15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Typy barových pultov do kuchyne: možnosti, veľkosti, materiály, štýlové doplnky, dizajnové fotografie

Bar je trendovým a funkčným prvkom kuchynského prostredia. Tento prvok má obrovské množstvo možností – s ním sa miestnosť stáva jedinečnou. Rôzne typy barových pultov do kuchyne sa kupujú spolu so súpravou alebo vyrábajú na zákazku.

Barové pulty sú krásny a pohodlný kus nábytku

Barové pulty sú krásny a pohodlný kus nábytku

Barové pulty majú rôzne tvary, líšia sa od seba výškou, dĺžkou, materiálom výroby a vykonávanými funkciami. Takýto detail je inštalovaný v priestranných aj stiesnených kuchyniach a zodpovedá existujúcemu interiéru. Výrobok môže slúžiť ako bar, jedálenský stôl, skladovacie miesto. Položka sa skladá z úzkej dosky a základne stola.

Barový pult je možné nainštalovať do kuchyne

Barový pult je možné nainštalovať do kuchyne akejkoľvek veľkosti

Typy barových pultov

Kuchynská konštrukcia je vyrobená na stenu, kombinovaná so samotnou zostavou, ktorá predstavuje ostrov alebo úhľadne oddeľuje obývaciu izbu od kuchyne. V malých miestnostiach sa často používajú možnosti skladania. Pohľady v tvare L a U priliehajú na jednu alebo dve strany k stene alebo sú umiestnené oddelene.

Ostrovnaya

Pult v tvare ostrova sa najčastejšie nachádza v priestranných izbách s rozlohou 16-20 metrov štvorcových a má tvar „banánov“. Niekedy jedna strana objektu slúži ako bar, druhá je miestom na prípravu jedla. Obľúbené sú aj okrúhle, oválne, nepravidelne tvarované výrobky.

Barové pulty ostrovného typu

Barové pulty ostrovného typu sa najlepšie inštalujú do veľkých kuchýň

Vstavaný do nábytku

Vstavané možnosti sú vhodné pre malé miestnosti, pretože kombinujú jedálenský kút a časť na ukladanie rôznych drobností. Výška takéhoto výrobku zodpovedá parametrom zvyšku náhlavnej súpravy..

Barový pult zabudovaný do nábytku

Barový pult zabudovaný do nábytku kombinuje funkciu jedálenského stola

Regálová priečka

Výrobok často slúži ako akýsi predel v štúdiách, kombinovaných priestoroch. Na jednej strane je pracovný priestor, na druhej strane miesto na odpočinok so sedačkou, na samom pulte berú jedlo. Predmet je otvorený alebo zatvorený.

Barový pult oddeľuje pracovnú a odpočinkovú zónu

Barový pult oddeľuje pracovnú a odpočinkovú zónu

 Vyrovnané

Dvojúrovňový dizajn je veľmi pohodlný vo všetkých ohľadoch. Výškový rozdiel je tu 25-55 cm, varia sa na spodnej ploche, horná hrá úlohu jedálenského kúta. Ak sú v rodine deti, počas jedla sedia blízko nižšej strany, dospelí – v blízkosti vysokej.

Dvojúrovňový barový pult kombinuje pracovný a jedálenský kút

Dvojúrovňový barový pult kombinuje pracovný a jedálenský kút

Mini barový pult

Miniatúrne možnosti, kratšie ako meter, sa vyrábajú v prípadoch, keď nie je možné umiestniť väčší výrobok z dôvodu nedostatku voľného miesta. Šírka konštrukcie je tiež obmedzená na minimum..

Ak nemáte dostatok miesta na veľký barový pult, nainštalujte si barový pult

Ak nemáte dostatok miesta na veľký barový pult, nainštalujte si barový pult

Barový pultový materiál

Výrobnými materiálmi sú prírodné drevo a kameň, drevotrieska, MDF, sklo, akryl, kov, sadrokartón a dokonca aj tehla. Doska stola predmetu je obvykle vyrobená z rovnakého materiálu ako horizontálne povrchy samotnej náhlavnej súpravy. Je dovolené používať niekoľko materiálov súčasne – kov na základňu a akryl na vrch, tehlové dno a kamenný vrch, drevený a sklenený vrch..

Laminovaná drevotrieska

Výrobok má lesklý, lesklý povrch, krásny vzhľad, nízke náklady, dokonale zapadá do klasického, avantgardného a industriálneho štýlu. Hlavnou nevýhodou materiálu je jeho nízka odolnosť voči vlhkosti, odolnosť voči mechanickému poškodeniu.

