15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Funktioner för att välja en frys av hög kvalitet: tips, betyg på de bästa

Ibland räcker inte funktionerna i kylskåpet ensam och en kraftfullare frysning krävs. Kylskåpet håller trots allt den optimala temperaturen i kammaren över noll, så att vattnet inuti inte fryser och produkterna lagras i flera dagar. Med frysen kan du hålla maten fryst, tack vare temperaturen under fryspunkten. Därmed förlängs hållbarheten till flera månader. Detta är mycket bekvämt om du behöver skaffa tillbehör, dessutom kan det hända att det inte finns tillräckligt med utrymme i frysen inbyggt i kylskåpet, och det bästa alternativet är att köpa ytterligare utrustning. I denna artikel kommer vi att analysera hur man väljer en frys för hemmet: typer, parametrar, användbara tips, betyg på de mest populära.

Frys i köket.

Frysfack ger kraftfullare frysning.

Frys typer

Frys typer:

 • vertikal;
 • horisontell;
 • inbäddad.

Stående frysar liknar konventionella kylskåp. De är lämpliga för små rum eftersom de tar mindre golvyta. Utrustad med plast- eller glasbehållare som gör att mindre varm luft kan komma in när huvuddörren öppnas och förhindrar kondensbildning på väggarna.

Vertikal frys.

Upprätt frys.

Horisontella frysar är i form av ett bröst eller bröst. Ett lock öppnas ovanpå dem, inuti kan det finnas korgar där maten är staplad. Oftast finns sådana frysar i stormarknader, eftersom de tillåter köparen att undersöka produkten och ta den nödvändiga, och när man tittar på utbudet av höga frysar måste en person böja sig eller höja huvudet. Detta alternativ är lämpligt för rum med ett medelstort, stort område och, om det inte behövs, dra ut den önskade produkten underifrån och flytta resten.

Horisontell frys.

Horisontell frys.

Inbyggda frysar skiljer sig praktiskt taget inte från vertikala, förutom att de är placerade i skåp. De är tillverkade på ett sådant sätt att de döljer frysen som möbler. De är dyrare och används för att ge stil till inredningen..

Inbyggd frys.

Integrerat frysalternativ.

Viktiga egenskaper

Frysar har sina egna egenskaper. Klass, volym, kraft – huvudkategorierna som gör det tydligt för vilka behov var och en av dem passar. Låt oss överväga var för sig.

Frysningsklass

Låt oss börja med frysens förmåga att lagra mat. Det bestäms av den allmänt accepterade beteckningen, som du förmodligen träffade – det här är asterisker (*). Deras antal anger produkternas maximala hållbarhet..

 1. * motsvarar en temperatur på -6 grader, produkter lagras i en vecka;
 2. ** betyder en temperaturregim på -12 grader och låter dig lagra mat i en månad;
 3. *** berättar om en temperatur på -18 grader, hållbarheten för innehållet kommer att vara upp till 3 månader;
 4. **** antar de lägsta temperaturerna och frysningstiden kan vara upp till 1 år.

Volym

Låt oss gå vidare till storleken på frysarna och deras kapacitet. När du väljer utrustning måste du ta hänsyn till mängden mat som du behöver placera i facket. Som regel varierar frysmängden i butiker från 100 till 500 liter. Det finns också begrepp “användbar volym” och “total volym”. Det senare betyder frysens faktiska volym, och den användbara kännetecknar det utrymme som kommer att användas för lagring av mat. Standardvolymen för en genomsnittlig familj på 2-4 personer är 150-200 liter.

frysvolym.

Standardvolymen för frysen är 150-200 liter.

Kraft

En lika viktig parameter för frysar är kraft. Kvaliteten och hållbarheten på dina produkter beror på hur mycket energi som kommer att genereras för att frysa dina produkter. Denna indikator beräknas i två kvantiteter – kilogram och timmar. Det vill säga hur många kilo som kan lagras i en given cell på 24 timmar. Denna siffra sträcker sig från 5 kilo till 25 kilo per dag. För en familj på 2-4 personer räcker det med en kapacitet på 5-10 kg / dag.

