15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

2021 modern tapet för hallen

Trots uppkomsten av ny teknik inom inredning, är tapeter fortfarande det mest begripliga och prisvärda sättet att dekorera väggar. Vidare i artikeln kommer vi att titta närmare på vad tapeter är för hallen och de senaste trenderna inom inredningslösningar..

Tapeter till hallen – trender 2021

I flera år har monokromatiska färger förblivit i trend, och 2021 var inget undantag. Dessutom kan det vara både naturliga färger och ett ljust catchy spektrum. Först och främst rekommenderas designers att ta hänsyn till rummets proportioner och plats. För ett litet utrymme är en ljus färg idealisk. I ett större rum är det tvärtom nödvändigt att placera accenter med ljusa kombinationer. Exklusiva tryckta alternativ som kommer att ge en ny touch eller smak i interiören kommer att förbli trendiga. Minimalism kommer fortfarande inte att tappa sin relevans. Mjuka nyanser och naturliga prydnader skapar unika interiörer där du kan känna dig i ett med naturen.

Trendig tapet för hallen

Trendig tapet för hallen

VIKTIG!

Tapeter som körs med en bred panel är mycket mer mångsidiga, och det är lättare och bekvämare att limma dem. Dockningsanslutningar blir mycket mindre och utseendet är mer konsekvent.

Breda tapeter är bra vid brist på leder

Breda tapeter är bra för bristen på sömmar

Hur man väljer ett tapetmaterial för hallen

Olika material används för tillverkning. Ett stort sortiment låter dig implementera alla designlösningar. Innan du köper bör du studera detaljerna i texturen och välja den optimala typen för dig själv..

Papper

Papperstapeter har ett stort sortiment, är lätta att hålla fast och är ett budgetalternativ. De kännetecknas dock inte av slitstyrka och lång livslängd. I detta prissegment kan du hitta bättre analoger och i de flesta fall rekommenderar designers inte dem för vardagsrummet. Därför minskar efterfrågan på pappersdukar.

Papperstapeter har ett stort sortiment, är lätta att hålla fast och är ett budgetalternativ.

Papperstapeter har ett stort sortiment, är lätta att hålla fast och är ett budgetalternativ..

Vinyl

Detta är den mest populära och väl beprövade arten. Det finns skummade, släta, hårda och silkescreenade alternativ. Vinylstrukturen är hållbar och ofarlig för hälsan och är lätt att rengöra med speciella koncentrat. Med hjälp av vinylbeläggning kan du dölja grovhet och mindre brister i väggarna. Ekonomiskt är detta ett av de tillgängliga alternativen..

Vinyl tapeter är den mest populära och väl beprövade typen.

Vinyl tapeter är den mest efterfrågade och väl beprövade typen.

Textil

Detta material uppskattas för sin goda ljudisoleringsprestanda och luftgenomsläpplighet. Tyget erhålls genom att kombinera papper och fiberduk. Ett lager linne eller silke appliceras på framsidan, beroende på val av textur och material. En betydande nackdel är att de är svåra att rengöra, och våtrengöring är inte lämplig för dessa ändamål. De är också mottagliga för sol, exponeras snabbt och bleknar..

Textil tapeter är värderade för sin goda ljudisoleringsprestanda och luftgenomsläpplighet.

Textil tapeter är värderade för sin goda ljudisoleringsprestanda och luftgenomsläpplighet..

Glasfiber

Glasfiber tapeter är en av de moderna typerna. De är lätta att hålla fast och underhålla, har brandbekämpningsegenskaper och låter luft passera genom väggarna. Färgerna på tapeter är dock ganska knappa..

Glasfiber är lätt att limma och underhålla, har brandbekämpningsegenskaper och låter luft passera genom väggarna

Glasfiber är lätt att limma och underhålla, har brandbekämpningsegenskaper och låter luft passera genom väggarna

Den flytande tapeten

Det är ett miljövänligt material som appliceras som gips och ser mer ut som målning. Kompositionen kan antingen vara enfärgad eller ha fläckar och gnistrar. Efter applicering finns det inga stötfogar kvar på ytan, vilket är en obestridlig fördel jämfört med andra typer. Flytande tapeter hjälper dig att snabbt reparera på egen hand och på kort tid.

