15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Uși ușoare în interior: o varietate de modele, materiale și texturi

Ușile sunt proiectate în moduri diferite, inclusiv foaia tradițională a ușii din lemn și furnir ecologic. Astăzi, sortimentul este fabricat din plastic, sticlă și cu inserții decorative, dar cele mai populare sunt ușile ușoare din interiorul apartamentului. Opțiunea de interior odată populară (făcută din placaj pe un cadru cu vopsea albă) se estompează în uitare, este preferat decorul din lemn. O selecție largă ridică multe întrebări, designerii profesioniști le vor răspunde.

Ușă albă cu două foi cu inserții din sticlă

Ușile ușoare sunt din nou la modă

Modul în care alegerea culorii și a texturii afectează percepția interiorului și conștiința de sine?

Interiorul armonios este direct legat de confortul interior, aura camerei dă un sentiment de echilibru interior. De aceea se acordă atât de multă atenție amenajării spațiului de locuit. Psihologii și specialiștii în culori recomandă adesea o „schimbare de peisaj” după stres..

Stațiile în locuri frumoase și hoteluri la modă, sanatorii scumpe și case de vacanță sunt literalmente „readuse la viață”. Dar același efect are o reparație majoră sau cosmetică a propriului apartament, dacă nu îl întârziați mai mult de 2-3 săptămâni. Gradul de transformare depinde de dorință și de capacitățile financiare.

Uși de intrare albe în sufrageria unei case private

Nuanțele luminoase universale se potrivesc cu ușurință în orice interior și nu intră în conflict cu tonurile întunecate

Sfat. Ușile nu trebuie schimbate. Cel mai simplu mod este de a revopsi sau deschide cu lac, a îndepărta vopseaua veche sau de a folosi tehnici de decorare spectaculoase. Este recomandat să acoperiți insertul de sticlă al ușii interioare cu un film de vitralii – va arăta ca nou.

Ușă bej în interiorul camerei de zi

Ușile deschise la culoare sunt adesea mai ieftine

Nuanțele deschise, inclusiv tonul frunzei ușii și textura lemnoasă, au un efect benefic asupra percepției și bunăstării mentale. Dar acest lucru nu exclude utilizarea contrastelor întunecate și a accentelor strălucitoare. Dimpotrivă, ele fac orice interior mai expresiv și mai memorabil, ca în fotografie..

Cel mai adesea, aceste nuanțe sunt alese pentru o ușă vopsită ușor:

  • alb sau lăptos;
  • bej deschis;
  • piersica delicata;
  • Fildeş;
  • gri perla;
  • galben auriu.

Lampă neagră într-un hol luminos al unei case de țară

Culorile deschise adaugă luminozitate și curățenie camerei, fără a fi nevoie de o selecție atentă a paletei de culori

Fiecare are propria culoare preferată, dar există o percepție subconștientă:

1. Ușă neagră și bleumarin Asociat cu intrarea în necunoscut, dar oferă un sentiment de seninătate și prosperitate, în special cu accesorii scumpe aurite
2. Tonuri de lemn gălbui Calmați-vă, dar păstrați intelectul într-o formă bună, mențineți starea de spirit pentru o stare de lucru
3. Tonuri de portocaliu și piersică Înveseliți-vă, armonizați lumea interioară
4. Nuanțe reci de albastru Calmați-vă, ajutați-vă să vă scufundați în gânduri (ușă albă cu inserție albastru-albastră sau model de vitralii)
5. Combinații bej și maro Oferă un sentiment de stabilitate, fiabilitate, dar inhibă creativitatea
6. Nuante reci verzuie Relaxați analizorii vizuali, calmați și armonizați intern
7. Tonuri de gri și de liliac deschis Sunt neutri, ajută la relaxare după stres emoțional și un exces de informații
opt. Nuanțe roșiatice și bordeaux (Lemnul roșu, pata sau vopsea) redă puterea, activează potențialul interior
nouă. Culori albe și deschise Neutru în percepție, fundal excelent pentru decor, oferă un sentiment de pace și echilibru.

