15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Funktioner för att välja en hörngarderob

Den största skillnaden mellan denna modell av garderoben är i dess form, vilket gör att du kan placera dessa möbler i ett litet rum. Sådana produkter sparar mer utrymme utan att förlora funktionalitet. Ett stort utbud av former gör att du kan passa den i vilken rumsinredning som helst. I rymliga rum kompletterar det interiören perfekt, så att du kan fylla hörnet.

Skjutbar garderob med kombinerade dörrar i hörnet av vardagsrummet

Hörngarderoben ser modern, rymlig ut och matchar alla inställningar

Fördelar och nackdelar med ett hörnskåp

Ett sådant skåp fick stor popularitet för sina positiva egenskaper med mindre negativa punkter..

Fördelar:
 1. Kompakt design sparar golvyta.
 2. Platsen ökar kapaciteten.
 3. Bekväm plats för lagrade objekt och åtkomst till dem.
 4. Lämplig för alla rum och tack vare det stora antalet designalternativ passar den in i interiören.
Nackdelar:
 1. Plats- och monteringsmetoden ger vanligtvis inte frihet vid omarrangemang..
 2. De flesta är skräddarsydda, vilket tar lite tid.
 3. Dörrmekanismen kräver noggrann hantering och skötsel.

Inbyggd hörngarderob med spegeldörr

Dessa möbler är nu på topp i popularitet, så tillverkare erbjuder ett brett utbud av modeller, vilket innebär att det inte kommer att vara svårt att välja ett skåp efter din smak.

Viktig! När du väljer en hörngarderob bör särskild uppmärksamhet ägnas åt dörrkonstruktionens tillförlitlighet – det är mest känsligt för slitage.

Typer av hörnskåp

Efter struktur är den indelad i inbyggt, fodral och modulärt.

En inbäddad produkt skapas från befintliga väggar. Fasaden och ytterligare väggar fästs vid behov vid behov. Skjutdörrskenor är installerade på golv och tak. Denna design gör det möjligt att integrera möbler i interiören och därmed uppnå större effektivitet. Det kan dock inte överföras till en annan plats. Ett viktigt krav för denna design är perfekt plana ytor på väggar, tak och golv. Annars kan den färdiga produkten bli sned och olämplig att använda..

Inbyggd hörngarderob med halvcirkelformade dörrar

Den inbyggda garderoben kommer alltid att finnas på ett ställe. Att flytta en sådan struktur är jämförbar med att göra en ny möbel.

Fallets design innebär att det finns helt alla väggar. Det är ofta en hopfällbar struktur som enkelt kan monteras på en vald plats. Detta gör den bärbar i motsats till den inbyggda versionen. Överföringen innebär dock att den måste demonteras helt och sedan sättas ihop igen på en ny plats. Storleken väljs ofta på ett sådant sätt att toppen är ända upp till taket – då används allt tillgängligt utrymme på det mest optimala sättet..

Vit hörngarderob i vardagsrummet

Skåpskåpet har en egen botten, sidopaneler och tak. Om det behövs kan strukturen enkelt flyttas till en annan plats

Modulär skiljer sig från skrov genom att den består av flera oberoende delar. Det är idealiskt för människor som gillar att regelbundet ändra arrangemanget av möbler i lägenheten. Så du kan ändra utseendet på skåpet helt enkelt genom att byta moduler..

Modulär garderob med lila dörrar

Det som är bra med modulsystem är att de ger praktiskt taget obegränsade alternativ för att slutföra. Du kan lägga in så många sektioner som du vill

Hörnskåp är också indelade efter formen på deras design. Dessutom har varje alternativ sina egna egenskaper, fördelar och nackdelar..

Varianter av hörngarderober

Alternativ för hörngarderober

Triangulär:

 • större volym;
 • enkel konstruktion;
 • låg kostnad;
 • ta upp mer volym.

Speglade dörrar i en triangulär garderob

Triangulära (aka diagonala) skåp är gjorda utan sidoväggar

Trapezformad:

 • bra kapacitet;
 • bekväm att kombinera med andra möbler;
 • formen bidrar inte till permutation.

Trapezformad hörngarderob

Trapezformad asymmetrisk modell

Femsidig:

 • rationell och fullt funktionell användning av rymden;
 • gå bra med andra möbler;
 • se mer kompakt ut än triangulärt;
 • vanligtvis öppnas dörren utåt, vilket kräver utrymme.