Flytande tapeter är ett miljövänligt material som appliceras som gips och ser mer ut som målning

Flytande tapeter är ett miljövänligt material som appliceras som gips och ser mer ut som målning

Färglösningar

Samlingarna av framstående designers domineras ofta av ljusa positiva färger: gul, rosa, choklad, turkos. Prioriteten är ett komplext färgschema: nyanser av oliv och grönt, aubergine, havsvåg. Blommor och växtmotiv är också mycket populära. Men om de tidigare använde ett litet mönster med vildblommor eller rosor som fyllde hela utrymmet, sedan av fotot från 2021 att döma, har designen förändrats och tapeten började produceras med mer voluminösa blommönster. För anhängare av konservativa klassiker förblir ljusa dukar i pastellfärger relevanta i interiören. Bakgrundsbilder väljs för specifika hushållsartiklar med en liknande struktur. Tapeten kan också kombineras med tyll, tillbehör och golv.

Tapeter till hallen i olika stilar

Bakgrund rekommenderas för de flesta stilar. Huvudfaktorn är rätt val av färg, material och inredning..

3D tapeter

Idag kan få människor bli överraskade med en bild med 3D -effekt. Sådana tapeter är hållbara, hållbara, miljövänliga och höga kostnader. Det finns också bakgrundsbelysta fluorescerande dukar. För hallen är det bättre att välja alternativ med geometriska volymetriska former som utgör komplexa kompositioner. 3D-tapeter används dock bara som dekor och en ovanlig finish. Därför är det lämpligt att klistra över dem inte mer än en vägg i rummet..

För hallen är det bättre att välja alternativ med geometriska volymetriska former som utgör komplexa kompositioner.

För hallen är det bättre att välja alternativ med geometriska volymetriska figurer som utgör komplexa kompositioner.

Neoklassiker

Namnet nyklassicism förstås ofta som någon av de historiska moderna stilarna. Tapeterna är utformade för att betona inredningsformernas geometri, deras funktionalitet och lakonism. Mycket lånat från de gamla grekerna och romarna. En särdrag är användningen av tapeter med ett klassiskt mönster, gjorda av moderna material. Till exempel är metalliska mönster gjorda med folie och ger glamour och lyx till finishen. Följande designlösningar är populära:

Neoklassisk tapet ser snygg ut och dekorerar vardagsrummet

Neoklassisk tapet ser snygg ut och dekorerar vardagsrummet

bleka mönster på texturerad tapeter; Ränder; monokroma färger – ljusa, krämiga och bleka färger; imitation av dekorativt gips; utsmyckade linjer; prydnader stiliserade som en palatsmålning.

Fotomuraler med landskap

På grund av dess unika och hållbarhet, fotomuraler blir populärare igen. Du kan lägga till komfort i vardagsrummet med bilder av en öppen spis och eld. Imitation av en bokhylla kommer att lägga till sofistikering och aristokrati. Dukar med växtmotiv efterfrågas. De används för att förvandla ett rum till ett hörn av vilda djur. I ett litet rum ser tapeter i en liten blomma bra ut. Men för ett rymligt vardagsrum är stora blommor lämpliga i kombination med vanlig tapet..

På grund av dess unika och hållbarhet, fotomuraler blir allt populärare igen.

På grund av dess unika och hållbarhet, fotomuraler blir allt populärare igen.

Hi-tech tapeter

Högteknologisk tapet symboliserar framsteg, modern utveckling och har en förkärlek för minimalism. Ytan imiterar troget metall, glas, plast och andra stenar. Färgschemat hålls vanligtvis i svala toner. Populär grå, stål, vit, beige, grafit, svart. De är vanligtvis gjorda av fiberduk med ett vinylstrukturerat lager..

Högteknologisk tapet symboliserar framsteg, moderna mönster och har en förkärlek för minimalism.

Högteknologisk tapet symboliserar framsteg, moderna mönster och har en förkärlek för minimalism.

Loft interiör alternativ

Det är ganska problematiskt att välja väggdekoration för en sådan inredning, eftersom loftet inte innebär användning av tapeter. När du köper material bör du vara uppmärksam på följande funktioner.

