15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Badrumstips

Badrummet är en av de mest besökta platserna i huset. Därför är det värt att organisera en kombination av funktionalitet, skönhet och bekvämlighet. Badrummets utformning måste vara noga genomtänkt, med hänsyn till de befintliga funktionerna. Ledigt utrymme är ofta begränsat. Därför måste du tänka på möjligheterna att passa de nödvändiga föremålen i de tillgängliga gränserna..

DIY badrumsdesign

Designerens huvuduppgift är att komma på en lakonisk och bekvämaste inredning med ett bekvämt läge för VVS och möbler

Badrumsdekoration: vi utvecklar designen själva

Självutveckling är en komplex uppgift. Det är möjligt att organisera allt korrekt, med tanke på de många nyanserna. I begränsat utrymme kommer funktionaliteten i centrum. Mys och skönhet försvinner i bakgrunden. Detta tillvägagångssätt låter dig enkelt ordna alla nödvändiga föremål. Vissa designtrick hjälper dock till att göra interiören attraktiv och bekväm..

Kombinationen av vita och ljusgröna plattor i badrumsinredning

Modern badrumsdesign innebär att kombinera en mängd olika inredningsstilar

Vad ska vara i badrummet

Det finns en lista över vissa objekt som krävs. Tack vare det stora utbudet av sanitetsartiklar på marknaden kan du välja rätt alternativ för alla rum.

 • Badkar eller dusch. Valet baseras på mängden ledigt utrymme. Jacuzzi finns.
 • Handfat. Det finns hörnmodeller, vägg och konsol (inbyggd).
 • Toalettskål. Förutsatt att badrummet kombineras.
 • Spegel, hyllor.
 • Olika småsaker, inklusive handdukskrokar, galgar.

Handfat i natursten i badrummet

Interiören i ett modernt badrum sätter inga tydliga gränser för valet av tillbehör, utan drar mot enkla former och naturmaterial

Om utrymmet tillåter kan den beskrivna listan kompletteras med en tvättmaskin.

Planering och design

Innan du köper allt du behöver är det viktigt att bestämma designen. Det rekommenderas att presentera allt schematiskt genom att rita en plan. Detta gör att du rationellt kan hantera utrymmet, rymma nödvändiga saker och i förväg bedöma eventuella brister, fel i olika placeringsalternativ. Därför bör du först bestämma platsen för varje element, välja lämpliga modeller. Med en sådan plan blir det mycket lättare att köpa allt du behöver i butiker..

Badrumslayouter i olika storlekar

När du planerar bör du överväga alla möjliga alternativ för platsen för VVS

Ritade diagram hjälper till att tänka över kommunikationssystemet, dölja rör. Det finns många datorprogram som låter dig skapa en tredimensionell bild som är bekväm att arbeta med..

Badrumsbelysning

I utformningen av ett badrum är ett viktigt steg organisationen av belysning. Det viktigaste kriteriet för att välja armaturer är skyddsnivån. Kräver produkter som kan fungera effektivt i miljöer med hög luftfuktighet. Skyddsklass måste vara minst IP44.

Belysning i det inre av badrummet

Ljus belysning ökar visuellt storleken på badrummet

Vägglampor vid badrumsspegeln

Ytterligare lampor behövs nära spegeln

Det rekommenderas att skapa flera belysningssegment. Gemensam takarmatur och ytor med separata brytare. Placera flera ljuskällor nära spegeln. Du kan lägga till belysning för VVS. Experter rekommenderar att du placerar flera hyllor. Om du markerar dem kommer det att se spektakulärt ut. Tänk på färgschemat när du ordnar ljuset. Om badrummet är gjort i mörka färger, till exempel brunt, behöver du kraftfull belysning. Annars kommer hon se dyster ut..

Modern design av ett litet badrum

Det lilla utrymmet komplicerar uppgiften med kompetent design. Den funktionella belastningen förblir densamma, men det är nödvändigt att pressa in allt i de befintliga dimensionerna. En av metoderna som kan tillgripas är införandet av glas. Toaletten, handfatet och badkaret, installerat i samma omkrets, kommer att placeras från ände till ände och ge intryck av att vara trångt. Det handlar om massiviteten och tyngden hos de flesta VVS -modeller. Därför är det värt att byta ut ett vanligt handfat med ett glas. Detta kommer att lägga till lätthet och rymlighet. Ett annat sätt är att använda glaspartitioner. I ett litet rum kan det inte vara fråga om att sätta avgränsningar som tar plats. Glaspartitionen ser ljus ut, reducerar inte rummet visuellt, tar minst ett utrymme och låter dig effektivt avgränsa flera segment.