Barový pult vyrobený z drevotriesky

Výrobok má lesklý, lesklý povrch, krásny vzhľad, nízke náklady, perfektne sa hodí do klasického, avantgardného, ​​industriálneho štýlu.

Akryl

Akrylový nábytok sa často používa pre futuristické interiéry, art deco, minimalizmus. Polymérny materiál „drží“ na základni z drevotriesky alebo MDF, niekedy doplnenej hliníkovým rámom, ktorý zvyšuje pevnosť okrajov. Stojan pokrytý akrylovou fóliou sa zvyčajne vyrába so zaoblenou alebo ohnutou vyčnievajúcou stranou.

Tip: lesklé akrylové povrchy dokonale odrážajú svetlo, čo prispieva k vizuálnej expanzii priestoru, ale sú veľmi ľahko znečistené.

Akrylový barový pult vyzerá pôsobivo

Akrylový barový pult vyzerá pôsobivo, ale veľmi ľahko sa znečistí

Prírodný kameň

Kamenný výrobok z mramoru, žuly, onyxu vyzerá luxusne a draho. Cena a hmotnosť takého elitného barového pultu ďaleko presahuje všetky ostatné dostupné možnosti. Dizajn je odolný, odolný voči akémukoľvek mechanickému poškodeniu, vode, vysokým teplotám, špine.

Kamenný výrobok z mramoru, žuly, onyxu vyzerá luxusne a draho

Kamenný výrobok z mramoru, žuly, onyxu vyzerá luxusne a draho

Sklo

Sklenená konštrukcia nezahltí ani stiesnenú miestnosť. Pôvodný barový pult vyrobený zo sklenených tvárnic vyzdobí interiéry v high-tech a modernom štýle. Dizajn neblokuje ostatné objekty vo výhľade, dodáva priestoru ľahkosť, „vzdušnosť“. Regál vyrobený zo skla by nemal mať ostré rohy, mal by byť čo najstabilnejší, najmä ak má rodina malé deti, zrakovo postihnutých dospelých.

Pôvodný barový pult vyrobený zo sklenených tvárnic vyzdobí interiéry v high-tech a modernom štýle.

Pôvodný barový pult vyrobený zo sklenených tvárnic vyzdobí interiéry v high-tech a modernom štýle.

Ako zapadnúť do interiéru

Výrobok sa zvyčajne ľahko zmestí do akéhokoľvek dostupného priestoru. Konštrukcia je umiestnená:

  • medzi obývacou izbou a kuchyňou;
  • v blízkosti balkóna;
  • pozdĺž voľnej steny;
  • v strede miestnosti;
  • blízko vchodu;
  • pod oknom.

Tvary, veľkosti kuchynských barových pultov

Stojan môže mať takmer akúkoľvek veľkosť, ale za štandardné parametre sa považujú nasledujúce:

šírka – 35-55 cm;

výška – 90-135 cm;

dĺžka – 110-190 cm.

Výška konštrukcie je zvyčajne na rovnakej úrovni so zvyškom dosiek alebo o niekoľko desiatok centimetrov vyššia

Výška konštrukcie je zvyčajne na rovnakej úrovni so zvyškom dosiek alebo o niekoľko desiatok centimetrov vyššia. Na výsadbu jednej osoby stačí dĺžka 55-65 cm, pre dvoch-asi 120 cm Tvar výrobku je v tvare písmena L, tvaru U, zaoblený. Takáto štruktúra je pokračovaním náhlavnej súpravy alebo stojí oddelene od ostatného nábytku..

Tip: tyčinka akejkoľvek veľkosti, konfigurácie, by nemala brániť voľnému pohybu po kuchyni.

Funkčnosť barového pultu do kuchyne

Položka sa zvyčajne používa na jedenie a pitie, ale na spodok konštrukcie a nad ňu je ľahké umiestniť praktické sekcie na skladovanie riadu. Uzavretý barový pult pre bežnú kuchyňu má „prázdne“ fasády, za ktorými sú zásuvky a police. S pomocou takéhoto predmetu sa plocha pracovných plôch kuchynskej súpravy výrazne zvýši..

Barový pult s úložným priestorom

Barový pult s úložným priestorom

Barové pulty do malej kuchyne

Keď je plocha kuchynského priestoru iba päť až sedem metrov štvorcových, stojan je umiestnený pozdĺž steny alebo je vyrobený skladací, skladací. Barový pult v škandinávskom štýle je tu perfektný – je vyrobený z ľahkého materiálu, ktorý sa nachádza v tej istej svetlej miestnosti.

