15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Designprojekt med tapeter för ett barnrum för tjejer med fotoexempel

Ett barnrum för en tjej är en värld fylld med romantik och sagor. En sådan rumsdesign kräver ett särskilt förhållningssätt från föräldrar för att lära den blivande kvinnan skönhet och vänlighet.. Tapeter till barnrummet för tjejer ska skapa mys, en känsla av komfort och ge glädje Foto rum med utvecklade designprojekt bekräftar att detta är lätt att göra med lite ansträngning.

Designprojekt med tapeter för ett barnrum för tjejer med fotoexempel

Barnrum för en tjej är en värld fylld av romantik och saga

Vi börjar urvalet med spektrumet

Först och främst bör föräldrarna fokusera på ett delikat pastellfärgschema med en liten mängd målade detaljer, du kan uppnå bra resultat genom att späda ut ritningarna på tapeten med väggtillbehör (målningar, graciösa speglar, originalklockor).

Idéer om mörk tapet för en plantskola för en tjej

Design av ett barnrum för tjejer med mörk tapet

Att dekorera en av väggarna med fotopapper i kombination med matchande gardiner hjälper till att uppnå en balans. Om barnet är lugnt och balanserat bör du inte överbelasta rummet med ljusgröna, orange och rosa nyanser. Om föräldrar tvärtom vill tillföra energi och optimism till barnet, kommer kontrasterande kombinationer av rosa och brunt, vitt med orange, blått med grönt, blått och beige att vara en bra lösning..

Moderna tapetidéer för ett barnrum i varma sängfärger

Tapeter av en varm nyans för ett litet barnrum

Hur påverkar färger den blivande damen? Orange ger barnet aktivitet, rosa, som en klassiker i genren, jublar. Föräldrar bör vara försiktiga med gult, det stimulerar kreativitet, men det är lätt för dem att överbelasta rummet. Den blå och blå serien ger komfort i rummet, avkopplande, men med ett överflöd av ljusblå eller mörkblå blir barnrummet visuellt mindre och utrymmet kommer att sätta press på barnet. Att designa i rött av psykologer rekommenderas inte för barns interiörer. Och gröna toner kommer att slappna av barnet, vilket gör honom lugnare..

Vi börjar urvalet med spektrumet

Om barnet är lugnt och balanserat bör du inte överbelasta rummet med ljusgröna, orange och rosa nyanser.

Vilken tapet man ska välja?

För alla barnrum bör tapeter vara miljövänliga och inte påverka barnets hälsa negativt, varför det ägnas stor uppmärksamhet åt beläggningsmaterialet.

 1. Tapeter i papper. Detta reparationsalternativ är det billigaste och mest miljövänliga. Sådant material kännetecknas av en mängd olika färger, nyanser och mönster och avger samtidigt inte skadliga kemiska ångor. För inte så länge sedan dök papperstapeter upp, bestående av två lager, de utmärks av sin styrka och hållbarhet..

  Modern design tapet för barnrum med starkt ljus

  Modern design tapet för barnrum med starkt ljus

 2. Vinylbaserad tapet. Sådant material smälter vid höga temperaturer, avger kaustisk rök, men om tillverkaren inte avvek från tillverkningsteknik, är sådana tapeter under normala förhållanden ofarliga.
 3. Ovävt tapeter. Detta är inte det billigaste alternativet för väggdekoration, men sådant material är miljövänligt och ofarligt för barnets hälsa..

  Designprojekt av ljus tapeter för ett barnrum för flickor

  Ljust barnrum för tjejer med original tapet

 4. Textilbaserad tapet. Sådana beläggningar är vackra och hållbara, men de håller i sig en annan fara: de absorberar damm och orsakar allergiska reaktioner.
 5. Tapeter på naturlig basis (rotting, tyg, rispapper). En sådan beläggning anses vara miljövänlig, de är inte särskilt billiga och deras färger skiljer sig inte åt..

Vi tittar på etiketten

Original tapetdesign för ett litet barnrum för en tjej

Ljusa tapetidéer för ett litet barnrum

För att välja tapeter rekommenderas föräldrar att noggrant läsa etiketten för att förstå tapets egenskaper (motståndskraft mot solljus, vattenbeständighet, etc.). Om markeringarna är en eller två vågiga linjer är en sådan beläggning lätt att rengöra, särskilt om barnet ritar på väggarna. Om förpackningen visar en låga som är genomkorsad av en linje, betyder det att vi har en brandsäker beläggning framför oss. En hammare på märkningen innebär motståndskraft mot mekanisk påfrestning, det är svårt att skada sådan tapet med leksaker. Materialets miljövänlighet visar bilden “träd” eller “klöver”. En sådan beläggning kan användas utan rädsla i ett flickrum..

