15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Vit golvlist i inredningen: foton, tips

Användningen av golvlister i inredningen har en lång historia. Ett modernt hus eller en lägenhet kan inte föreställas utan användning av golv- och takfiléer. Dessa element är inte bara praktiska, utan också estetiska, de lägger till fullständighet och hjälper till att justera den visuella uppfattningen av rummet i rummet. Vit golvlist i inredningen är väl lämpad för en mängd olika designlösningar och är mycket populär bland de flesta dekoratörer.

ljus sockel av trä i det inre av rummet

Ljus vit golvlist i design

ljus aluminiumlister i lägenhetens inre

Vägg med vit golvlist

vit keramiklist i husets inre

Vit golvlist i inredningen

Golvlisternas roll i det inre av rummet

En av de sista detaljerna i reparationen är installationen av filéer. Många tror att de används för endast ett ändamål – att stänga skarvarna mellan väggarna och golvet eller taket. Faktum är att den har mycket fler funktioner..

Praktiska funktioner:

  • stänger luckor och skarvar mellan väggar och golv eller tak;
  • är en hållare för golvbeläggningar som linoleum eller matta;
  • blir en kabelkanal för kabeldragning.
  • “Boot” behövs för att förhindra smuts på de nedre delarna av väggarna.

Installation av filéer för dekorativa ändamål används ofta i renovering av lägenheter och hus. Olika typer, färger, former och material gör att du kan ge interiören ett färdigt utseende eller lägga till anteckningar av speciell design.

vit plastlistlist i insidan av lägenheten

Vägg med vit golvlist

ljus sockel från ldf i det inre av rummet

Ljus vit golvlist i design

Hur man väljer en golvlist

Idag presenteras olika typer av filéer på byggmarknaden. De skiljer sig från varandra i många parametrar, till exempel genom plats, material, syfte och andra parametrar. Vilken är bättre att välja, kommer vi att ta reda på mer i vår artikel..

Golvfiléer är gjorda av trä, plast eller MDF. Före utseendet av plastprodukter på marknaden var träfiléer de vanligaste. De har inte tappat sin relevans nu. Trä är det mest miljövänliga materialet, dess livslängd är från 15 till 25 år. För tillverkning tar de vanligtvis en rad gran, ceder eller tall. Det är möjligt att täcka sådana produkter med lack eller fläckar, samt måla dem i alla färger beroende på det allmänna färgschemat..

ljus polystyren golvlist i husets inre

Vit golvlist i inredningen

vit sockel av trä i det inre av lägenheten

Vägg med vit golvlist

ljus aluminiumlister i husets inre

Ljus vit golvlist i design

De används för inramning av golv täckta med laminat eller parkett, liksom naturliga brädor. Priset är vanligtvis högre än för plastprodukter, vilket leder till en minskning av populariteten de senaste decennierna.

Plast – är enkla att installera. Även en nybörjare klarar sitt fäste. Vikten av sådana produkter är liten, pluggar, hörnfogar och skarvar säljs med dem. Utbudet av färger presenteras i ett brett utbud, alla kan välja färg och textur efter eget gottfinnande. Det finns inget behov av färgning och särskild vård, till skillnad från trä. Dessutom tillåter interna kanaler kabeldragning och skapar därmed ytterligare ordning. När det gäller nackdelarna är det möjligt att notera låg hållfasthet och låg hållbarhet, varje slag kan framkalla sprickor och sprickor. Sådana paneler är praktiska för ett golv täckt med laminat, keramiska plattor, linoleum, matta, bör inte användas för parkett eller träskivor.

Tillverkade av MDF, de är opretentiösa i underhåll, lockar inte till sig damm, är ganska billiga, men är, precis som plast, inte särskilt hållbara. De är rädda för fukt, med överdriven fukt deformeras de och behöver bytas ut.

Metall – används sällan, tillverkad av aluminium eller rostfritt stål, används oftare i rum med hög luftfuktighet och stor risk för kontaminering. I moderna lägenheter installeras de i badrum, kök och korridorer..

ljusa keramiska golvlister i det inre av rummet

Vit golvlist i inredningen

ljus polystyren golvlister i det inre av lägenheten

Vägg med vit golvlist

Golvprofilen har en höjd av 5 till 10 cm, den mest populära är 6 cm. Den låter dig stänga alla skarvar och reducerar inte väggarnas höjd visuellt. Breda 8-10 cm golvlister i inredningen är som regel gjorda av plast och används i stora rum med högt i tak. Det ger storhet. Dess yta kan vara antingen slät eller dekorerad med utskjutande delar, ben eller mönster. Intern design kan innefatta routing för ledningar och till och med värmesystem.

