15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Håndværk med gips i paris – 9 kreative ideer til børn og voksne

tinker med gipsskål-blade-idé-lysestage-agern-efterår

Hvis du har lyst til at lave kunsthåndværk igen, kan du denne gang bruge gips af paris. En lang række ting kan laves med gips af paris. Ideerne til Udformning med gips af paris, som vi gerne vil præsentere for dig i dag, er kun et lille antal af mulighederne. Der er projekter for både voksne og børn. Tag en eftermiddag med at lave unikke dekorationer for at gøre dit hjem lysere.

Udformning med gips til efteråret

tinker med gips efterår-idé-blade-udskrifter-maling

Vil du gerne lave disse originale dekorationer? Så har du besluttet dig for en virkelig enkel og hurtig idé til kunsthåndværk med gips. Først og fremmest få noget linned, gips til håndværk og eventuelle papirark. Skær stoffet i stykker af enhver størrelse. Ideelt set bør disse ikke være meget større end bladene.

Håndværk med gips – klatter på linned

tinker med gips, linned-klat-tinker-idé-let

Læg avis eller anden overflade til kunsthåndværk med gips af paris og spred stofstykkerne på det. Når du selv har lavet gipset, skal du lægge det i form af en klat på stoffet. Du er også velkommen til at designe andre former. Du må gerne lave en stencil af popsicle sticks eller andre ting. Gipset i paris er ret flydende og kører, hvilket gør det svært at skabe former.

Aftryk af blade

tinker med gips af paris, grønne blade-print-design-maling

Så længe gipset af paris stadig er fugtigt, kommer bladene på klatterne. Tryk dette forsigtigt på gipset for at sikre, at hele arket er i kontakt med gipset af paris. Ellers bliver indtrykket ujævnt. Lad gipset tørre sådan. Derefter kan du fjerne bladene. Bladformerne og venerne kan nu ses på gipset.

Mal gips

pille med gips akryl maling-fortynding-vand-maleri-idé

Tag akrylmaling op, og læg den ønskede farve i en plastikplade eller låg. Bland malingen med lidt vand, så den bliver mere flydende, og de malede blade kan se mere autentiske ud. Hvis du piller med gips, er akrylmaling altid et godt valg at male over materialet. Du kan også give væk de færdige dekorationer.

Maling med børn

tinker-gips-skimmel-stencil-skulpturer-maling-børn-tinker-idé

Emnet maleri er også et godt nøgleord for dine børn at gøre med gips. Du kan forberede forskellige gipsfigurer, som børnene derefter kan male. Matchende stenciler fås i butikkerne og skal kun fyldes med gips. Om nødvendigt er silikone bageforme også velegnede til småkager.

Lav gips med børn

tinker-gips-form-aluminium-kage-farverige-dekoration-perler

Engangskageforme i aluminium er også velegnede. Så længe gipset af paris stadig er tørt, kan forskellige dekorative elementer placeres på gipset af paris. På denne måde kan der laves store gaver. Gips af paris kan også hugges. Når gipset er tørret, kan du også mejle billeder og bogstaver og derefter male dem. Find ganske enkelt på noget originalt til kunsthåndværk med gips.

Lysestager lavet af blade

Tinker-gips-skål-lanterne-stearinlys-bord dekoration-inspiration

Du kan virkelig selv lave denne attraktive dekoration af gips. Udover gips af paris har du også brug for flydende lim og vand, som du blander med gipset af paris. Brug kunstige blade, da de er mere holdbare. Du skal bruge fire store og flere små. Du kan dekorere skålens inderside med et lys og andre dekorationer.

Lav selv skulpturer – instruktioner til kunsthåndværk med gips

tinker-gips-ark-form-gør-det-selv-dip-lim

For at lave gips af paris, bland først en kop vand med 1/3 kop lim. Bland denne blanding igen med to kopper gips af paris. Dyp derefter hvert enkelt ark i det. Dræn overskydende, og hæng dem derefter til tørre med spidserne af bladene nedad. Du kan trykke bladets kanter indad, så de danner en skål. Sæt derefter de tørrede blade på en skål ved hjælp af elektrisk tape. Hvis du er tilfreds med arrangementet, skal du ordne alt med det resterende gips af paris. Når det er tørret, kan du fjerne tapen. Du kan fjerne ujævnheder med sandpapir.

Lysestage i håndform

tinker-gips-skulpturer-hånd-bord-dekorere-original

Gips af paris håndforme kan bruges til en række forskellige ting. To kopper med hænder er egnede som en skål eller endda som en blomsterpotte, børnenes hænder fungerer normalt som minder og er opsat som skulpturer eller figurer som dekoration. Vi viser dig en idé til kunsthåndværk med gips, hvor du kan bruge den ene hånd som en lysestage.

