15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Интериорът на “odnushka” в най -добрите дизайнерски проекти

При всяко оформление едностаен апартамент има свои собствени условности и ограничения – това е многофункционална стая. Ако обаче се отървете от старите корпусни мебели и използвате принципите на рационалното зониране, получавате интересен и динамичен интериор. Когато има чувство за мярка и чувство за стил, тогава в Хрушчов ще има повече свободно пространство, въздух и светлина. Ограниченото пространство обаче има своите ограничения, с които може да се справи със съветите на опитни дизайнери..

Сив ъглов диван в студио апартамент

И можете да живеете комфортно в едностаен апартамент, просто трябва да помислите за всеки детайл от интериора

Характеристики на малко жилищно пространство

Обзавеждането и декорирането на едностаен апартамент не е лесна задача, дори и да не говорим за основен ремонт и реконструкция. Но нищо не е невъзможно за ентусиасти с въображение. Винаги можете да направите стилен дизайн дори за няколко метра, който трябва да споделите с други жители.

Интериор на студио апартамент с камина

Апартаментът трябва да има място за почивка, работа и приемане на гости

Важно правило. Всеки трябва да има свое лично пространство и обща зона със свободни проходи.

Сгъваемо легло в интериора на единична стая

Вместо обикновени мебели е по -добре да използвате трансформатори, които заемат много по -малко място и имат повече функционалност.

Оформлението в стария жилищен фонд, наследено от съветското масово развитие, се отличава с „отсечени“ квадратни метри. Това се усеща особено в помощните помещения:

 • в коридора (често отсъства като такъв, има част от тесен коридор);
 • в кухнята;
 • в комбинирана баня (близка тоалетна и малка баня);
 • на малък балкон без остъкляване.

Младите семейства често имат едно жилищно пространство – стая не повече от 16-20 кв. метри. На нейното подреждане те придават най -голямо значение, тъй като това е едновременно хол, спалня, антре, офис, детска стая и трапезария. При разумен подход се прави оформлението на едностайни апартаменти, дизайнерски проект или дизайнерска скица, така че всеки ъгъл да отговаря на определени функционални изисквания..

Дизайн на единична стая с огледален гардероб

Огледалните повърхности ще направят стаята визуално по -голяма и ще добавят лекота към интериора.

Гледайки снимките на готови творби, мнозина са изненадани как специалистите биха могли да направят удобна стая за работа и почивка от неудобна “odnushka”. Много фактори допринасят за тази подредба:

1. Компетентно функционално зониране Разделете “odnushka” на места за спане за възрастни и деца, работни и зони за гости, общо пространство.
2. Подмяна на шкафове и обемисти рафтове с модерни мебели Компактни модели от типа “трансформатори” и “обърнати”, двустепенни модули, сгъваеми плотове, подредени седалки.
3. Рационален дизайн на всички вертикални равнини Вградени гардероби, стелажи до тавана, мецанини, скрити ниши и „отделения“ с плъзгащи се врати.
4. Прилагане на зонално разграничение Използване на леки прегради, отворени рафтове и стелажи, поставяне на мебели до края и ъгъла.
5. Прилагане на методи за визуално разширяване на стаята. Светла гама, огледални и лъскави повърхности, повече свободни проходи, много светлина.      

Зониране на хола с килим

Преградите също заемат място, така че можете да ги откажете и да използвате подови настилки, килими или мебели за зониране

Въпреки че интериорът е малък едностаен апартамент с полезни кадри в рамките на 12-16 кв.м. е много ограничен по отношение на начина на управление на района, нищо няма да ви попречи да превърнете една стая в привлекателен дом. Всичко зависи от броя на хората, живеещи в апартамента, и от способността за компетентно разпореждане с общата жилищна площ.

Не е тайна, че остъкленият балкон е доста подходящ като временна спалня за лятото, а ъгловият диван в кухнята е подходящ за живеене през зимата. Тийнейджърите охотно се съгласяват с тази опция, ако нямат друго лично пространство..

Стол на остъкления балкон на студио апартамент

Ако балконът е много малък, можете просто да организирате място за приятно чаено парти.

