15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Funktioner för att skapa en design för en smal korridor

Det första stället någon kommer in i huset är korridoren. Det är viktigt att rummet utmärks av harmoni och praktik. Rummets funktioner låter dig inte alltid förkroppsliga de idéer du har tänkt dig. Men du kan välja den nuvarande utformningen av en lång korridor för att betona fördelarna och dölja bristerna.

Interiör i en liten korridor i pastellfärger

Korridoren är det första rummet som gästerna kommer in när de kommer in i huset. Det är med honom som intrycket av ägarna till bostaden börjar.

Design av en smal och lång korridor i en lägenhet

Den viktigaste utmaningen i denna situation är att omvandla den befintliga tunneln till en plats för bekvämlighet och funktionalitet. Utformningen av en lång korridor beror på det slutliga resultatet som husets ägare vill få. Det finns många faktorer att tänka på, inklusive närvaron av husdjur. Detta hjälper dig att välja rätt efterbehandlingsmaterial. Om du har en katt bör du inte limma nedre delen av väggarna med tapeter..

Svarta horisontella ränder på väggen i en smal korridor

Utformningen av korridoren ska vara i harmoni med utformningen av resten av rummen. Det är möjligt att visuellt förena interiörer på grund av vanliga motiv, till exempel i form av ränder i möbelklädsel och på väggar.

Vissa tekniker hjälper till att omvandla korridoren till det bättre:

 1. Kompetent organisation av belysning.
 2. Övervägande av ljusa färger och blanka ytor. Dessutom introducerar de en kombination av gips och tapeter, murverk.
 3. Använda inbyggda möbelmodeller.
 4. Skapa en visuell förstoring av entréområdet.
 5. Komplettera inredningen med tillbehör, inklusive målningar och fotoramar.

Den sistnämnda tekniken låter dig effektivt förändra uppfattningen om ett långt territorium och tar upp ett minimum av volym..

Att välja ett färgschema för ett smalt och långt rum

Det rekommenderas att föredra ljusa färger, men avstå från vitt. Det blir snabbt och enkelt smutsigt, därför är det inte lämpligt för ett rum för detta ändamål. Neutrala nyanser är att föredra, inklusive grädde och beige.

Ljusgrå väggar i en smal korridor

Korridorinredning i neutrala toner av ljusa nyanser

Vitt är bra för taket. Du kan välja en kombination av flera färger på väggen för ett långt område. Kontrasten är fin, men det är att föredra att välja lite ljusa och mörka toner från samma palett. För horisontell separation av väggarna införs en gjutning. Den övre delen är gjord i en ljusare ton. Välj gjutning med en bredd på ca 8-10 cm.

Dörrar och golvlister tillverkas i samma sortiment. Möbler kan också ha en liknande färg. Detta gör att utrymmet blir solidt och komplett..

Välja en möbeldesign för ett långt och smalt rum

Vid utformningen av en lång korridor är det viktigt att välja rätt möbelartiklar. Maximal funktionalitet bör läggas till. Valet påverkas av hallens layout och territorium. Om det finns tillräckligt med mätare bör ett inbyggt skåp installeras. Dess fördel kommer att vara speglade dörrar. Detta kommer visuellt att förbättra rumsuppfattningen..

Skjutbar garderob med speglar i en vit hall

Inbyggd garderob med spegeldörrar bidrar till visuell expansion av det smala utrymmet

Råd. För att öka praktiken är det värt att använda hörnen så mycket som möjligt. Specialhyllor och skoskåp är lämpliga.

Design av en smal hall i ljusa nyanser

Lätta kompakta möbler sparar användbart utrymme

En galge med en bänk på baksidan av en nisch i en liten korridor

En intressant idé – en inbyggd nisch för ytterkläder med en bekväm bänk för byte av skor

Hängande arrangörer köps för att enkelt placera små tillbehör. Visuellt, bli av med innerdörrar hjälper till att uppnå rymlighet och ersätta dem med en halvcirkelformad båge.

För att öka latitud hängs en spegel på ena väggen och en lampa placeras på motsatt sida. Om korridoren är mycket smal bör väggtillbehör hållas på ett minimum för att inte hindra bekväm rörelse..