Liten badrumsinredning

Minsta uppsättning föremål som ska placeras i badrummet

Liten badrumsdesign med dusch och tvättmaskin

I ett litet rum kan det vara mycket svårt att hitta en plats för en tvättmaskin.

Hörndusch i det inre av ett litet badrum

Ibland är det lämpligt att överge ett badrum och ersätta det med en dusch.

Nästa lösning för att spara fria mätare är introduktionen av cantilever -teknik. Det säregna ligger i maskeringen av “fyllningen” av föremål i väggen. Detta förhindrar att VVS ser skrymmande ut. Det finns modeller av handfat som är speciellt utformade för att byggas in ovanför tvättmaskinen. Sedan kan du enkelt ställa in båda elementen.

Eget badrum (ingen toalett)

Om badrummet i huset är separat finns det vissa designnyanser. Ofta är områdets dimensioner blygsamma. Därför måste du ta hänsyn till rummets funktioner för att skapa en kompetent design..

Liten badrumsinredning utan toalett

Kombinationen av varma och kalla nyanser är ett bra val för ett litet badrum

Några hemligheter för att göra ditt badrum praktiskt och attraktivt.

 1. Främst ljus palett för ytbehandling. Mörka, ljusa färger fungerar bra för accenter. Observera åtgärden för att inte förstöra det övergripande utseendet. Lätt spektrum ger visuellt fräschör och rymlighet.
 2. Obligatorisk förekomst av speglar. Sådana ytor utvidgar visuellt gränserna perfekt. Undvik att placera speglar mittemot. Bättre på en eller två väggar, hängande i rät vinkel.
 3. Introduktion av blanka ytor. De reflekterar ljus och får rummet att se större ut. Du kan använda ett glansigt tyg i stretch. Utrymmet kommer att fyllas med ljus.
 4. Intensiv belysning. Naturligt ljus kan ofta inte komma in i badet. Därför förkroppsliga ljus konstgjord belysning. För detta är perimeterstrålkastare lämpliga..
 5. Använd endast en glaspartition. Om du inte kan vägra att placera den, välj sedan transparent som lämplig. Glas stjäl inte kvadratmeter utan klarar sina funktioner.
 6. Ett minimum av möbler. De utvalda modellerna måste vara kompakta och funktionella. Då kommer det inte att ta upp ett stort område, det kommer inte att tynga ner atmosfären..
 7. Byt ut standardbadkaret mot en hydromassagelåda. Det tar minst meter, vilket gör att utrymmet blir rymligare..

Zonerar badrumsutrymmet med färg

Färg är ett bra sätt att zonera trånga utrymmen. Hörnet med badkaret kan markeras med en färg och handfatet med en annan.

Vacker inredning för ett kombinerat badrum

Att välja en lämplig inredning blir ett viktigt steg. Det kan kombineras med lägenhetens allmänna stil eller vara helt annorlunda. Det finns många olika mönster som passar den här typen av miljö. De återspeglas i tabellen.