Platouri maro pe deschidere cu ușă albă

Plăcile contrastante și plintele adaugă expresivitate ușilor, creând o margine vizuală între deschidere, podea și pereți

Ușă ușoară cu sticlă în interiorul unui dormitor clasic

Gama monocromatică de mobilier și uși arată armonios și atractiv

Dacă doriți ca ușile ușoare să se încadreze în designul interior cât mai mult posibil, potriviți aceeași nuanță de lemn cu podeaua. Aceasta este cea mai mare suprafață a texturii generale:

  • parchet;
  • laminat;
  • gresie portelanata;
  • linoleum “sub parchet”.

Panouri de uși glisante în designul sufrageriei unei case de țară

Frunzele ușii arată laconic cu o nuanță selectată cu mai multe tonuri mai întunecate decât tavanul și pereții

În plus față de paleta de culori, interiorul cu uși ușoare de diferite modele este perceput vizual diferit:

  1. Dungi verticale înguste și inserții, panouri și muluri ridică vizual plafoanele.
  2. Trucul ușii cu placare din lemn creează un sentiment de prosperitate.
  3. Ușile interioare ușoare dintr-un interior cu un model mare sau pereții întunecați aduc un anumit optimism, prospețime și noutate.
  4. O ușă cu un decor elegant, linii înfășurate de inserții va ajuta la reînvierea unui interior pal nedescriptibil.
  5. Dacă doriți să ascundeți pasajul către o altă cameră, puteți ascunde ușa cu o oglindă, dar aveți nevoie de accesorii pentru pedale pentru a le deschide..
  6. O suprafață cu un model pitoresc sau lipită cu imagini de fundal pe tema ieșirii în sălbăticie oferă senzația de spațiu nelimitat.

Ușă albă cu vitralii pe un coridor îngust

Ușile sculptate cu vitralii arată neobișnuit de frumoase

Atenţie! Vopselele fosforescente sau luminoase sunt o tendință nouă, sunt folosite pentru a contura perimetrul ușii. Acest lucru este util pentru persoanele care trebuie să se ridice des noaptea, dar care au dificultăți de dezorientare în spațiu..

Uși batante duble în birou

Culoarea frunzelor ușilor este potrivită cu pereții, podelele și mobilierul

Tipuri constructive de uși

Când începeți o renovare cu înlocuirea ușilor interioare, nu uitați că, în același timp, puteți scăpa de unele inconveniente asociate cu un aspect nereușit. Adesea, 3-4 uși se pot deschide pe un metru pătrat din zona coridorului. Acest lucru creează anumite dificultăți atunci când 2-3 persoane părăsesc camere diferite în același timp..

Ușile albe ale compartimentului pe un perete gri

Ușile glisante sunt ideale pentru coridoarele înguste

Există mai multe opțiuni pentru rezolvarea acestei probleme:

  1. Ușile batante, acolo unde este posibil, trebuie înlocuite astfel încât să nu se deschidă în exterior, ci în cameră. Balansarea către exterior este prescrisă de regulile de siguranță împotriva incendiilor, dar este posibil ca această proprietate să nu fie niciodată necesară, iar ușa interioară să se deschidă pe coridor de zeci de ori pe zi.
  2. Ușile glisante sau frunzele ușilor glisante pe role la intrarea în încăperile adiacente pot fi instalate pe o șină de ghidare comună. Nu vor ocupa spațiu într-un coridor îngust, dar trebuie să faceți ceva efort atunci când utilizați.
  3. Modelele pliante („acordeon”, „ecran de ușă”) sunt utilizate în interiorul camerei – pentru zonarea spațiului sau izolarea unui anumit loc.
  4. Ușile duble (două jumătăți) pot fi simetrice sau o parte mai late. De regulă, o parte mai mică este fixată cu un zăvor de ușă în miză și planul superior al deschiderii. Este mai convenabil decât deschiderea unei uși masive largi de fiecare dată..

Înlocuirea unei opțiuni incomode cu ușile interioare ușoare din interiorul apartamentului va rezolva simultan problemele de estetică și ergonomie.

Ușă ușoară a unei structuri glisante în interiorul camerei de zi

Ușă albă glisantă pe o șină de ghidare neagră

Sfat. Închizătoarele instalate „ele însele” vor închide orice ușă batantă. Nu este necesar să cumpărați modele scumpe dintr-un lemn masiv natural. Astăzi există multe alternative bugetare care nu arată diferit de lemn..