Tre inbyggda lampor i taket i en smal hall

Möblernas dimensioner måste väljas så att passagen förblir minst 80 cm bred

Lämpliga material för väggdekoration

Beklädnad kräver noggrant urval för att skapa en attraktiv och praktisk inredning. Det rekommenderas att ta hänsyn till rummets funktioner. De utvalda materialen ska bekvämt tåla exponering för fuktig miljö och extrema temperaturer. Enkel vård bör vara ett av de viktigaste urvalskriterierna. Entrén kännetecknas av en hög förorening, eftersom smuts och fukt från regn förs in i huset tillsammans med skor och ytterkläder.

Smal korridordesign i gråtoner

Den ursprungliga insidan av en smal korridor med ett praktiskt överdrag på väggarna och ljusa accenter i form av gula dörrar

Det rekommenderas att överge gips och specialpaneler. Detta alternativ kommer att ta upp utrymme, som redan är så litet. Det är bättre att bo på olika typer av tapeter, inklusive vätska, vinyl, texturerat eller glasliknande. Venetiansk gips kommer att göra..

Förutom beklädnaden är det viktigt att välja mönstret korrekt. Eliminera vertikala eller horisontella ränder, stora mönster. De listade alternativen bidrar till visuell förträngning av utrymmet. Stanna vid en kaotisk abstraktion.

Väggdekoration – vi ökar utrymmet

För att jämna ut ytan, använd speciella flytande produkter, inte gips, för att inte plocka upp centimeter. Bakgrund för målning gör att du regelbundet kan uppdatera korridoren inuti, måla om ytan i en ny färg. Defekter, inklusive repor och fläckar, är vanliga i korridoren. Abstraktion hjälper till att dölja en sådan brist..

Ljusgula väggar i en smal korridor

Kontrasterande ljus målbar tapet kommer att utöka rummet

Välja färg för insidan av en smal korridor

Utformningen av en lång, smal korridor förutsätter ett kompetent urval av färgpaletten. Ljusspektrumet är lämpligt. Det ger visuellt friskhet och luftighet till rummet. Basen kan vara ett delikat pastellintervall, inklusive beige, blå, sandtoner. För taket, traditionellt, väljer majoriteten en vit nyans..

Mörk rand på de ljusa väggarna i en liten korridor

Enkel finish i ljusa färger – en universell lösning för en liten korridor

Brun hängare med krokar på en beige vägg

Kontrasterande kombinationer är tillåtna, men kräver måttlighet.

Många korridorer saknar naturligt ljus, vilket gör det svårt att hitta den perfekta stilen. Därför kommer vitt och dess toner att råda. Men det är inte värt att göra korridoren helt snövit. Det ser tråkigt och opraktiskt ut. Även när man dekorerar med ett enda spektrum av takytan och väggarna är det nödvändigt att de skiljer sig åt med ett par nyanser. Den övre delen av rummet är ljusare.

Takdekoration i en smal korridor

För korrekt design av taket måste du följa några designtips:

 1. Använd en stretchduk med en glansig duk som har en reflekterande effekt.
 2. Taket och golvet ska ha en konsekvent färgpalett.
 3. Du kan implementera en design från flera nivåer. Huvudkroppen ska vara centrerad. Implementeras inte med låga tak vid konstruktion av en upphängd produkt.
 4. Takhängen introduceras i nivåerna och döljer dem från sikten.

Foto av taket i en smal korridor med inbyggda lampor

Ytterligare armaturer runt takets omkrets ger bekväm belysning

Sträckbanan kan ha flera nivåer. Detta kommer att platta ut ytan och visuellt lägga till latitud. Lätt konstruktion ger ingen vikt åt rummet. LED -hängen i kombination med en blank yta ger volym till rummet.

Tak av gipsskivor inuti en smal korridor

Vitt tak med lampor i nischer kommer att öka volymen i korridoren

Belysning av en smal och lång korridor

Ljus spelar en stor roll i arrangemanget av korridoren. Uppfattningen av rummet beror på rätt organisation. Hallen präglas av bristen på naturligt ljus. För att optiskt öka utrymmet bör starkt ljus användas..