Stil Beskrivning
Provence Huvudfokus ligger på möbler och textilier. Men badrummet har begränsade dimensioner, därför är det problematiskt att rymma en lämplig föremål. Du kan räkna med en bokhylla eller garderob. Detta gäller även textilier. Därför bör Provence uttryckas i väggdekoration. Välj material med blommönster. Paletten är övervägande beige eller mjölkaktig. Utskrifter ska vara diskreta, tysta toner.
Loft En verklig utföringsform av sammansmältningen av olika arkitektoniska lösningar. Huvudfärgen är vit. Du måste komplettera med en tegelskugga eller ton av naturligt trä. Metalltillbehör, främst svart eller vitt. Det rekommenderas att göra en del av väggstenen, inte dölja rör och kommunikation. Minsta mängd möbler.
Skandinaviska Skiljer sig i hög funktionalitet och minimalism. Alla element är bekväma, former och linjer är enkla. Bland efterbehandlingsmaterialen är kakel, gips, trä lämpliga. Färgpaletten utmärks av en ljus nyans, brist på ljusstyrka, kall ton. Golvbeläggningen ska vara nära väggbeklädnaden eller i skarp kontrast till den. Färgen på möblerna väljs enligt samma princip..
Högteknologisk Påminner om den tidigare stilen på grund av dess enkelhet och minimalt med detaljer. Avser den moderna trenden. Interiören domineras av glas-, metall- och plastelement. Främst raka linjer, maximal uteslutning av runda, ovala former. Färgpaletten är varierad och ganska flexibel. Användning av ett enda intervall eller en kombination av kontrasterande nyanser är tillåtet. Om du väljer ett omslag med tryck, bör det kännetecknas av enkla linjer. Inga blommor, inga växter.
Art déco Skiljer sig i designfrihet. Låter dig undvika konservatism, minimalism och ökad funktionalitet. Stilen präglas av en blandning av originella, unika idéer med tillägg av djärva inredningsdetaljer. En sådan design implementeras sällan på grund av kostnaden och behovet av ett tillräckligt område i rummet. Materialen som används är bara naturliga, vilket kommer att behöva spendera stora summor. Ett överflöd av guld i dekorationen uppmuntras. Det är värt att noggrant förkroppsliga sådana idéer, annars kan art deco förvandlas till dålig smak..

Interiör i ett ljust badkar i skandinavisk stil

Kombinationen av gult, vitt och grått i väggbeklädnader är det vanligaste i skandinavisk stil

Modernt badkar i ekostil med en touch av minimalism

Kombination av ekostil och minimalism

Stor badrumsinredning i retrostil

För en retrostil är VVS -armaturer med gammalt utseende och exponerad kommunikation typiska.

Högteknologisk badrumsinredning

Maximalt för krom och glittrande ytor är högteknologisk

Högteknologiska badrum gråtoner

Nitad metallvägg, grå färg, noggrannhet i detaljer – mycket maskulin design

Alternativen som beskrivs i tabellen anger de färger som rekommenderas att användas i ett visst fall. Men när du väljer en skala, ta hänsyn till området, takhöjden, rummets form. Om badkaret är litet, välj övervägande ljusa färger. Presentera mörka nyanser noggrant. För taket är de endast lämpliga med tillräcklig höjd..

Bohemisk badrumsinredning

Rikt bohemiskt badrum

Modern stil i det inre av badrummet

Den moderna stilen är inte så lätt att karaktärisera, det kan finnas industriella motiv, hi-tech eller Zen. I allmänhet är det riktat mot en bekväm daglig användning av badrummet.

Det rymliga området möjliggör ett bredare utbud av färgval. Införandet av mörka toner, mer vågade skuggningslösningar är tillåtet. Även svart kan användas.

Stora misstag i badrumsinredning

Många människor gör ofta misstag när de försöker genomföra olika idéer. Som ett resultat lider det övergripande utseendet och atmosfären. Ta därför reda på i förväg de populära misstagen när du skapar en design och alternativ för hur du åtgärdar dem..

