15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Tiffany -färg i interiören: funktioner, foton

Interiörer i Tiffany -stil ser eleganta och vackra ut. En viktig roll spelas av färgschemat, baserat på en av de mest effektiva nyanserna av turkos, liksom användningen av glasmålningar vid utformningen av rummet. På många sätt är sådana interiörer baserade på jugendstilen, en modernare variant av den. Turkosfärger och eleganta möbler är lämpliga för alla rum, vare sig det är ett sovrum, vardagsrum eller till och med en plantskola..

ljus tiffany färg i köksdesign

Tiffany -färg i rumsdesign

vacker tiffanyfärg i rumsstil

Tiffany rum design

chic tiffany färg i inredningen av korridoren

Tiffany färg i interiören

Nyckelfunktioner

Trots att ursprunget för denna trend är i jugendstil, finns det skillnader. Här är huvuddragen:

 • enkla och eleganta linjer;
 • ett överflöd av ljus och frånvaron av partitioner – utrymmet ska vara rymligt;
 • högkvalitativa material som ger rummet ett respektabelt utseende;
 • funktionella och bekväma möbler;
 • blygsam inredning utan krusiduller;
 • dekorationen kombinerar framgångsrikt antika möbler och inredning tillsammans med den senaste tekniken;
 • användning av konstföremål som dekoration – glasmålningar, målningar, figurer, etc .;
 • varma och känsliga färger, utspädda med ljusa detaljer.

De första interiörerna i Tiffany -stil dök upp i slutet av 1800 -talet och fick omedelbart stor popularitet. Designen kännetecknades av nyheten i färgkombinationer, användningen av material som var moderna vid den tiden, samt höga kostnader och individualitet. Författaren var den första som kombinerade ovanliga toner med varandra och använde ett stort antal målat glaskonstruktioner, golvlampor och ljuskronor i inredningen av rum..

Numera används kombinationer av vintageelement (inredning, möbler, etc.) med moderna material i inredningen av vardagsrum och sovrum. Med rätt kombination kan du skapa en unik och harmonisk miljö..

vacker tiffany -färg i barnkammarens interiör

Tiffany färg i det inre av vardagsrummet

chic tiffany färg i korridoren stil

Tiffany rum design

Vad är Tiffany -färg och vad ska man kombinera den med?

Detta är en ljus och samtidigt mycket känslig blå nyans, som kan fräscha upp atmosfären i ett vardagsrum eller sovrum utan att uppmärksamma sig själv. Vacker cool turkos kan väljas som accent eller som bakgrund. Tapeter och möbler i denna nyans ser vackra och ovanliga ut.

Naturligtvis bör du inte använda för mycket turkos i ett rum, som vilken annan färg som helst. Det är bäst att välja flera nyanser för att dekorera ditt hem, så rummet kommer att se mer harmoniskt ut. Grönblå ser bäst ut i form av dekorativa element, det är bekvämt att markera nödvändiga detaljer med denna nyans. I vardagsrummet kan du använda turkosa gardiner och kuddar, medan för sovrummet är ett överkast av denna nyans väl lämpad, kompletterat med matchande kappor på stolar eller ottomaner..

ljus tiffany -färg i sovrumsinredningen

Sovrum inredning i tiffany färg

vacker tiffany färg i det inre av rummet

Tiffany färg i det inre av sovrummet

ljus tiffany -färg i korridordesign

Sovrum i tiffany färg

Viktig! för mycket blått i inredningen eller finishen kommer att göra designen för kall.

För att undvika “överbelastning” måste turkos spädas med andra nyanser. Följande färger fungerar bäst med det..

 1. Vit.

  Denna kombination anses harmonisk och fräsch, trots kontrasten. Turkos-snövit finish och inredning kommer att ge dig lugn och ro, och under den varma sommaren kommer de att uppfräscha rummet märkbart. Men missbruk inte kallskalan i rum där det är lite solljus – de kommer att verka kalla och livlösa..

 2. Blå.

  Det mest framgångsrika alternativet, eftersom dessa toner är relaterade till varandra. Denna design bygger främst på turkos som bakgrund, medan blå fungerar som en accent. Dessa är textilier, möbelkompositioner, vaser etc..

 3. Grön, ljusgrön eller mynta.

  Du kan välja ett av alternativen eller flera på en gång tillsammans med det blå. Det ser fräscht och väldigt fjädrande ut.

 4. Ljusblå.

  Det är bättre att använda detta alternativ i dekorationen av sovrummet, för vardagsrummet är det för lugnt intervall..

 5. Rosa.

  En mycket intressant kombination, särskilt populär utomlands. Oftast används det för att dekorera en plantskola för en tjej.

 6. Gul.

  Men för en plantskola som tillhör en pojke kan du kombinera turkos och ljusgul eller orange.

 7. Röd (skarlet, tegel, etc.).

chic tiffany färg i det inre av köket

Tiffany färg i det inre av rummet

chic tiffany -färg i sovrumsdesign

Kök i tiffany färg

En mycket djärv inställning till rummets färgschema, som kommer att uppskattas av kreativa individer som älskar icke-standardiserade lösningar. Röd bör dock väljas mycket noga, deras andel bör inte överstiga 25%, annars blir en sådan design tröttande för ögonen..

