15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Barrträd i landskapsdesignen av en sommarstuga

sträng (0) "" sträng (0) ""

Rabatter, gröna gräsmattor, häckar och stora enstaka buskar är grunden för landskapsdesign. Men alla vill att på vintern, när de flesta växterna bleknar och tappar sitt lövverk, är det viktigt att det gröna området förblir levande och attraktivt. Denna funktion utförs av barrkompositioner i landskapsdesign och enstaka vintergröna. Men vissa barrträd går inte sida vid sida med varandra och lövträd. För att undvika irriterande misstag delar proffs sina hemligheter med trädgårdsentusiaster.

stora medelstora barrträd i förortsområdets landskapsdesign

Barrkomposition på deras sommarstuga

vackra höga barrträd i landskapsdesignen i förortsområdet

Dekorera en sommarstuga med barrträd

Vad är viktigt att veta om barrkompositioner inom landskapsdesign

Blomsterbäddar och dekorativa perenner har länge använts av trädgårdsmästare i anlagda stadsgårdar och förortsområden. Utomlands har de länge övergivna trädgårdar och grönsaksodlingar till förmån för snygga sängar med dekorativ kryddig grönska och kompakta grönsaksgrödor. I öst har japanerna i många århundraden praktiserat en “klippträdgård” med sakura, röd lönn, vilda druvor och dvärgträd. Kulturen i trädgårdsgårdar och genomtänkt landskapsdesign slår aktivt rot i vårt land..

Rysslands mittzon är den naturliga miljön för många tallar, lärk, cederträ och enbär. Lite söderut odlas medelhavscypresser, thuja och andra termofila vintergröna trädträd. Överraskande, förutom blå granar och några andra pyramidformar av detta barrträd, har inga andra besläktade växter använts. Undantaget var orterna på Krim och norra Kaukasus, där parker och gränder i sovjetiden dekorerades med sällsynta arter av vintergröna former..

stora underdimensionerade barrblommor i landskapsdesignen i förortsområdet

Landskapsarkitektur med barrträd

vackra krypande barrträd i landskapsdesignen i förortsområdet

Landskapsdesign i barrträd

Idag används dekorativa former av barrträd alltmer i landskapsdesign och trädgårdsskötsel av personliga tomter. Asiatiska och medelhavsformer, genom ansträngningar från inhemska och nederländska uppfödare, är anpassade till våra klimatförhållanden. Även om vintergröna termofila växter alltmer dekorerar våra tomter, behöver många barrträd ursprungligen från Italien, Korea och Japan damma rötterna med sågspån och svepa in kronan för vintern, som på bilden.

Det är mycket bekvämt att köpa odlade kompakta former för landskapsdesign med barrkompositioner genom kataloger och ett specialiserat handelsnätverk. Även om detta är dyrt i komplexa landskapsarkitekturer, har det sina fördelar:

 • en planta i en kruka eller badkar har ett skyddat rotsystem;
 • varje växt har ett “pass” eller korta skötselanvisningar;
 • med förbehåll för rekommendationerna för vattning och odling, är 100% rotning av den unga ephedra garanterad.

Uppmärksamhet! Om en försäljningsbutik erbjuder något gulnade växter från ett antal identiska växter, köp inte – detta är det första tecknet på att plantan dör! Även om den planteras i bördig jord och intensiv vattning kommer det inte att vara möjligt att återanvända den, med sällsynta undantag. Sådant material kan bara tas kostnadsfritt – förutom ett parti andra växter att plantera någonstans nära kanten.

vackra medelstora barrblommor i landskapsdesignen i förortsområdet

Stugdesign med barrträd

stora lågväxande barrträd i förortsområdets landskapsdesign

Barrkomposition på deras sommarstuga

Om du inte är säker på att de förvärvade trädgårdsformarna kommer att slå rot, kan du under det första året anlita en professionell trädgårdsmästare som tar hand om de “unga”. När den rotade thuja, enbär och prydnadsgran övervintrar och på våren släpper de ut unga, svagt färgade kvistar – en signal om att barrträdarna mår bra på en ny plats och inte behöver noggrann vård.