 1. Brist på genomtänkt planering. Om placeringen av elementen inte är planerad korrekt kommer detta att medföra mycket olägenhet. Problemet är särskilt akut i ett litet badrum. Därför rekommenderas att tänka på fyllningen av utrymmet till varje detalj. Detta gör att du kan ta hänsyn till alla problem och välja den mest rationella platsen för varje detalj..
 2. Atmosfären i en klubb eller restaurang. Det är viktigt att tänka flera gånger innan du förkroppsligar en inredning från ett populärt offentligt rum. I sådana anläggningar råder ofta en avslappnad atmosfär och badrummen är ganska slöa utan stark belysning. En sådan utföringsform är inte lämplig för ett hem. Med tiden kommer atmosfären att bli deprimerande, eftersom du ständigt måste spendera tid i en sådan design. Eliminer tråkighet och mörker när du organiserar interiören, med huvudsakligen ljusa färger och maximal belysning.
 3. Uteslutning av skyddande skiljeväggar. Behovet av en skyddande gardin kan elimineras om en extra duschkabin finns tillgänglig. Annars, med det kombinerade alternativet, kommer de intilliggande ytorna konstant att översvämmas med vatten. Du måste regelbundet lägga ner tid på att städa. Köp därför och använd en speciell gardin som effektivt skyddar utrymmet runt vätska.
 4. Halt golvbeläggning. Plattor är populära för dessa typer av utrymmen. Och när de väljer rätt modell för golvet glömmer många att huvudkriteriet inte är design, utan närvaron av en antislipbeläggning. Vissa människor väljer att placera glansigt, helt slätt material. Således, när vatten kommer in, blir golvet bokstavligen till en skridskobana. Sådana misstag kan leda till skada om de inte hanteras noggrant. Se därför till att den behandlas med en speciell halkskyddsmedel som gör produkten lite grov när du köper en kakel. Lämna den glansiga ytan på väggarna.
 5. Svag belysning. Detta rum bör ha högkvalitativt ljus. Att använda svaga lampor är ett misstag. Ibland är endast en ljuskälla installerad och ignorerar ytterligare sådana, vilket leder till halvmörkret. Förutom huvudlampan bör den vara utrustad med flera strålkastare runt spegeln och i andra områden. Detta kommer att belysa ditt ansikte mjukt, jämnt och tydligt..
 6. Användning av papper tapeter. Detta är ett katastrofalt misstag. Papper tapeter är verkligen inte lämpliga för utrymmen med hög luftfuktighet. De börjar absorbera fukt och sömmarna kommer att separeras. Med tiden kommer duken helt att komma av ytan. Ett mer tillförlitligt, praktiskt material för våtrum bör väljas. Det mest populära är brickan. Om du vill använda tapeter väljer du vinyl, tvättbar och fuktbeständig. Men det är bättre att kombinera dem med kakel, och inte helt limma alla väggar..
 7. Försummar handdukshållare. Många fäster inte vikt vid denna detalj. Men om du inte tänker på hållarens placering i förväg kommer det inte att finnas en lämplig plats för handduken. Därför måste du antingen gå ut efter honom och lämna våta spår överallt eller ständigt leta efter en plats för textilier. Designers rekommenderar att organisera hållare bredvid varje område där vattenbehandlingar förväntas..
 8. Saknar en speciell fotmatta. En annan liten sak som ofta förbises. Dess frånvaro kommer att leda till att du måste stå på det kalla golvet med bara fötter. Risken för halka ökar. Det är bäst att placera en matta av rätt storlek och färg för din egen säkerhet. Det kommer att bli ett sött tillbehör som korrekt kompletterar den skapade designen..
 9. Liten handfatstorlek. Det ursprungliga utseendet, den inbyggda sensorn bidrar till produktionen av produkter med blygsamma dimensioner. Detta påverkar funktionaliteten negativt. Om det finns tillräckligt med utrymme är det värt att placera flera handfat. För ett litet rum, välj en produkt som har en bred skål.

Lätta glansiga kakel i badrumsinredning

Rätt vald färg på efterbehandlingen kan radikalt förändra utrymmet.

Funktioner av möbler för ett litet badrum

Möbler på flera nivåer hjälper till att spara värdefulla mätare. Ett litet område är avsatt för det, och kapaciteten är stor. Det rekommenderas att använda allt utrymme som finns runt det så mycket som möjligt. Många ignorerar området under diskbänken. Du kan installera en kompakt hylla eller hylla för ytterligare förvaring. Få ut det mesta av dina väggar. Krokar, hyllor kan placeras på dem.

Högstängda hyllor i badrumsinredningen

Så mycket som du vill organisera många förvaringsplatser är det bättre att inte använda skrymmande skåp, utan att föredra smala och höga hyllor

Öppna hyllor under handfatet

När du väljer mellan slutna och öppna förvaringssystem, lita på din smak, men tänk på inredningsstilen

Nyckelfrågan är möjligheten att installera tvättmaskinen. Detta är ett av de vanliga problemen och svåra situationerna. När allt kommer omkring finns det ofta inget utrymme för henne. Därför finns det följande alternativ för att lösa problemet:

 • Installation under diskbänken. Diskbänken ska vara platt och något över standardnivån.
 • Bredvid tvättstället. För att skapa en harmonisk kombination bör du ansluta dem med en bordsskiva. Häng en volymetrisk spegel ovanpå.

