15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Köksdesign med hjälp av wenge: val av färgschema, stil, expertråd

En speciell plats i utformningen av köksutrymmet upptar valet av köksuppsättningens färg. Det här är platsen där alla familjemedlemmar tillbringar tillräckligt mycket tid, så alla ska vara mysiga och bekväma här. I allt högre grad erbjuder moderna designers köksdesign med wengefärger. Färgen innehåller en ganska bred palett av bruna nyanser. Ytan är som regel inte enhetlig, har en trästruktur.

wenge köksdesign

Namnet “wenge” kommer från namnet afrikanskt trä – ett av de mest värdefulla och dyraste materialen i världen.

wenge kök

Elitmöbler, dörrar, parkettgolv och små arkitektoniska och strukturella former är gjorda av wengeträ..

Fördelar och nackdelar med nyanser

Trä- eller wengefärg är mycket uppskattat av designproffs över hela världen. Detta beror på att den här färgen lätt passar in i vilken inredning som helst, kombinerad med vilken stil som helst.

kök wenge foto

Afrikanskt trä är känt för sin styrka, hållbarhet, ovanliga konsistens.

De främsta fördelarna med att använda wenge.

 1. Hög densitet av materialet på grund av den rikliga kombinationen av oljiga ämnen i kompositionen.
 2. Varaktighet. Wengeträdet är knappast deformerat, försämras inte under påverkan av yttre faktorer, förändrar inte dess struktur under åren.
 3. Motståndskraft mot hög luftfuktighet och extrema temperaturer, vilket är mycket viktigt för en köksuppsättning.
 4. Wenge köksmöbler kräver inget särskilt underhåll.
 5. Utåt ser alla nyanser snygga och lyxiga ut..

rik wenge köksdesign

Den ursprungliga wengefärgen har bildat trenden att använda färg i inredning.

kök wenge idéer

Mode för wenges färg har länge erövrat länderna i Europa och Amerika, nu blir den välkända nyansen otroligt populär i Ryssland..

Nackdelarna inkluderar främst den höga kostnaden för materialet. Denna typ av trä används vanligtvis för att göra mycket dyra möbler. Men många tillverkare erbjuder ett stort urval av “substitut” – spånskiva eller MDF, täckt med en texturerad film som kvalitativt imiterar ett dyrt träd..

kök wenge idéer foto

I moderna interiörer bryter användningen av olika nyanser av wengefärg alla rekord som grunden för produktion av skåp och inbyggda apparater.

Sådana analoger bör väljas mycket noggrant, lita bara på tillförlitliga tillverkare. Med högkvalitativ produktion av basen kommer det färdiga setet att vara svårt att skilja från ett riktigt wengeträd. Det enda är att det inte blir lika hållbart som originalet..

kök wenge foto idéer

Det finns många alternativ för intressanta projekt för att ordna köket med en av nyanserna av wenge.

Även när du köper ett budgetheadset i wengefärg kan du skapa en hyfsad inredning.

Färglösningar

Wenge -färg kan framgångsrikt kombineras med många nyanser. Dessutom: det är nödvändigt att kombinera, eftersom användningen av en brun nyans i interiören ser löjlig ut. Låt oss överväga de mest vinnande färgkombinationerna, de visas i tabellen.

kök wenge nyanser

Du måste hitta din ton och bestämma mängden av en så svår färg i kökets inre.

P / p nr. Färg Beskrivning
1 Blekad ek En av de vanligaste kombinationerna av mörka och ljusa nyanser. Mjölk och brunt kompletterar alltid varandra positivt. Den ljusa tonen betonar svårighetsgraden av wenge. När du gör möbler av dessa färger görs de nedre modulerna i headsetet ofta mörka, och de övre är ljusa..
2 Vanilj I jämförelse med blekt ek är denna nyans enhetlig. Vanilj kan användas som efterbehandlingsmaterial för golv, väggar, tak.
3 Beige En annan kombination av wengefärger som är bekant för många är en beige nyans. Ljusa färger kan användas på framsidan av dörrarna till headsetet, väggdekoration eller andra möbler (till exempel för ett matbord).
4 Vit glans En blank finish är ett snyggt trick för köksdesign. Dessutom kombineras vitt elegant med alla nyanser av brunt. Denna kombination är lämplig för alla köksstorlekar. Detta beror på att den blanka ytan ökar ytan visuellt. Kombinationen av matta och glansiga beläggningar ser modern ut.
5 Grön Förutom ljusa nyanser passar wenge bra med alla gröna toner. Grönt främjar alltid avkoppling, lugn. Du kan lägga till en inre färg av vilken grad av mättnad som helst: från blek pistage till ljus smaragd
6 Bourgogne En sådan lösning är endast lämplig för rymliga kök, eftersom wenge redan är mörkt trä, då bör det noggrant kombineras med vinröda nyanser. I det här fallet är det bättre att välja ytor som är reflekterande, glansiga, lägg till metall- eller bronsinsatser, beslag.
7 Kalk Denna färg är perfekt för dörrar eller headset -toppmoduler. Köket kommer att se mer elegant och modernt ut. Vanligtvis görs ett sådant val av aktiva människor som inte är vana vid att sitta stilla.