Vi tittar på etiketten

Randig tapet

Bra val: koreansk tapet

Nyligen har föräldrar ofta börjat använda koreanska tapeter som nyligen har dykt upp på vår marknad i flickrum. De har blivit allmänt kända bland konsumenterna på grund av användningen av den senaste tekniken och naturliga råvaror i deras produktion. Stora koreanska tillverkare: LGHausys. Kosmos. Shinhan. Produkterna från dessa företag utmärks av många riktningar och en noggrann studie av duken..

Det är lätt att hitta det du gillar i koreanska tapetbutiker. I sina samlingar är tapeter inte bara för flickans rum, utan också för pojkens rum..

Ovanlig designtapet för barnrum med höga väggar för tjejer

Ovanlig designtapet för barnrum med höga väggar för tjejer

Ofta bland samlingarna finns tapeter med mönster från naturliga ämnen och med seriefigurer. När man utvecklar färger och nyanser för koreanska tapeter används ofta samråd med barnpsykologer. Detta görs så att den valda beläggningen har en gynnsam effekt på barnets psyko-emotionella utveckling. Dessa material är säkra och allergivänliga, så de kan användas på en nyfödd bebis..

Ovanlig och ljus tapetdesign för ett barnrum

Interiör med en ljus design för ett barnrum

Välja tapeter efter ålder

Det är viktigt att uppmärksamma flickans ålder när du väljer tapeter, för i olika år av en framtida dams liv bör rummet dekoreras med ett annat tillvägagångssätt..

 1. För en mycket liten tjej under ett år är persika, rosa, ljusgula toner, med ett litet mönster och en trevlig nyans, väl lämpade. Just nu sover barnet mycket, så det är så viktigt att stämningen i rummet är mysig och bekväm..
 2. För en förskoleflicka är ljusa tapeter bättre, du kan använda klistermärken. Överbelasta inte rummet med för mättade färger; det är nog att välja en beläggning med tecknade teckningar och karaktärer. I ett sådant rum kommer en liten dotter att vara mysig och bekväm..

  Barnrums tapetdesign för tjejer med ljusröda accenter

  Snyggt och ljust barnrum med ljus tapet

 3. Tonårsflickan måste ges möjlighet att själv visa alternativet. Hon kommer inte längre att tycka om seriefigurer, det rekommenderas att dekorera barnrummet i romantisk stil och lägga till blommor, etniska prydnader. När du dekorerar kan du använda bilder från exotiska länder, dessutom dekorera med bilder, designerhängda hyllor, lägga till kontrasterande ljusa detaljer.

Välja tapeter efter ålder

För en mycket liten tjej under ett år är persika, rosa, ljusgula toner, med ett litet mönster och en trevlig nyans, väl lämpade

Fototapeter som ett sätt att dekorera väggar

Utan tvekan kommer ett av de mest intressanta designalternativen för ett flickrum att vara väggmålningar. Producenterna står inte stilla, och i stället för tråkiga sjöar och björkar visas bilder av hög kvalitet i alla riktningar. Föräldrar kan välja bilden de gillar och skriva ut sådana tapeter under ordningen i önskad storlek.

Ljus tapetdesign i rosa och grön färg för barnrum för flickor

Modernt barnrum med ljus tapetdesign

 Tips: För lekområdet för en liten flicka är fotomuraler med en fantastisk tomt lämpliga – Barbie, Disney -karaktärer, prinsessor, den lilla sjöjungfrun. Om en tjej har ett icke-standardiserat tänkande och smak, ska du inte vägra henne, till exempel om hon ville ha en tapet med vilda djur, dinosaurier eller flygplan. Låt henne visa sin personlighet.

Tapetdesign för ett barnrum i en djuprosa färg

Stort barnrum för en tjej med rik rosa tapet

Bilder med slott och riken kommer att fungera som ett värdigt alternativ för att omvandla lokalerna. Om sådana bilder kombineras med de ursprungliga möblerna i samma riktning, blir resultatet utformningen av rummet i stil med en prinsessa.

Tapetdesignidéer för ett stort barnrum för flickor

Barnrum för tjejer med tapeter i lugnande färger på väggarna

För barn från 2 till 5 år bör du välja ljusa saftiga nyanser med ett minimum av teckningar, men dessa teckningar bör introducera tjejen för världen. Detta kan vara temat för årstider, djur, etc..