Ușă interioară cu placare din furnir natural

Ușile moderne din materiale combinate nu arată mai rău decât analogii din lemn masiv, dar sunt mult mai ieftine

Designurile moderne ale ușilor interioare sunt produse din diferite materiale care imită lemnul deschis (și alte nuanțe):

  • furnir (o tăietură subțire de lemn valoros deasupra materialelor bugetare);
  • eco-furnir cu decor din lemn;
  • uși din plastic laminat în diferite nuanțe;
  • placaj decorativ;
  • MDF rezistent la umiditate;
  • laminat (tâmplărie);
  • materiale compozite.

Derivații de vopsea pe bază de lemn comprimat sunt o modalitate excelentă de a economisi bani. Ușile din interiorul apartamentului sunt supuse unor sarcini mai mici decât ușile de intrare, astfel încât cerințele operaționale pentru acestea sunt mult mai mici.

Uși pliante ușoare în interiorul dormitorului

Uși pliante în dormitor

Ușă de plastic într-o umbră deschisă în interiorul băii

Ușile din plastic sunt perfecte pentru băi și alte camere cu umiditate ridicată.

Există multe modele estetice în cataloage – de la modelul obișnuit de ușă cu panouri necomplicate la inserții spectaculoase din diferite tipuri de sticlă:

  • transparent;
  • mat;
  • oglindă;
  • ondulat;
  • vitraliu;
  • sablare.

Merită să acordați atenție unei astfel de proprietăți precum izolarea fonică. Multe aici sunt determinate nu de material, ci de designul ușii – etanșeitatea la cutie. Factorul de absorbție a zgomotului depinde, de asemenea, de cantitatea de materiale textile și de proprietățile materialelor de finisare ale încăperilor adiacente..

Nuanțe deschise de lemn

Flexibilitatea prelucrării și textura lemnului au fost întotdeauna decisive, dar s-a acordat o importanță considerabilă și culorii. Lemnul natural de nuanțe deschise a fost cel mai des folosit în interior:

  • stejar (diferite nuanțe la speciile care cresc în Europa, Asia, Australia și America);
  • holly;
  • carpen;
  • fag;
  • molid;
  • arin;
  • nuca;
  • mesteacăn (sunt apreciate careliana și burlul);
  • pin (duritate și nuanță diferite);
  • arțar (mai multe soiuri cu texturi diferite).

Dintre materialele însoțitoare, bambusul și pluta sunt adesea folosite, dar sunt aplicabile în interior numai ca decor, după prelucrarea specială a aplicării pe bază..

Ușă din lemn crem într-un living clasic

Ușă cu lambriuri din lemn masiv într-un interior clasic

Tehnologiile moderne fac posibilă obținerea oricărei nuanțe a decorului frunzelor ușilor imitând specii valoroase – wenge, zebrano, mahon. Dar periodic, unele nuanțe obținute prin impregnarea cu pată de lemn (pe lemn) sau obținute artificial – grafica computerizată este la modă.

Ușă de arin cu finisaj ușor în interiorul camerei de zi

Printre ușile din lemn masiv, puteți găsi opțiuni accesibile. De exemplu, pânzele de arin combină estetica lemnului natural cu un cost acceptabil.

Printre cele mai la modă nuanțe de decor din lemn utilizate în laminat și furnir ecologic pentru uși, designerii apreciază în special:

  • halifax de stejar alb;
  • aland de pin polar;
  • pin alpin și casină;
  • stejar cenușiu „Londra ceață”;
  • arțar de zahăr șampanie;
  • stejar natural (nebraska și piatră netedă);
  • cenușă decolorată;
  • cocobolo natural;
  • acacia ușoară de salcâm;
  • fag elmau etc..

