15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Japansk stil i interiören med en modern tolkning

Den filosofiska livsstilen i Landet för den stigande solen har alltid upphetsat européernas sinnen och fantasi. De överraskas av en viss avskildhet och asketism, en inredning utan krusiduller och manifestationer av personliga preferenser. Den japanska stilen i inredningen är lakonisk minimalism med absolut lojalitet mot traditionen. Klassiskt japanskt boende är ett sökande efter njutning av enkla saker och en evig ode till naturen..

ljus inredning i en lägenhet i japansk stil

Vardagsrumsdesign i japansk stil

ljus sovrumsdesign i japansk stil

Ovanligt sovrum i japansk stil

Funktioner i japansk stil

När du utrustar en inredning i japansk stil med dina egna händer är det viktigt att förstå att utan att förstå japansk filosofi och samuraiens ättlingar är detta bara en svag imitation. Idag är det inte svårt att köpa lämpliga möbler och typisk inredning, men japanska hem är väldigt specifika. Människor som bor i zonen med aktiva jordbävningar och tsunamier har anpassat sig för att göra prefabricerade strukturer som kan sättas ihop, ända ner till grunden. De förlorade delarna av strukturen kan restaureras och samma hus kan placeras på en annan plats..

Idag är det inte vanligt att återskapa den traditionella japanska stilen i inredningen i alla finesser. Européer använder sig av ett slags designtänkande. Denna stilisering hittar ett ökande antal anhängare, eftersom det är det bästa sättet att lägga till en exotisk twist till en minimalistisk inredning. Detta är en slags utmaning för materialismens nuvarande filosofi, ett sätt att bli av med allt som är överflödigt och att använda det som är tillgängligt med glädje. Ett minimum av möbler och tillbehör, enkel geometri, mycket ledigt utrymme och en nästan fullständig frånvaro av väggar – det här är designen i japansk stil..

vacker korridorinredning i japansk stil

Sovrum i japansk stil

ljust kök i japansk stil

Japansk stil i det inre av sovrummet

Invånarna i The Rising Suns land bildade denna stil först i början av 1900 -talet. Det en gång fattiga jordbrukslandet var inte så utvecklat som det är idag, men för flera århundraden sedan började en ”medelklass” bildas som ersatte arkaisk feodalism. Dessa människor har absorberat det bästa från livsstilen för de fattiga och rika delarna av befolkningen och övergett lyxig inredning..

När man kommer in i en modern japaners hus är det svårt att bestämma hans sociala status, säkerhetsnivå och yrke. Skillnaden märks bara för dyrt trä och hushållsapparater. I deras hem finns inga personliga foton och personliga troféer, och den typiskt japanska inredningen kräver lugn, fred och självkontemplation..

Husen för invånarna i huvudstaden är kända för bristen på kvadratmeter, så allt här är flervåningshus. Men även i ett litet område hittar de en plats att integrera vilda djur. Därför kan en buske eller ett litet träd växa precis i huset – en typisk japansk inredning. Och på podiet, som ersätter sängramen, bredvid sängen bakom glaset, kan ett akvarium med färgade koi -korsare lokaliseras.

ljus vardagsrumsinredning i japansk stil

Ljust sovrum i japansk stil

vacker korridorsstil i japansk stil

Vardagsrum i japansk stil

Där det finns mer utrymme måste husets stora fönster ha utsikt över den välskötta klippträdgården. I Japan är växter med bisarrt böjda grenar, sakuru (en typ av körsbär), mycket uppskattade, särskilt under blomningsperioden. Vilda klättrande vinstockar och lönnträd som pryder trädgården med ljusröda snidade löv på hösten värderas också högt.

Små barrträd och alla typer av krysantemum finns också i “klippträdgården”, med sin snygghet och ordning som mer påminner om landskapsdesign. Alla dessa växter återspeglas i japansk inredning, till exempel en teckning eller ett foto av körsbärsblommor på fasaden av en garderob.

