15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Engelsk stil i inredningen: tips, foton

Den traditionella engelska stilen i inredningen (ett annat namn är viktorianskt) är strikt och enligt den rådande stereotypen är denna typ av design inneboende hos konservativa. Elegans, stilkänsla och god smak kombineras i strama konturer, återhållsamma färger och ett stort antal dekorativa element..

ovanlig stil i sovrummet i engelsk stil

Engelsk stil design

ljus köksdesign i engelsk stil

Hembibliotek i engelsk stil

Huvudsakliga accenter

Ett kännetecken för inredningen är textilsorten: sammet, satin (pompadour -underarter), jacquardklädsel och gardiner. Monokromatiska dukar kombineras med multisyllabiska vävdesigner från 1700-talet. Klassiskt sovrum i Englands anda, traditionellt inrett i svala nyanser av akvamarin, smaragd och aubergine.

Texturerade tapeter och textilier bör harmoniskt komplettera varandra: kuddar och stolar ska täckas med en liknande typ av tyg med gardiner, men med ett mer avslappnat motiv – en remsa eller cirklar. Keramiska plattor och träpaneler används som dekoration av rum..

vacker interiör i korridoren i engelsk stil

Engelsk stil i interiören

ljus inredning av lägenheten i engelsk stil

Ljus rumsdesign i engelsk stil

De karakteristiska elementen i skåpet i engelsk stil är de snidade panelerna av massiv ek, wenge eller rosenträ för väggbeklädnaden. Ett bibliotek med en imponerande samling böcker, inhägnat från korridoren med en glasdörr, skinnsoffor, storskaliga målningar med porträtt av 1700-talets adelsmän är obligatoriska attribut för en studie..

Husets ägare och gäster i andan i det gamla Storbritannien kan se nackdelarna och fördelarna med utseendet i en gammal spegel med en massiv ram. Kempas, paneler eller bokpaneler, läderklädsel, Saintpaulias och krukväxter kommer att dekorera korridoren och matsalen.

ljus stil i korridoren i engelsk stil

Vackert rum i engelsk stil

ovanlig vardagsrumsinredning i engelsk stil

Engelsk stil i interiören

Utformningen av gamla England hus utarmar några detaljer:

 1. Komfort kommer först. Nästan alla vardagsrum har två små soffor, snarare än en bred. Detta trick används för att skapa konversationszoner och mysigare hörn för boende och gäster i huset..
 2. Ljusa färg accenter. I den dagliga dimmiga gråheten får brittarnas hus en lite tråkig look, vars uppmärksamhet kan distraheras av väggen, målad i en rik blå, röd eller orange färg, en ljus matta.
 3. Allt förvaras inuti möblerna. För detta ändamål använder britterna soffbord, öppna hyllor i köket, tunna skåp och bokhyllor i vardagsrummet och korridorer..

För att korrekt skapa en engelsk inredning i huset är det nödvändigt att beräkna allt till minsta detalj..

ljus inredning av korridoren i engelsk stil

Engelsk stil design

vacker köksdesign i engelsk stil

Vacker design av rummet i engelsk stil

Material för att skapa en engelsk miljö

Det är bara nödvändigt att prata om arrangemanget av föremål i den engelska interiören efter att rummet har renoverats, taket, väggarna och golvet har slutförts. Följande material motsvarar interiören i det brittiska huset:

 • trä i form av dekorativa paneler, inlagt parkett eller golvbrädor;
 • texturerad tapet på en vinyl eller fiberduk;
 • keramiska plattor för rum med hög luftfuktighet (kök, badrum, skafferi).

Den bästa dekorationen för en traditionell eldstad skulle vara marmor eller kalksten. Vid inredning används dyra tyger och äkta läder.

vacker sovrumsinredning i engelsk stil

Engelsk stil i det inre av rummet

ljus design av korridoren i engelsk stil

Snygg design i engelsk stil

Färgfyllande hus i Englands anda

Att i klassikerna av brittisk bostadsdesign, att i modern tid, letar designers efter inspiration från naturen. Från rosornas skönhet och ömhet kan du få nyanser av rosa och gult, från ängarna och kullarna på landsbygden – ljusgrönt och grönt. En särskilt relevant detalj i det engelska interiören är en blommig prydnad, för vilken pastellfärger av orange, gult och rött används..

För att dekorera ett mysigt vardagsrum är det tillräckligt att använda tre eller fyra färger. Men det finns undantag som finns i traditionella engelska kök – rent vita bordsskivor och tillbehör i form av vaser eller underlägg..

ovanlig inredning av lägenheten i engelsk stil

Ljus design i engelsk stil

ljust vardagsrum i engelsk stil

Engelsk stil i interiören

Vägg- och golvdekoration i en brittisk hemmiljö

Vad uppstår hos de flesta när de hör frasen “engelsk stil i interiören”? Kanske rustika detaljer, blommor runt dörren och prydnad i varje hörn. Men för professionella designers ger denna fras mycket mer.