Aceste și alte tonuri ale ușilor interioare ușoare sunt reprezentate pe scară largă în cataloage. Dacă în proiectarea camerelor sunt utilizate mai multe texturi de lemn diferite, este important să alegeți o combinație avantajoasă care să se completeze reciproc în paleta generală. Dar există, de asemenea, combinații tradiționale de o anumită textură și culori și nuanțe naturale:

  1. Stejarul deschis se potrivește bine cu nuanțe de verdeață proaspătă de primăvară și culori suculente de citrice – combinația este potrivită într-un interior vesel de bucătărie.
  2. Mahonul se potrivește bine cu textilele de smarald și tapițeria din piele maro – o combinație clasică pentru un studiu în stil englezesc.
  3. Lemnul de fag gălbui în interior, cu uși ușoare în dormitorul femeilor, se potrivește bine cu tonurile de burgund, violet și liliac al textilelor.
  4. Abanos (lemn negru) de mobilier elegant și elegant arată minunat pe fundalul pereților albi și al decorului din lemn din stejar gri sau alb..
  5. Cireșul este în perfectă armonie cu scara rece, dacă culoarea mobilierului și a ușii se potrivește exact.
  6. Arinul se va potrivi unui interior nobil în tonuri de gri.
  7. Stejarul cenușiu cu o textură rustică izbitoare este combinat nobil cu mobilier din piele albă – soluția perfectă pentru o cameră de zi în care ușa și podelele au aceeași culoare.
  8. Ușile netede bej din interiorul unui dormitor sau ale camerei unui adolescent sunt în perfectă armonie cu designul în tonuri de caramel și ciocolată..

Design dormitor în stil scandinav cu uși albe

Pânzele din lemn natural vopsite în culoare albă se potrivesc în mod ideal în interiorul în stil scandinav

Uși ușoare crem într-un interior clasic

Într-un interior clasic, sunt adesea utilizate ușile de mesteacăn cu inserții volumetrice și benzi sculptate.

Reguli cheie de proiectare

O anumită nuanță de lemn suflă pentru a fi percepută mai adecvată dacă este duplicată în proiectarea unei camere sau a întregului apartament. Acesta poate fi mobilier tapițat sau culoare perdea, model de țiglă sau decor funcțional..

Cel mai bine este atunci când mobilierul și tot ceea ce este făcut din lemn sau imită textura acestuia sunt asortate într-o singură culoare, ca în fotografie.

Holul unei case de țară cu uși albe

Dacă mai multe uși interioare se deschid într-o cameră comună, atunci toate acestea ar trebui să fie executate într-un concept comun.

Rafturi pentru cărți de culoare deschisă și uși glisante cu inserții de sticlă

Atunci când alegeți o culoare a ușii, acordați atenție texturii și texturii acesteia.

Combinațiile clasice sunt de preferință, deoarece sunt testate în timp. Nu suprasolicită psihicul și nu se va demoda niciodată..

În combinațiile contrastante, trebuie avut grijă ca toate acestea să nu uimească. Dacă mobilierul este alb, acesta se va pierde pe fundalul pereților albi. Dar nuanța nobilă a laminatului de pe podea și ușile podelei este bine pusă în evidență de perdelele colorate și alte materiale textile..

Un perete de cărămidă gri închis în interiorul unui coridor îngust, cu uși albe

Combinație clasică – uși albe și podea întunecată

Nu vă bazați pe gri pentru întreaga cameră dacă ați ales o umbră de ușă la modă cu un design spectaculos de inserție. Poate inspira descurajare, sunt necesare accente strălucitoare pentru dispoziție..

Atunci când alegeți ușile interioare ușoare, trebuie să vă concentrați pe mai mulți indicatori:

  1. Materialul, proprietățile sale decorative.
  2. Izolare fonică.
  3. Raport preț-calitate “.
  4. Credibilitatea producătorului (asigurarea calității).
  5. Proiectarea hardware-ului este importantă (cât de scump arată).
  6. Fiabilitatea și precizia introducerii unui zăvor cu încuietoare.
  7. Alegeți un model cu cadru (orientat spre versanți) sau în concordanță exactă cu dimensiunile ușii demontate anterior.
  8. Decorul frunzei ușii ar trebui să se potrivească cu stilul interiorului (clasic, country, minimalism, art deco, baroc, imperiu etc.).
  9. Design convenabil (deschis în direcția dorită, cu 1 sau 2 foi).
  10. Plasticul ieftin și ușile vopsite obișnuite nu sunt potrivite pentru un interior scump..

Fotoliu negru în sufragerie în stilul minimalismului

Ușile ușoare sunt utilizate pe scară largă în minimalism, completând perfect natura ascetică a acestui stil.

