15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hur bli av med lukten i frysen

De mest oförutsedda situationerna kan hända i livet. Till exempel var värdinnan inlagd på sjukhuset och maken skickades på en affärsresa. Eller så åkte familjen på semester, och det fanns kött i kylskåpet. Medan hushållet inte var hemma var lamporna släckta. Proteinmat började brytas ner. Och när familjen återvände hem fick värdinnan lösa problemet med hur man skulle bli av med lukten i frysen..

hur bli av med lukten i frysen.

Hur bli av med lukten i frysen.

Varför det luktar i kylskåpets frys

Öppen mat som inte är förpackad i plastpåsar kan orsaka lukt. En smaklös, obehaglig lukt uppstår på grund av bakteriernas spridning. Felaktig matförvaring bidrar också till stanken..

Öppen mat som inte är förpackad i plastpåsar kan orsaka lukt.

Öppen mat som inte är förpackad i plastpåsar kan orsaka lukt.

I sådana situationer tvingas värdinnan bestämma hur lukten ska tas bort i frysen. Hon måste kavla upp ärmarna och tvätta hushållsapparaten. Att sträva efter renlighet och ordning kommer att lindra många sjukdomar, göra huset mysigt.

I sådana situationer tvingas värdinnan bestämma hur lukten ska tas bort i frysen.

I sådana situationer tvingas värdinnan bestämma hur lukten ska tas bort i frysen..

Vi kämpar på ett effektivt sätt

Hur tar man bort lukt från kyl och frys? Enheten måste kopplas bort från strömkällan, tvättas. Under arbetet, använd känsliga tvättmedel och deodoranter. Alla hemliga platser måste rengöras, eftersom smutsigt vatten kan komma över dem.

Enheten måste kopplas bort från strömkällan, tvättas. Under arbetet, använd känsliga tvättmedel och deodoranter.

Enheten måste kopplas bort från strömkällan, tvättas. Använd känsliga tvättmedel och deodoranter under arbetet..

Dessa områden är packningen (elastiskt band), slitsar, spår, pallen och röret som leder till den. Hur blir man snabbt av med lukten i frysen? Tina upp det, ta bort smutsigt vatten, torka av hela ytan med rent vatten, applicera blandningen. Efter torkning tvättas produkten bort.

Dessa områden är packningen (elastiskt band), slitsar, spår, pallen och röret som leder till den.

Sådana zoner är tätningsmedel (elastiskt band), slitsar, spår, pallen och röret som leder till den..

Vanlig citron tar bort obehaglig lukt väl. Det skärs i hälften, problemområdena torkas med massan. Sedan ventileras frysen.

Vanlig citron tar bort obehagliga lukter väl.

Vanlig citron tar bort obehaglig lukt väl.

Du kan använda adsorbenter som säljs i butiker. De läggs inuti enheten. Det här är små påsar med det nödvändiga ämnet. Hemlagade knep innefattar användning av speciella ingredienser.

Du kan använda adsorbenter som säljs i butiker.

Du kan använda adsorbenter som säljs i butiker.

Översikt över specialverktyg

Hur kan du annars bli av med lukten i frysen? Den moderna industrin har släppt specialprodukter i tabletter, små lådor och påsar. Adsorbenten sätts in i enheten och byts var tredje månad. De mest populära är följande.