Опитът с дизайна потвърждава, че кадрите не влияят значително върху качеството на живот, при условие че никой не нарушава личното пространство на друг член на семейството. Важно е всеки да почисти вещите си след употреба..

Спестяването на място трябва да се предвиди дори на етапа на планиране и проектиране на едностаен апартамент, когато започват ремонти. Преобразуването на апартамент трябва да започне от „чист план“, когато се извършва одит и всички боклуци се изхвърлят, включително остарелите корпусни мебели. Тогава всичко зависи от компетентното оформление на нови мебели, които се купуват за размера на малка къща или се правят по поръчка..

Оптимизиране на пространството за подреждане на едностаен апартамент

Дизайнерите отдавна са разработили варианти за подреждане на жилища с малки размери, така че да са удобни и достатъчно модерни. Основното условие е функционален интериор, където декорът има практическо приложение, а мебелите отговарят на принципа на необходимия минимум.

Интериор на ъглова стая в тавански стил

Едностаен апартамент в стил таванско помещение, в който е направен вграден гардероб за съхранение

Компетентното обзавеждане е половината от успеха. Нека всички корпусни мебели да бъдат заменени от едно отделно вградено гардеробно „отделение“ с огледални врати. Отражението визуално ще разшири стаята и ако направите система за съхранение до тавана, вътрешните секции ще “приемат” максималния брой неща.

Отворените рафтове на крайната стена на гардероба във вътрешността на “odnushka” са допълнителни равнини за малки неща, които трябва да са под ръка. Комплект самолети за полезни предмети могат да бъдат допълнени с прозрачни стъклени рафтове и масичка за кафе с прозрачен плот – това създава илюзията, че няма самолети.

Удобни кресла в интериора на едностаен апартамент

Апартаментът трябва да съдържа само необходимите мебели

Компактен гардероб или рафт, който стои в края, е отлично решение за зониране на пространството – лесно е да скриете леглото зад него. Зоната на спалнята за възрастни може да бъде пропусната, ако в апартамента няма деца. Тогава сгъваем многоместен диван с ергономичен матрак ще бъде достатъчен, който лесно може да се трансформира в удобна равнина за добра почивка..

Ъглово разтегателен диван

Сгъваем ъглов диван, който също е легло

Добре е да има спално бельо в дивана, това ускорява почистването преди пристигането на посетителите. И по време на пристигането на приятели, това импровизирано легло с ниша се превръща в многоместен ъгъл в зоната за гости на едностаен апартамент-интериорен дизайн в пример за снимка.

Конвертируемо легло в интериора на едностаен апартамент

Производителите предлагат много възможности за мебелни трансформатори

Почти всяко семейство има компютър или лаптоп и за него е необходима удобна маса. Има модели, които отговарят на всички нужди на семейства, живеещи в малки по размер “odnushki” – това са ъглови маси с рафтове. Те са изключително удобни, защото във всяка стая има свободен кът. Компютърна стойка за маса може да бъде поставена с край за зониране, като се използва като начин за разделяне.

Как да използвате зониране на пространство в 1-стаен апартамент

Зонирането е най -добрият начин да разделите “odnushka” на няколко изолирани функционални ниши, без да използвате стените на вратата. Оставяйки незаето място в центъра и в пътеките, ние добавяме повече пространство за комуникация и детски игри.

Зониране на апартамент със стъклена преграда

Мястото за спане е отделено от стъклена преграда – усещането за лекота е запазено в апартамента, а ако имате нужда от уединение, можете да затворите завесите

В такава стая, подобно на студио апартамент с “отнушка” интериор, е удобно да се пенсионирате със слушалки с лаптоп, телевизор или смартфон – да не пречите на другите. В същото време не е трудно едновременно да се наблюдава дете, седнало пред компютър, или възрастен родител, гледащ телевизия в отсрещния ъгъл..

