15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Design baie cu duș

Designul unei băi cu duș devine din ce în ce mai popular, este ușor de implementat atât în ​​camere mici, cât și într-o zonă mare. Cabinele nu numai că economisesc spațiu pentru baie, ci folosesc și mai puțină apă. În plus, procesul de a face un duș este mult mai rapid, spre deosebire de un sejur îndelungat în baie, acest lucru este deosebit de important pentru ritmul modern al vieții..

frumos decor de baie cu duș în culori vii

Baie cu duș

stil neobișnuit de baie cu duș în culori deschise

Proiectare baie

Principalele avantaje

Cabinele sunt potrivite pentru băi de toate dimensiunile, cel mai adesea sunt plasate în colț, ceea ce lasă spațiu considerabil pentru restul instalațiilor sanitare și a mobilierului. Cele mai populare modele se disting prin ușile de sticlă, dar există și o versiune mai compactă – un palet mic și o perdea obișnuită. Atunci când alegeți o cabină, merită să luați în considerare adâncimea paletului și înălțimea laturilor. Dacă există copii mici în casă, puteți alege modele mai profunde, astfel încât să vă puteți scălda bebelușul.

Sfat: nu toată lumea este confortabilă făcând un duș într-o cabină cu uși transparente, sticla mată pare mai confortabilă.

Avantaje:

  • se cheltuiește mai puțină apă la duș, spre deosebire de a face o baie;
  • multe cabine sunt echipate cu o funcție de hidromasaj;
  • a face un duș este mai igienic, deoarece murdăria este spălată imediat;
  • modelele moderne au și radio, telefon etc..

design de baie luminos cu duș în culori închise

Baie albă strălucitoare

interior ușor de baie cu duș în culori deschise

Baie luminoasă

Modele moderne

Sortimentul din magazine este excelent – pentru fiecare gust, culoare și portofel. Cabinele diferă prin formă, dimensiune, material, stil etc. Cel mai adesea sunt instalate în camere de dimensiuni mici, totuși, există un loc pentru ele în baie, combinat cu o baie.

În plus, cabinele de duș se disting prin prezența sau absența unui palet. Cu toate acestea, trebuie avut în vedere faptul că acest element are laturi destul de înalte, care sunt greu de depășit pentru copii și vârstnici. În această situație, cea mai simplă opțiune este mai potrivită – o scurgere pe podea și absența laturilor. În plus, riscul de rănire este redus, deoarece paleții sunt destul de alunecoși..

stil frumos de baie cu duș în culori vii

Culoare gri în interiorul băii

interior de baie neobișnuit cu duș în culori închise

Proiectare baie

Cum să alegi

Alegerea modelului cabinei de duș depinde de stilul băii, de aspectul și dimensiunile sale. Primul lucru pe care trebuie să-l aveți în vedere înainte de a cumpăra este prețul. Cabinele cu uși de sticlă sunt mai scumpe decât modelele din plastic mai simple, dar arată și mult mai frumoase. În plus, pentru o varietate de modele de baie cu duș, puteți alege un model cu o formă neobișnuită..

Cea mai compactă opțiune este cea din colț. Un astfel de stand economisește spațiu și se potrivește, de asemenea, în orice interior. Modelele de colț pot fi foarte mici sau destul de greoaie, așa că atunci când le așezați, merită să luați în considerare în avans locația și dimensiunea restului instalațiilor sanitare.

Forma dreptunghiulară este considerată clasică, de asemenea, este ușor potrivită pentru orice formă a băii, cu toate acestea, astfel de modele nu sunt compacte. Baia trebuie să fie suficient de mare pentru a găzdui un stand dreptunghiular. Un astfel de duș nu este așezat într-un colț, ci este așezat de-a lungul unuia dintre pereți..

decor de baie ușor cu duș în culori deschise

Interior luminos pentru baie

decor luminos pentru baie cu duș în culori vii

Design baie în culoarea ciocolată

Modelul cu rază va arăta original, opțiunile de sticlă arată deosebit de impresionante. Ușile în sine pot fi transparente sau mate sau cu modele. Un stand rotund poate fi amplasat oriunde, totuși, ca dușurile dreptunghiulare, necesită o suprafață destul de mare. Datorită formei sale neobișnuite, dusul devine ca scăldatul sub o cascadă.

