15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Дизайн на завеси за хол 2021 г.

Разнообразието от прозорци може да бъде объркващо. Кой материал да изберете? Как да съчетаем цвета според дизайна? Какви тенденции за хола се очертаха през 2021 г.? И много други въпроси идват на ум при избора на завеси. За да се справите с тази тема, можете просто да прочетете тази статия, която разказва за всички важни нюанси на избора и най -новите иновации..

Какво е горещо в дизайна на завеси за хол през 2021 г.?

Модата за завеси не е статична и се променя всеки сезон. През 2021 г. устойчивостта е особено ценена по целия свят. В текстила за отвори за прозорци също. При проектирането на завеси за хола и за всяка друга стая през 2021 г. дизайнерите все повече дават предпочитание на естествените материали и цветове. Простотата също е в тенденция. Тежките конструкции и голям брой тежки ламбрекени и наслояване отидоха на заден план. Колкото по -просто, толкова по -добре.

През 2019 г. екологичността е особено ценена в целия свят. В текстила за отвори за прозорци също.

През 2021 г. устойчивостта е особено ценена по целия свят. В текстила за отвори за прозорци също.

Забележка:

В противен случай тенденциите не ограничават обхвата на избор. Това е само въпрос на вкусове и предпочитания.

Видове модерни завеси за хола

Избирайки варианти на дизайна на прозорци, трябва да се съсредоточите върху цялостния дизайн на стаята. И стилът, и решението за осветление имат значение. Освен това завесите трябва да са подходящи за определена стая: тези копия, които ще бъдат идеални за спалнята, едва ли ще се поберат в кухнята. Помислете за няколко често срещани типа завеси за хола 2021 г. и примери за снимки.

Австрийски завеси

Тази опция изглежда като платно, събрано в хоризонтални гънки. За да получите гънки, се използват специални пръчки или връзки – те са тези, които дърпат или спускат тъканта. Сглобките се появяват в долната част в понижено състояние. Най -успешната материя ще бъде коприна, тафта, батист.

Тази опция изглежда като платно, събрано в хоризонтални гънки. За да получите гънки, се използват специални пръчки или връзки - те са тези, които дърпат или спускат тъканта.

Тази опция изглежда като платно, събрано в хоризонтални гънки. За да получите гънки, се използват специални пръчки или връзки – те са тези, които дърпат или спускат тъканта.

Завеси

Завесите са плътна материя. Тази опция може да се комбинира със светли завеси или ролетни щори. Обикновено завесите стават основен акцент в интериора на залата. Особено подходящ за класически интериор.

Завесите са плътна материя. Тази опция може да се комбинира със светли завеси или ролетни щори.

Завесите са плътна материя. Тази опция може да се комбинира с леки завеси или ролетни щори..

Японски завеси

Те приличат на два равни правоъгълника или квадратчета от плат, прикрепени към тавана или корниза. Опцията от пода до пода ще изглежда страхотно на панорамни прозорци. като цяло такова разнообразие ще изглежда органично не само в интериора в японски стил, но и в минималистичен дизайн.

Те приличат на два равни правоъгълника или квадратчета от плат, прикрепени към тавана или корниза. Опцията от пода до пода ще изглежда страхотно на панорамни прозорци.

Те приличат на два равни правоъгълника или квадратчета от плат, прикрепени към тавана или корниза. Опцията от пода до пода ще изглежда страхотно на панорамни прозорци.

Завеси “Кафе”

Наричат ​​се още „провинциални завеси“ или „прозорец на баба“. Те ще бъдат оптимални за прости стилове като Прованс, кънтри, шаби шик. Прилича на една или две завеси, които са прикрепени към корниза в средата на прозореца или малко по -долу.

Наричат ​​се още „провинциални завеси“ или „прозорец на баба“. Те ще бъдат оптимални за прости стилове като Прованс, кънтри, шаби шик.

Наричат ​​се още „провинциални завеси“ или „прозорец на баба“. Идеален за прости стилове като прованс, кънтри, шаби шик.

Френски завеси

Френските мотиви винаги са за лекота, нежност и изискан вкус. Голям брой гънки създава илюзията за течащ водопад. Такова копие винаги ще изглежда скъпо и с високо качество..

Френските мотиви винаги са за лекота, нежност и изискан вкус.

Френските мотиви винаги са за лекота, нежност и изискан вкус..