Takprofiler är utformade för att dölja skarvarna mellan taket och väggarna, dessutom kan de komplettera designen, visuellt styra området och ge en speciell stil.

Taklister har en hundraårig historia, monarkernas palats dekorerades med gipslister i många århundraden, senare liknande, men mindre massiva lister dök upp i lägenheter från tiden för Stalins konstruktion. Med ankomsten av planerad och liknande konstruktion i vårt land övergavs stuckaturer i många år. Moderna designers vände sig återigen till stuckaturlister och lister för 10-15 år sedan och återförde dem till sin tidigare popularitet..

ljus plastlister i det inre av rummet

Ljus vit golvlist i design

vit sockel från ldf i husets inre

Vit golvlist i inredningen

ljust aluminiumlister i det inre av rummet

Vägg med vit golvlist

Filéer för tak är gjorda av olika material, det billigaste är skum. Skumlister kan köpas i alla järnaffärer till mycket låga priser, men de har ett antal nackdelar. De är mycket ömtåliga, även ett litet tryck kan lämna en skada på dem. De måste dessutom täckas med kitt och målas, annars absorberar de damm och blir mycket smutsiga mycket snabbt. På grund av deras bräcklighet kan de inte tvättas, dessutom är de kortlivade..

Styrofoamfiléer är inte mycket dyrare än polystyrenfiléer. Deras huvudsakliga skillnad är att de är hållbara och samtidigt ganska flexibla, vanligtvis är de gjorda i vitt, kräver inte ytterligare färgning.

vit sockel av trä i husets inre

Ljus vit golvlist i design

vit plastlister i husets inre

Vit golvlist i inredningen

Taklister i trä tillhör ett dyrt segment, och alla har inte råd med dem. De är mycket tunga, så deras installation är ganska mödosam, alla skarvar måste sågas för hand och även mindre misstag kan förstöra utseendet. De är också känsliga för ruttnande och utseende av svampar, med hög luftfuktighet blir de snabbt oanvändbara..

Dekorativa lister, stuckaturer och filéer används oftast i designlösningar när man dekorerar väggar. För dessa ändamål är de vanligtvis gjorda av polyvinylklorid, de är dekorerade med dekorativa element eller prägling, de kan vara konvexa eller konkava. Sådana filéer är perfekta för dekoration av ramar, väggnischer och används vid arbete med väggpaneler och keramiska plattor..

En mängd olika färger och texturer låter dig förkroppsliga även de mest vågade designidéerna.

ljus sockel från ldf i det inre av rummet

Vägg med vit golvlist

ljus sockel från ldf i husets inre

Ljus vit golvlist i design

ljus sockel av trä i det inre av lägenheten

Vit golvlist i inredningen

Inredningslösningar

Exempel på vita tak- och golvlister i inredningen återfinns allt oftare i designers projekt. Var en sådan finish är lämplig och vad den kombineras med, låt oss ta reda på det vidare.

En vit sockel i interiören, i kombination med mörka väggar eller golv, ger klarhet, avgränsar utrymme och indikerar en viss noggrannhet. Denna färg för golvprofilen blir den idealiska lösningen för lägenheter i klassisk stil. Det kommer att matcha perfekt med en vit dörr och ge ett elegant utseende..

Vita filéer installeras ofta i ljusa rum som svensk stil. De passar bra med ljusa nyanser av golv och väggar, förstorar utrymmet visuellt utan att fokusera på tydliga linjer.

vit skumplint i det inre av rummet

Ljus vit golvlist i design

ljusa keramiska golvlister i husets inre

Vägg med vit golvlist

Den visuella uppfattningen av rummet beror på bredden på den vita sockeln i interiören, om den vita färgen står i kontrast med väggarna och golvet måste du vara uppmärksam på väggarnas område och höjd. I små, smala rum med låga väggar måste du välja låga, detta kommer att säkerställa bevarandet av utrymme och kommer inte att minska det. Om rummet är stort och väggarna är höga kan du använda en bred vit golvlist..

För rum i ljusa färger kan en vit golvlist av valfri bredd användas, eftersom det inte kommer att införa begränsningar för den visuella uppfattningen av interiören..