Зониране на обща стая с помощта на тънка преграда

Решетъчна преграда ще раздели пространството, но ще остави възможността да наблюдавате малки деца

Свободното пространство на едностаен апартамент е разделено на няколко зони, където всичко е под ръка, включително контрола на локалното осветление. За правилното оборудване на работен ъгъл се избира удобно компютърно бюро. Наблизо, на една ръка разстояние:

 • принтер;
 • настолна лампа или бра;
 • офис хартия;
 • канцеларски материали;
 • стойка или рафт за ястия, останали след чай със сандвичи;
 • гнездо за зареждане на мобилни устройства;
 • ниша за бизнес документи;
 • рафт за книги, учебници и справочници.

Разделяне на стая с мебели

Няма лоши оформления, всички недостатъци в стаите могат да бъдат скрити с помощта на компетентно зониране.

Съвети. За да спестите пари, комбинирайте компютърно място и „легло“ за спане с помощта на подиум, по който ще бъде скрито разтегателно легло върху колела. Две или три стъпки водят до работната зона, където можете да скриете чекмеджета за играчки и спортно оборудване.

Подиум бюро за писане с разтегателно легло

Такова решение е възможно, ако апартаментът има достатъчно високи тавани.

Къде да съхранявате неща в едностаен апартамент

Дизайнерите обръщат специално внимание на системите за съхранение в ограничено пространство. Това са всякакви рафтове и ниши зад врати, които се търкалят настрани, чекмеджета на ролки, шкафчета под седалките, мецанини и просторни отделения за спално бельо вътре в мека мебел.

В продажба има дивани и ъгли със скривалища отстрани под парапетите, които крият мини хладилник за бира или сейф за ценни книжа. Системата за съхранение може да бъде разположена по протежение на една стена или да побере всичко необходимо във всеки функционален ъгъл на добре обмислен, но прост интериор за „едностаен“.

Спално място с чекмеджета в odnushka

Вместо легло, можете да направите подиум с удобни чекмеджета

За да заемате възможно най -малко място за съхранение на неща, се препоръчва да проверявате нещата в края на всеки сезон, като се отървете от старите боклуци. Например, деформирана плажна шапка, изгорял бански и напукани шисти не трябва да се съхраняват до следващото лято, по-добре се зарадвайте с нови дрехи. Не трябва да ги пазите като спомен от романтично време, нека тези неща останат само на снимката..

Когато правите поръчка за вградени мебели, не забравяйте, че плитките шкафове с плъзгащи се врати заемат по-малко място, особено тези, завършващи с мецанин под тавана. Огледалните фасади или поставянето на плазмен телевизор на гардероба допълнително ще спестят свободно пространство.

Бели гардероби в студио апартамент

Шкафове от пода до тавана-най-просторните

Съвети. За удобство при използване на горните рафтове поръчайте сгъваема стълба. По -добре е да осигурите диодно осветление в големи отделения..

Рафтовете зад вратите и отворените ниши имат своите предимства и недостатъци, така че е по -добре да ги комбинирате. На открити места сувенири, стайни растения, оборудване и хартии се поставят в организиращи папки. Затворените отделения съхраняват сезонни дрехи и обувки, спално бельо и рядко използвани предмети.

Особено внимание трябва да се обърне на килера, ако има такъв. В едностаен апартамент с тесни коридори без шкафчета всеки метър е важен. Обикновено нещо се държи в килерите „за всеки случай“ и заготовките. Те могат да “мигрират” към остъклена лоджия или балкон, а стаята след реконструкция ще се превърне в отлична мини съблекалня. Всички сезонни обувки след ревизия също могат да се съхраняват тук. И всичко, което не може да се поправи, не трябва да се съхранява..

Просторен гардероб в единичната стая

Важно е да се възползвате максимално от пространството в коридора

Препоръчително е да се разшири площта поради пълното или частичното разрушаване на стените между съседни помещения. Ако е възможно, прикрепете зоната на лоджията или балкона към кухнята. Разширяването на отворите за прозорци ще добави осветление, правейки външния вид на дома модерен. Не можете обаче да правите корекции в оформлението и дизайна на едностаен апартамент без разрешението на градските власти. Това е стандартна процедура за ремонтиране на дома. И получаването на одобрение в различни офиси е по -обезпокоително от самия ремонт..