Förutom ovanstående toner går brunt och beige bra med turkos..

Hur man applicerar Tiffany -färg korrekt

Det beror till stor del på om turkos är bakgrunden eller accenten. Om interiören är gjord i lugna bruna och beige toner kan turkos användas som tillägg. Ofta är det olika tillbehör, till exempel fotoramar, statyetter, vaser. Du kan också vara uppmärksam på gardiner, överkast, kuddar, lampskärmar etc..

vacker tiffany -färg i hallstil

Tiffany färg i det inre av rummet

ljus tiffany färg i inredningen av barnkammaren

Badrumsdesign i tiffany -färg

ljus tiffany färg i det inre av korridoren

Interiör med tiffany färg

Tiffany -färgen är väl lämpad för att markera specifika element i rummets inredning: möbeluppsättning av en ovanlig form, designertrappor, dekorativa föremål som du vill markera (i det här fallet är det bekvämt att måla en del av väggen i turkos ). För att dekorera väggarna kan du välja ljusa skär som markeras med lister, färgstuck eller dekorativa element i gips.

Det är inte nödvändigt att vara begränsad till enskilda accenter, du kan gå till mer globala lösningar. Till exempel, när du använder blågrönt i köket, kan du markera hela förklädet, såväl golvet som bänkskivorna. I en sådan miljö kommer Tiffany’s färg att bli en dominerande egenskap. Man bör komma ihåg att olika alternativ för blå och ljusblå dämpar aptiten..

Turkosblått kan användas för att kombinera olika funktionsområden eller hela rum. Detta är mest bekvämt i enrumslägenheter, där du ofta måste zonera utrymmet. I detta fall kan tonen väljas för att skapa en enda inre komposition med hjälp av vägg- och golvdekoration, möbelelement, mattor, etc..

chic tiffany färg i köksdesign

Snygg sovrumsdesign i tiffany -färg

vacker tiffany färg i inredningen i barnkammaren

Ljust rum med en touch av tiffany -färg

Rollen av Tiffany Målat Glas

Målat glas är en vacker och lyxig detalj som omedelbart förvandlar utseendet på ett vardagsrum eller sovrum. Målat glaselement tillverkas i olika storlekar, allt från fullvärdiga skiljeväggar och fönster, till inlägg i skåpfasader och lampskärmar för nattlampor. Ett riktigt glasmålningsfönster är av glas, men en sådan konstruktion är ömtålig, tung och mycket dyr. I moderna interiörer är de mest populära glasmålningar som kan appliceras på fönster, glasytor, etc. Här är de främsta fördelarna med sådana Tiffany -stil målat glasfönster.

 • Glas är ett tungt och traumatiskt material; om en sådan struktur faller på en person kan allvarliga skador uppstå. PVC -film väger ingenting och kan enkelt appliceras på vilken slät yta som helst.
 • Glasfärgade fönster tolererar inte hög luftfuktighet, medan polymerfilmer till och med kan användas för badrumsinredning.
 • När du använder filmen i badrummet eller i köket bör en viktig fördel beaktas – ånga kondenseras inte på ytan, vilket innebär att det inte kommer att bli några fula fläckar.
 • Glasmålningsfönstret i takdekorationen kommer att se original och elegant ut, för vilket du enkelt kan välja stretchdukar. Om du monterar bakgrundsbelysningen inuti blir effekten ännu mer fantastisk. När du använder målat glas i badrummet finns det fördelar – filmen är inte rädd för vatten, och vid översvämningar ovanifrån tål den belastningen.
 • Filmfärgade glasfönster monteras enkelt och snabbt.
 • PVC -trasa bleknar inte med tiden, är lätt att rengöra från smuts, är inte rädd för vatten.
 • Sådana spända glasmålningar kan ha vilken form som helst och installationen utförs snabbt och utan onödig smuts..
 • Dessutom kommer PVC att kosta betydligt mindre än ett tungt glas..

ljus tiffany färg i sovrummet interiör

Vacker rumsdesign i tiffany -färg

chic tiffany färg i rumsstil

Tiffany rum design

ljus tiffany färg i rummet inredning

Tiffany färg rum design

I vilken interiör är turkos lämpligt

Turkos toner ser bra ut inte bara i den moderna stilen och dess moderna variationer. Tiffany färg kan uppdatera och dekorera nästan alla rum. Tänk på de mest populära och effektiva alternativen.

Medelhavsstil

Skiljer sig i enkelhet i linjer och material, naturliga nyanser och texturer används här. Dessa är trä, sten, gips, och tonerna återspeglar helt havskustens naturliga utbud. Det finns mycket vitt eller sand i sådana rum, användningen av turkos kommer att betona färskhet och ge rummet ett mer modernt utseende..