Kombinationen av vita golvlister och vita dörrar är klassisk. Men för att späda ut en sådan ljus design är det nödvändigt att införa färgkontraster. Till exempel färgen på väggarna eller golvet eller ljusa dekorativa element: möbler, tillbehör, paneler och målningar på väggarna.

ljus plastlister i lägenhetens inre

Ljus vit golvlist i design

vit golvlist av aluminium i det inre av rummet

Vit golvlist i inredningen

ljus plastlister i husets inre

Vägg med vit golvlist

För taket brukar de oftast använda vita baguetter. Beroende på inredningslösningarna varierar deras bredd och design. Tunna vita golvlister passar moderna stilar. Om du vill ge ditt rum ett klassiskt utseende eller förkroppsligar barockstilen kan du säkert fästa breda vita golvlister med eller utan smycken..

Färgade taklister monteras sällan, eftersom de måste vara helt kombinerade med väggarnas eller takets färg, om du inte planerar att ändra dem varje gång du byter tapet eller målar väggarna är det bättre att vägra färgalternativ.

vit sockel från ldf i det inre av rummet

Ljus vit golvlist i design

ljus keramisk golvlister i det inre av rummet

Vit golvlist i inredningen

Fem regler för den vita sidan av vita golvlister

Kom ihåg följande regler när du använder en vit golvlist.

  • Det ska inte bara vara estetiskt vackert, utan också praktiskt. Välj material som är lätta att rengöra och som inte absorberar smuts och damm.
  • Färgen ska vara i harmoni med andra färger i dekorationen eller bli en kontrast; du ska inte välja en vit golvlist om den inte matchar färgen på väggar, golv och dörrar.
  • Tänk på de funktionella funktionerna, om du behöver dölja trådarna från ögonen, välj filéer med kabelkanaler.
  • Välj det material som den vita golvlisten är gjord på, beroende på golv.
  • Vit sockel bör inte minska utrymmet i rummet, var uppmärksam på dess bredd och välj baserat på höjden på väggarna och området.

Video: Installera en vit vit bottenplatta för målning

50 foton på exempel på vita golvlister i inredningen:

ljus sockel från ldf i husets inre foto vit keramiklister i det inre av rumsbilden ljus sockel av plast i det inre av lägenhetens foto vit skumplint i husets inre bild ljus aluminiumlister i lägenhetens inre ljus sockel av trä i det inre av rummets foto ljus sockel från ldf i det inre av rumsbilden vit skumplint i det inre av lägenhetsfotoet ljus plastlister i husets inre ljus sockel av trä i lägenhetens inre vit keramiklister i husets inre bild ljus aluminiumlister i det inre av rummets foto vit skumplint i det inre av rumsbilden ljus sockel från ldf i det inre av lägenhetsfotoet ljus keramisk golvlist i husets inre foto vit sockel av aluminium i det inre av rumsbilden ljus sockel av plast i husets inre foto ljus sockel av trä i lägenhetens inre vit sockel av aluminium i husets inre foto ljus skumplint i det inre av rumsbilden ljus sockel från ldf i det inre av lägenhetsfotoet vit plastlistlist i husets inre ljus sockel av trä i husets inre vit sockel av plast i det inre av rummets foto ljus polystyren golvlister i det inre av lägenhetens foto ljus keramisk golvlist i det inre av lägenhetsbilden vit golvlist av aluminium i husets inre bild ljus sockel från ldf i det inre av rummets foto ljus plastlister i det inre av rumsbilden ljus aluminiumlister i husets inre foto vit sockel av trä i det inre av lägenhetens foto ljus sockel av keramik i husets inre foto vit sockel från ldf i det inre av lägenhetsbilden ljusa keramiska golvlister i husets inre ljus sockel från ldf i det inre av rummets foto vit aluminiumlister i det inre av lägenhetsfotoet ljus skumsockel i husets inre ljus sockel av plast i husets inre foto vit skumplint i husets inre foto ljus sockel av trä i det inre av rumsbilden ljus sockel från ldf i det inre av lägenhetsbilden ljus plastlister i det inre av rumsbilden ljusa keramiska golvlister i bildens inre vit sockel från ldf i husets inre bild ljus aluminiumlist i den inre av rumsbilden ljus plastlister i det inre av lägenhetsbilden vit sockel från ldf i det inre av rummets foto ljus skumsockel i husets inre foto ljus aluminiumlister i husets inre vit keramiklister i det inre av rummets foto

Previous Post
Köksdesign med hjälp av wenge: val av färgschema, stil, expertråd
Next Post
Typy barových pultů do kuchyně: možnosti, velikosti, materiály, stylové doplňky, designové fotografie