15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hur man använder tegel i det inre av köket

Köksdekoration handlar inte bara om kakel, kalkning och vattentät tapet. Tegel i det inre av köket passar perfekt in i modern design, oavsett utrymme. Men för att sådant material ska vara i harmoni med den allmänna dekorationen är det viktigt att veta hur och var man ska använda det korrekt..

Öppna hyllor på kökets tegelvägg

En tegelvägg är en bra idé för en köksinredning

Fördelar

Tegel är ett hållbart och pålitligt material för både exteriör och invändig beklädnad. Fördelarna med denna design inkluderar:

 • lång livslängd;
 • motståndskraft mot extrema temperaturer, vilket är särskilt viktigt i ett kök;
 • värmebeständighet;
 • vattentålighet;
 • goda isoleringskvaliteter;
 • styrka och stöttålighet;
 • motståndskraft mot hushållskemikalier;
 • miljövänlighet;
 • allergivänliga.

Tegelväggar är inte bara bra för praktiska ändamål. Denna inredning skapar en varm och mysig atmosfär..

Tegelvägg med grov finish i det inre av köket

Tegelsten gör varje kök unikt och mysigt

Tegelstenar botten av väggen i köket

För att inte överbelasta utrymmet, kombinera tegel med andra material.

nackdelar

Trots de många fördelarna med tegel har det nackdelar:

 • heterogen konsistens, vilket gör en sådan yta svår att tvätta;
 • smuts ackumuleras gradvis i sömmarna och mögel kan utvecklas;
 • oljiga fläckar är svårare att ta bort från en porös yta.

Matplats i köket med tegelsten

Du måste regelbundet torka av murverket, annars försämras väggens utseende snabbt

Köksmöbler i trä med tegelvägg

Röd tegel reflekterar praktiskt taget inte ljus, vilket innebär att fler lampor kommer att behövas för bekväm belysning av köket

Tegelväggar kräver noggrant underhåll och regelbunden rengöring. Det finns nackdelar inte bara när det gäller praktisk användning av en sådan design:

 1. Naturligt tegel tenderar att absorbera ljus, vilket gör rummet mörkare. För att göra ett sådant kök mysigt måste du lägga till mer ljus..
 2. Om tegelstenen tar för mycket yta gör det visuellt köket mindre. Med tanke på ljusabsorption kommer en sådan inredning att bli ännu mörkare..

För att undvika negativa effekter måste teglet användas i en uppmätt mängd och endast för att dekorera en av väggarna eller enskilda sektioner..

Kombination av tegel med grå köksfinish

Tegel måste användas på ett uppmätt sätt, även om du är ett fan av urbana stilar

Typer av material

Tegel är inte bara mörkröd eller vit i färgen och en grov yta. Olika material låter dig välja önskade nyanser och texturer upp till glans eller spegelglans.

Markerar matplatsen med en tegelvägg

Avskuret tegel – en fashionabel lösning för interiörer i industriella eller rustika stilar

Naturligt tegel

Om ägarna till lägenheten har tur, och det ligger i ett gammalt hus, är naturligt tegel det enklaste alternativet för att avsluta ett kök. Det räcker med att ta bort det gamla höljet för att komma till tegelstenen. För att ge ytan ett presentabelt utseende är den belagd med lack eller färg. Ett extra lager skyddar tegelstenen från smuts och damm, det är lättare att ta hand om en sådan finish i ett kök.

Köksinredning i ett hus med tegelväggar

Om du bor i ett hus med tegelväggar räcker det med att ta bort gipset för att få en vacker finish.

En tegelvägg kan åldras artificiellt med craquelure eller täckas med gips, vilket bevarar murverkets struktur. Ett annat dekoralternativ är en transparent glaspanel. Det kommer att skydda tegelstenen från alla stötar och samtidigt visuellt utöka utrymmet genom att lägga till mer ljus..

Inför

På grund av sin lilla storlek och tjocklek kan en sådan tegelsten användas även i ett mycket litet kök. Små murverk gör inte utrymmet ännu smalare och mindre, och på grund av dess storlek är det bekvämt att använda det på alla ytor. Beklädnad tegel fungerar bra för fönster och dörröppningar eller ett kök backsplash.

Litet kök med tegelstenar

Klädstenen i sig har en ganska slät yta

Keramik

Keramiska plattor med tegeleffekt passar alla inredningsstilar. En mängd olika texturer, färger och storlekar gör att du kan använda detta material i en mängd olika kombinationer. Natursten design är lämplig för Provence, lantlig eller skandinavisk stil, och glansiga ytor är en gåva för minimalism eller högteknologi.

Vit tegelvägg i det inre av kök-vardagsrummet

Keramiska plattor som imiterar tegel eller sten är en av de mest populära finisherna

Köksförkläde av keramiska plattor för tegel

Glansiga plattor blir lättare att rengöra

Andra material

Äkta tegel är tungt och skrymmande, vilket gör det till ett olämpligt beklädnadsalternativ för tunna väggar. Tegelmönstrade glaspaneler eller tjocka vinyltapeter med lämplig konsistens kan vara ett bra substitut..