Римски завеси

Те са много подходящи за кухнята, защото са лесни за почистване, не се страхуват дори от мокро почистване. Моделите на ролки могат да бъдат различни:

стандарт, ширина 1,8 м и дължина не повече от 2 м;

лукс – необходимо, ако прозорците в апартамента са големи, но цената ще бъде по -висока.

Още повече идеи за модерен дизайн на завеси за хола 2021 г. могат да се видят в подбора на снимки..

Те са много подходящи за кухнята, защото са лесни за почистване, не се страхуват дори от мокро почистване.

Много подходящи за кухнята, тъй като са лесни за почистване, не се страхуват дори от мокро почистване.

В какъв стил да подредите отвор на прозорец

На първо място, важно е да се има предвид, че дизайнът на отвора на прозореца трябва да се комбинира със стила на стаята. От това трябва да започнем. Помислете за дизайнерските характеристики за различни опции за дизайн.

Скандинавски

Кройката на такъв продукт е изключително проста и сбита. Преобладават светлите цветове. Такива завеси трябва да създават усещане за лекота и комфорт. Ленът и памукът са най -добрите материали..

Кройката на такъв продукт е изключително проста и сбита. Преобладават светлите цветове.

Кройката на такъв продукт е изключително проста и сбита. Светлите цветове преобладават.

Таванско помещение

Всички видове щори перфектно ще се впишат в такъв модерен дизайн, тъй като таванското помещение много обича голямо количество естествена светлина. Ако все пак искате да изберете опция от плат, тогава е необходимо завесите да са масивни, но много прости. Няма място за аксесоари и допълнителен декор. Без волани, драперии или ресни – само чисти линии. Цветовете трябва да са дискретни.

Всички видове щори перфектно ще се впишат в такъв модерен дизайн, тъй като таванското помещение много обича голямо количество естествена светлина.

Всички видове щори перфектно ще се впишат в такъв модерен дизайн, тъй като таванското помещение много обича голямо количество естествена светлина..

Висока технология

За тази посока основното е практичността и спокойствието. Най-популярните високотехнологични материали за завеси ще бъдат издръжливите тъкани от конски косъм и метални нишки. Движението на такъв продукт по завесата трябва да е безшумно. Основни цветове – бяло, черно, сиво, метални нюанси.

За тази посока основното е практичността и спокойствието. Най-популярните високотехнологични завеси ще бъдат трайни тъкани от конски косъм и метални нишки.

За тази посока основното е практичността и спокойствието. Най-популярните високотехнологични завеси ще бъдат трайни тъкани от конски косъм и метални нишки..

Прованс

Те се отличават със своята лекота и простота. Цветовата палитра е изключително лека. Материалите са естествени. От шарки, малки флорални орнаменти или средна по размер клетка са идеални..

Те се отличават със своята лекота и простота. Цветовата палитра е изключително лека. Материалите са естествени. От шарки, малки флорални орнаменти или средна по размер клетка са идеални.

Те се отличават със своята лекота и простота. Цветовата палитра е изключително лека. От шарки, малки флорални орнаменти или средна по размер клетка са идеални..

Минимализъм

Както във всяка модерна посока, тук се оценяват елегантността и простотата. Дори и най -простите леки завеси могат да работят. Без шарки и сложни форми. Цветове – плътни.

Както във всяка модерна посока, тук се оценяват елегантността и простотата. Дори и най -простите леки завеси могат да работят.

Както във всяка модерна посока, тук се оценяват елегантността и простотата. Дори и най -простите леки завеси могат да работят.

Класически

Слоести и сложни форми, изобилие от красиви декоративни елементи – класическият стил позволява на любителите на буйни завеси да се разхождат с идеи. Класиката е нещо, което никога не излиза от модата и затова е почти невъзможно да се изчисли погрешно с избора. Струва си да изберете плътен и тежък материал, завесата е изработена от леки и ефирни материи (органза, тюл, воал).

Слоести и сложни форми, изобилие от красиви декоративни елементи - класическият стил позволява на любителите на буйни завеси да се разхождат с идеи.

Слоести и сложни форми, изобилие от красиви декоративни елементи – класическият стил позволява на любителите на буйни завеси да се разхождат с идеи.

Как да изберем плат?

Крайният резултат от това как ще изглежда продуктът в стаята зависи само от желанията и вкусовете на собственика на апартамента. Основното нещо е да не направите грешка в началния етап и да изберете правилно тъканта.