Råd. Glöm inte att någon trädliknande växt under aktiv tillväxt kräver ytterligare vattning (särskilt under torra somrar), toppdressing och inslagning av kronan under frost.

Kompetent vård och genomtänkt plantering av unga vintergröna plantor i landskapsdesign med barrträd är en garanti för att platsen kommer att vara vacker när som helst på året. Huvudsaken är att de inte skuggar varandra och inte förtrycker mindre livskraftiga former med sina fytoncider. Till exempel, nära en enda lärk, kommer andra barrträd inte överens eller försämras gradvis..

stora krypande barrträd i förortsområdets landskapsdesign

Dekorera en sommarstuga med barrträd

vackra höga barrträd i landskapsdesignen i förortsområdet

Landskapsarkitektur med barrträd

Det är önskvärt att grunden för kompositionen är en enda lång eller medelstor växt omgiven av 2-3 barrträd av kontrasterande former. En grön gräsmatta eller ett litet grus är en bra bakgrund för en sådan plantering. Det kan kompletteras med kompakta blommande perenner eller prydnadsväxande fruktbuskar, som kan justeras årligen genom beskärning..

Uppmärksamhet! Plantera inte stora barrträd, snabbt växande och spridande former i mitten av platsen och under byggnadens fönster. Annars, efter 5-6 år kommer de att förvandlas till skogsdjungler, vilket skapar överdriven skugga nära en rabatt eller trädgård.

Flera identiska barrträd bör inte planteras slumpmässigt, det är bättre att placera dem längs gränden eller som en häck. Kompakt gran eller liknande växter kombineras perfekt med gråtande lövträd nära en konstgjord reservoar vid kanten av trädgården, som på bilden.

stora medelstora barrblommor i landskapsdesignen i förortsområdet

Landskapsdesign i barrträd

vackra lågväxande barrträd i landskapsdesignen i förortsområdet

Stugdesign med barrträd

vackra medelstora barrträd i landskapsdesignen i förortsområdet

Stugdesign med barrträd

Varianter av barrträd

För de flesta är barrträd julgranar och tallar, som vanligtvis dekoreras på nyårshelger. De inkluderar också sibiriska och libanesiska cedrar, och hur de skiljer sig är inte känt för invånarna. Hur grenarna av lärk, thuja, cypress eller enbär ser ut går förlorade i gissningar.

Det är intressant. Varje barrart har sina egna underarter, med stora variationer i konens eller bärens färg, kronans form och nålarnas längd. Italienska gråt tallar är samma tallar, men nålarna kan nå 20-30 cm i längd. Och det finns barrformar med stora lila kottar och små röda, rosliknande kottar. För landskapsarkitektur används en enbär med blå ätbara bär, och sorten med ljusröda frukter är giftig. Unga grenar av dekorativa granar kan ha en ljusgrön, gyllene och blå nyans, exempel finns på bilden.

stora höga barrträd i landskapsdesignen i förortsområdet

Barrkomposition på deras sommarstuga

vackra krypande barrblommor i landskapsdesignen i förortsområdet

Dekorera en sommarstuga med barrträd

När du väljer barrkompositioner i landskapsdesign är det lämpligt att bekanta dig mer med artens mångfald av dessa reliktväxter. Botaniker hävdar att barrträd eller gymnospermer regerade under dinosauriernas tid och ersatte eran med trädliknande hästsvansar och ormbunkar. Men de har också svårt att svara på hur många naturliga sorter och underarter dessa representanter för flora och fauna har.

Forskare upptäcker årligen nya endemier i de ogenomträngliga jungfruliga skogarna, som används av uppfödare för att odla dekorativa underarter.

vackra krypande barrblommor i landskapsdesignen i förortsområdet

Landskapsarkitektur med barrträd

stora lågväxande barrträd i förortsområdets landskapsdesign

Landskapsdesign i barrträd

Huvudklassificeringen av barrträd i plantskolor är enligt kronans form:

 • sfärisk;
 • äggformig,
 • spiral;
 • sprida platt toppad;
 • gråtande;
 • pyramidalt;
 • pelar;
 • oval;
 • krypande (platt);
 • knäböj;
 • sällsynt krona.