LED -belysning av målningar i en lång korridor

Bekväm belysning av den bakre korridoren uppnås genom att kombinera olika ljuskällor

Använd inte lysrör för dagsljus. De stör interiörens färgåtergivning och bidrar till omvandlingen av nyanser, vilket negativt påverkar uppfattningen av rummets övergripande spektrum. Många moderna designers rekommenderar att du installerar halogener. De är närmast dagsljus..

Original inbyggd garderob i en lång korridor

Belysningen av de inbyggda garderobshyllorna tillsammans med de vita väggarna kommer att göra korridoren ljus och snygg.

För att belysningen bara ska ge en positiv effekt måste du följa några tips:

 1. Eliminera användningen av hängande ljuskronor.
 2. Introduktion av principen för kombinerad belysning.

Strålkastare i kombination med vägglampor kommer att ge utrymme till området. Den senare bör vara kompakt för att inte stjäla utrymmet. Det är möjligt att organisera belysningen av spegeln, hyllorna för att optiskt skjuta väggarna. Om taket är glansigt placeras lamporna på golvnivå, vilket gör att de kan reflekteras i duken och skapa en illusion av dubbelbelysning..

Smal korridorinredning med vägglampor

Vägglampor fungerar också som dekorativa element

Golv i en smal hall

För att bli av med känslan av täthet bör du ordna tak och golv i samma palett. Först måste du bestämma om beklädnaden. På grund av den höga permeabiliteten är det nödvändigt att materialet är slitstarkt, hållbart, praktiskt. Linoleum, kakel, parkett eller laminatgolv kommer att göra. Dessa beläggningar är av god kvalitet, lång livslängd och enkelt underhåll..

Brokiga prydnadsplattor på golvet i en smal hall

Ljusa plattor vid ytterdörren kommer att späda den monotona interiören och kommer att vara mycket bekvämt vid rengöring

Laminatet måste läggas vinkelrätt mot väggarna, vilket gör att de kan expandera. Diagonal murverk bidrar också till territoriell visuell ökning..

Det rekommenderas att följa användbara tips när du utformar:

 • Om du väljer en kakel som ett överdrag kan du fortsätta lägga den i köket och badrummet.
 • När du vetter mot parkett eller bräda måste du behålla stilen med murverk i resten av lägenheten..
 • Användning av blanka plattor är uteslutet. Den är lämplig för att utvidga gränserna, men efter att ha kommit in efter regn kommer det att vara omöjligt att röra sig på grund av glidning.

Svart keramikgolv i en lång hall

Golvbeläggning kan användas för zonindelning i korridoren

Hallar för smala korridorer

Under trånga förhållanden kommer möblerna att vara begränsade, och de placeras längs en vägg. Det är bättre att köpa en inbyggd modell med fackdörrar. Detta gör att du inte kan ta extra utrymme när du öppnar skåpet. Du kan hitta en lämplig modell i butiken eller göra den på beställning. I det senare fallet beaktas rummets funktioner och möblerna tar hänsyn till individuella parametrar. Den valda modellen måste vara funktionell och praktisk..

Tre lampor på taket i korridoren i ett panelhus

Inbyggd garderob med spegel på dörren

Vi gör rummet mer omfattande och arbetar med utformningen av en lång korridor

Vissa beslutar om ombyggnad för att öka det användbara området. Men detta är ofta överflödigt. Genom att expandera korridoren och riva väggen reduceras området i det intilliggande rummet automatiskt. Därför är det bättre att använda speciella tekniker för att öka designens effektivitet..

Svart entrédörr i korridoren i klassisk stil

Mörka dörrar mot bakgrunden av ljusa väggar bidrar till att öka det visuella utrymmet.

Att skapa speciella illusioner med hjälp av ett färgschema kommer att korrigera några av hallens brister. Interiören i hela huset ska vara i harmoni med korridoren. Med ett minimum av mörka toner kan du inte visuellt göra rummet ännu mindre.

Öppna hyllor för förvaring av saker i korridoren

Det ska inte finnas onödiga saker i en liten hall.