Tapetdesignprojekt för ett litet barnrum

Färgad tapet för ett litet barnrum för tjejer

Skolflickan kommer gärna att beundra de ljusa blomsterbuketterna, futurismen, rymden, bilder av bebisdjur. Vanligtvis limmas väggmålningar på en vägg, och resten är monokromatiska för att inte överbelasta barnrummet..

Fototapeter som ett sätt att dekorera väggar

Skolflickan kommer gärna att beundra de ljusa blomsterbuketterna, futurismen, rymden, bilder av bebisdjur.

Principer för att kombinera tapeter

Vanlig tapet eller tapet med ett mönster av samma typ används inte alltid för att dekorera ett flickrum. Där, om inte i ett barnrum, kan du använda din fantasi, ge ditt barn en festlig atmosfär och lägga till sagor i livet.

Tapetdesign för ett barnrum för en liten flicka

Stort barnrum för en liten flicka med ljus tapet

Genom att kombinera olika tapeter kan du zonera utrymmet till lekområdet och rekreationsområdet, ändra rumets proportioner visuellt, utöka det eller vice versa, begränsa det, dölja rumsfel.

Barnrum ljusa tapetidéer för en liten prinsessa

Ljust barnrum för en liten prinsessa

 • Kombination vertikalt. Denna teknik är en växling av 2-3 typer av dukar. Med denna kombination behöver dukarna inte sammanfogas enligt mönstret. En annan fördel är den visuella höjningen av taket. I sådana fall accentueras endast en vägg, det är bättre att välja tapeter som inte är bredare än standard (53 cm).

  Stort barnrum för en liten flicka med ljus tapet

  Stort barnrum för en liten flicka med ljus tapet

 • Kombination horisontellt. Med denna design är väggarna täckta med kanter, och lederna kan göras inte bara i form av en rak linje, utan också i form av sicksack eller bågar. Med denna metod är det lätt att visuellt expandera rummet, men taket kommer att se lågt ut. I ett rum där tapeter kombineras på detta sätt markeras inte en accentvägg och alla ytor limmas med samma kombination. Vanligtvis är den nedre delen 100–110 cm hög och har en mörkare färg än den övre. Designers rekommenderar att experimentera med beläggningar av olika tjocklek..

  Tapetdesignidéer för ett rymligt och stort barnrum med högt i tak

  Original design tapet för barnrum för flickor

 • Accent på en vägg. Med denna teknik utmärks pelare, avsatser, en vägg eller ett fragment av en yta med ljus tapet. Som regel är detta en kombination av vanlig tapet med en ljus duk. Ofta i sina projekt använder designers ljusa tapeter i kombination med tapeter med prickar, blommor, ränder och en bur av neutrala toner..

  Design tapeter i ljusa färger för ett barnrum för flickor

  Barnrumsprojekt för tjejer med ljus tapet

Tips: För zonindelning av ett rum kan du framhäva studie-, sov- eller lekområdet i flickans rum. Med ett litet utrymme rekommenderar designers att markera nischer med mörkare och mer mättade färger, denna teknik gör att du kan flytta väggen bort, vilket gör rummet längre.

Principer för att kombinera tapeter

Accent på en vägg

 • Komposition med paneler. På så sätt kan du kombinera lugna pastellfärger med mörkare färger. Panelen är dekorerad med ramar, lister, baguetter. Det är så lätt att bli av med resterna av tapeter efter renovering.

  Foto av en klassisk designtapet för ett barnrum för flickor

  Klassisk tapetdesign för inredningen i ett barnrum

 • Vägg-tak kombination. En sådan teknik gör att barnet kan titta på intressanta teckningar, inte bara på väggarna på dagtid, utan också att titta på seriefigurer innan de går och lägger sig, vilket bidrar till avkoppling. Om rummet är lågt och litet i storlek, limmas endast ljusfärgad tapet, vilket utökar utrymmet.

  Idén med tapeter i varm sand och orange färg till ett barnrum

  Klassisk tapetdesign för en plantskola för en aktiv tjej

 • Kombination i form av ett lapptäcke. För att framhäva en separat vägg använder designers i sina projekt kombinationer av tapeter av olika storlek, textur och färg i “lapptäcke” -stilen. Resten av väggarna ska vara fasta. Detta tillvägagångssätt ser harmoniskt ut i stil med ett lantrum eller i skandinavisk stil..

Bakgrundsbild för en tjejs barnkammare

Bakgrund för ett barnrum för tjejer 53 fotoidéer:

Previous Post
Rullgardiner för köket: allt du behöver veta innan du köper
Next Post
لون الخوخ مع ألوان أخرى في الداخل