Det finns också följande formulär:

 • lång;
 • medelstor;
 • underdimensionerad;
 • krypande.

Uppmärksamhet! Med tiden kommer underdimensionerade växter att se ut som medelstora, dvärg och kompakta barrträd kommer att ta mer plats. Plantera dem inte tätt för att inte förstöra det ursprungliga konceptet i landskapsdesign..

vackra medelstora barrträd i landskapsdesignen i förortsområdet

Stugdesign med barrträd

stora höga barrblommor i landskapsdesignen i förortsområdet

Barrkomposition på deras sommarstuga

Hur man komponerar kompositioner?

Barrträd är ganska unika, på många sätt, växter. De blir sällan sjuka och attackeras av skadedjur, de tål vädret. De flesta av dem kräver inte mycket bördig jord, även om varje art har sina egna preferenser. Vissa fäller sina nålar, som lärk, andra blommar rosa i landskapsdesign, som Krim -thuja. Alla dessa former klassificeras som vintergröna, och de flesta renar luften genom att fylla den med fytoncider som är skadliga för patogen mikroflora. Kompakta träd, tätt täckta med nålar, är ganska spektakulära både i enstaka planteringar och i en allmän komposition med andra “grannar”, som på bilden.

vackra medelstora barrträd i landskapsdesignen i förortsområdet

Dekorera en sommarstuga med barrträd

stora lågväxande barrträd i förortsområdets landskapsdesign

Landskapsarkitektur med barrträd

Webbplatsens utformning är vanligtvis uppdelad i flera zoner, där vissa typer av växter kommer att vara i mitten av kompositionen. Beroende på syftet, enligt katalogen eller i trädgårdsbutiken, kan du välja eller beställa olika barrträd. Oftast erbjuder de kompakta, dvärgiga och underdimensionerade former..

Uppmärksamhet! Du kan välja vilken typ av tall, gran, gran, cederträ, lärk, thuja, cypress eller enbär som passar dig. Men det finns ett villkor – de måste anpassas och anpassas till en viss region. Inte alla uppfattas organiskt i närheten av dekorativa och fruktbärande träd och buskar..

De flesta vintergröna skogsskönheter är i harmoni med de träd och buskar, som vanligtvis ligger intill i naturen. Dessa är ekar och björkar, lönnar och fjällaska, hagtorn och vildros..

Uppmärksamhet! Plantera inte flera barrträd från olika geografiska zoner i närheten på en gång, ofta ser det onaturligt ut.

“Nordbor” kan förtrycka underdimensionerade och dvärgformar från Medelhavet och Fjärran Östern med sina fytoncider. Och selektiva och hybridformer kommer att förtryckas av deras naturliga släktingar. Libanesiska cedrar och sibiriska lärkar anses vara de mest “grälande”.

stora krypande barrblommor i landskapsdesignen i förortsområdet

Stugdesign med barrträd

vackra lågväxande barrträd i landskapsdesignen i förortsområdet

Barrkomposition på deras sommarstuga

Trädgårdsmästare har märkt att de flesta vintergröna känns bra i skuggan, så de planteras bakom huset på norra sidan. Detta gäller dock inte medelhavsendemier och sorter av julgranar med ljusa nålar, som bleknar i skuggan..

Kottar är en naturlig matsal för många vilda fåglar som villigt flockar till platsen på vintern och senhösten och fyller gården med glädjande kvittrande. Naturlig befruktning efter behandling med frön kan dock förstöra utseendet på en välskött barrkomposition i landskapsdesign..

De flesta odlade formerna lämpar sig bra för “frisyr”, de kan få den mest bisarra formen – från elefanter till exakta spiraler. Men vissa barrträd blir sjuka, även om du bryter en gren..

stora medelstora barrträd i förortsområdets landskapsdesign

Dekorera en sommarstuga med barrträd

vackra höga barrblommor i landskapsdesignen i förortsområdet

Landskapsarkitektur med barrträd

vackra krypande barrträd i landskapsdesignen i förortsområdet

Landskapsdesign i barrträd

Om du vill förädla din trädgårdstomt med vintergröna skulpturer måste du välja rätt täta former med små kvistar och korta nålar. Vi måste också börja leta efter specialister som skapar riktiga mästerverk. Du bör inte experimentera med levande växter om du inte är säker på att sådana “skapelser” ligger inom din makt.