Design av en hörngarderob med fem väggar

Femväggiga – de mest massiva skåpen med störst funktionalitet

Radiell:

 • unik design;
 • kompakthet;
 • komplex konstruktion;
 • högt pris.

Entrédesign med hörngarderob

Kompakt modell av ett radie skåp för korridoren

L-formad:

 • lågt pris;
 • mindre optimal utnyttjande av utrymme.

Hörngarderob med skjutdörrar och öppen modul

Den L-formade versionen är en kombination av två raka skåp sammankopplade

Design av hörnskåp

Först och främst, när du väljer en design, är det nödvändigt att den passar bra in i rummet. För små rum är det bättre att titta på modeller med en färg som matchar väggarna. Så det kommer att sticka ut mindre och visuellt fortsätta väggens linje, vilket ökar rummets synliga dimensioner. Glasytor kommer att öka effekten av att visuellt förstora utrymmet. För stora rum kan du välja en kontrasterande design, vilket skapar ett mysigt hörn i ett stort utrymme.

Hörngarderob med vita dörrar

En garderob i ljusa färger hjälper till att utöka utrymmet i rummet

Fasadmaterial:

 1. MDF, fiberboard. Materialet fanerat eller täckt med en dekorativ film drar nytta av ett överkomligt pris. Garderober med en sådan fasad är lämpliga för många traditionella typer av interiörer..
 2. Spegel. Speglade dörrar och ytterväggar hjälper till att visuellt utvidga de synliga gränserna för rummet. Kan dekoreras med matt målning, vilket ser väldigt elegant ut.
 3. Silat glas. Skåp med genomskinliga glas, matta eller glansiga väggar ser bra ut i högteknologiska, minimalistiska eller moderna rum. Samtidigt ger ett brett utbud av glasfärger och inredning fritt spelrum för designbeslut. Nackdelen med denna lösning är den relativt höga kostnaden.
 4. Fotoutskrift. Det görs ofta genom att limma ett foto av hög kvalitet tryckt på självhäftande vinyl på ett MDF-underlag. Även om det kan hänföras till skåp med MDF -fasaddesign, tillåter det dock dess unika utseende att det kan särskiljas i en separat kategori..
 5. Dekorativ akryl. Akrylplåtar är vanligtvis genomskinliga, men kan ha både en matt och blank yta. De kan ersätta glas i fasadens utformning. Hög hållfasthet, bra utseende och rikt sortiment av färger ger akryl ett stort plus i kombination med en relativt låg kostnad..
 6. Bambu. Detta material ser bra ut inuti och har bra styrka och vattenbeständighet. Bambufasaden har sin egen skönhet och adel. Det har utmärkta kvaliteter för möbler, men å andra sidan är det ganska dyrt..
 7. Rotting är ett annat exotiskt material för skåpdekoration, som är tillverkat av liana. På grund av dess motståndskraft mot fukt, används den även för badrumsmöbler. Utseendet är väldigt lätt att ändra eftersom rotting är lätt att måla.
 8. Kombinerat alternativ. I denna design kombineras vanligtvis en spegel eller glas med fiberplatta eller annat material..

Hall i klassisk stil med hörngarderob

Hörngarderob för klassisk inredning

Dimensioner

När du bestämmer måtten är det enklaste sättet att välja produktens höjd – vanligtvis väljer de en modell med en höjd för taket eller några centimeter under.

Diagram över hörngarderober med mått

Exempel på ritningar av hörnskåp med mått

När du väljer en plats för installation i en lägenhet är det värt att överväga minimimåtten:

 1. Standardprodukter har en minsta hörnväggslängd på 120 centimeter.
 2. Det finns mindre mönster där en vägg är kortare och är 80 centimeter.
 3. Femväggsmodeller är lämpliga för små väggar. Samtidigt sticker de ut mer mot rummet.
 4. Avdelningarna är vanligtvis 60 eller 45 centimeter djupa. För det första fallet är en standard tvärstång eller strömavtagare gjord för kläder. På grund av standardbredden på galgen på 55 centimeter, för garderober som är mindre än 60 centimeter djupa, installeras speciella stänger för att hänga kläder parallellt med dörren.

Fyllning av hörnskåp

Med tanke på designfunktionerna finns det flera element som är svåra att utrusta och använda. Annars är fyllningen inte annorlunda än andra modeller – hyllor, korgar, lådor och en plats för klädhängare. Den svåraste uppgiften är att funktionellt fylla hörnen och lösa problemet med åtkomst.