Визуално разширяване на пространството поради цвета и текстурата на повърхностите

Всеки знае, че кадифените черни повърхности са склонни да абсорбират пространство. Следователно, голям диван от велур не е подходящ за компактен живот. Това се потвърждава от примери за дизайн на студио апартамент, преобразуван от “odnushka”. По -добре е да изберете светъл ъгъл, който се слива с цвета на стените:

 • светло бежово;
 • пясък;
 • сметана;
 • “Розово суфле”;
 • “Нежен люляк”;
 • лимонена;
 • перлено сиво;
 • праскова;
 • слонова кост;
 • “пръски шампанско”;
 • Снежанка.

В тази гама, с мека мебел от същия нюанс със стените, всяка стая ще изглежда по -просторна и по -лека..

Интериор на светла стая в единична стая

Светлата цветова палитра ще помогне за визуално увеличаване на малко пространство

Тъмните тонове не изглеждат мрачни, когато се комбинират матови и лъскави повърхности. Този имот е притежаван от жакардови тъкани – завеси, тапицерия на дивани и друг интериорен текстил..

Лъскавите повърхности придават светлина и са най -отразяващи. Единствената препоръка е отблясъците да не влизат в очите по време на работа и игра..

Син гардероб в интериора на бяла стая

Успешна комбинация от ярко сини мебели с бели стени и тавани

Съотношението на светли и тъмни тонове също е важно да се вземе предвид. Черният таван “надвисва”, а в комбинация със същото покритие на пода изглежда, че стаята се стеснява. Лъскавото опънато платно обаче има огледални свойства и дори не изглежда тъмно, разширявайки пространството на едностаен апартамент.

Огледален таван също е добър вариант, но е важно какво се отразява в него. Естетичният минимализъм на светлите повърхности при липса на декор и други огледала е чудесен вариант. Едноцветните меки мебели ще изглеждат добре, изложени от остров в центъра на стаята, отразени в горните огледала.

Спалня на млади съпрузи с огледален таван

Огледален таван често се избира от млади семейни двойки

Дизайнерите вярват, че това е романтична техника – да наблюдавате така или иначе от себе си и своята сродна душа в огледалата на тавана от легло или разгънат диван. Тази версия на приложението на огледални повърхности е подходяща за дизайна на апартамент на млада двойка..

Огледалата до тавана също допринасят за визуалното разширяване на “odnushki”, но те не могат да бъдат поставени един срещу друг. Не е желателно да се прави огледална пътека и да отразява прозорците на отсрещната стена. Замисленото осветление на всички локални зони ще направи стаята още по -просторна.

Синя стена в модерен дизайн на хол

Използвайте ярки наситени цветове, за да подчертаете акцентната стена.

Важно е да се отървете от всички ненужни и заемащи място предмети, с изключение на мека мебел. Нека целият декор да бъде функционален:

 • диван възглавници;
 • красива кройка на завеси;
 • аквариум като преграда;
 • оригинални паравани и завеси за зониране;
 • подови вази и подови лампи, светещи отвътре;
 • предмети от бита, които подчертават стилистичния избор.

Украсяваме кухнята в едностаен апартамент

Експертите препоръчват да се направи кухненски дизайн в единична стая с подчертана стилистична референтност. В хола можете да се ограничите до очевидна гравитация към минимализъм, класика или модерен градски стил без декор. И тук е по -добре да запълните пространството с интересни неща, които подчертават стила на интериора..

Интериор на апартамент с кухня и спалня в обща стая

Кухнята в килера е интересно решение за малък едностаен апартамент

Опциите с отворен план (с демонтирането на преградата между стаята и кухнята) имат своите предимства и недостатъци. Въпреки че има повече полезно пространство и свободно пространство, всички миризми и звуци от готвенето изпълват съседните стаи. В общото пространство е важно да имате мощен и почти безшумен абсорбатор, който да блокира миризмите и изпаренията..