Ușă albă în interior

Acordați o atenție deosebită decorării camerei în care va fi instalată ușa albă modernă. Dar va deveni un decor demn în proiectarea unei camere, dacă este în armonie cu textile și mobilier..

O ușă albă arată mai bine cu geamuri spectaculoase sau inserții de designer. Atunci nu se va „pierde” pe fundalul pereților albi și al ferestrelor din plastic cu tul transparent. Într-un astfel de interior, se creează senzația că multă lumină și aer este o opțiune excelentă pentru o cameră mică din partea de nord a casei. Această culoare nu absoarbe spațiul, astfel încât ușile albe sunt alese pentru apartamentele mici..

Două uși albe în interiorul dormitorului

Ușile albe combinate cu pereți ușori sau mobilier extind vizual spațiul camerei

Sfat. Dacă există puțină lumină naturală în cameră, alegeți o vopsea lucioasă (cu reflectanță maximă a luminii) și o inserție pentru oglindă.

Interior camera de zi cu ferestre albe

Combinația de uși albe cu ferestre albe este considerată un clasic.

Ajar ușă albă în dormitorul soților

Ușile albe în cea mai mare parte nu au modele sculptate complexe, astfel încât este mai ușor să le spălați de murdărie

Există părerea că ușile interioare albe și ușoare sunt ușor murdare și nu sunt practice. Totul depinde de frecvența curățării și de practicitatea învelișului. Fiecare amprentă este vizibilă pe frunza ușii lăcuite negru. Acestea trebuie curățate mult mai des decât o frunză de ușă albă și un decor de nuc nobil sau stejar alb.

În galeria noastră foto, puteți alege pentru inspirație opțiunea care se potrivește cel mai bine designului casei dvs..

Video: cum să alegeți o culoare a ușii

Foto: uși ușoare în interior

Accente negre în interiorul dormitorului Combinația dintre o podea roșie și o ușă albă în interiorul unui coridor îngust Ușă glisantă în bucătărie-sufragerie Combinația diferitelor uși din holul unei case private Bordură neagră în jurul ușii albe Ușă ușoară în interiorul băii Ușă ușoară pe fundalul peretelui gri Uși batante de culoare deschisă Ușă ușoară cu panouri de la bucătărie la coridor Uși duble către camera de zi a unei case de țară Uși de culoare deschisă poziționate simetric Plăci sculptate pe ușa ușoară Ușă cu o singură frunză din dormitor până pe hol Fotoliu Bard într-un interior alb Uși albe ca zăpada pe fundalul pereților cenușii Ușă ușoară din MDF în interiorul unei clădiri rezidențiale Perdele albe pe un coridor luminos Ușă cu panouri într-un interior clasic Vaze de sticlă pe măsuța de cafea Ușă gri deschis în designul camerei de zi Ușă pliantă pe un fundal de perete verde Scaun cu pelerină de blană Poze deasupra mesei de cafea Canapea cu tapițerie bej în sufragerie Vaza de podea cu flori proaspete Trei covoare negre rotunde Grinzi de lemn pe tavan alb Oglinzi pe ușile dulapului Uși ușoare în designul holului Uși de interior cu finisaj lucios Covor gri pe holul unei case private Culoare crem în interiorul camerei Laminat ușor în holul unei case de țară Insula de bucătărie în stil retro Vaza de podea cu trandafiri roșii Vaza de podea albă Uși ușoare batante pe hol Uși moderne din materiale compozite Ușă dublă din lemn cu vitralii Podea ușoară într-o cameră cu pereți întunecați Rafturi modulare pentru lucrurile de care aveți nevoie Cuier în formă de copac pe holul unui apartament din oraș Pictură într-un cadru auriu pe un perete ușor Ușă din lemn cu muluri aurii Inserții de sticlă înguste în ușa interioară Uși laminate în interiorul camerei de zi culoare portocalie în decorarea spațiului din living Ușă de sticlă de culoare deschisă Pereți gri cu muluri albe Vitralii albastre în ușile de lemn

Previous Post
De viktigaste typerna av elektriska spisar för hemmet
Next Post
كيفية اختيار الستائر المناسبة لغرفة المعيشة الداخلية