Ta en närmare titt på exemplen i vårt fotogalleri. Kanske kommer dessa idéer att inspirera och föreslå ett nytt designkoncept för din webbplats..

Expertutlåtande Alina Kvileva.

Video: Hur man använder barrträd i landskapsdesign

50 foton av idéer om barrträd i landskapsdesign:

stora krypande barrblommor i landskapsdesignen i förortsområdet foto vackra medelstora barrträd i landskapsdesignen på sommarstugebilden vackra höga barrträd i landskapsdesignen i förortsområdet foto stora lågväxande barrträd i landskapsdesignen av förortsområdet bilden stora medelstora barrträd i landskapsdesignen i förortsområdet foto vackra underdimensionerade barrblommor i landskapsdesignen i förortsområdet vackra höga barrträd i landskapsdesignen i förortsområdet stora krypande barrträd i landskapsdesignen i förortsområdet foto stora medelstora barrblommor i landskapsdesignen i förortsområdet foto vackra höga barrblommor i landskapsdesignen i förortsområdet vackra krypande barrträd i landskapsdesignen i förortsområdet stora lågväxande barrträd i landskapsdesignen i förortsområdet foto stora underdimensionerade barrblommor i landskapsdesignen i förortsområdet foto vackra krypande barrträd i landskapsdesignen i förortsområdet foto stora medelstora barrträd i landskapsdesignen av en sommarstuga bild stora medelstora barrblommor i landskapsdesignen i förortsområdet bilden vackra lågväxande barrträd i landskapsdesignen i förortsområdet foto stora krypande barrträd i landskapsdesignen i förortsområdet foto vackra krypande barrträd i landskapsdesignen i förortsområdet foto stora höga barrträd i landskapsdesignen i förortsområdet bilden vackra medelstora barrträd i landskapsdesignen i förortsområdet bilden stora underdimensionerade barrblommor i landskapsdesignen i förortsområdet foto vackra höga barrträd i landskapsdesignen i förortsområdet vackra medelstora barrträd i landskapsdesignen i förortsområdet foto stora krypande barrträd i landskapsdesignen i förortsområdesbilden stora lågväxande barrträd i landskapsdesignen på en sommarstugebild vackra medelstora barrblommor i landskapsdesignen i förortsområdet foto vackra krypande barrträd i landskapsdesignen i förortsområdet stora höga barrträd i landskapsdesignen i förortsområdet foto stora höga barrblommor i landskapsdesignen i förortsområdet vackra medelstora barrblommor i landskapsdesignen i förortsområdet foto stora lågväxande barrträd i landskapsdesignen i förortsområdet foto vackra krypande barrträd i landskapsdesignen i förortsområdet vackra medelstora barrträd i landskapsdesignen på en sommarstuga bild vackra medelstora barrträd i landskapsdesignen i förortsområdet foto stora underdimensionerade barrblommor i landskapsdesignen i förortsområdet bilden vackra höga barrträd i landskapsdesignen i förortsområdet foto vackra medelstora barrblommor i landskapsdesignen i förortsområdet stora lågväxande barrträd i landskapsdesignen i förortsområdet foto vackra krypande barrträd i landskapsdesignen i förortsområdet foto vackra medelstora barrträd i landskapsdesignen i förortsområdet foto stora underdimensionerade barrblommor i landskapsdesignen i förortsområdet bilden stora höga barrblommor i landskapsdesignen i förortsområdet foto stora lågväxande barrträd i landskapsdesignen på en sommarstugebild vackra krypande barrblommor i landskapsdesignen i förortsområdet foto stora lågväxande barrträd i landskapsdesignen i förortsområdet foto stora krypande barrblommor i landskapsdesignen i förortsområdet vackra lågväxande barrträd i landskapsdesignen i förortsområdet foto stora krypande barrträd i landskapsdesignen av en sommarstuga bild stora medelstora barrträd i landskapsdesignen av ett sommarstuga foto

Previous Post
Planter til landskabspleje
Next Post
كيف تزين صندوق أحذية بيديك؟