1. Етап на покупка. Експертите подчертават, че често завесите в апартамента изобщо не изглеждат така, както в магазина. Ето защо е по -добре да отидете в тези салони, където можете да оцените как изглежда материалът в пълен растеж. С коприната трябва да сте особено внимателни – как ще изглежда в интериора зависи от осветлението и цвета на стените в стаята. Освен това си струва да започнете избора на плат, когато стилът е ясно определен. Необходимо е тъканта да бъде гъвкава, ако целта е да се създаде продукт с меки гънки. Плътните екземпляри са подходящи, ако имате нужда от плътен ламбрекен. Ако плановете включват комбинация от различни тъкани, уверете се, че имат едни и същи изисквания за грижа..

Интересни опции за платове за завеси

Интересни опции за платове за завеси

2. Консумация на тъкани и изчисления. За да закупите правилното количество плат, важно е да направите измервания:

  • измерете корниза;
  • оценете плътността на драперията (колкото повече гънки, толкова по -голям е коефициентът на умножение за ширината: минималната драперия е коефициент 1,5, буйната драперия е 2,5, тюлът е 3);
  • 15 см се добавят към необходимата дължина на завесите за подгъва;

Подплата. Обикновено се използва при работа с естествени материали или печатни тъкани. Подплатата може да функционира като претеглящ агент за тъканта или да увеличи непрозрачността.

Обикновено се използва при работа с естествени материали или печатни тъкани. Подплатата може да функционира като претеглящ агент за тъканта или да увеличи непрозрачността.

Обикновено се използва при работа с естествени материали или печатни тъкани. Подплатата може да функционира като претеглящ агент за тъканта или да увеличи непрозрачността.

Текстилни. Често при избора възниква въпросът “кое е по -добре: естествени или синтетични материали?” Естествените са по -издръжливи и запазват първоначалния си вид по -дълго. Ако тъканта е комбинирана и съдържа както синтетика, така и естествени материали, тогава продуктът ще бъде по -устойчив на слънчева светлина. Въпреки това, колкото по -естествен е материалът, толкова по -висока е цената на тъканта..

Естествени материи за завеси

Естествени материи за завеси

Как да изберем правилния цвят?

Изборът на цвят е също толкова важен, колкото и изборът на сорт, кройка и стил на продукта. В края на краищата завесите могат да внесат специално настроение в пространството, да го направят визуално по -просторно или, напротив, да го натрупат и стеснят, да позволят на слънчевите лъчи да затоплят стаята в един летен ден или, напротив, да скрият спалня дори от най -малкия лъч.

Това е точно този елемент на декора, който е в състояние напълно да трансформира една стая и да скрие всички дефекти и несъвършенства. Трябва обаче да се разбере, че модата за декорация на прозорци се променя редовно. Следователно най -вероятно ще искате да смените текстила за прозорци по -рано от всяка друга мебел..

Завеси, съчетани с цвета на стените и мебелите

Завеси, съчетани с цвета на стените и мебелите

Някой ще каже, че е по -добре да изберете текстил, който да съответства на цвета на тапета, някой ще ви посъветва да се приспособите към цветовата схема на мебелите. Всъщност няма абсолютно никакви правила. Това е точно случаят, когато не можете да се страхувате да експериментирате и да дадете воля на въображението..

Когато избирате завеси в хола, дайте воля на въображението си

Когато избирате завеси за хола, оставете въображението си да се развихри

1. За да се спестят пари, опцията за съответствие на цвета с цвета на мебелите ще бъде идеална. Всъщност, когато сменяте тапета (който се променя по -често от мебелите), завесите не могат да бъдат заменени.

За да спестите пари, опцията за съвпадение на цвета с цвета на мебелите ще бъде идеална. Всъщност, когато сменяте тапета (който се променя по -често от мебелите), завесите не могат да бъдат заменени.

За да спестите пари, опцията за съвпадение на цвета с цвета на мебелите ще бъде идеална. В края на краищата, при смяна на тапета, завесите няма да се нуждаят от подмяна..

2. Ако спестяването не е основната цел, а в стаята има толкова много различни цветове и нюанси, че не е ясно за какво да изберете текстил, тогава отговорът е прост – трябва да изберете цвета на завесите, който да съответства на цвят на най -големия предмет в стаята (диван, гардероб и др.). Тази опция се счита за печеливша..

Ако не можете да решите, изберете завеси, които да съответстват на цвета на дивана.