Stilval

Med användning av wenge kan kökets design vara vad som helst. Det viktigaste är att tänka igenom stilen och designdetaljerna väl. Designers lyfter fram flera av de vanligaste och vinnande alternativen..

snygg wenge -köksdesign

Människor för vilka Wenges färg blir en prioritet för att inreda sitt eget hem har egenskaper som svårighetsgrad, korthet, återhållsamhet, konservatism och perfektionism..

kök wenge design

Rum inredda med wengefärg ger intrycket av stabilitet, beständighet och noggrannhet.

 1. Modernt kännetecknas av minimalistiska funktioner. Matta ytor, enkla möbler används oftare här. Särskild uppmärksamhet ägnas inte åt tillbehör och inredning, utan texturer av material. 

  modernt wenge -kök

  Överflödiga föremål kommer bara att överbelasta situationen, så det rekommenderas att dölja även utrustningen bakom fasaderna..

 2. Hi-tech är en av de mest moderna stilarna. Designen använder glas- och metallinsatser som passar bra med wenge -trä.

  högteknologiskt wenge-kök

  En sådan inredning skapar en känsla av aristokratisk brutalitet, betonad karaktär.

 3. Etnisk stil är oftast byggd på grundval av en sådan nyans som wenge. Detta beror på att wenge är ett afrikanskt träd. Det är bättre att lämna den grova strukturen på ytan, kontrasterande djärva kombinationer i centrum. Du kan använda textilier med leopardtryck och uttrycksfulla inredningsartiklar. I denna stil kommer väggar i orange och gula nyanser att se bra ut..

  kök wenge etnisk stil

  Han väljs oftare av djärva kreativa människor som hämtar inspiration från sin omgivning..

 4. Designers hävdar att stilar som betonar naturlig skönhet är i trend nu. Och, naturligtvis, först och främst är det ekostil. Människor vill omge sig med naturliga nyanser och naturmaterial.. 

  kök wenge ekostil

  Wenge är i sin tur organiskt kombinerat med alla gröna nyanser, sand, beige, grå.

 5. Klassikerna kan också baseras på användningen av wenge. En rik färg ser alltid lite aristokratisk ut. Det viktigaste är att välja rätt inredningsartiklar.

  klassiskt wenge -kök

  Brons- eller guldpläterade element kan användas, men de bör sättas in försiktigt för att inte överbelasta interiören..

Hemligheter med korrekt design

Wenge är en rik färg. En uppsättning av denna nyans ser alltid massiv och hållbar ut, även om fasaderna är gjorda i en annan färg. Många tillverkare använder aktivt detta material för tillverkning av köksmöbler. Detta val beror främst på en stor uppsättning positiva kvaliteter hos materialet, som angavs ovan..

kök wenge set

Färgen på wenge är mycket tvetydig, har en komplex struktur..

Wenge ser mest fördelaktig ut i rymliga rum, eftersom mörka nyanser fortfarande visuellt kan minska utrymmet. Om ett headset köps i en mörkbrun färg måste väggarna ha en ljus kontrastskugga. Detta kommer att betona möblernas kvalitet och göra köket mer rymligt..

kök wenge interiör

Vissa människor jämför dess nyanser med mörk choklad. Andra hänvisar till det svartare spektrumet, men med lite dis..

wenge köksdesignuppsättning

Om du tittar på ytan av afrikanskt trä under ett förstoringsglas kan du se subtila gyllene ränder som ger materialet en lätt, subtil glöd..