Barový pult pre malú kuchyňu

Barový pult pre malú kuchyňu

Príslušenstvo, kovanie

Ďalšie prvky vytvárajú jedinečný dizajn. Tu prichádzajú na pomoc krásne rozmiestnené svetelné zdroje, konzolové doplnky, rúrkové a kované podpery a niekoľko elegantných políc..

Barové stoličky

Tieto stoličky zvyčajne zodpovedajú dizajnu stojana. Malo by byť pohodlné sedieť na nich, uprednostňujú sa výrobky s nastaviteľnou výškou. Počet stoličiek závisí od plochy kuchyne, odhadovaného počtu ľudí, ktorí sa v miestnosti zhromaždia..

Tieto stoličky zvyčajne zodpovedajú dizajnu stojana.

Tieto stoličky zvyčajne zodpovedajú dizajnu pultu a mali by byť pohodlné.

Tip: optimálny výškový rozdiel medzi stoličkami a barovou doskou je asi 30-35 cm.

Podsvietenie

Na lište je potrebné smerové osvetlenie. Obvykle sa to robí pomocou niekoľkých žiaroviek rovnakej veľkosti a tvaru. Je žiaduce, aby bol svetelný tok teplý a aby bol jeho jas nastaviteľný.

Dekoratívne osvetlenie sa vykonáva pomocou LED pásu prebiehajúceho po obvode hornej alebo spodnej časti konštrukcie. Menej často je osvetlený miniatúrnymi reflektormi. Keď má výrobok v strede sklenenú vložku, je dovolené tam umiestniť farebné žiarovky..

Na lište je potrebné smerové osvetlenie.

Na lište je potrebné smerové osvetlenie.

Barová rúra

Chrómovaná kovová trubica podporuje vyčnievajúcu stranu stojana. Je pripevnený k stropu, preráža dosku skrz a skrz a je pripevnený k podlahe svojou spodnou časťou. Na druhej strane, nohy sú tiež niekedy vyrobené z rúrok..

Chrómovaná kovová trubica podporuje vyčnievajúcu stranu stojana.

Chrómovaná kovová trubica podporuje vyčnievajúcu stranu stojana.

Konzoly

Jednou z najmódnejších možností dizajnu tyče je konzolová polica pripevnená k hlavnej konštrukcii drevenými kovovými podperami. Konzola je rovná alebo skosená, vhodná na vytváranie rohových štruktúr.

Jednou z najmódnejších možností dizajnu baru je konzolová polica

Jednou z najmódnejších možností dizajnu baru je konzolová polica

Príslušenstvo

Poličky, kovové vešiaky na poháre, sieťované držiaky na fľaše, otočné držiaky na poháre, sklenené poháre, koše na ovocie, korenie a ďalšie drobnosti sú často umiestnené nad a pod kuchynskou linkou. Niektoré z nich sú namontované na zvislom potrubí, ostatné sú namontované na strop.

Barové príslušenstvo

Barové príslušenstvo

Materiály na výrobu takýchto predmetov sú drevo, kov a sklo. Kovové časti sú pochrómované, imitujúce zlato, striebro, meď, bronz, sklo môže byť priehľadné, matné, vzorované.

Tip: všetko príslušenstvo musí byť umiestnené tak, aby bola pravdepodobnosť zasiahnutia a poranenia minimálna.

Návrh kuchyne s barom

Najlepšie nápady na barové pulty sa dajú ľahko implementovať vo vašej vlastnej kuchyni, pričom si vyberiete výrobok podľa štýlu, veľkosti, tvaru. Na fotografii sú mramorové stavby v štýle podkrovia, na pozadí tehlových stien, uzavreté drevené výrobky, ktoré dopĺňajú klasický štýl a sú umiestnené v strede miestnosti, úzke lesklé povrchy kombinované s okenným parapetom v minimalistickom interiéri . Regály umiestnené v priestore v kombinácii s balkónom vyzerajú krásne. Objekt je namontovaný v mieste, kde bývalo okno.

Tip: medzi lištou a inými predmetmi (stena, nábytok) musíte nechať priechod so šírkou najmenej 110-130 cm.

Záver

Moderné kuchyne sú často zdobené barovými pultmi, ktoré nahrádzajú plný stôl. Dizajnéri ponúkajú mnoho rôznych nápadov na realizáciu takýchto prvkov. Najlepšie možnosti sa denne objavujú na stránkach lesklých časopisov a na internete..

50 fotografických nápadov na dizajn kuchyne s barovým pultom

Previous Post
Vit golvlist i inredningen: foton, tips
Next Post
المطابخ الصيفية الحديثة في البلاد: مشاريع وصور