Energiförbrukning

Frysen förbrukar mängder el under drift, så det är också viktigt för oss att veta hur mycket den eller den utrustningen förbrukar. När du handlar utrustning kan du märka klistermärken – “A” – “E”, de behövs för att indikera elförbrukningen. Den mest ekonomiska klassen anses vara “A”, och den intilliggande “+” indikerar en ökning av denna indikator. Det vill säga, ju mer “+” bredvid markeringen, desto mer ekonomisk är det, till exempel “A ++”.

Extra alternativ

Egenskaperna som anges ovan spelar en viktig roll vid val av frys, de är de mest grundläggande som köparen uppmärksammar. Om du redan har bestämt dig för typen vet du hur mycket volym och effekt du behöver, då är det dags att gå vidare till andra parametrar. De är mer specifika och hjälper dig att navigera bland olika modeller..

Ur ekonomisk synvinkel är frysen “A” bäst lämpad..

Klimatklass

Denna parameter beror på temperaturen i rummet där frysen finns. Du kan ha observerat positioner som N eller T i beskrivningen av frysar, de anger klimatklassen:

 • N – normal (från + 16 ° С till + 32 ° С).
 • SN – subnormal (från + 10 ° С till + 32 ° С).
 • ST – subtropisk (från + 18 ° С till + 38 ° С).
 • T – tropisk (från + 18 ° С till + 43 ° С).

I genomsnitt råder ett tempererat klimat på Rysslands territorium, vilket motsvarar klassen N. För norr är SN -klassen lämplig, och den subtropiska och tropiska i söder.

Klimatklass frys.

klimatklassen väljs beroende på klimatet i rummet där frysen ska installeras.

Kontrollsystem

Kamerans kontrollsystem är indelat i tre huvudtyper:

 • mekanisk;
 • elektromekanisk;
 • sensorisk.

Det mekaniska styrsystemet liknar ett ventilationssystem där roterande blad och kyld luft passerar genom en öppning. I det här fallet är det bara den mekanism som regleras som ger lufttillförselnivån till kammaren där produkterna lagras, och själva kylanordningen fungerar med samma effekt.

Frysstyrning.

Efter typ av kontroll är frysarna indelade i tre kategorier.

Det elektromekaniska systemet inkluderar en termostat som reagerar på den inställda temperaturen, slår på och av tillförseln av kyld luft.

Touchkontrollsystemet är det mest praktiska av de presenterade, eftersom det har en display som är ansluten till det interna mekaniserade systemet i frysen och du behöver bara ställa in nödvändiga inställningar på den externa panelen.

ytterligare information

Du kan ändra den kylda luftnivån i det mekaniska och elektromekaniska styrsystemet genom att öppna frysdörren. I peksystemet görs justeringen på pekskärmen.

Extra frys

Ganska användbar funktion som gör att du snabbt kan frysa in mat i frysen. Det är användbart eftersom vitaminer och näringsämnen bevaras, till exempel i grönsaker, kött, bär. Innan mat läggs in i kammaren kan du slå på den här funktionen och kompressorn börjar sänka lufttemperaturen i förväg. Mat fryser snabbt och överför inte värmen till varandra..

extra frysning i frysen.

Extra frysfunktion gör att du snabbt kan frysa in mat i frysen.

Viktig! Trots användbarheten och fördelarna med extra frysning bör du inte använda den för ofta på grund av kompressorns snabba slitage och minskad livslängd..

Auto spara kallt

Om ditt elektriska nätverk är benäget för frekventa avbrott och plötsliga strömavbrott är den här funktionen något för dig. Det låter dig hålla temperaturen inne i frysen i upp till 2 dagar, vilket i sådana fall kan rädda mat från skador.