Innan du fortsätter med utformningen av rummet måste du ta reda på de färger som är relevanta för denna stil, närmare bestämt deras placering på väggar, tak och golv. Brittisk bostadsdesign föreslår:

 • mörka golv – bruna, röda;
 • väggar med ett mönster – blommigt, geometriskt;
 • tak – matt och vanligt med träbjälkar, caissons eller stuckatur.

Det är viktigt att använda kontraster när du arbetar med elegant heminredning i brittisk stil. Till exempel träväggar i hornbalk, wenge, rosenträ, terrakottagolv och mjölkvita tak.

ljus inredning av korridoren i engelsk stil

Engelsk stil design

ljus stil sovrum i engelsk stil

Ljus inredning i rummet i engelsk stil

Möbler för rum

Huvudmaterialet för tillverkning av skåp, bord och sängar, liksom den engelska inredningen, är naturligt trä. Träet kan vara ljust eller mörkt. Möjligheten att använda ett målat, stencil, artificiellt svärtat material är inte uteslutet. Bord, byråer och bokhyllor är vanligtvis gjorda av ek, mahogny eller tall.

Möbelbeslag kan vara tillverkade av mässing, tibetanskt stål. Soffor och stolar är vanligtvis djupt lagda och täckta med mönstrade tyger. Snyggt lagda kuddar mjukar utseendet på trästolar och säten.

Displayställ, inbyggda bokhyllor och porslinsskåp i hela hemmet visar upp värdefulla föremål och arv till hemma. Bredvid dem, på avskilda öppna hyllor, kommer halmkorgar och tesatser att placeras. Både klassiska och moderna engelska stilar i interiören betonar funktionaliteten hos möbler och föremål som tenderar att bära ett slitet men robust utseende..

vacker vardagsrumsdesign i engelsk stil

Vardagsrumsdesign i engelsk stil

ljus inredning av korridoren i engelsk stil

Engelsk stil i interiören

Belysning, inredning och tillbehör

Naturen har bidragit enormt till belysningen av rum: lampor, ljus och traditionella ljuskronor används istället för solstrålar som sällan dyker upp på grund av moln. Heminredning inspirerad av Foggy England innehåller en mängd olika tillbehör och detaljer i form av takbjälkar, beklädnad och trägolv..

De flesta hem har en öppen spis, och ett stort familjeporträtt hänger vanligtvis på den mest framträdande platsen i vardagsrummet. Tillbehör lyfter fram de små sakerna som är kära i hjärtat – fotografier, hantverk och kuddar. Blomsterarrangemang – nyskuren eller torkad – arrangeras i långa korridorer, sovrum och korridorer.

ovanlig interiör i korridoren i engelsk stil

Ljust rum i engelsk stil

ljus lägenhet i engelsk stil

Engelsk stil design

Tyger för klädsel, textilier och inredning väljs för att matcha färgschemat. Gardiner, gardiner i köket, överkast och örngott måste målas med blommönster. Denna typ av heminredning involverar användning av naturliga tyger – linne, bomull, cambric, jacquard. Människor som vill förvandla sitt hem till ett litet, autentiskt hörn i Storbritannien bör komma ihåg att varje liten sak inte behöver se planerad eller utformad ut..

Dekoreringstips

Du kan skapa skönhet, stil och mode i ett rum med hjälp av relevanta detaljer. Men bara speciella element kan fylla huset med mysighet: fotografier, handgjorda, originalhantverk. Följande tricks hjälper till att göra interiören speciell, uppriktigt varm:

 • Begagnade möbler kan målas och sedan lätt slipas för att ge det ett åldrat utseende.
 • överdrag för stolar och soffor, gjorda på beställning eller för hand, om ägaren till lägenheten är en nålkvinna;
 • Inramade familjefoton som förstoras för att dekorera väggarna i korridoren.

Ännu större unikhet och originalitet kommer att föras med dekorativa kuddar broderade med pärlor eller band på soffor, vaser målade med pastellfärger och tapetpaneler på väggarna.

ovanlig inredning av vardagsrummet i engelsk stil

Vardagsrum i engelsk stil

ljus kök i engelsk stil

Vacker design av rummet i engelsk stil

Grunder och regler för registrering

Nåd av trä och prydnadsvävnader, massiva dörrar och höga fönster, mysiga mattor i mjuka dämpade toner och täta gardiner, breda trätrappor och eldstäder med marmordekoration – allt kännetecknar exakt inredningsstilen för hus i gamla England. En öppen spis klädd med natursten eller snidade träpaneler är den centrala komponenten som omger det inre av rummet..

Robust träpanel, texturerad tapet med traditionella ränder eller små blommor används vanligtvis för väggdekoration i brittiska vardagsrum. Golvet är täckt med inlagt parkett, taket är dekorerat med gjutna element, hängande träbjälkar och stuckaturer. Färgerna sträcker sig från varma nyanser av brunt, rött och guld till sval akvamarin, smaragd och ask.

Textilier spelar en viktig roll i brittiska interiörer: kök och korridorgardiner, kuddar och filtar är viktiga element. Möbler för rum bör vara gjorda av naturligt trä: ek, valnöt, mahogny, ask, idegran. Dessutom ser garderober, sängar och stolar särskilt elegant ut: graciösa snidade ben, målade i varma pastellfärger av brunt, inlagt med stenar. Endast naturtyg används för klädsel av soffor, fåtöljer och stolar.