Ако не можете да решите, изберете завеси, които да съответстват на цвета на дивана.

3. Грешки определено няма да се случат, ако изберете неутрален вариант. Бежовите и пясъчните тонове са винаги актуални и могат лесно да се комбинират с почти всички цветове и стилове..

Бежовите и пясъчни тонове в цвета на завесите са винаги актуални и могат лесно да се комбинират с почти всички цветове и стилове.

Бежовите и пясъчните тонове в цвета на завесите са винаги актуални и могат лесно да се комбинират с почти всички цветове и стилове..

4. Ярък акцент. Прозорецът може да се превърне в основен елемент на интериора, ако изберете ярък дизайн. По -добре е платът да не е монохромен и да се комбинира с друг текстил и аксесоари..

Прозорецът може да се превърне в основен елемент на интериора, ако изберете ярък дизайн. По -добре е платът да не е монохромен и да се комбинира с друг текстил и аксесоари.

Прозорецът може да се превърне в основен елемент на интериора, ако изберете ярък дизайн. По -добре е платът да не е монохромен и да се комбинира с друг текстил и аксесоари..

5. За спалнята е по -добре да изберете тъмни затъмнени завеси, които ще ви помогнат да предпазите чувствителния сън от слънчевите лъчи.

За спалнята е по -добре да изберете тъмни затъмнени завеси, които ще ви помогнат да защитите чувствителния сън от слънчевите лъчи.

За спалнята е по -добре да изберете тъмни затъмнени завеси, които ще ви помогнат да защитите чувствителния сън от слънчевите лъчи..

6. Кухненският текстил трябва да се почиства лесно.

Кухненският текстил трябва да се почиства лесно.

Кухненският текстил трябва да се почиства лесно.

7. Когато комбинирате няколко цвята, спазвайте правилата за комбиниране. Трябва да комбинирате не повече от 2-3 нюанса, един от които трябва да бъде основният. Топлите тонове се комбинират само с топли, както и студените изключително със студени..

Когато комбинирате няколко цвята, следвайте правилата за комбиниране. Трябва да комбинирате не повече от 2-3 нюанса, един от които трябва да бъде основният.

Когато комбинирате няколко цвята, следвайте правилата за комбиниране. Трябва да комбинирате не повече от 2-3 нюанса, един от които трябва да бъде основният.

Аксесоари за завеси

Цялото разнообразие от аксесоари е разделено на две групи: аксесоари за завеси и за пердета. Аксесоарите от първия тип могат да бъдат просто декоративни или функционални..

1. Функционалът включва различни куки, куки, държачи.

2. Изключително декоративни функции изпълняват всякакви допълнения: ламбрекени, ресни, мъниста, панделки, магнитни декорации. Понякога обаче такива елементи могат да имат функционален характер, ако помагат за коригиране на пространството, външния вид и формата на завесите, маскират корнизите.

Аксесоарите за пердета помагат да се подчертаят чертите и да се създаде настроението на текстилната композиция. Нека разгледаме най -често срещаните опции.

1. Различни приставки за завеси. Трябва да изберете скрити фитинги, ако има нужда да маскирате точките на закрепване на завесите..

Различни приставки за завеси. Трябва да изберете скрити фитинги, ако има нужда да маскирате точките на закрепване на завесите.

Различни приставки за завеси. Трябва да изберете скрити фитинги, ако има нужда да маскирате точките на закрепване на завесите..

2. Декорът на корниза може да изглежда много оригинален и необичаен. Красиво изглеждат различни къдрави връхчета, които могат да бъдат направени от различни материали и под всякаква форма.

Декорът на корниза може да изглежда много оригинален и необичаен. Красиво изглеждат различни къдрави връхчета, които могат да бъдат направени от различни материали и под всякаква форма.

Декорът на корниза може да изглежда много оригинален и необичаен. Красиво изглеждат различни къдрави връхчета, които могат да бъдат направени от различни материали и под всякаква форма.

Интересни фотопримери в интериора на хола

За да разберем точно каква декорация на прозорци бих искал да видя в апартамента си, предлагаме ви да се запознаете с подбора по темата: дизайн на завеси за хола фото новини 2021.

Previous Post
Cel mai bun tapet de bucătărie din 2021: idei și soluții
Next Post
Μοντέρνος σχεδιασμός μπάνιου – ένας συνδυασμός στυλ και λειτουργικότητας του δωματίου