Ljust trägolv i hallen med vita väggar

Varje detalj bör arbeta för att visuellt öka utrymmet, samt utföra en specifik funktion.

Förutom färger används speglar aktivt för att förbättra uppfattningen av korridoren. De vanligaste teknikerna visas i tabellen:

Mottagningar Beskrivning
Spegelyta Gör att du kan skapa ett visuellt perspektiv. Det är viktigt att följa åtgärderna och inte överdriva det med realism. Detta kan orsaka mindre skador när du träffar en vägg..
Spegel fönster Spegeln är inramad med en speciell lockig ram, som förutom att öka utrymmet blir ett bra designtillägg.
Spegeldörr Du måste sätta in spegelprodukten i dörrbindningen. Illusionen om att öka gränserna skapas.

Glidande garderob med speglade fasader i slutet av en lång korridor

En spegel på ändväggen eller skåpet ger utrymme till korridoren

Visuellt uppfattningsspel

Olika visuella effekter kan ändra utseendet på ett rum. Med hjälp av en palett, spegelytor och kompetent belysning kommer det att vara möjligt att dölja bristerna i denna zon i lägenheten, betona fördelarna och med fördel presentera det tillgängliga utrymmet. Fler ljusa färger fyller hallen med ljus och lätthet. Speglar och strålkastare skapar visuellt illusionen av en bred korridor.

Speglade väggar inuti korridoren

Reflektion i speglade ytor spelar alltid in på den visuella expansionen av rymden.

Vit entré med en minimal mängd möbler och tillbehör

Det är bäst att hålla sig till begreppet minimalism.

Det smala utrymmet skapar vissa problem vid inredning av inredningen. Det är nödvändigt att noggrant överväga varje detalj och använda effektiva tekniker för att visuellt förändra rummet. Detta kommer att förvandla territoriet till ett elegant och praktiskt utrymme..

Video: nya idéer för att dekorera en lång korridor

Foto: 50 färdiga lösningar för att ordna en smal korridor

Öppna hyllor av naturligt trä Ljust golv i hallen med mörka väggar Interiör i en smal korridor i loftstil Långa hyllor för dekorationer och souvenirer Målad öppen tegelvägg Paraplyställ framför ytterdörren Mörkgröna nyanser av hängande lampor Öppna hyllor för förvaring av saker i korridoren Lång matta med svarta och vita ränder Design av en smal korridor i jugendstil Skjutdörrar i spegelskåp Förlängd korridordesign i en modern lägenhet Matta med gul prydnad på ett mörkt golv Damskor på en bänk i korridoren Hallmöbler med en bekväm bänk Väggdekoration i korridoren med grå paneler Glashyllor i det inre av korridoren Keramikgolv i en klassisk hall Lätta mattor på det bruna golvet i korridoren Hallzonering med golv Blankt golv i korridoren orientalisk stil Kontrasterande efterbehandling av en smal korridor Ljusgröna väggar i en liten korridor Öppen klädhängare med smideelement Dämpad belysning av en liten hall Paneler gjorda av natursten på korridorväggen Vit dörr med svart kant Vit tegelvägg Mörkgrå tegelvägg i korridoren Vinyl tapeter på väggarna i korridoren Dekorativa vaser i korridorens design Skåpmöbler i det inre av en smal korridor Tegelväggar i en industriell korridor Öppen hängare för ytterkläder Dekorera väggarna i en liten korridor med målningar Smal garderob längs korridorväggen i ett privat hus Golvvas med torra växter Texturerad vinyl tapet Entrédesign i klassisk stil Ljust golv i en hall av marmorplattor Belysning av målningar med riktningsbelysning Rosa färg i det inre av en smal korridor Förlängd korridordesign i modern stil Avslutar en smal korridor med plywoodskivor Chic korridorinredning med glansigt golv Enkel träbänk längs korridoren Entré till ett privat hus i vitt Ljusa garderober för ytterkläder Smal korridor i ett hus på landet

Previous Post
Barrträd i landskapsdesignen av en sommarstuga
Next Post
Japansk stil i interiören med en modern tolkning