Vitt, beige, olivolja, terrakotta används också aktivt. Mosaik och kakel med grekiska ornament är populära. Denna design fungerar bra för köket, medan du kan kombinera blå möbler med färgade plattor. Även dämpad blå kommer att se bra ut i den äldre versionen..

vacker tiffany -färg i barnkammardesign

Sovrum inredning i tiffany färg

chic tiffany färg i utformningen av korridoren

Kök i tiffany färg

Modern högteknologi

För att skapa en inredning enligt högteknologiska regler kan och bör du bara välja de mest moderna materialen och teknikerna. Blå passar perfekt in i designen i motsats till andra toner. Djärva kombinationer, tillsammans med enkelhet i former och mycket glas, kommer att se snygga och intressanta ut. Turkosblått kan användas i valfri mängd. Det kan representeras av inredning, möbeluppsättning, dekorationselement eller i form av inredning.

chic tiffany färg i det inre av sovrummet

Sovrum i tiffany färg

ljus tiffany färg i köksinredning

Tiffany färg i det inre av rummet

vacker tiffany färg i korridor stil

Interiör i ett rum i tiffany -färg

Kulturella drag

Inredning i Tiffany-stil kan framgångsrikt kombineras med olika nationella motiv. Det kan vara japansk målning, indiska ornament, landelement (till exempel Provence). Det är viktigt att korrekt välja skalan och välja en harmonisk komposition, i detta fall kommer turkos att se bra ut.

Lite galenskap

Den trendiga blå nyansen möjliggör kombinationer som skulle se för pretentiösa ut i andra designriktningar. Du kan använda olika djurtryck, kombinera dem med neonfärger, välja fantasifulla former av möbler, måla väggar och göra vad din fantasi säger dig. Rumdesign i tiffanystil tillåter de mest vågade experimenten.

Hemmakontor dekoration

Det är allmänt accepterat att arbetsytan ska vara strikt och minimalistisk så att inget distraherar från arbetet. Men i en för tråkig miljö är det osannolikt att produktiviteten blir hög. Situationens svårighetsgrad kommer lätt att späda ut en liten mängd ljusblått, vilket kommer att muntra upp och ge den nödvändiga avgiften för hela dagen..

chic tiffany färg i köksstil

Tiffany färg i det inre av sovrummet

vacker tiffanyfärg i korridordesignen

Köksdesign i tiffany -färg

Vintage och retro

Blått går bra med vintage och antika bitar. Det kan vara antika möbler, eller handåldrade skåp och skåp. Provence och shabby chic passar bäst för en sådan kombination..

Så, tiffany -färgen ser bra ut inte bara i jugendstil, utan också i mer moderna interiörer. Denna ovanliga variant av turkos uppdaterar rummet och ger ljusstyrka och modernitet..

Video: En ädel nyans av turkos – färgen “tiffany” i interiören

50 foton av rumsdesignidéer i Tiffany -färg:

vacker tiffany färg i baby bilddesign ljus tiffany -färg i det inre av köksfotot chic tiffany färg stil rum bild vacker tiffany färg i inredningen av korridoren foto ljus tiffany -färg i korridordesignbilden chic tiffany färg i det inre av sovrummet foto chic tiffany färg kök stil bild vacker tiffany färg i det inre av sovrummet foto ljus tiffanyfärg i inredningen av ett barnfoto chic tiffany stil hall bild ljus tiffany färg i inredningen av korridoren bilden vacker tiffany -färg i fotorumsdesign chic tiffany färg i det inre av sovrumsbilden vacker tiffany färg i stil med baby foto ljus tiffany färg i kök inredning foto chic tiffany färg i köksdesignbild vacker tiffanyfärg i det inre av korridorfotot ljus tiffany färg i det inre av ett barns bild ljus tiffany färg i inredningen av korridoren bilden chic tiffany färg i sovrum stil foto vacker tiffanyfärg i köksinredningsbilden chic tiffany färg i rum stil foto ljus tiffany färg i det inre av sovrumsbilden chic tiffany färg i utformningen av korridoren foto vacker tiffany -färg i utformningen av korridorsfotot ljus färg tiffany i stil med ett barns bild chic tiffany färg i det inre av rummet foto vacker tiffany -färg i köksdesignbild chic tiffany färg i inredningen av ett barn foto ljus färg tiffany stil hall bild ljus tiffany färg i utformningen av korridoren bilden chic tiffany färg i inredningen av korridoren foto chic tiffany färg i stil med ett barns bild ljus färg tiffany stil rum bild vacker tiffany -färg i det inre av köksfotot vacker tiffany färg i kök inredning foto chic tiffany färg i utformningen av korridorsbilden ljus tiffany färg i det inre av korridoren bilden vacker tiffany -färg i sovrumsdesignfoto vacker tiffany färg i det inre av korridoren bilden ljus tiffany färg i korridoren stil foto chic tiffany färg i sovrummet design bild ljus tiffany färg i rummet inredning foto chic tiffany färg i kök design foto vacker tiffany -färg i det inre av ett barns bild chic tiffany färg i hallen dekor bild vacker tiffany färg i rum stil foto chic tiffany färg i barnens bildinredning vacker färg tiffany stil sovrum bild ljus tiffany färg i utformningen av korridoren foto

Previous Post
Engelsk stil i inredningen: tips, foton
Next Post
Mini kuchyně pro malé byty fotografie a nápady