virkelig skiller sig ud.

Tinker julekort med papirskæring – enkle ideer med instruktioner

3d julekort tinker papir skåret enkel idé

Papirskæringen bør ikke altid være kompliceret, når man laver julekort. Selv enkle ideer kan implementeres effektivt og forbløffe modtageren. For eksempel til dette 3D -juletræ behøver du kun at lave et par snit i midten af ​​et foldet kort og folde hver anden strimmel papir ud.

lav originale julekort simpelthen silhuet

Du kan også designe dobbeltkort med udskårne figurer, så du kan se kortets inderside. Selvom dette ikke er et kompliceret papirskæring, ser det meget kreativt og originalt ud.

Let at lave julekort med en silhuet

For eksempel kan du tegne en cirkel med kompasset og derefter skære det ud. Lim nu et passende stykke mønstret papir på indersiden direkte under udskæringen. Brug derefter en sort pen til at forme cirklen som en hængende juletræskugle, og julekortet er klar.

Tinker abstrakte julekort med papirskæring

tinker moderne julekort med silhuetmotiver

Hvis du vil overraske dine venner med et moderne julekort i år, kan du bruge denne teknik til at fremkalde virkelig kreative designs. Et abstrakt juletræ er for eksempel bestemt en succes, hvis du har en passende skabelon.

Papirskæringsinstruktioner til tinker julekort

Udover skabelonen har du også brug for byggepapir i to forskellige farver, en stencilkniv og en skæremåtte. Læg først skabelonen på et af kortene og klip motiverne ud. Lim derefter det andet kort nedenunder, og designet er færdigt.

tinker abstrakte julekort med papirskæreinstruktioner

Alternativt kan du også prøve denne idé, hvor de små trekanter ikke er skåret helt ud. I dette tilfælde skal du bare skære langs de to ben og forlade basen. Fold derefter trekanterne ud, så det andet stykke papir er synligt nedenunder.

DIY idé julekort silhuet krans

Imidlertid kan ikke kun trekanter udformes på denne måde. Du kan også tegne en simpel krans på kortet og delvist skære bladene ud. Der er ingen grænser for din kreativitet.

Populære motiver til papirskæring

lav julekort tannenbaum selv

Hvis du ikke er særlig god til at bruge stencilkniven, bør du vælge enklere motiver, der også kan bruges med en saks. Så hvis du vil lave julekort med papirskæring, kan du designe smukke juletræer uden en skabelon. Du skal blot tegne et simpelt juletræ på kortet og derefter klippe det ud. Det er så enkelt.

tinker julekort rudolf rensdyr silhuet

Med eller uden en skabelon er et rensdyr altid en god designidee til julekortet. Rudolf glæder ikke kun børn og kan gengives i forskellige versioner. Ideen fra billedet ovenfor er virkelig sjov, det skal du heller ikke tro?

Julekort tinker papir skåret stjerner julekugler

Juletræspynt i enhver form, størrelse og farve accepteres også godt som motiver til julekortet. Varianterne er særligt forskellige. Kuglerne kan dekoreres på indersiden med forskellige symboler og mønstre, som du derefter blot skærer ud. Også i dette tilfælde oprettes originale kort, der helt sikkert vil bringe glæde hos modtageren.

Papirskårne julekort med bogstaver

julekort papirskåret bogstaver julemotiver

Når du laver julekort med papirskæring, er bogstaver også en måde at lave smukke kortdesign på. Sådan et kort kræver lidt mere dygtighed, da bogstaver ikke let kan skæres ud. Det er derfor tilrådeligt ikke at vælge lang bogstav, men kun et enkelt ord.

Julekort tinker bogstaver papir udskæring instruktioner

Du kan finde et eksempel på billedet. Mange forbinder ordet “Glæde” med jul og er perfekt til julekortet. Du kan lægge et farverigt billede under eller hvorfor ikke et foto af dig og din elskede / din familie?

Gratis skære skabeloner til jul

skabelon papir skåret juletræ abstrakt

Her finder du nogle papirskære skabeloner med julemotiver, som du kan bruge til dine julekort. Du skal blot printe dem ud i den passende størrelse og derefter give din kreativitet frie tøjler. Vi ønsker dig en masse sjov!

Papirskårne julekugler

Papirskåret skabelon julelandskab grantræer huser sne

Papirskårne skabelonklokker båndstjerner

Julepapirskåret skabelon dekorere julekort

Print juletræskabelon gratis

Papirskårne juletræer, der kan udskrives gratis

Skabelon juletræ silhuet dekorere kort

skabelon juletræ engel papir skåret jul

jul skabelon papir skåret gran træ børn

jul silhuet skabelon huse

Previous Post
Lav selv babybump -fotos – idéer og tips til graviditetsbilleder
Next Post
Julehåndværk med børn: 15 kunsthåndværksideer til populære motiver