Cu toate acestea, cele mai mari dușuri au cinci pereți. Sunt spațioase și elegante, dar necesită mult spațiu. Trebuie avut în vedere faptul că, după instalarea unei astfel de cabine, ar trebui să existe suficient spațiu pentru libera circulație în cameră..

interior ușor de baie cu duș în culori închise

Baie luminoasă

stil frumos de baie cu duș în culori deschise

Interior baie cu duș

Dușuri de sticlă

Sticla este un material incredibil de popular. În ciuda costului ridicat, are multe avantaje:

  • prietenie cu mediul;
  • ușurința îngrijirii;
  • igienă;
  • rezistență la apă, mucegai;
  • bacteriile nu trăiesc pe suprafața sticlei;
  • nu suprasolicită interiorul;
  • vizual arată mai ușor;
  • nu interferează cu pătrunderea luminii;
  • varietate de culori și ornamente.

Cabinele de duș din sticlă pot varia ca formă și dimensiuni, astfel încât nu va fi dificil să alegeți opțiunea potrivită pentru interiorul băii. De asemenea, nu există un blat în cabine de sticlă, ceea ce înseamnă că sticla nu se va aburi, deoarece aburul nu persistă..

Sticla se potrivește oricărui design, fie el clasic strict, minimalism sau hi-tech ultramodern. Contrar credinței populare, sticla este un material durabil și fiabil, care poate rezista la impacturi. Cabinele moderne sunt fabricate din sticlă securizată rezistentă. Chiar dacă impactul deteriorează pereții de sticlă, aceștia nu se vor sfărâma în fragmente, vor fi acoperiți doar cu o pânză de fisuri..

design neobișnuit de baie cu duș în culori vii

Baie cu duș

frumos decor de baie cu duș în culori deschise

Design baie cu duș

Stil modern

Unul dintre cele mai populare stiluri în designul modern. Spre deosebire de minimalism sau hi-tech, combinațiile și decorurile mai îndrăznețe sunt permise în modernitate. Formele de mobilier și cabine de duș pot fi atât simple, cât și forme netede. Un stand Art Nouveau va diversifica chiar și cele mai simple mobilier și o baie mică.

Caracteristicile camerelor mici

Băile din Hrușciov nu diferă în ceea ce privește dimensiunea, uneori abia dacă puteți pune o cadă și o chiuvetă acolo și o mașină de spălat îngustă sub ea. Puteți extinde ușor camera demolând peretele, combinându-l cu o baie. Dar chiar și în acest caz, trebuie să respectați minimalismul, alegând doar necesarul și nu concentrându-vă pe decor..

stil de baie luminos, cu duș în culori deschise

Interiorul băii în culori deschise

design neobișnuit de baie cu duș în culori închise

Baie luminoasă cu duș

Ce se poate plasa:

  • baie compactă sau duș mic;
  • chiuvetă;
  • dulap de perete cu oglindă;
  • vas toaletă;
  • cârlige pentru prosoape;
  • coș de rufe (dacă mai este loc);
  • suport pentru prosoape încălzit.

Acesta este cel mai bun moment. În cel mai rău caz, nu sunt disponibili mai mult de 3 metri pătrați. metri. Într-o cameră atât de mică, puteți pune o cabină de duș cu uși de sticlă. Suprafața lucioasă mărește vizual spațiul, făcându-l din ce în ce mai ușor. Oglinzile și plăcile lucioase de pe pereți vor crea, de asemenea, un efect de expansiune..

În camere mici, nu utilizați culori prea luminoase sau întunecate. Suprafețele ușoare și dungile verticale de pe pereți vor mări vizual baia. Dacă doriți combinații contrastante, nu puteți lua mai mult de trei culori. Decorul este minim. Acestea pot fi covoare de podea, perdele cu modele, perete accent, prosoape luminoase.