 1.     Antibakteriellt absorberande (ämnet har en geléliknande struktur, det innehåller bambu och kol. Adsorbentet fästs i frysen. När ämnet börjar minska i volym bör det bytas ut).
 2.     Lukt borta (tar bort köttlukt i produktionen under en dag).
 3.     Diskmedel för disk (systematisk tvätt av frysen tar bort all lukt).
 4.     Jonisatorer (uppfinning av matlagning. De mättar utrymmet med syre, förhindrar att anaeroba bakterier multipliceras. Mat håller längre).
 5.     EFSTO (produkten kan användas utan avfrostning).
 6.     TopHouse set (en tysk tillverkare producerar en verkligt universell produkt. Lämplig för gammal smuts, tar bort lukt, kräver inte sköljning med vatten. Därefter får alla rengjorda komponenter en behaglig glans).
 7.     EdelWeiss (rysk tillverkare bekämpar alla typer av smuts. Efter användning kvarstår en lätt doft).
 8.     Kylskåpstvätt (från Light House. Skum appliceras på ytan, torkas sedan med en svamp. Kräver inte sköljning med vatten. Billig, mångsidig, ekonomisk produkt).
 9.     “Ren kylskåp” (skum från tillverkaren Luxus. Består av växtkomponenter. Förstör smuts och fett. Produkten sprayas och torkas inuti en elektrisk apparat).
 10.   “My sweet home” (sprayskum med bakteriedödande effekt. Tillverkat av varumärket Limpiya. En smutsig frys är täckt med skum. Efter en stund torkas den av med en fuktig trasa).
 11.   Denkmit Feuchte (våtservettdukar för daglig torkning. Produkten från det tyska märket tillhör dyra varor).
 12.   House Lux (ett ryskt företag producerar våtservetter för kylskötsel. Vid bearbetning släpps en liten mängd skum. Det måste torkas av med en trasa och rengöringsproceduren slutförs).

Hushållskemikalier gör att du snabbt kan bli av med obehaglig lukt.

Traditionella metoder

Hur kan du bli av med lukten i frysen på andra sätt? Det finns också mormors metoder. Naturliga ingredienser är allergivänliga och lätta att hitta till överkomliga priser.

Hur kan du bli av med lukten i frysen på andra sätt?

Hur kan du bli av med lukten i frysen på andra sätt??

Det finns alltid någon form av folkmedicin på gården som du kan bli av med problem med. Dessa inkluderar: läsk, kol eller aktivt kol, salt, citrusfrukter, svart bröd, lök, ingefära, kaffe. Mat skärs, bitar läggs i kammaren. Kryddor läggs i påsar och skickas till frysen.

Det finns alltid någon folkmedicin på gården som du kan bli av med problem med.

Det finns alltid någon folkmedicin på gården som du kan bli av med problem med.

Vinäger — 9% lösning

Vinäger blandas med vatten i ett förhållande 1: 1. Koppla sedan ur kylskåpet och tina upp det. Blötlägg en trasa i den beredda lösningen, torka insidan. Sedan tar de en svamp, doppar den i lösningen igen och torkar andra platser. Vid procedurens slut, torka av allt med en ren och fuktig trasa.

Vinäger blandas med vatten i ett förhållande 1: 1.

Vinäger blandas med vatten i ett förhållande 1: 1.

Salt + läsk

En lösning av vatten och läsk rengör frysen väl. Nog 2-3 matskedar av ingrediensen per 1 liter varmt vatten. Tina kylskåpet innan du applicerar blandningen. Du kan använda bordsalt istället för bakpulver. Det rengör också ytor väl, tar bort obehagliga lukter.

En lösning av vatten och läsk rengör frysen väl.

Rengör frysen väl med en lösning av vatten och bakpulver.

Om du blandar 2 msk bakpulver och salt får du en utmärkt rengöringskomposition. Blandningen får stå kvar på ytan en stund och tvättas sedan med rent vatten. Du kan ta lite läsk och salt på en fuktig trasa, torka av alla behållare, spår, väggar. Skölj sedan med varmt vatten. Vänta tills enheten är torr, anslut den

Om du blandar 2 msk bakpulver och salt får du en utmärkt rengöringskomposition.

Om du blandar 2 msk bakpulver och salt får du en utmärkt rengöringskomposition..

För att förhindra att en stank ser ut kan du hälla läsk eller salt i en öppen behållare, sätt den i kylskåpet. Ingredienser absorberar perfekt all lukt. Efter ett tag måste de bytas ut..

Ingredienser absorberar perfekt all lukt. Efter ett tag måste de bytas ut.