Fyllningssystem för hörnskåp

Alternativ för att fylla en modern garderob

Hörnfyllning

Vassaste hörn är svårast att fylla i en triangulär bit. Det är oftast där hyllor placeras, men du kan också förbereda dem för förvaring av långa och smala föremål som slipsar eller ett paraply..

Hyllor och utdragbara korgar inuti hörngarderoben

Garderob med hängare i hörnet

Nästa knepiga plats är rätt vinkel mot väggen. Det bästa valet för detta område är galghyllan. Det är särskilt svårt att fylla detta hörn i ett L-format skåp. I avsaknad av en partition är tvärstrålarna fixerade på en stolpe installerad i mitten. Vid en partition måste du stå ut med några besvär när du kommer åt saker i hörnet..

Resten av

I den återstående delen kan du placera hyllor eller lådor, eftersom garderobsdelen redan finns i hörnet. När du bestämmer placeringen av lådorna är det värt att placera dem inte lägre än knänivån för enkel användning. Det lediga utrymmet kvar till golvet och taket är fyllt med hyllor.

Hylla på skenor för förvaring av skor i garderoben

Utdragbara skohyllor

Förvaringskorgar i hörnskåp

Bekväma nätkorgar

Botten av en garderob installerad i en korridor används ofta för att förvara skor. Då tillverkas 30 centimeter höga hyllor..

Placering av hörnskåpet i huset

Funktioner i strukturen och designen gör att du kan placera en sådan garderob i alla rum, vare sig det är ett sovrum eller en hall. På grund av den ökande populariteten kommer det inte att vara svårt att hitta en modell som är lämplig i form, storlek och design. För ett för exotiskt designutseende kan du vända dig till ett företag som tillverkar skräddarsydda möbler..

Bruna dörrar hörngarderob

Kostnaden för skåpet beror på tillverkningens komplexitet, material och intern utrustning.

Sovrum

En hörngarderob är perfekt för ett sovrum – skjutdörrar minskar det utrymme som krävs. När du väljer möblers färgdesign bör företräde ges till lättare modeller som matchar väggens ton.

I sovrummet, om det tillgängliga utrymmet tillåter, kan du utrusta ett omklädningsrum. På grund av sin plats tar den inte mycket plats, och den korrekta utformningen av fasaden hjälper till att passa den in i sovrummet..

Skjutbar garderob med frostat glas i hörnet av sovrummet

I själva verket är detta inte längre en garderob, utan snarare ett litet omklädningsrum.

Fasadens speglade yta hjälper till att öka den visuella volymen i sovrummet. En sådan dörr kommer också att fungera som en spegel..

Vardagsrum

För ett vardagsrum är hörnalternativet mycket bättre än ett väggskåp. Radien konkav modell kommer att se särskilt bra ut. Tack vare den speciella formen kommer hörnet att se mer rundat ut, samtidigt som det ger mer ledigt utrymme i mitten av vardagsrummet..

Hörngarderob med radiedörrar i hallens inre

Smidiga konturer av konkava eller konvexa skåp skapar en originaldesign

Färgen på fasaden på den valda produkten i vardagsrummet för ett litet område bör vara i linje med designen, som vanligt, ljus. För ett stort rum kan du välja en kontrastfärg..

När du beslutar om fyllning av skåpet bör du tänka på öppna hyllor. De är perfekta för böcker, souvenirer, olika dekorativa element i inredningen. Således kan du ordna vardagsrummet så att interiören speglar de boendes intressen och hobbyer..

Barnrum

Ett barnrum kräver en speciell inställning när man väljer dekoration, design och material för möbler. Brytbara material som glas är inte lämpliga för en plantskola; istället måste du välja mer naturligt trä eller MDF -produkter..

En ljus färg gör att barnet kan slappna av mer än en mörk. I detta fall kan huvudfärgen kompletteras med en ljus design i form av en bild eller applikation.

Hörngarderob i barnrummet

I ett litet barns rum är det bättre att välja en garderob med flerfärgade fasader eller med bilden av hans favorit seriefigurer

Multifunktionella produkter är väl lämpade för ett litet rum. Vanligtvis kombineras garderoben med ett skrivbord eller en säng..

Hörngarderob med säng. I den här versionen kan sängen byggas in i elementen i skåpet, som bildar andra våningen ovanifrån, eller den kan installeras på sidan. Eventuellt kvarvarande utrymme under våningssängen bör användas för skåp, hyllor eller lådor..

