15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Cel mai bun tapet de bucătărie din 2021: idei și soluții

Proiectarea bucătăriei este un aspect important și este necesar să se țină seama de multe puncte atunci când se dezvoltă. În primul rând, microclimatul și selecția corectă a învelitorilor de perete. Tapetul trebuie să îndeplinească principalele caracteristici, criterii – să fie rezistent la umiditate, rezistent la foc, să nu absoarbă mirosurile. Dacă nu respectați aceste sfaturi simple, după un an va trebui să vă ocupați de reparații și re-lipire. Luați în considerare regulile de selecție și tapetul la modă pentru designul fotografiei din bucătărie 2021.

Bucătăria este un loc de adunare pentru familie. Trebuie să arate superb

Bucătăria este un loc de adunare pentru familie. Trebuie să arate superb

Cerințe pentru tapet pentru bucătărie

Există criterii importante pentru alegerea unui material pentru decorarea pereților bucătăriei – acest lucru este important, deoarece utilizarea tapetului diferă de alte camere. Nu vă bazați doar pe estetică: dacă tapetul este de calitate slabă, dar frumos, fiți pregătiți pentru detașare, murdărie, decolorare.

Sfaturi de selecție.

  • Tapetul trebuie să fie lavabil, spălarea trebuie să includă frecarea cu o perie și cel puțin o soluție de săpun. Insignă pe rolă cu tapet lavabil – 3 linii ondulate + pensulă.
  • Lipsa absorbției mirosurilor – al doilea punct.
  • Rezistența la foc – merită să fie acordată atenție, deoarece suprafața este aproape de sursele deschise de foc. Mulți acoperă spațiul de deasupra plăcii cu plăci sau alte materiale rezistente la foc, dar nu uitați de acest lucru atunci când alegeți tapet..
  • Rezistent la daune mecanice, inclusiv curățare umedă.

Tipuri de tapet pentru bucătărie la modă în 2021

Luați în considerare imagini de fundal la modă care sunt relevante pentru bucătărie în fotografia sezonului 2021. Pentru a vă face bucătăria originală, acordați atenție următoarelor compoziții.

  • Una dintre cele mai populare este plăcile patchwork.
  • Scândurile de lemn (imitație) pot fi realizate folosind un strat de vinil gofrat și tehnologii de imprimare strălucitoare. Astfel, se obține nu numai culoarea, ci și textura..
  • Cărămida este cea mai elegantă opțiune pentru stilul mansardă. Puteți cumpăra tapet gata făcut de orice nuanță și direcție: Provence, țară, clasic.
  • Suprafața de piatră este disponibilă în diferite acoperiri.
  • Motivele scandinave sunt o tendință a timpului nostru. Acesta este în principal o acoperire ușoară, modele înguste de frunze, plante, copaci, combinate cu mici modele geometrice.

O atenție specială trebuie acordată tapetului lichid – un amestec de pulbere uscată, care este diluată cu apă și murdărită pe suprafața peretelui. Puteți crea multe efecte decorative interesante, componente care se adaugă amestecului:

  • fibre de celuloză;
  • fibre de mătase;
  • paiete;
  • fracțiuni din minerale care sunt utilizate pentru a obține o suprafață de tip relief.

Tapetul metalic este o soluție interesantă care se distinge prin aspectul estetic și respectarea mediului. Acestea constau din hârtie cu o bază poroasă, un strat decorativ – vopsea și folie. Cârpele din fibră de sticlă sunt soluția optimă pentru bucătărie, datorită suprafeței igienice, erorile de bază sunt netezite vizual și nu există condiții pentru apariția bacteriilor și a microorganismelor dăunătoare.

Tapetul metalic este o soluție interesantă care se distinge prin aspectul estetic și respectarea mediului.

Tapetul metalic este o soluție interesantă care se distinge prin aspectul estetic și respectarea mediului.

Imagini de fundal din vinil

Convenabil și ușor de curățat – suprafețele pot fi spălate chiar și cu o perie și săpun. Vinilul respinge praful și murdăria, perfecte pentru bucătărie. Există diferite tipuri de acoperiri – grosimea, baza și calitatea producției. Câțiva factori depind de acest lucru: curățare și îngrijire, lipire, reguli generale pentru lucrul cu materialul. Imaginile de fundal din vinil care sunt curățate sunt recunoscute ca fiind ecologice, dar dificil de lucrat. În acest proces, lipiciul este aplicat pe suprafața peretelui și pe segmentul în sine. Dacă pătrunde umezeală, materialul se rupe, se deteriorează.

Convenabil și ușor de curățat - suprafețele pot fi spălate chiar și cu o perie și săpun.