Representanter för Landet för den stigande solen kommer hem för att lossna från metropolens arbetsrytm och meditera. De äter lite, men bara färsk fisk och skaldjur av hög kvalitet, de dricker mycket te, men de gör det länge och långsamt. Varje hus har ett lågt bord för teceremonier med sittplatser, kuddar eller soffor precis på golvet, som på vissa foton.

ljus vardagsrumsdesign i japansk stil

Lätt design i japansk stil

ljus inredning i japansk stil

Interiör i japansk stil

Låga möbler och dess nästan fullständiga frånvaro är kostnaderna för livsstilen på öarna, som ofta skakas av elementen. Låga soffor och en säng, ofta finns det ingen alls, bara en hög madrass på pallen, i en nisch eller precis på golvet. Det är vanligt här att sova och sitta på en hård yta..

Skiljeväggar gjorda av geometriska galler med tyger eller rispapper – ersätter traditionella väggar. Japanerna kan enkelt flytta dem för att omorganisera vardagsrummet, till exempel för ankomsten av gäster, som ett resultat blir det ytterligare 2 sovrum eller en annan matsal för en teceremoni..

Det finns ingen plats för kaos, krusiduller och onödigt skräp i japansk design. En tydlig geometri observeras i arrangemanget av kompakta “asketiska möbler”, en ovanlig form för oss. Under tedrickande och i slutet av ceremonin drar japanerna tillbaka i sig själv, reflekterar och mediterar. Skildring av ett traditionellt japanskt landskap kan bidra till fokus.

vacker lägenhet i japansk stil

Japansk stil i inredningen

vacker japansk stil korridor design

Ljus rumsdesign i japansk stil

Invånarna i detta land hänger aldrig många målningar på en vägg och hävdar att detta är lika med att lyssna på musik i olika stilar samtidigt. I samurajernas ättlingar hus är en samling kantade vapen, sällsynta rätter och konstverk högt värderade. Ibland kan du till och med se en “museiutställning” – en samurais klädsel med rustning bakom en glasskylt direkt i huset.

Konst i ett avlägset asiatiskt land har alltid varit värdefullt och hittat sin plats i den japanska inredningen av lägenheter och hus. Här är gränserna mellan fattigdom och rikedom suddiga, eftersom en tsunami kan skölja ett hus i havet varje dag. Och lojalitet till arbetsgivaren och lojalitet mot företagets ideal, flit och hårt arbete kan leda alla japaner till ett välmående liv. Här är myndigheten för namn och rykte, ära och plikt till ett bra pris, men ädelt ursprung är en prioritet..

På grund av en sådan heterogenitet i samhället runt huset är det svårt att avgöra vem som står framför dig, en relativt fattig eller blygsamt levande rik och ädel japaner. Men den traditionella livsstilen för asiater återspeglas i den ursprungliga inredningen, där det är svårt att skilja arkaiskt från högteknologi. I vår presentation ser ett dyrt hus i japansk stil enkelt och lyxigt ut på samma gång, men det finns inte mycket att ta ut av det..

ljus hallinredning i japansk stil

Badrum i japansk stil

ljus köksinredning i japansk stil

Ljust sovrum i japansk stil

Utmärkande finish i imitation av japansk styling

Golv

Hemma går japanerna barfota, så ett bekvämt varmt golv uppskattas. Det moderna alternativet med uppvärmning används inte nödvändigtvis, bara naturligt trä och mattor av tatami-typ. I vår tolkning av designen av lägenheten i japansk stil – imitation av naturligt trä. Använd parkettbrädor och laminat i ljusa nyanser eller mörka, men med ett uttrycksfullt texturerat mönster av dyrt trä.