Fremstilling med alginat

tinker-gips-alginat-pulver-vand-bland-hånd-tryk-design

Den nemmeste måde at implementere denne idé til kunsthåndværk med gips på er at bruge alginat som et hjælpemiddel. Hvis du har blandet pulveret 1: 1 med vand, bør du handle hurtigt, fordi blandingen størkner hurtigt. Dyp din hånd i væsken. Du skal forme dette til en let åben knytnæve, hvor du derefter kan stikke et bordlys. Du skal holde denne position i alginatet i 8 til 10 minutter. Vrik let med fingrene hvert par sekunder for at gøre det lettere at få din hånd ud af alginatet senere.

Hæld gips

tinker-gips-alginat-måle-cup-mix-form-make

Hvis alginatet er fast, skal du vrikke med fingrene igen for at løsne det. Pas på ikke at rive den færdige form. Den bedste måde at løsne knytnæve og arm på er ved at dreje hånden. Du kan derefter fylde den færdige knytnæve med gips af paris (to dele gips til en del koldt vand). Når gipset i paris har sat sig, kan du begynde at fjerne alginatet. Dette er det mest detaljerede trin for denne gips -idé.

Modellering med gips

tinker-gips-hånd-knytnæve-former-udskæring-instruktioner

Om fingrene er alginatet det sværeste at fjerne. En modelleringskniv kan være meget nyttig her. Du kan derefter røre din hånd, hvis der er bump ved hjælp af fint sandpapir. Dette trick er nyttigt, når du piller med gips. Du er også velkommen til at farve den færdige hånd i enhver farve. Nu kan du endelig prøve, om lyset passer til dit nye stativ.

Færdige skulpturer af gips

tinker-gips-bord-lys-lysestage-original-hånd-form

Den færdige idé til kunsthåndværk med gips ser sådan ud. Hænderne er ikke kun en fantastisk, uhyggelig dekoration til Halloween. I hvid eller enhver anden venlig farve kan du dekorere bordet til enhver lejlighed. Stil en åben hånd op, og server frisk frugt i den eller kom med noget andet.

Gips af paris blomster

tinker-gips-kreativ-tinker-idé-fyrfadslys-vintage-blomst-serviet-stof

Ved første øjekast ser denne dekoration meget kompliceret ud. Det gøres hurtigt og nemt. Denne idé om at pusle med gips af paris er dybest set lavet med bladene som lysestagen ovenfor, kun denne gang bruger du blomster. Blomsterne dyppes i det flydende gips i paris. Resultatet er en attraktiv vintage dekoration. Ikke kun kunstige blomster er egnede, men også rigtige.

Gaveidé med magnet

tinker-gips-magneter-figurer-blomster-farverige-børn-sjov

Hvis du har små former, kan du skabe flotte magneter med dine børn. Du forbereder gipsfigurerne, mens børnene maler dem og limer magneterne på bagsiden. For at opnå en blank effekt kan du stadig behandle de færdige figurer med en lak.

Tinker biller

tinker-gips-bille-farverig-plastik-ske-form

Du kan lave forskellige typer insekter med plastskeer. Gipset af paris hældes simpelthen i skeens krumning og fjernes fra skeen, efter at det er tørret. Tandstikker kan også bruges til at tilføje ben og føler, når det stadig er vådt. Så er det tid til at male. Du kan også bruge denne idé om at lave kunsthåndværk med gips til en børns fødselsdagsfest.

Lav masker af gips

tinker-gips-giraf-maske-idé-instruktioner-let

Hvis du selv vil lave gipsmasker, har du naturligvis brug for en model samt gips af paris og gipsbandager. Til kunsthåndværk med gipsbandager skal du lægge et stort folieark på gulvet som bund. Modellen (f.eks. Dit barn) lægger sig derefter ned på den. Påfør en generøs mængde vaselin i ansigtet, uanset hvor du skal designe masken. Til fremstilling med gips af paris skal du tage et bandage, læg det i blød i varmt vand, vride det overskydende vand ud og begynde at dække dit ansigt med dem. Først dannes en X -form langs næsen.

At lave med børn

tinker-gips-maske-gør-det-selv-karneval-halloween

Efter hvert lag bandage påføres et lag gips af paris på ansigtet. Masser gipset med dine fingre, så det kan trænge igennem alle åbninger i bandagen. Efter ca. 15 minutter skal gipset af paris være tørt og kan fjernes fra ansigtet. En ujævn kant kan nu skæres i form med en saks. Hvis du selv laver masker, kan du bruge dem til Mardi Gras eller Halloween og dermed give kostumet prikken over i’et. For at gøre dette skal du blot male dem med akrylmaling.

Previous Post
Lav selv babybump -fotos – idéer og tips til graviditetsbilleder
Next Post
Julehåndværk med børn: 15 kunsthåndværksideer til populære motiver