Ingredienser absorberar perfekt all lukt. Efter ett tag måste de bytas ut..

Ammoniaklösning

Ämnet blandas med vatten i ett förhållande 1: 1, avfrostningen torkas. Sedan tar de en ren trasa, applicerar blandningen igen på ett nytt område. På så sätt rengörs hela kylskåpet. I slutet av proceduren måste du torka av allt med en fuktig och ren svamp.

Ämnet blandas med vatten i ett förhållande 1: 1, avfrostningsenheten torkas.

Ämnet blandas med vatten i ett förhållande 1: 1, avfrostningen torkas.

Du kan blöta kanten på en trasa med ammoniaklösning och torka av frysen. Tvätta sedan allt med rent vatten. Torka och ventilera den elektriska apparaten.

Du kan blöta kanten på en trasa med ammoniaklösning och torka av frysen.

Du kan blöta kanten på en trasa med ammoniaklösning och torka av frysen..

Kaffe

Om du lägger malet kaffe i en öppen behållare i frysen kommer det att lindra det från den obehagliga lukten. Produkten absorberar lukt väl. Men kaffebönor, tvärtom, kommer att intensifiera stanken.

Om du lägger malet kaffe i en öppen behållare i frysen kommer det att lindra det från den obehagliga lukten.

Om du lägger malet kaffe i en öppen behållare i frysen kommer det att lindra det från den obehagliga lukten..

Citrusfrukt

Apelsiner, citroner, grapefrukt skärs i klyftor. De läggs sedan in i frysen. De eliminerar perfekt alla obehagliga lukter.

Apelsiner, citroner, grapefrukt skärs i klyftor.

Apelsiner, citroner, grapefrukt skärs i klyftor.

Lök

Grönsaken skalas. Därefter skärs den på mitten, bitar läggs inuti enheten. Adsorbenten klarar perfekt alla problem. Huvudvillkoret är — respekt för proportioner och strikt efterlevnad av instruktioner.

Grönsaken skalas. Därefter skärs den på mitten, bitar läggs inuti enheten.

Grönsaken skalas. Därefter skärs den på mitten, bitar läggs inuti enheten.

Bearbetar en ny kamera

Om du precis har köpt ett kylskåp behöver du inte ansluta det direkt. Låt enheten stå lite, anpassa sig till det nya rummet: temperatur, luftfuktighet. Efter 2-3 timmar är tekniken klar att användas..

Om du precis har köpt ett kylskåp behöver du inte ansluta det direkt.

Om du precis har köpt ett kylskåp behöver du inte ansluta det direkt.

Det är bäst att rengöra frysen innan du använder den. Den rätta lösningen är läsk, den kan användas för att snabbt rengöra kammaren. I slutet av proceduren sköljs ytan med varmt vatten och torkas bort. När kylskåpet är torrt kan du börja använda det..

Det är bäst att rengöra frysen innan du använder den.

Det är bäst att rengöra frysen innan du använder den..

Förebyggande av negativa fenomen

För att produkterna ska förbli fräscha länge och inte förstöra, är det nödvändigt att ständigt vårda frysen. Det tar inte mycket tid, det tar inte mycket ansträngning. Städning inkluderar:

 • torka av handtaget på enheten med en antibakteriell trasa var 2-3: e dag;
 • översyn av produkter, bli av med bortskämda en gång i veckan;
 • allmän rengöring av kylskåpet var tredje månad, frysar var sjätte månad;
 • användning av adsorbenter.

Med systematisk vård elimineras föroreningar i tid, de har inte tid att förvandlas till gamla. Alla fläckar, smutsspår måste torkas bort så snart de dyker upp. Då kommer hushållsapparaten alltid att ha ett fantastiskt, glänsande, nytt utseende..

Video: Hur bli av med lukten i kyl och frys?

Previous Post
Vit golvlist i inredningen: foton, tips
Next Post
المطابخ الصيفية الحديثة في البلاد: مشاريع وصور