Mattor, gobelänger, porslin och silverartiklar, kristallkronor, ljusstakar är en integrerad del av inredningen. Ett stort antal kuddar och fjäderbäddar är typiska inslag i sovrum i engelsk stil. En annan subtil egenskap är himmelssängen.

ljus interiör i korridoren i engelsk stil

Engelsk stil design

vacker sovrumsdesign i engelsk stil

Engelsk stil i interiören

Skapa en engelsk miljö i olika rum

Det har aldrig varit en tvist mellan designers om vilka rum som kan inredas i engelsk stil, eftersom denna typ av miljö passar för en lägenhet, hus och till och med en restaurang. Ett exempel på rumsmöbler, hämtat från portföljerna av amerikanska designers Sean Ward och Stephen Fillmore, hjälper dig att hitta inspiration för att skapa en engelsk inredning i ditt hem..

Vardagsrum

En harmonisk kombination av samtida konst och antikviteter kommer att lägga till funktionalitet i korridoren. Viktiga detaljer: Flera små bord med stolar, färgglada mattor, kinesiskt arv och antikskåp.

Kök

Väggarna är målade i en pastellfärgad persikoskugga, med vilka skåpen och sängborden av rödbrunt trä och pärlkuddar på en liten soffa ser harmoniska ut.

ljus inredning i korridoren i engelsk stil

Vardagsrum i engelsk stil

ovanlig inredning av korridoren i engelsk stil

Interiören i rummet i engelsk stil

Matsal

Huvudelementen är ett rymligt bord, mittemot vilket det finns en väggmonterad TV, en bred soffa med jacquardklädsel, en italiensk ljuskrona med transparent hängande i taket.

Sovrum

Höga fönster, en beige dörr och en snidad inbyggd garderob gör det inre i sovrummet lugnt. Längs en av väggarna ska det finnas en himmelssäng av mörkt trä och täckt med ett mönstrat överkast.

ljus sovrumstil i engelsk stil

Vackert sovrum i engelsk stil

Badrum

Ett klassiskt handfat med ett sängbord på benen, samma badrumsfat och gyllene-beige kakel på väggarna är ljusa detaljer i rummet..

Många heminredningsprylar finns på loppis. Dessa kan vara antika speglar, målningar, vaser. Även en massiv matta med en original prydnad, stolöverdrag och ett tapet med bilden av monarker kommer att komplettera inredningen perfekt..

Video: Engelsk stil i inredning

50 foton av inredningsidéer i engelsk stil:

ovanlig inredning av en lägenhet i engelsk stilbild vacker korridordesign i foto i engelsk stil ljusa sovrum i engelsk stil foto ljus inredning i korridoren i engelsk stilbild ljus vardagsrumsinredning i bild i engelsk stil ljus köksdesign i foto i engelsk stil ovanlig inredning av korridoren i bild i engelsk stil vackert sovrum stil i foto i engelsk stil ljus inredning vardagsrum i engelsk stil bild ljus köksdesign i foto i engelsk stil ovanlig stil i en lägenhet i engelsk stil foto vacker inre korridor i engelsk stil bild vacker vardagsrumsdesign i foto i engelsk stil ljus köksinredning i bild i engelsk stil ljus lägenhet i foto i engelsk stil ovanlig interiör i korridoren i engelsk stilbild ljus inredning av lägenheten i bild i engelsk stil ljus inredning i vardagsrummet i foto i engelsk stil ljus sovrum interiör i engelsk stil bild vacker design av korridoren i foto i engelsk stil ovanlig kökstil i bild i engelsk stil vacker köksinredning i engelsk stil bild ovanlig design av en lägenhet i engelsk stil foto ljus inredning av korridoren i bild i engelsk stil ovanlig stil i korridoren i fotot i engelsk stil ljus design av korridoren i foto i engelsk stil ljus kökinredning i bild i engelsk stil vacker stil i en lägenhet i engelsk stil foto ljus inredning av sovrummet i engelsk stil bild ovanlig design av vardagsrummet i engelsk stil foto ljus design av korridoren i bild i engelsk stil vacker sovrumsinredning i bild i engelsk stil ljus stil korridor i engelsk stil bild ovanlig vardagsrumsinredning i foto i engelsk stil vacker sovrumsinredning i bild i engelsk stil ljust stil vardagsrum i engelsk stil bild ovanlig inredning av lägenheten i foto i engelsk stil ljus sovrumdesign i bild i engelsk stil ovanlig stil i vardagsrummet i foto i engelsk stil ljus kökinredning i foto i engelsk stil vacker lägenhet inredning i engelsk stil bild vacker design av korridoren i engelsk stil bild ljus inredning av korridoren i foto i engelsk stil ljus inredning i lägenheten i foto i engelsk stil ovanligt stil vardagsrum i engelsk stil bild ljus kökinredning i foto i engelsk stil ljus design av korridoren i foto i engelsk stil

Previous Post
Designprojekt med tapeter för ett barnrum för tjejer med fotoexempel
Next Post
لون تيفاني في الداخل: الميزات والصور