Dekorera kökets väggar med tegelpaneler

Det snabbaste sättet att dekorera interiören är att avsluta med tegelliknande paneler, som är av tillräcklig kvalitet och praktiskt taget inte skiljer sig från naturmaterial

jämförelsetabell
Efterbehandling fördelar Minus
Naturligt tegel Styrka, brandmotstånd och temperaturfall, hållbarhet. Grov yta, svårigheter att sköta, risk att utveckla mögel i sömmarna, dåligt val av nyanser.
Inför Lätthet, kompaktitet, många beklädnadsalternativ, rik palett. De höga arbetskostnaderna, utseendet på vit blomning med tiden.
Keramik Styrka, slitstyrka, enkel skötsel, inte rädd för vatten och eld. Pris, komplexitet i arbetet.
Glas panel Miljövänlig, enkel att installera och underhålla, hållbar. Pris, relativ bräcklighet, damm och feta fläckar syns direkt.
Tapet Valet av texturer och nyanser, låg kostnad, enkel skötsel. Vissa typer av tapeter kan inte tvättas, brandfara, bräcklighet.

Hur man ansöker i interiören

En tegelvägg i det inre av köket väcker oftast associationer med ett loft. Användningen av tegel är dock mer mångsidig, vilket gör att den kan kombineras med de mest oväntade inredningsalternativen..

Loft-stil kök-vardagsrum interiör

Natursten är mer lämpligt för ett loft

Om tegelbeklädnad är lämplig:

 1. Högteknologisk. Glas- och kromytor är karakteristiska för denna stil. Med tegel kan du få dem att sticka ut genom att flytta fokus till de element du vill ha. Både klassiskt rött och vitt ser lika elegant ut.

  Svarta lampor på det vita taket i köket

  Rymligt högteknologiskt kök

 2. Gotiskt. Den gotiska stilen är strikt och lakonisk, tegelväggarna passar perfekt in i interiören. Klassisk kombination – ljus bakgrund och mörka möbler.

  Öppna hyllor med köksredskap

  Tegelförkläde i köket i gotisk stil

 3. Art déco. För denna riktning är det bättre att välja diskreta nyanser av kaffe eller mörk choklad. Denna färg ser både strikt och lyxig ut, och betonar interiörens elegans..

  Art Deco -köksinredning i gråtoner

  Snyggt köksförkläde under den “sönderrivna” tegelstenen

 4. Minimalism. Denna riktning kännetecknas av yttersta noggrannhet och koncishet, och tegelverk kan ge lite extravagans i designen. Svart eller stålgrått är fantastiska färger.

  Minimalistisk kök-vardagsrumsdesign

  Brutalt minimalistiskt kök

 5. Medelhavsstil. Tegelvita eller rika terrakotta nyanser är lämpliga för motstående valv eller valv. Passar bra med träbjälkar på väggar och tak.

  Träbjälkar på köksloftet

  Tegelbåge i ett kök i medelhavsstil

 6. Klassisk. Trots konservatismen av klassiska interiörer är tegel lämpligt här i form av små skär. Tegelverk kan användas för att markera ett förkläde eller en bardisk.

  Hörnkök med tegelvägg

  Klassiskt set kombinerat med en tegelvägg

Som du ser passar tegelväggar enkelt in i även de mest strikta inredningsstilarna. Och så att en sådan beklädnad inte orsakar dissonans, måste du välja färg och struktur på andra ytor korrekt. Det är värt att överväga färgschemat för möbler och textilelement..

Rumszonering

Tegelväggar kan vara ett bra sätt att zonera ett utrymme. I angränsande rum eller i en studio kan köksdelen särskiljas separat med hjälp av tegel. I det här fallet används det för att dekorera ett förkläde, markera en accentvägg eller för en skiljevägg mellan köket och vardagsrummet..

Tegel i det inre av kök-vardagsrummet i skandinavisk stil

Ett exempel på ett framgångsrikt urval av en matplats med tegel

En solid eller partiell skiljevägg kan bli en separat inredning om du dekorerar den med målningar, paneler, häng lampor eller sätter färska blommor i nischer. Inredningen kommer att späda ut beklädnadens grovhet, men samtidigt behålla den industriella kontakten. Om du vill kan du måla tegelstenen för att matcha resten av finishen eller välja kontrasterande färgkombinationer..