Convenabil și ușor de curățat – suprafețele pot fi spălate chiar și cu o perie și săpun.

Fibră de sticlă

Fibra de sticlă este un material de finisare durabil care se obține din textile și fibre subțiri de sticlă. Caracteristicile importante sunt capacitatea de a spăla cu ușurință acoperirea, modelul nu se estompează, mirosurile nu sunt absorbite. Există un minus – cost ridicat. Baza pentru fabricare poate fi diferită – hârtie, nețesută. Este destul de dificil să lucrezi cu acest material – nu le vei putea lipi singur. Acest tip poate fi vopsit de până la 10 ori, astfel încât acest material este considerat o opțiune profitabilă și economică. Tapetul este ușor de curățat, ușor de curățat cu perii și agenți de curățare.

Fibra de sticlă este un material de finisare durabil care se obține din textile și fibre subțiri de sticlă.

Fibra de sticlă este un material de finisare durabil care se obține din textile și fibre subțiri de sticlă.

Tapet

O altă tendință este tapetul cu modele incredibile care sunt folosite și pentru bucătărie, ce ne-a rezervat 2021? Este elegant, îndrăzneț, neobișnuit. Există modele pentru fiecare gust – puteți mări vizual spațiul, accentuarea unui perete, de exemplu, zona de luat masa. Astfel de opțiuni sunt considerate cele mai populare..

  • Subiectul cafelei este o ceașcă, cereale, ciocolată. Acest lucru poate face camera mult mai confortabilă..
  • Orașele sunt la vârf.
  • Florarie – flori, plante.
  • Poze de la cafenele, restaurante, brutării.

Vă rugăm să rețineți: regula principală este că interiorul general al camerei este menținut, accentele și culorile sunt așezate corect. Dacă bucătăria este în stil high-tech, desenele megalopolurilor sunt potrivite, Provence este un mic sat din Franța, un peisaj confortabil.

Combinarea tapetului

Pentru a vă crea o bună dispoziție, trebuie să alegeți corect o schemă de culori, textură, paletă de culori pentru decor. O opțiune populară – pereții de accent – domină încă. Astfel, puteți lega mai multe zone între ele, puteți crea un focus vizual al camerei, delimitați spațiul. Combinația este o opțiune bună, cu care nu numai că puteți conecta mai multe opțiuni interesante împreună, dar puteți, de asemenea, să zonați camera, să o măriți vizual, să faceți tavanul mai înalt, mai lat decât peretele.

O opțiune populară - pereții de accent - domină încă.

O opțiune populară, zidurile de accent, domină încă.

Important: nu ar trebui să combinați două culori strălucitoare pentru bucătăriile mici – culoarea trebuie să aibă cel puțin un ton cu o diferență.

Criterii pentru alegerea tapetului pentru bucătărie

Principalii criterii de achiziție sunt următorii factori.

  • Contaminare – praf, grăsime, murdărie, funingine, care sunt întotdeauna prezente în bucătărie. Uneori, chiar și o glugă puternică nu se poate proteja de acest lucru. Primul factor atunci când alegeți este proprietăți bune de detergent. Pictograma cu trei linii (ondulate) și o pensulă înseamnă că imaginea de fundal poate fi spălată complet.
  • Pictograma de foc înseamnă că materialul este rezistent la foc, nu este expus la flacără.
  • Rezistența la deteriorarea mecanică este al treilea punct care determină durata de viață a acoperirii. Aceasta include și absorbția mirosurilor..
  • Permeabilitatea la vapori – materialul de finisare trebuie să se usuce rapid, să asigure o bună circulație a maselor de aer.
  • Densitatea texturii este un factor important în asigurarea unei bune rezistențe la uzură.

Cu aceste icoane veți afla ce să faceți cu tapetul.

Cu aceste icoane veți afla ce să faceți cu tapetul.

Tapet pentru bucătărie – soluții de culoare

Este ușor să alegeți culoarea – principalul lucru este să acordați atenție înălțimii tavanului, înregistrărilor, iluminării.

Important! Chiar și spațiile mari pot deveni sumbre cu ajutorul culorilor negre și întunecate.!

O soluție bună este să accentuați tavanul sau podeaua, să îl evidențiați cu întuneric.

Dă preferință nuanțelor deschise, pastelate, albastru, gri calm, argintiu – acest lucru nu numai că îți va ridica spiritul, ci și va face vizual camera mai largă și mai mare. Dacă există probleme cu iluminarea, adăugați vopsele de lămâie, bej, galben la interior. Îl puteți combina cu tapet foto pe un perete și acoperire monocromă pe celălalt..