Tvättmaskin bredvid handfatet i badrumsdesign

Kombinera handfat och tvättmaskin med en gemensam bänkskiva för att spara utrymme

Om du behöver placera en skrivmaskin, men det inte finns något lämpligt område för det, bör du tilldela en liten fyrkant. meter. Du kan installera en duschkabin och ta upp den lediga platsen med tvättutrustning. Dessutom kan du lägga en tvättkorg bredvid den.

Använd hörnspeglar för en original atmosfär. Detta hjälper till att skapa en visuell ökning i storlek och reproducerar oändligt spel. För att göra tak högre, använd en spegelfilm för dem..

Använda speglar för att byta badrumsutrymme

Alla känner till en spegels egenskap för att expandera rymden. Använd detta för att visuellt expandera, förlänga eller höja ett rum. Prova att placera speglarna i en vinkel mot varandra så får du ett intressant resultat.

Hur man dekorerar ett hörnbadrum

En utmärkt lösning för små dimensioner. Hörnmodellen sparar mycket utrymme. Detta gäller särskilt för fyrkantiga rum. Hörnmodeller skiljer sig åt i olika former. Det finns variationer i krökning. Detta gör att du kan välja original, unika produkter.

Utformningen av ett sådant alternativ består i tillgången på ytterligare utrymme på grund av att de tillgängliga mätarna sparas. Du kan uppta det lediga området med olika delar, inklusive en tvättmaskin och andra användbara hushållsartiklar.

Hörnbadkar i det inre av rummet för vattenbehandlingar

Ett mini hörnbadkar är den perfekta lösningen där varje tum utrymme räknas.

Hörnbadkar i kombinerat badrum

Hörnbadkar gör att du kan placera allt du behöver även i trånga utrymmen

Video: välja badkar eller dusch

Bilder på de bästa badrumsinredningarna

Akrylhörnbadkar i rumsdesign Hängande handfat i badrumsinredningen Vita och bruna färger i badrumsinredningen Badrumsglas tillbehör Bruna nyanser i badrumsdesign Inbyggd tvättmaskin bredvid diskbänken Insidan av det kompakta kombinerade badkaret Stort badkar design i medelhavsstil Överflödet av blått i badrumsinredningen Badrumsinredning i loftstil Kompakt VVS i ett kombinerat badrum Belysning i det inre av badrummet i ett privat hus Zonerar handfatet med kakel i badrummet Mörka toner i badrumsinredningen Handfat i badrumsdesign Kombinationen av grå och vita färger i badrummet Badrumsgardin i Provence -stil Beige nyanser i badrumsdesign Badrumsdesign med grå och röda plattor Duschkabin i designen av det kombinerade badrummet Modernt badrum i ett lanthus Ljus marmor i badrumsdekoration Trä i badrumsinredningen Blommor inuti badrummet Blå väggar och vitt VVS i badrummet Rymlig badrumsdesign med dusch Designer badrumsinredning Upphängt handfat i det inre av badrummet i ett privat hus Minimalism i badrumsinredningen Naturligt trä i badrumsdesign DIY liten badrumsdesign Röda kakel i badrumsdesign Hörnbadkar och gröna keramiska plattor Liten mosaik på badrumsgolvet Orange färg i det inre av badrummet Kombinationen av grönt och vitt i badrumsdesign Smaragdfärg på badrumsväggarna DIY litet badrum design Badrumsdesign i retrostil Hörnbadkar och långsträckt handfat Bruna nyanser i badrumsinredningen DIY badrumsinredning Minimalistisk badrumsinredning Rymligt badrum i ett lanthus Vägghängt handfat med träfärg Den ursprungliga designen av badrummet med dina egna händer Trä i badrumsinredning DIY badrumsarrangemang Tvättmaskin och en bukett blommor i badrummet Nyanser av blått i badrumsdesign

Previous Post
Hogyan válasszunk ovális asztalt a konyhához: fajták, előnyök és hátrányok, tanácsok a tervezőktől.
Next Post
הכנת חלקת גינה: סודות ההסדר באמצעים משתלמים