Loftet antar maximalt ledigt utrymme, så tapeter av ljusa nyanser kommer att vara det bästa alternativet för detta ändamål. En imitation av en föråldrad finish kommer att se lämplig ut. Väggarna kan dekoreras med tapeter som visar tegelstenar, trä, gips. Med vertikal randig tapet kan du uppnå effekten av “högt i tak”. Tvärgående ränder, som, även om de gör rummet harmoniskt och mer proportionellt, inte rekommenderas för loft. Ett rum i loftstil utför flera funktioner samtidigt. Det är bekvämt att zonera ett rum med tapeter i olika nyanser. Bakgrund med mönster kan finnas. Det är lämpligt att de inte upptar hela ytan i rummet, och färgen på golvet och taket smälter inte ihop med väggen. På stora loft kan ljusa skär användas, men i begränsade mängder.

Väggarna kan dekoreras med tapeter som visar tegelstenar, trä, gips.

Väggar kan dekoreras med tapeter som visar tegelstenar, trä, gips.

ytterligare information!

Ett vardagsrum i loftstil kommer att se mer elegant och harmoniskt ut om varje vägg är inredd på sitt eget sätt.

Alternativ för etno-interiörer

Detta område innehåller exotiska designalternativ.

Afghanska. Oftast är det ljusa dukar med ljusa mönster eller tapeter med bilder av djurskinn..

Oftast är det ljusa dukar med ljusa mönster eller väggmålningar med bilder av djurskinn.

Oftast är det ljusa dukar med ljusa mönster eller tapeter med bilder av djurskinn..

Egyptisk. Gör att du kan ge vardagsrummet en känsla av lyx och rikedom, där de gamla faraonerna bodde. Tapeter är gjorda i form av fresker, prydnader och andra element..

Gör att du kan ge vardagsrummet en känsla av lyx och rikedom, där de gamla faraonerna bodde

Egyptisk stil låter dig ge vardagsrummet en känsla av lyx och rikedom, där de gamla faraonerna bodde

Indiska. Vinylstrukturerade dukar med tematiska mönster, liksom väggar som imiterar dyra tyger, är lämpliga..

Den indiska stilen kännetecknas av vinylstrukturerade dukar med tematiska prydnader, liksom väggar som imiterar dyra tyger.

Den indiska stilen kännetecknas av vinylstrukturerade dukar med tematiska prydnader, liksom väggar som imiterar dyra tyger..

Arab. Den har en mängd olika färger. Tapeter dekorerade med:

· Komplexa arabesker;

· Silhuetter av moskéer;

· Orientaliska spaljéer och gurkor;

Illustrationer som påminner om mattor.

Tapeter i arabisk stil

Tapeter i arabisk stil

Ekologisk design tapeter

Denna typ av tapeter är tillverkad av miljövänliga och beprövade råvaror:

· Papper;

· Tyger;

· trafikstockningar.

Korkprodukter kännetecknas av ökad slitstyrka, allergivänlighet, ljud- och värmeisolering. De är också lätta att ta hand om..

Korkprodukter kännetecknas av ökad slitstyrka, allergivänlighet, ljud- och värmeisolering. De är också lätta att ta hand om.

Korkprodukter kännetecknas av ökad slitstyrka, allergivänlighet, ljud- och värmeisolering. De är också lätta att ta hand om..

Ovanlig tapet 2021

På senare tid har den skandinaviska stilen kommit på mode, och med den “stickade” dukar. Deras särdrag spionerades i skandinavernas hem, där de gillar att använda mjuka, mysiga stickade textilier. De ser ut som en närbild av en stor stickning..

På senare tid har den skandinaviska stilen kommit på mode, och med den

På senare tid har den skandinaviska stilen kommit på modet, och med den “stickade” dukar.

notera!

Glitter tapeter och en betongbotten expanderar inte bara rummet visuellt, utan kan också bli det mest minnesvärda elementet i hallen.

För en maximalistisk design är det bättre att ta tapeter med stora blommor och etniska bilder. Designen kommer att se exklusiv ut i form av ett stänk av ett par catchy färger som hälls över en snövit bas. En annan trend är att suddiga konturer. Tapeten ser ut som att den ses genom vatten. De skapar en transeffekt och uppskattas av beundrare av Hippiekulturen..

För en maximalistisk design är det bättre att ta tapeter med stora blommor och etniska bilder.

För en maximalistisk design är det bättre att ta tapeter med stora blommor och etniska bilder..

Kombinera tapeter i hallen

När du kombinerar tapeter är det nödvändigt att välja rätt vägg som mer uppmärksamhet kommer att fokuseras på. Vanligtvis är detta en favoritplats för alla hushåll nära soffan eller bakom den. På detta sätt är det bekvämt att jämna ut brister i små rum. Det kan till exempel vara ledningar eller rör som ser ut på sin plats. Det är viktigt att ta hänsyn till rummets parametrar, dess belysning. Tänk på de populära alternativen för kombinerad tapet för halldesign 2021.