Hur man målar en tegelyta

Att måla en tegelvägg i önskad färg är ett av de mest populära efterbehandlingsalternativen. Dessutom, i nya hem, bör denna process skjutas upp i minst ett år, annars blir effekten den mest oväntade. Att måla i sig tar inte mycket tid, efterbehandlingen utförs i flera steg:

 1. Ytan rengörs noggrant med vatten och en hård borste. Använd inte alkaliska och sura medel..

  Tegelvägg förberedd för målning

  Väggen måste rengöras från gammal beläggning och damm

 2. Tegelväggen ska torka helt, så det är bäst att måla den på sommaren..
 3. Innan målning grundas ytan.

  Gör-det-själv-grundning av en tegelvägg

  Primern ger högkvalitativ målning och minskar förbrukningen av topplacken

 4. Färglager appliceras.

Valet av en matt eller blank yta beror endast på lägenhetägarnas önskemål och inredningen. Om du vill överraska dina gäster kan du välja nyanser med metallic eller pearl -effekt. Färgen kommer att ge ytterligare skydd för en tegelvägg och förenkla dess underhåll..

Att måla en tegelvägg med en färgrulle

För att påskynda processen kan du använda en rulle, men sömmarna måste målas med en pensel

Viktig! Det är möjligt att måla tegel i ett gammalt hus först efter restaurering och utjämning av ytan..

Användbara tips

Vad du behöver tänka på när du väljer en tegelvägg för köket:

 1. Natursten ser bra ut i matsalen eller på en vägg som inte fungerar, men den är inte lämplig för ett förkläde. För matlagningsområdet är det bättre att välja keramiska plattor med en lämplig design..
 2. Om du vill tegla en av väggarna helt bör du välja den som är bäst upplyst av solen..
 3. Det är inte nödvändigt att täcka alla väggar i köket med tegel, annars kommer rummet inte att skilja sig på något sätt från källaren. Det är bäst att använda detta material som en länk mellan zoner eller inredning av öppningar..
 4. Ett tegelkök ska vara så upplyst som möjligt. För detta används inte bara lampor och fläckar, ytterligare belysning av möbler och bänkskivor kommer inte heller att vara överflödig. För att få mer ljus i rummet, stäng inte fönstren med för tjocka gardiner..

  Köksbelysning i tegelvägg

  Lampor ska organiskt passa in i köket

 5. Väggplattor kan användas för att dekorera inte bara väggarnas eller golvens ytor utan även möbler. Tegel är lämpligt för att imitera en öppen spis eller skapa en riktig härd när det gäller ett privat hus.
 6. Tegeltaket är en originallösning, men endast lämplig för privata hus. I moderna lägenheter ser sådan inredning inte bara för skrymmande ut, utan kan också vara farlig..
 7. Om väggarna i ett hus eller en lägenhet är gjorda av tegel är det inte nödvändigt att utsätta dem för ytterligare bearbetning. Men om du vill kan du måla en del av ytorna eller markera nischer och utstick i en annan färg..

Spegel på den vita tegelväggen i köket

Den allmänna designregeln är att för ett litet kök är det bättre att använda ljusa färger, och mörka är lämpliga i rymliga rum med stora fönster

Allt ovanstående är inte det enda sättet att använda tegel i köksinredningen. Med rätt fantasi och smak kan du skapa en unik design.

Video: imitation av tegelverk med egna händer

Foto: 50 idéer för att använda tegel i kökets inre

Köksskåp utan bakvägg längs en tegelvägg Köksinredning med öppna hyllor Köksdesign med kylskåp i rostfritt stål Kök matplats med vit tegelvägg Gasspis mot en tegelvägg Kök-matsal i skandinavisk stil Blå kakel på kökets backsplash Litet köksdesign i vitt Layout av ett linjärt kök med matplats Klassiska köksmöbler med tegelvägg Köksförkläde av rektangulära keramiska plattor Bardisk i modern stil Tegelvägg i det inre av köket Dekorera köket med tegel tapeter Dekorativ sten på väggen i köket i panelhuset Mjuk dekorativ sten i köket i ett privat hus Keramiska plattor på kökets backsplash Spiraltrappa av svart metall Hörnkök med ett förkläde av tegel Mosaikpanel på en tegelvägg Köksskåp med inbyggd belysning Tegelbåge mellan kök och vardagsrum Köksö med marmorskiva Kökslampor med stora svarta nyanser Flerfärgade plattor av hängande lampor Vägg av keramiska block i det inre av köket Rött kylskåp i modernt kök Trä och tegel i köket i ett lanthus Glansig yta av keramiska plattor på köksväggen Svart tegel i designen av köket Tegelvägg bokstäver affisch Vitt köksskåp Runt matbord Linjär köksuppsättning Zoning kök-vardagsrummet med en tegelvägg Terrakottategel i det inre av köket Kökshalvön med inbyggd spis Vita möbler i köket med tegelsten Tegelförkläde i ett kök med vita väggar Ler tegelsten Arbetsområde i köket-vardagsrummet med hörnuppsättning Köksdesign med ett fönster i taket Litet U-format kök Vitt batteri under köksfönstret Träbjälkar på det vita taket i köket Gammal tegelvägg i ett kök i industriell stil Vita möbler i ett kök i loftstil Rymligt hörnkök Köksdesign med panoramafönster

Previous Post
Design baie cu duș
Next Post
الأنماط الحديثة لتزيين النوافذ في غرفة المعيشة