Зониране на кухня-хол със стъклена преграда

Можете да отделите кухнята от останалата част на апартамента с лека преграда.

Важно! Трябва също да помислите за едно стилистично решение. Не можете да направите кухненски блок в селски или провански стил и да го украсите с високотехнологични, когато се комбинира с класическа стая или хол.

Интериор на кухня-хол в класически стил

Важно е да поддържате и двете зони в същия стил.

Кухненският интериор в малко пространство трябва да бъде стилен и лаконичен – възможно най -малко бюфети и шкафове, но където всяка хоризонтална равнина е полезна. В същото време е важно да изхвърлите всеки ъгъл и стена възможно най -разумно, за да оставите повече място в пътеките. Горната трета на стените обикновено са празни – напълнете с леки отворени рафтове за чинии.

Съвети. Не бързайте да купувате кухненски мебели за интериора на единична стая, разумно е да направите вградена опция. Това ще позволи най -рационалното използване на всеки сантиметър пространство и една стена с шкафове, за да “поеме” всички съдове, домакински уреди и кухненски прибори.

Линеен комплект в кухнята на едностаен апартамент

Перваза на прозореца е доста подходящ за маса за хранене или работна повърхност, ако го направите по -широк.

Трапезарията може да бъде организирана на открито в кухнята или изнесена в хола. Най -рационалният вариант е да разширите перваза на прозореца до размера на плота и да използвате подредени табуретки, които се плъзгат под импровизирана маса..

От голямо значение в интериора на “odnushka” е личното отражение на вкуса и привързаността на собствениците. Ако това е дом на самотен човек, той трябва да бъде адаптиран към начина му на живот. Едностаен апартамент за семейство се диференцира според възрастта. Стая за семейство с един родител трябва да вземе предвид желанията на всички, обобщавайки общи интереси, както в примерите за снимки на нашата галерия.

Видео преглед на едностаен апартамент в модерен стил

Снимки на интериора на “odnushki”

Огледален панел на стената на спалнята Легло зад стъклена преграда в студио апартамент Бели стени в студио апартамент Ниска масичка за кафе в черно Декорация на тясна работна зона на кухня-хол Конвертируемо легло в стаен дизайн Черни завеси в хола с бели стени Интериор на хол в сиви тонове Трапезна маса с дървена повърхност Отворени рафтове като разделител на пространството Огледало на преградата между кухнята и хола Аквариум в стелажа между хола и спалнята Пейка за почивка на остъкления балкон Интериор на студио в светли цветове Дизайн на студио с два прозореца Коридор в класически стил на интериорна декорация Трапезария в кухня-хол Бяла дървена маса Интериор на снежнобял студиен апартамент Кутии с вещи под подиума с легло Студио апартамент в скандинавски стил Сив диван в интериора на ъгловия хол Подреждане на детски кът в общото помещение Конвертируеми мебели в дизайна на едностаен апартамент Ваза със свежи цветя на масата в кухнята-хола Ъглова кухня с бар Черен телевизор на лек дял Сгъваемо легло с висяща маса Дървен таван в кухнята-хола Трапезна маса с плот от дърво Плъзгащ се гардероб като разделител на пространството Завеси с дължина до пода в кухнята-хола Оригинални нюанси на лампи, окачени над бара Дизайн на баня в единична стая Сандък с лъскави повърхности вместо масичка за кафе Бар плот от ламинирано ПДЧ Малък интериор за баня с душ Декорация на стени с ламинирани панели Черен цвят в интериора на кухнята Спалня от стъклен куб със завеси Двуетажно оформление на просторна всекидневна Място за пиене на чай върху остъклена лоджия Кафяв под в студио апартамент Подвижна преграда в студио апартамент Подиум в интериора на студио апартамент Зониране на леглото в червено Кафяв паркет Раиран килим в тесен коридор Отворени рафтове в хола на градски апартамент Бар плот от тухла в интериор в стил таванско помещение

Previous Post
Funktioner för att välja en frys av hög kvalitet: tips, betyg på de bästa
Next Post
تصميم الإضاءة لشقة حديثة: نهج احترافي