Avfrostning

På ett annat sätt kallas det också No Frost eller auto defrost. Frysar med denna funktion kräver inte manuell avfrostning, t.ex. utrustning med mekaniskt styrsystem. De måste först kopplas bort från kraftsystemet och tina 1-2 gånger om året för att ta bort all is från väggarna som har samlats under så lång tid. Kammare med automatisk avfrostning avfrostar på egen hand, men de kostar mer.

Notera! I en frys med No Frost -funktion måste maten förseglas, eftersom fukt kan avdunsta vid automatisk avfrostning..

Frys men frost.

Frys utrustad med Men frostsystem behöver inte tina upp.

Indikator ljus

En indikator på frysfacket hjälper dig att bestämma kylsystemets aktuella tillstånd. Detta är mycket bekvämt, eftersom du kan förstå hur din utrustning fungerar och vidta åtgärder om något är fel..

Om indikatorn lyser rött, är temperaturen inuti kammaren högre än den inställda temperaturen, även om dörren är öppen länge eller det finns för mycket färsk mat i facken som avger värme.

Den gula färgen på indikatorn tänds när “Freeze” -läget är aktiverat. Släckt när du använder läget “Lagring” eller när kameran är avstängd.

Den gröna indikatorlampan indikerar att allt är i ordning och lyser kontinuerligt om frysfacket fungerar.

Säkerhetsspärr

Denna inställning förhindrar oplanerade ändringar av frysinställningarna. Om du har barn kan de trycka på pekplattan och därigenom ändra inställningarna. Men du kan lösa detta problem med blockeringsfunktionen.

Horisontella frysar.

Horisontella frysar är mer praktiska för butiker.

Pris

Ovanstående typer av frysar och deras huvudparametrar kan vara till stor hjälp vid valet, men bland annat är priset också viktigt. Nu presenteras ett stort utbud av modeller, men jag vill veta när jag väljer vad jag ska uppmärksamma. Denna lista kan innehålla:

 • sorts;
 • volym;
 • mått;
 • funktionalitet och användbara alternativ;
 • Energiförbrukning;
 • tillverkare.

Dessa parametrar bör beaktas när du väljer det lämpligaste alternativet för dig..

Frysar som kostar 15-20 tusen rubel är lämpliga för en person, en liten familj. I denna kategori finns det ofta frysar med ett mekaniskt, elektromekaniskt styrsystem, men det finns också sensoriska.

I intervallet från 20 till 40 tusen rubel varierar frysar av en högre klass i kostnad. De är ganska rymliga, har en mängd funktioner, kraft och ytterligare parametrar..

Från 40 tusen och över finns den mest lyxiga och kraftfulla utrustningen. Det köps vanligtvis av personer med god ekonomisk kapacitet och är också efterfrågat bland företagare..

Funktioner för att välja en frys

Hur väljer du rätt frys för ditt hem? Om du siktar på att köpa en frys, har du förmodligen redan bestämt själv vilka behov du behöver den för. Det är värt att utgå från detta när du väljer en teknik, och köpets ändamålsenlighet kommer att vara en viktig faktor. Som regel köps frysar av vissa kategorier av människor, till exempel sommarboende, fiskare, trädgårdsmästare, bönder eller företagare. Även om du har en stor familj eller husdjur. Det händer så att det finns ett behov av en extra plats för frysning av mat, för att inte rulla ihop tillbehör i burkar är det bättre att placera dem i en frys. På grund av dess egenskaper låter denna teknik dig bevara vitaminer och näringsämnen, vilket är en tveklös fördel..

Frysström.

När du väljer en frys bör du vara uppmärksam på utrustningens kraft..

Innan du köper en frys, studera experternas recensioner, betyg och rekommendationer. Recensioner kan läsas på olika forum eller speciella webbplatser, där förresten också betyg läggs till. Betyg i kombination med feedback, särskilt om det finns många av dem, kan visa dig vilken modell du ska välja. Studera också negativa recensioner, varje produkt har alltid dem, men det bör finnas ett minimiantal av dem. Du kan läsa rekommendationer från specialister på tematiska forum, fråga konsulter i järnaffärer eller kanske har du en vän som förstår detta problem..