decor luminos pentru baie cu duș în culori închise

Baie în culoarea ciocolată

interior neobișnuit al băii cu duș în culori vii

Design baie în culori deschise

Piața mare

Dacă dimensiunile permit acest lucru, nu există restricții privind dimensiunile cabinei de duș, culorilor, materialelor și stilurilor interioare. Dacă doriți, puteți comanda un model conform unei schițe individuale, un astfel de duș va îndeplini pe deplin toate cerințele și gustul dumneavoastră. Cabinele-cutii sunt cea mai potrivită opțiune, pot fi așezate cu ușurință chiar și în centrul camerei și asigurați-vă că apa nu va fi vărsată pe podea, iar stropii nu vor cădea pe pereți.

design de baie ușor cu duș în culori deschise

Design ușor de baie cu duș

stil frumos de baie cu duș în culori închise

Baie cu duș

Camera spațioasă vă permite să plasați tot ce aveți nevoie până la baie. În loc să agățați dulapuri pentru depozitarea a ceea ce aveți nevoie, puteți pune creioane înalte de-a lungul pereților. Piedestalele joase situate de-a lungul perimetrului pereților arată elegant. Pot fi montate pe podea sau montate pe perete..

Designul unei băi spațioase nu se limitează doar la o gamă ușoară, puteți folosi în siguranță orice nuanțe, chiar și cele bogate și luminoase precum roșu, portocaliu, smarald. De asemenea, negrul arată impresionant, dar cu siguranță ar trebui să-l diluați cu culori mai fine..

stil de baie luminos, cu duș în culori vii

Baie cu iluminat și duș

interior frumos de baie cu duș în culori închise

Proiectare baie

Materiale de decorare

Alegerea finisajelor depinde de capacitățile financiare și de stilul interiorului. Cu toate acestea, cel mai important parametru nu este elitismul materialelor, ci practicitatea lor. Învelișurile de podea și de perete trebuie să reziste expunerii constante la umezeală și abur, la schimbările de temperatură.

Cea mai simplă opțiune pentru finisare este plăcile ceramice. Este un material durabil, practic și ecologic. Datorită varietății de culori și texturi, plăcile sunt potrivite pentru orice design interior. Există culori monocrome, precum și opțiuni cu desene, ornamente, o suprafață oglindă, sidef, imitația unui mozaic sau vitralii. De asemenea, faianța diferă ca formă, nu este doar dreptunghiuri sau pătrate, ci și cercuri, octogonuri etc..

design neobișnuit de baie cu duș în culori deschise

Baie în culori deschise

decor ușor de baie cu duș în culori închise

Design ușor de baie

O altă opțiune demnă pentru placarea podelelor și a pereților este piatră naturală sau gresie porțelanată. Aceste materiale sunt scumpe, dar durabilitatea, rezistența și durabilitatea lor merită mult banii. Piatra poate fi combinată cu alte materiale, cum ar fi tencuiala. Gresia de porțelan poate fi de diferite culori, precum și să imite malachit, jasp și alte pietre. Dar cea mai rafinată este marmura. Pereții și podelele din marmură sunt luxoase și respectabile. Marmura poate rezista la orice stres, dar trebuie avut în vedere faptul că suprafața lustruită poate fi zgâriată cu obiecte ascuțite.

Pentru finisarea tavanului, o țesătură elastică este considerată cea mai optimă. În primul rând, filmul este suficient de larg încât să nu rămână cusături pe tavan după instalare. Dacă baia este foarte mare, atunci sunt necesare mai multe pânze. Pentru ca cusătura să nu fie vizibilă, merită să alegeți opțiuni lucioase. Folia din PVC poate rezista la aproximativ 100 de litri de apă în cazul în care vecinii te inundă la etaj. Dacă apare acest atac, este suficient să străpungeți cu atenție pânza și să scurgeți apa. Tavanul din PVC în sine va lua forma inițială, dar pânzele din satin vor trebui schimbate complet.

design de baie luminos cu duș în culori vii

Interiorul băii

decor ușor de baie cu duș în culori vii

Baie luminoasă cu duș

interior frumos de baie cu duș în culori deschise

Design baie cu duș

Alegerea unui stil interior

Nu contează dacă o baie este mare sau mică cu duș, designul interior joacă un rol important. Aproape totul depinde de stilul ales – materialele folosite, forme, culori, accesorii. Iată un mic tabel cu cele mai populare stiluri și caracteristicile lor:

Caracteristicile stilului interiorului

Stil

Spectru de culori

Material

Trăsături specifice

Clasic

Culori pastelate, alb, lăptos, albastru pal, roz pal, piersică, auriu etc..