En uppsättning barnmöbler med hörngarderob

Hörngarderober erbjuds ofta som en del av olika möbeluppsättningar

Ett inbyggt skrivbord i garderoben är också ganska populärt. I detta fall bildas en bekväm plats för barnet att delta i studier eller hobbyer. Hyllorna runt bordet kan användas för att lagra läroböcker, böcker och andra redskap. Komplettera fyllningen med en garderob på sidan och lådor.

Ett annat alternativ är att kombinera en säng, ett bord och en garderob i en möbel. Till exempel kan sängen placeras på andra våningen och under kan den utrustas med ett bord och hyllor. Placera sedan facket för kläder på andra sidan hörnet tillsammans med ytterligare hyllor..

Om det finns några restriktioner i pengar kan du plocka upp en standardmodell och dekorera den med applikationer och skapa en mysig plantskola..

Hall

Preferens för ett hörnskåp i korridoren bör ges när rummets form är mer kvadratisk, eller om det finns två intilliggande tomma väggar. Annars kommer sådana möbler inte att vara lönsamma och obekväma för bekväm användning..

Entrédesign med hörngarderob

En garderob med spegeldörrar är väl lämpad för korridoren.

Garderoben i hallen har några funktioner som måste vara närvarande. Först och främst behöver du en plats för ytterkläder. Den nedre delen är utmärkt för skohyllor. Det inbyggda sängbordet med en spegel ser också bra ut, där du kan lägga alla möjliga små saker som nycklar..

Tips för att välja en garderob – fack

När du väljer och köper ett skåp bör du följa några grundläggande tips:

 • besluta först om en framtida plats;
 • välj sedan ett designalternativ: om skåpet ska vara inbyggt eller inte;
 • efter att ha valt typ av skåp är det värt att börja mäta och planera formen, det är bättre att rita möjliga planer på papper med bibehållna proportioner;
 • efter att ha bestämt möblernas form och storlek bestämmer de design och färg som skulle passa in i den skapade interiören;
 • nästa är att bestämma materialet för skåpet och fasaden;
 • välj fyllning och bestäm platsen för de viktigaste elementen, samtidigt som hänsyn tas till skåpets placering och alla nödvändiga funktioner.

L-formad garderob med spegelfronter

Speglade fasader på det visuella kommer att öka rummets yta

Videogranskning av modeller av hörngarderober

Hörngarderober på fotot

Hörngarderob i barnrummet Glasdörrar i radie garderob L-formad garderob i hörnet av sovrummet Palmer på dörrarna till hörnskåpet Grå matta med lång hög Reflektion av en röd stol i de speglade skåpdörrarna Brun färg i vardagsrummets inre Skjortor på galgar i ett hörnskåp Gräddfinish av skåpet för att matcha väggfärgen Möbeluppsättning för en rymlig hall Garderob i vardagsrummet med blanka ytor Belysning i sovrummet i en stadslägenhet Kalender på väggen i hörnskåpet Radial garderob av naturligt trä Entrédesign med radie garderob Gyllene prydnader på glasskåpsdörrar Öppna glashyllor på skåpsväggen Fläckig matta på vardagsrumsgolvet En uppsättning möbler för hallen med en hörngarderob Hörngarderob i vardagsrummets design Glansig yta av svart vardagsrum golvbeläggning Trapezformad garderob med böjda fronter Belysning på gipsskivans tak i sovrummet Blommönster på garderoberna Golvvaser inuti korridoren Hörngarderob med konkava konvexa fronter Brun garderob i hörnet av hallen Skåp garderob med speglar på dörrarna Runt soffbord med glasskiva Laminerade MDF -hörnskåpytor Dubbelsäng på mattan i sovrummet Måla på sovrumsväggen Laminerade paneler på golvet i vardagsrummet Svart skåp på ett ljust golv Sovrumsdesign med hörngarderob Hörnmöbeluppsättning Skåpdörrar i härdat glas Teleskop i det inre av ett barnrum Golvvas med färska blommor Stå för paraplyer i korridoren i en stadslägenhet Glidande garderob med akrylytor Mörkbrun garderob med vita detaljer TV i sovrummet i ett panelhus Belysning av takets omkrets i vardagsrummet Skjutgarderob av laminerad spånskiva Skjutgarderob i klassisk stil Diagonal garderob med kombinerade dörrar Grå matta på det svarta golvet Souvenirer på glashyllor Modulär garderob med inbyggd belysning

Previous Post
Možnosti zelene v interiéri a pravidlá pre kombináciu s inými tónmi
Next Post
Tapeta pro malování v interiéru: funkce výběru