Användbara och värdelösa funktioner

Mycket ofta levererar tillverkare frysar med olika prylar, som i allmänhet inte bär användbara funktioner, utan lockar köparnas uppmärksamhet. Detta kan också påverka kostnaden, så det är viktigt att utvärdera utrustningen utifrån huvudparametrarna och den nödvändiga funktionaliteten. Det kan till exempel vara olika smaker, luftrenare. Onyttigt kan också innehålla olika ljus, ljudlägen, en fjärrkontroll, ytterligare fack eller de funktioner som du inte behöver alls..

Frysegenskaper.

För att förstå hur länge frysen kan lagra mat måste du vara uppmärksam på asteriskerna..

Användbara är att blockera dina barn från att ändra inställningar eller till exempel möjligheten att ställa in kameran i energisparläge om det finns få produkter i den..

TOP-5 frysvärdering

Var uppmärksam på produktens märke. Ett varumärke som har positiva recensioner, betyg och har funnits på marknaden under en längre tid med en ledande position är det bästa alternativet. Den här artikeln listar TOPP 5 mest populära tillverkare av frysar:

 1. ATLANT М 7184–003.
 2. Biryusa 200NK.
 3. Gorenje F 6181 AW.
 4. Liebherr GP 1476.
 5. BEKO RFNK 290E23.

ATLANT М 7184–003

Det mest föredragna alternativet. Kombinerar användarvänlighet, snyggt utseende, tyst drift, ekonomisk. Har en volym på 240 liter, energiförbrukning “A” -klass, inuti finns det 6 fack, mekanisk kontrolltyp.

ATLANT М 7184-003.

Frys ATLANT М 7184-003.

Biryusa 200NK

Frysbox. Den klarar sina funktioner bra, har god kapacitet, manuell kontrolltyp, ganska ekonomisk, vilket framgår av sin klass “A”, det finns en snabb frysfunktion.

Biryusa 200NK

Frys Biryusa 200NK.

Gorenje F 6181 AW

Priset på denna modell motsvarar funktionaliteten, som är något högre än för de två första kamerorna. Har “A +” klass, 6 lådor för förvaring av mat, mekaniskt styrsystem, extra frysfunktion. Ytterligare alternativ inkluderar autosparande kyla i 28 timmar och möjligheten att hänga upp dörren igen.

Gorenje F 6181 AW

Frys Gorenje F 6181 AW.

Liebherr GP 1476

Kompakt frysklass “A ++”, med SmartFrost -funktion, tack vare vilken det bildas mindre frost och is på väggarna i facket. Det finns ett snabbfrysningsläge, en barnspärrfunktion och en automatisk spara förkylning. Fördelen med denna modell är också att behållarna är lätta att dra ut. Elektromekanisk styrtyp.

Liebherr GP 1476 H3.

Frys Liebherr GP 1476 H3.

BEKO RFNK 290E23

Modellen är utrustad med en pekskärm, som skiljer den från resten. Det ser ganska presentabelt ut. Rimligt pris för 290 liter, tyst, det finns ett NoFrost-system, samt en automatisk besparing av förkylning. Transparenta lådor av högkvalitativ plast, motsvarar klassen av energiförbrukning “A +”.

BEKO RFNK 290E23.

Frys BEKO RFNK 290E23.

Som vi kan se, för att välja ett bra kylskåp, måste du ta hänsyn till flera grundläggande parametrar och egenskaper, liksom användbara ytterligare funktioner, kostnad, betyg för de bästa modellerna. Du kan dessutom se var och en av modellerna på webbplatser för onlinebutiker, jämföra flera och göra ett köp. Den avgörande faktorn här kommer att vara syftet med förvärvet, så ta dig tid, tänk efter, läs recensionerna, få råd och sedan kommer din frys att ge dig många fördelar..

Video: Hur man väljer en frys

Previous Post
Badrumstips
Next Post
Интериорът на “odnushka” в най -добрите дизайнерски проекти