Wengeträdet älskar kontrast. Och vi pratar inte alltid om ljusa mättade färger, till exempel grönt eller rött. Faktum är att en sådan nyans måste betonas i interiören. Det vill säga, om wenge väljs som färgen på headsetet och möblerna i matsalen, ska den inte finnas någon annanstans. Dessutom kan inga mörk chokladtoner användas i köksdesign längre. Den allmänna utsikten kan bli suddig och tråkig, ögonen i ett sådant rum blir snabbt trötta.

wenge i det inre av köket

Det är ganska svårt att helt utrusta interiören i wenge -färger och inte störta rummet i mörker..

När du väljer mörka färger för köksdesign rekommenderas att noga överväga valet av belysning. Det måste nödvändigtvis vara på flera nivåer, uppdelat i zoner. Det vill säga, förutom den centrala ljuskronan, bör belysningen av arbets- och matplatserna vara genomtänkt, du kan köra en LED -remsa runt headsetets omkrets. Så designen av rummet kommer att se komplett och holistisk ut..

kök wenge designidéer

Färgen på wenge rekommenderas att användas doserad och i kombination med ljusa toner från den vitbeige gruppen..

När du väljer ett wenge -headset är det bättre att inte överbelasta köket med textilier, inte använda tunga gardiner. För fönsterdekoration, rullgardiner eller ljusa, luftiga tyger är perfekta..

kök wenge gardiner

Om du vill ha en varm, mysig atmosfär i köket, använd sedan färger som ljus beige, persika, mjölkaktig som en kampanj för wenge..

För att köket inte ska se dystert ut, rekommenderar designers att du installerar headsetet på den ljusare sidan. Naturligt solljus skapar en mysig atmosfär i rummet. Med rätt organisation av rummet kommer mörka möbler inte att verka för skrymmande och tunga..

kök wenge interiör idéer

För att skapa en kontrasterande inredning kommer en kombination av wenge och snövit toner att vara ett idealiskt alternativ..

Färgen på wenge tolererar inte pretentiöshet och överbelastning av blommor och föremål. Oavsett vilken stil som väljs rekommenderas det att följa minimalism och lätthet. Ju enklare former och finish, desto mer fördelaktigt kommer designens huvudfärg att betonas..

kök wenge design foto

Äkta afrikanskt wengeträ är inte billigt, möbler gjorda av det är för närvarande inte överkomliga för alla.

Kombinationen av texturerat brunt och frostat glas ser original ut, vilket kan kompletteras med en diskret prydnad. Du kan också kombinera wenge med natursten, metaller och högkvalitativa beslag.. 

kök wenge sten bänkskiva

Stenen kan användas för golv eller den kan användas som bordsskiva i arbetsområdet.

Oavsett vilken stil eller färgschema som väljs för designen med trä i wengeköket, kommer rummet alltid att se mysigt och modernt ut. Dessutom anses mörka nyanser alltid vara mycket praktiska. Det viktigaste: att tänka noga på varje element i köket, efterbehandlingsmaterial. 

wenge kök vacker design

Allt ska vara holistiskt och harmoniskt.

VIDEO: Wenge kök – 46 designalternativ.

Wenge köksdesign – 50 snygga inredningsidéer:

rikt wengekök foto design kök wenge fotoidéer kök wenge foto interiör kök wenge foto kök wenge klassiskt wengekök wenge kök wenge kök rik interiör wenge kök rik interiör kök wenge design kök wenge designidéer kök wenge design kök wenge designidéer kök wenge foto kök wenge foto design kök wenge foto design kök wenge foto design kök wenge foto idéer kök wenge foto interiör kök wenge interiör foto kök wenge foto interiör kök wenge interiör foto kök wenge idéer kök wenge idéer design kök wenge idéer design kök wenge idéer foto kök wenge idéer interiör kök wenge idéer interiör wenge kök snygga designidéer wenge kök idéer om en snygg inredning kök wenge interiör kök wenge interiör idéer kök wenge interiör kök wenge interiör idéer kök wenge layout praktiskt wenge -kök modernt wenge -kök wenge kök modern design wenge kök modern inredning snyggt wenge -kök wenge kök snygg design wenge kök elegant inredning wenge kök är bekvämt praktiskt wenge -kök modernt wenge -kök modern design kök wenge modernt interiör kök wenge snyggt wenge -kök snygg designkök wenge snygg inredning kök wenge

Previous Post
Vilka regler gäller för utformningen av en liten balkong
Next Post
اللوح الأبيض في الداخل: الصور والنصائح