Väggar

I modern stilisering har mycket av det traditionella gått förlorat, till exempel 2 typer av väggar – yttre (kapital) och interna (skiljeväggar). Geometriska strukturer i form av sektionsgaller, åtdragna med lätt tyg eller tjockt rispapper – det finns ingen sådan lösning i någon annan stil. Den moderna designen av ett rum i japansk stil bör ta hänsyn till allt detta..

ljus sovrumsinredning i japansk stil

Japansk stil i inredningen

ljus vardagsrum stil japansk stil

Rumsdesign i japansk stil

Tak

Den asiatiska etnostilen är ovanlig i alla dess manifestationer, inklusive takets design. Dessa är träbjälkar, som i modern stil används som överdrag för undertak och strukturer för originalbelysning. Tak på flera nivåer med en matt stretchduk skulle vara lämpligt.

VVS

Samma släta linjer och lakoniska former, tydlig geometri och rundade skålar. Detta är ett badkar i trä med en ovanlig form – en “utgrävning” gjord av en enda bit stort trä och ett ovalt handfat. Om du reflekterar den japanska stilen inuti din lägenhet kan du begränsa dig till en träpall under badet och en bänkskiva under diskbänken. Duschen är minimalistisk i ordets bokstavliga bemärkelse, i golvet bakom en glasskiva finns det bara ett hål för vatten, i väggen – en kran, under taket – en stråldelare.

ljus korridor inredning i japansk stil

Ovanlig rumsdesign i japansk stil

ljus köksdesign i japansk stil

Stort vackert rum i japansk stil

Färg

Huvudpaletten är naturlig, lugn, naturlig, särskilt i väggdekoration. Skärmar speglar naturmaterial:

 • röda – nyanser av höstlövverk och den stigande solen, utan sura och onaturliga undertoner;
 • svart och mörkbrun är typiska för den japanska paletten, men bara i form av linjära kontraster;
 • vita, mjölkiga, sandiga och ljusa beige toner är grunden för väggdesignen;
 • bleka nyanser av grått och blått, som dimma och havsstenar på stranden, är också vanliga i japanska interiörer;
 • rosa och alla nyanser av sakura blommor används i inredningen, men inte som huvudbakgrund (ett modernt sovrum är ett undantag);
 • naturlig grönska välkomnas också i inredningen.

Intressant. Den gröna paletten har sina egna namn för varje nyans. Ett japanskt skolbarn kan namnge upp till 57 nyanser av grönt – “tallnålar”, “mossa”, “unga bambuskott”, “lime”, “vårsakurablad”, etc. konst. Därför bör valet av nyans närma sig ansvarsfullt och ge företräde åt det naturliga området..

vacker vardagsrumsstil i japansk stil

Japansk stil i det inre av rummet

vacker korridorinredning i japansk stil

Rumsdesign i japansk stil

Trä

Naturligt trä är välkommet i allt – möbler, ytan på väggar och tak, till och med VVS. I den japanska inredningsstilen läggs stor vikt vid konturerna av träprodukter:

 • enkel geometri;
 • nåd av slingrande linjer;
 • lakonisk sofistikering av former.

Gardiner

De var inte ursprungligen tänkta, eftersom de japanska fönstren hade en glidande design med ett visir på utsidan och inte inkluderade tyllgardiner på insidan. Rispappersrullar ersatte den sofistikerade europeiska fönsterinredningen. Skärmade dukar dök upp mycket senare, och det vi kallar “japanska gardiner” användes i stor utsträckning som interiörpartitioner.

ljus sovrumdesign i japansk stil

Japansk stil i inredningen

ljus inredning av lägenheten i japansk stil

Rum i japansk stil i gula toner

En modern japansk gardin är en platt tygduk på stora fönster med ett viktmedel insatt i panelens nedre vik. De rör sig åt sidorna med hjälp av en speciell gardinstång för japanska gardiner, främst på en elektrisk enhet med en fjärrkontroll, vilket är mycket bekvämt. Tyget kan väljas godtyckligt, det är viktigt att det överför ljus, mjukt, svagt, vilket är mycket uppskattat i ett traditionellt japanskt hem. Färgerna bör betona stilens karakteristiska drag:

 • smart geisha med fläktar;
 • hieroglyfer;
 • exotiska fåglar;
 • bambuskott;
 • en kvist sakura;
 • slarviga skisser av traditionella landskap.