Îl puteți combina cu tapet foto pe un perete și acoperire monocromă pe celălalt.

Îl puteți combina cu tapet foto pe un perete și acoperire monocromă pe celălalt..

Bucătărie albă

Albul este una dintre cele trei nuanțe ale paletei clasice, aceasta este o opțiune câștig-câștig pentru o bucătărie cu orice parametri. Există anumite avantaje în acest finisaj..

Extinderea vizuală a camerei, un mare plus pentru camerele mici. Tapetul alb face camera mai spațioasă, mai ușoară, mai curată.

Versatilitatea este un punct important. Într-o astfel de schemă de culori, puteți combina absolut orice ton de mobilier, perdele, decor, electrocasnice și multe altele. Clasicii arată bine: gri, alb, negru. Puteți face accente strălucitoare – adăugați roșu, turcoaz, albastru, mentă.

Albul este una dintre cele trei nuanțe ale paletei clasice, aceasta este o opțiune de câștig-câștig pentru o bucătărie cu orice parametri.

Albul este una dintre cele trei nuanțe ale paletei clasice, aceasta este o opțiune de câștig-câștig pentru o bucătărie cu orice parametri. Orice tapet este potrivit pentru o bucătărie albă

Notă! Albul implică mai multe nuanțe, de exemplu: lapte, zăpadă, vanilie, fildeș, fildeș.

Tapet bej

Cu ajutorul tonurilor bej, puteți extinde vizual camera, adăugați aerisire, ușurință, confort. Această combinație de culori face bucătăria mai caldă și atmosfera mai primitoare. În plus, bejul este un clasic care este mereu la modă. Nu ar trebui să utilizați o mulțime de alb – bej va dilua bucătăria “sterilă”, adăuga armonie. În tradițiile estice ale feng shui-ului, acesta este cel care domină. Fațadele maro, violet, albastru sunt foarte frumos combinate cu bej deschis.

Cu ajutorul tonurilor bej, puteți extinde vizual camera, adăugați aerisire, ușurință, confort.

Cu ajutorul tonurilor bej, puteți extinde vizual camera, adăugați aerisire, ușurință, confort.

Tapet luminos în interiorul bucătăriei

Cu tapet luminos, puteți obține un design interior îndrăzneț și elegant, care vă va evidenția gustul. Imaginile de fundal contrastante nu vor irita ochii dacă sunt combinate cu succes cu cele monocrome, de exemplu, pentru a se concentra pe un perete, lăsând celălalt culoare solidă.

Cu tapet luminos, puteți obține un design interior îndrăzneț și elegant, care vă va evidenția gustul.

Cu imagini de fundal luminoase, puteți obține un design interior îndrăzneț și elegant, care vă va evidenția gustul.

Important! Evitați fațadele luminoase ale mobilierului de bucătărie, dacă pereții sunt contrastanți – acordați preferință nuanțelor discrete. Același lucru este valabil și pentru textile – perdele, fețe de masă, decor.

Tapet cu imprimeuri

modelele de tapet monocrom cu imprimeuri diferite nu pot să nu atragă atenția. Ornament în stil oriental, dungi, cuști, florărie, modele florale, dungi verticale sau orizontale, geometrie – toată lumea va găsi ceva unic pentru interiorul lor. Modelul tematic de cafea și cești este unul dintre cele mai la modă – se încadrează armonios în design și, dacă îl combinați cu alte culori ale acoperirilor, camera va arăta foarte elegantă. Experții recomandă respectarea mai multor reguli atunci când lipiți tapet cu imprimeuri..

Modelul tematic de cafea și cești este unul dintre cele mai la modă - se încadrează armonios în design și, dacă îl combinați cu alte culori ale acoperirilor, camera va arăta foarte elegantă.

Modelul tematic de cafea și cești este unul dintre cele mai la modă – se încadrează armonios în design și, dacă îl combinați cu alte culori ale acoperirilor, camera va arăta foarte elegantă.

  • Desenele mari reduc vizual camera; nu trebuie să le alegeți pentru camere mici. Dacă alegeți o acoperire cu o mulțime de modele mici, efectul va fi exact același..
  • Dungile (verticale) ascund bine defectele tavanelor joase, fac vizual peretele mai înalt și mai lat.
  • Dungile orizontale extind spațiul, afectând negativ înălțimea acestuia. Desenele diagonale strică un spațiu mic, dar dacă bucătăria este mare, creați vizual iluzia mișcării.