Plăci ceramice, piatră naturală, lemn cu un strat hidrofug, tencuială, sticlă, metal (cu excepția elementelor cromate).

Forme și proporții corecte, decor discret, dar scump, materiale naturale.

Provence

Toate nuanțele de maro, lăptos, alb, vanilie, măslin, lavandă, turcoaz, roșu, galben, teracotă, gri, albastru.

Piatra, lemn, ipsos, ceramică.

Suprafețe îmbătrânite artificial, defecte minore (așchii, crăpături), simplitate, culori estompate.

High Tech

Alb, gri, negru, bej, maro, metalic, albastru, roșu, verde etc..

Plastic, metal, sticlă, plăci ceramice, piatră, beton.

Piese cromate, forme ergonomice, doar tehnologie modernă.

Eco

Lapte, maro, verde, gri deschis.

Piatra, gresie portelanata, lemn, tencuiala, tigla.

Minimalism în interior, lipsă de decor, abundență de lumină.

Minimalism

Alb, gri, bej, maro.

Plastic, metal, sticlă, piatră, lemn (rar), PAL, MDF.

Forme simple, mobilier modular, lipsa culorilor luminoase, decor minim, suprafețe netede, luciu.

Video: Design interior baie

50 de fotografii cu idei de design interior baie:

baie în stil luminos, cu duș în culori deschise decor neobișnuit al unei băi cu duș în culori închise fotografie interior frumos de baie cu duș în culori vii foto design de baie ușor cu duș în culori închise imagine frumos design baie cu duș în culori vii fotografie decor de baie neobișnuit cu un duș în culori luminoase imagine interior ușor de baie cu duș în culori deschise foto baie frumoasă în stil cu duș în culori deschise design de baie luminos cu duș în culori închise imagine interior luminos al băii cu duș în culori vii foto interior neobișnuit al băii cu duș în culori vii foto frumos design baie cu duș în culori închise imagine stil luminos al unei băi cu duș în culori deschise fotografie decor de baie ușor cu duș în culori închise imagine interior neobișnuit al băii cu duș în culori deschise frumos decor baie cu duș în culori vii fotografie baie în stil deschis cu duș în culori închise fotografie design de baie luminos cu duș în culori luminoase imagine design luminos al unei băi cu duș în culori luminoase fotografie decor neobișnuit al unei băi cu duș în culori deschise interior ușor de baie cu duș în culori închise fotografie baie în stil luminos cu duș în culori luminoase imagine interior frumos baie cu duș în culori deschise fotografie decor neobișnuit al unei băi cu duș în culori deschise fotografie baie în stil luminos cu duș în culori închise imagine interior luminos de baie cu duș în culori luminoase imagine baie în stil frumos cu duș în culori închise fotografie design luminos al unei băi cu duș în culori deschise fotografie interior frumos baie cu duș în culori închise fotografie baie în stil deschis, cu duș în culori deschise design neobișnuit al unei băi cu duș în culori luminoase fotografie decor luminos pentru baie cu duș în culori deschise stil neobișnuit de baie cu duș în culori închise design de baie ușor cu duș în culori închise fotografie interior frumos de baie cu duș în culori deschise imagine decor de baie luminos cu duș în culori luminoase imagine interior luminos al băii cu duș în culori deschise fotografie baie de stil frumos cu duș în culori luminoase imagine design luminos al unei băi cu duș în culori închise fotografie frumos design baie cu duș în culori luminoase imagine decor neobișnuit al unei băi cu duș în culori luminoase fotografie interior ușor de baie cu duș în culori închise imagine baie de stil frumos cu duș în culori închise imagine decor neobișnuit de baie cu duș în culori închise imagine frumos decor baie cu duș în culori luminoase imagine design neobișnuit al unei băi cu duș în culori luminoase imagine stil neobișnuit de baie cu duș în culori închise fotografie interior luminos pentru baie cu duș în culori închise design de baie ușor cu duș în culori deschise fotografie frumos decor baie cu duș în culori deschise fotografie

Previous Post
Tiffany -färg i interiören: funktioner, foton
Next Post
إيجابيات وسلبيات كابينة الاستحمام في الحمام: صورة من الداخل