När du kombinerar tapeter är det nödvändigt att välja rätt vägg som mer uppmärksamhet kommer att fokuseras på.

När du kombinerar tapeter är det nödvändigt att välja rätt vägg som mer uppmärksamhet kommer att fokuseras på..

Kombinera tapeter

Till att börja med rekommenderas designers att välja en palett och först då börja tänka på geometriska former och mönster. Så kallskalan förstorar visuellt även ett litet område, och det varma gör det mer livligt och dynamiskt. För att gå med är det bättre att välja nära färger eller tvärtom diametralt motsatta. Klistrandet av var och en av väggarna i en annan ton i ordning ser spektakulärt ut. Du kan skapa en progressiv gradient, till exempel från mörk till vit, inklusive mellanliggande nyanser. Prydnader ska inte skrika över varandra.

Kombinerad tapet i vardagsrummet

Kombinerad tapet i vardagsrummet

Kombinera vanlig tapet med tryckta dukar

En av de enklaste accentteknikerna är att använda följeslagare. Det vore idealiskt att köpa tapeter från en tillverkare så att densiteten och kvalitetsfunktionerna inte visuellt skiljer sig åt. De kombinerade tapetseringsmetoderna och utformningen av vardagsrum 2021 visas på bilden. Det är bättre att applicera tryckta dukar bara på en vägg, och för resten väljer du enfärgade typer. Utskriften kan vara antingen från närliggande färger till vanliga tapeter eller från kontrasterande. En vägg helt täckt med ett tryck kommer att se ut som en enorm affisch. Det är bättre att klistra en tapet av fast storlek och klippa en ram runt kanterna. Det finns flera kombinationsmetoder:

ritade dukar appliceras bäst på endast en vägg, och för resten väljer du enfärgstyper. Utskriften kan vara antingen från närliggande färger till vanliga tapeter eller från kontrasterande.

Det är bättre att applicera tryckta dukar bara på en vägg, och för resten väljer du enfärgade typer. Utskriften kan vara antingen från närliggande färger till vanlig tapet eller från kontrast.

Horisontell. Består av användning av remsor. För denna metod är det bättre att välja kontrasterande material med ett ljust mönster. Så, för att ge rummet retromotiv, rekommenderas att klistra över den nedre delen av rummet med tapeter i en vertikal remsa och dra upp den övre gränsen med en kant.

för att ge rummet ett retromotiv rekommenderas att klistra över den nedre delen av rummet med tapeter i en vertikal remsa och dra upp den övre kanten med en kant.

För att ge rummet retromotiv rekommenderas att klistra över den nedre delen av rummet med vertikal randig tapet och dra upp den övre kanten med en kant.

Vertikal. Kombinationen av vertikala ränder i olika färger och texturer skapar effekten av högre tak. På så sätt kan du välja enskilda zoner och göra ändringar i belysningen. Lättare material används för att klistra över områden där solljus inte kommer in.

Strimlar. I detta fall kombineras tapeter till en enda panel..

Kombinationen av vertikala ränder i olika färger och texturer skapar effekten av högre tak. På så sätt kan du välja enskilda zoner och göra ändringar i belysningen.

Kombinationen av vertikala ränder i olika färger och texturer skapar effekten av högre tak. På så sätt kan du välja enskilda zoner och göra ändringar i belysningen.

Fotoval: modern tapet i hallen

Designen av huvudrummet i huset låter dig bedöma ägarnas smak, livsstil och välstånd. Atmosfären och det allmänna intrycket av huset beror på inredningens omtänksamhet. De mest intressanta tapeterna för utformningen av hallen presenteras i ett urval av foton från 2021..

Tapeter är det enklaste och mest prisvärda sättet att dekorera ditt vardagsrum. Ett stort sortiment av detta material gör att du kan väcka liv i de mest vågade designbesluten. I allmänhet bör designen av tapeter för vardagsrummet inte bara vara original, utan också trötta ägarna med en mängd olika färger..

Video: Tapeter i vardagsrummet 100 bästa idéer

Previous Post
Funktioner för att välja en hörngarderob
Next Post
Historie vzniku venkovského stylu