Ce desene sunt în trend acum

Designurile moderne vă permit să creați și să experimentați. Sunt deosebit de populare pe pereții bucătăriei sunt amprentele originale de bucătărie cu tematică – vase, fructe, mâncare, ilustrații de la brutării, restaurante. Vintage a devenit la modă: motive florale, linii verticale și orizontale, un cec mare. Printre tonurile la modă sunt acum albastru, pudră, roz moale, mentă, bej. În vârful popularității, imitația suprafețelor: piatră naturală, cărămidă, scândură, lemn.

Designurile moderne vă permit să creați și să experimentați

Designurile moderne vă permit să creați și să experimentați. Puteți alege orice tapet, chiar și cel mai neobișnuit

Exemple frumoase de tapet pentru bucătărie – tendințe din 2021

Conform tendințelor modei din sezonul 2021, culorile pastelate sunt deosebit de populare: roz moale, lavandă, albastru, bej, pudră, piersică, menta și tonuri de liliac. Pentru a crea un interior luminos și extraordinar, puteți dilua imaginea de ansamblu cu roșu, portocaliu, galben, verde deschis. Tonurile contrastante pot fi diluate cu inserții dezactivate pentru materiale naturale – cărămidă, lemn. Pentru o bucătărie realizată într-o nuanță verde deschis, acoperirile care imită lemnul sau scândurile naturale sunt potrivite. Stilul rustic, stilul rustic este popular.

Tonul fistic se potrivește bine cu crem, bej, crem, maro. Adăugați puțină florărie – ridicați 3D sau tapet, interiorul dvs. va străluci cu culori noi! Tapetul textil este o opțiune rafinată pentru bucătărie. O astfel de acoperire va accentua cu succes orice bucătărie, îi va da o energie specială. Motive etnice și ornamente slave – multe culori, culori bogate care se potrivesc perfect în bucătărie.

Tonul fistic se potrivește bine cu crem, bej, crem, maro.

Tonul fistic se potrivește bine cu crem, bej, crem, maro.

Sfaturi de selecție și îngrijire

Alegerea materialului trebuie abordată în mod responsabil: chiar și în magazin este recomandat să verificați fiecare unitate – numărul lotului trebuie să fie același pe fiecare rolă. uneori este ușor de confundat – tapetul poate fi din loturi diferite și poate diferi în nuanță. Pentru a nu vă confunda în achiziții, dacă nu există suficient tapet, salvați eticheta. Există mai multe linii directoare pentru îngrijirea diferitelor acoperiri:

  • spuma de vinil se șterge ușor cu un burete moale înmuiat într-o soluție de săpun;
  • vinilul compact este durabil, va rezista chiar la spălare cu o perie;
  • hârtia simplă nu poate fi curățată cu apă, dar puteți încerca să utilizați o radieră – dacă poluarea nu este puternică, o puteți îndepărta;
  • tapetul textil este șters cu o cârpă uscată; dacă există pete grave, acesta poate fi ușor udat cu o cârpă umedă;
  • vopsele acrilice, pe bază de apă sau latex – utilizați un detergent non-abraziv diluat în apă;
  • stratul pe bază de apă nu poate fi umezit, folosiți o cârpă umedă.

Video: Cum să ai grijă de tapet

Direcția la spălarea tapetului trebuie să fie clar de jos în sus – astfel puteți preveni apariția dungi și pete. Evitați utilizarea substanțelor chimice puternice, cum ar fi diluantul sau înălbitorul – culoarea se poate estompa. Este recomandabil să verificați reacția la detergent – testați soluția de curățare într-o zonă mică. Dacă există pete de lipici, ștergeți doar cu o cârpă umedă, fără prea mult efort. Petele de grăsime de pe suprafețele de hârtie sunt spălate de o cârpă înmuiată în benzină sau o metodă puțin cunoscută – firimitul de pâine albă. Petele din detergent sunt șterse de sus în jos cu un burete moale înmuiat în apă curată. Asigurați-vă că ați uscat cu un prosop de hârtie sau ștergeți cu obișnuit.

Rezumând, putem spune că bucătăria nu este doar un loc pentru fanteziile culinare – aici familia își petrece cea mai mare parte a timpului, deci ar trebui să existe confortul. Experimentați, alegeți acoperiri interesante, nu vă fie teamă să faceți bucătăria luminoasă!

bucătăria nu este doar un loc pentru fanteziile culinare - familia își petrece cea mai mare parte a timpului aici, așa că ar trebui să existe confortul

Bucătăria nu este doar un loc pentru fanteziile culinare – aici familia își petrece cea mai mare parte a timpului, așa că ar trebui să existe confortul

50 de idei de fotografii pentru tapet în bucătărie în 2021

Previous Post
2021 modern tapet för hallen
Next Post
Дизайн на завеси за хол 2021 г.