vacker japansk stil korridor stil

Japansk stil i inredningen

ljus inredning av korridoren i japansk stil

Vackert sovrum i japansk stil

Inredning och tillbehör

Typiskt japansk stil i inredningen kan betonas av några “japanska accenter”, om det är en enkel stilisering eller imitation, i badrummet, sovrummet eller vardagsrummet. Efter att ha plockat upp en lämplig porslinstengods för att klä ett badrum kan du lägga ut en panel med en bild i mitten av rummet. Vardagsrummet och sovrummet kommer att dekoreras med en traditionell ikebana eller en blommande orkidé. Hieroglyfer, skärmgardiner, bilder i inredningen i japansk stil är lätta att göra med egna händer. Sushirätter och teceremonier kan köpas i alla stormarknader eller specialiserade onlinebutiker..

ljus lägenhet design i japansk stil

Japansk stil i det inre av vardagsrummet

vacker sovrum i japansk stil

Mörk inredning i japansk stil

ljus köksdesign i japansk stil

Ljus rumsdesign i japansk stil

Belysning

Vi utövar inte en traditionell rundformad lampa av rispapper, men du kan alltid hitta en produkt tillverkad av frostat glas i form av en lampa eller en golvlampa. Kanske, på grund av jordbävningszonen, använder japanerna inte omfattande takkronor, så det är bättre att begränsa oss till den ursprungliga takbelysningen och lokal belysning..

Japansk minimalism i inredningen är oändlig, men den har sin egen charm, varför den har så många anhängare. Många exempel på lakonisk design har utvecklats av specialister som vi erbjuder att använda i sitt hem. Några bra exempel – i vårt fotogalleri.

Video: Japansk stil i inredning

50 foton av inredningsidéer i japansk stil:

ljus inredning i en lägenhet i japansk stil foto vacker japansk stil kök design bild ljust stil vardagsrum i japansk stil foto ljus korridor inredning i japansk stil bild vackert japanskt sovrumsfoto ljus inredning i korridoren i japansk stilbild vacker korridorinredning i foto i japansk stil ljus köksdesign i japansk stilbild ljus vardagsrumsinredning i foto i japansk stil ljus inre korridor i japansk stil bild ljus japansk stil sovrum design bild vacker lägenhet foto i japansk stil ljus vardagsrum inredning japansk stil bild vackert japansk stil sovrumsdesignfoto ljus inredning i korridoren i japansk stil foto ljus stil japansk stil lägenhet bild ljus korridor design i japansk stil foto vacker köksbild i japansk stil ljus japansk stil kök inredning bild vacker vardagsrumsinredning i foto i japansk stil ljus inredning av en lägenhet i japansk stil bild vacker korridorinredning i foto i japansk stil ljus stil sovrum japansk stil bild ljus design av korridoren i japansk stil foto ljus sovrum design i japansk stil foto vacker japansk stil kök interiör bild ljus inredning av en lägenhet i japansk stil bild ljus hall i foto i japansk stil ljus korridor design i japansk stil bild ljus inredning av korridoren i japansk stilbild ljus inre korridor i japansk stil bild ljusa sovrum i japansk stil foto vacker japansk stil kök inredning bild ljus vardagsrumsdesign i foto i japansk stil ljus vardagsrumsinredning i foto i japansk stil vacker sovrum i japansk stil vacker japansk stil kök inredning foto ljus stil lägenhet i japansk stil foto ljus hall interiör i japansk stil bild ljus korridor design i japansk stil bild vacker japansk stil lägenhet inredning foto ljus japansk stil sovrum interiör bild ljus kök i japansk stil foto vacker japansk stil vardagsrum inredning bild ljus hall i japansk stilbild ljus japansk stil sovrum design bild ljus köksbild i japansk stil ljus inre korridor i foto i japansk stil vacker lägenhetbild i japansk stil ljus köksdesign i foto i japansk stil

Previous Post
Funktioner för att skapa en design för en smal korridor
Next Post
متى ولماذا تحتاج إلى عوارض زخرفية على السقف؟