15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

História vzniku vidieckeho štýlu

Napriek tomu, že vidiecky štýl v interiéri existuje v domoch mnoho storočí, predtým nebol vnímaný ako nič iné ako obyčajný dizajn života na dedine a až do polovice 20. storočia vynikal v špeciálnom dizajnovom smere. . Rozšíril sa v Anglicku, kde dizajnéri najskôr začali ponúkať klientom prenos bežných vidieckych motívov do mestského prostredia, koncom 70. rokov sa presťahoval do Ameriky a až na začiatku 21. storočia získal v Rusku popularitu.

V každej z týchto krajín vychádzal z národných charakteristík a miestnej farby, preto získal špecifické črty. Absorbuje charakteristický vidiecky spôsob života s jedinečnými zvykmi svojich obyvateľov, ktoré sa formujú už mnoho storočí..

moderný interiér spálne vo vidieckom štýle

Dizajn obývačky vo vidieckom štýle

svetlý koridor vo vidieckom štýle

Veľký vidiecky dom

Základné princípy vidieckeho štýlu

Tento smer má obyvateľom mestského prostredia vrátiť pôvod, jeho cieľom je presunúť jeden byt z hlučnej ulice metropoly do provinčného ticha a pohodlia. Vďaka tomu si spomeniete na prázdniny svojej starej mamy, kde je skriňa plná vecí, ktoré odrážajú pôvodnú históriu dediny..

Interiérová výzdoba vo vidieckom štýle sa preto stáva protipólom všetkých moderných dizajnových riešení s kovom a sklom, studenými farbami a zložitými líniami. Snaží sa replikovať nedbalosť, ktorú si dedinčania môžu vo svojich domovoch ľahko spôsobiť. Jeho jednoduchosť odráža životné potreby, kde sú prvoradé funkčnosť a rýchlosť..

ľahký domáci dekor vo vidieckom štýle

Krásna kuchyňa vo vidieckom štýle

krásny dizajn kuchyne vo vidieckom štýle

Návrh vidieckeho domu

Hlavné rysy:

  • jednoduchosť hraničiaca s primitivitou;
  • funkčnosť interiéru;
  • šetrnosť k životnému prostrediu;
  • množstvo prírodných materiálov;
  • prevaha prirodzeného svetla;
  • spotrebiče ukryté v nábytku.

Materiály použité na vytvorenie vidieckeho štýlu

Hlavnou zásadou, ktorú je potrebné vziať do úvahy pri výbere materiálov pre interiér vo vidieckom štýle, je blízkosť prírody. Dedinčania nemali možnosť naplniť svoje domy kovom, ktorý teraz všetkému dominuje. Je lepšie vzdať sa chrómových povrchov, lesklého plastu a skla. Odporúčaný zoznam obkladov odporúčaných dizajnérmi:

svetlý interiér bytu vo vidieckom štýle

Vidiecky štýl v interiéri

Steny:

  • papierové alebo textilné tapety;
  • panel s imitáciou rezov a dosiek;
  • sadra;
  • murivo;
  • imitácia muriva.

Kombinácia týchto možností navzájom pomôže vytvoriť jedinečný kontrast: tapety z mäkkého papiera ohraničené hrubým kameňom a sadrou v rámci jednej steny zdôraznia nedbalosť a spontánnosť, s akou boli provinčné domy zdobené. Prírodný kameň a drevo vyzerajú najlepšie v oblasti krbu, mali by tiež rámovať chodbu.

Podlaha:

  • parkety;
  • dosky;
  • obyčajné keramické dlaždice;
  • ozdobná skala.

Medzi uvedenými možnosťami podláh vo vidieckom štýle v praktickosti víťazí keramická dlažba, musíte sa však uistiť, že sa maximálne hodí k celkovému sortimentu a neobsahuje inklúzie moderného dizajnu, ako sú lesklé čiary, drsné geometrické vzory a chrómové prvky. . Kameň je vhodný do interiéru chodby alebo obývačky, v spálni a v kuchyni je však lepšie uprednostniť drevenú podlahu.

moderný dizajn škôlky vo vidieckom štýle

Interiérový dizajn vo vidieckom štýle

krásna výzdoba chodby vo vidieckom štýle

Veľká biela kuchyňa vo vidieckom štýle

Strop:

  • papierové tapety na strop;
  • sadra;
  • trámy a trámy.

Strop odľahčuje miestnosť od veľkého počtu hrubých obkladov a dodáva jej ľahkosť. Častejšie je namaľovaný monotónne, bez vzorov, pričom si vyberá biele alebo pastelové farby, ktoré odrážajú slnečné svetlo a pomáhajú maximálne využiť prirodzené svetlo. Plnohodnotnú povrchovú úpravu dreva si môžete vybrať iba vtedy, ak ste si istí, že sa nestane preťažením interiéru, ale nosníky a trámy budú originálnym dizajnovým riešením.

Závesy:

  • bielizeň;
  • batiste;
  • bavlna;
  • chintz.

Tieto prírodné textílie vo vidieckom štýle sa líšia textúrou a pomáhajú vytvárať zaujímavé kombinácie: ľahké chintzové záclony prepúšťajú slnečné lúče a dajú sa používať cez deň, ťažké ľanové závesy slúžia dobre v noci a sú obzvlášť vhodné do detskej izby..

svetlá obývacia izba vo vidieckom štýle

Krásny dizajn obývačky vo vidieckom štýle

svetlý apartmán vo vidieckom štýle

Dizajn v tmavom vidieckom štýle

Dekor:

  • hlina;
  • pastelová keramika;
  • rohože;
  • porcelán;
  • živé rastliny v hlinených kvetináčoch.

Aj šperky vo vidieckom štýle by sa mali stať vzorom na prispôsobenie sa ľahkému a rýchlemu životu, preto je v nich stelesnená praktickosť: nezaberajú veľa obytného priestoru, dobre sa umývajú a čistia a nezhromažďujú prach. Na chodbu položte podložky z podložky, ktoré absorbujú nečistoty z obuvi a potom sa dajú ľahko vyčistiť.

Vázy môžu byť vyrobené z hliny, bez laku, ako aj z porcelánu alebo keramiky s efektom „craquelure“, tj. s malými prasklinami. Hostiteľke prídu vhod aj funkčné prútené koše; pre drobnosti alebo gazdiné si môžete kúpiť veľkú misku.

svetlý interiér kuchyne vo vidieckom štýle

Svetlá izba vo vidieckom štýle

Farby

Pri výbere holistického sortimentu pre interiér stojí za to dodržať kľúčové pravidlo: akýkoľvek vybraný odtieň, ak je to žiaduce, nájdete v prírode. Táto paleta je plná pastelových farieb, ktoré vďaka svojej jemnosti vytvárajú príjemný kontrast s drsnosťou povrchovej úpravy, a taktiež zvýrazňujú rozmanitosť dreveného nábytku a nenechávajú oko unaviť množstvo dekoratívneho kameňa. Nie je možné zvyknúť si na zvolené riešenie: dlho sa neobťažuje.

Vo vidieckom štýle sa najčastejšie používa kombinácia krémovej, béžovej a nebesky modrej. Pistácie sú v dizajne kuchyne obľúbené, riedia sa jemnou purpurovou. Do obývačky si môžete vybrať odvážnejšiu terakotu v kombinácii s pastelovou broskyňou. Všetky vyššie uvedené tóny sú v súlade s hrubým obkladom a nevyčnievajú zo všeobecnej myšlienky..

Pri zdobení môžete byť odvážnejší a zvoliť chytľavé riešenia: toto pravidlo používa príroda a zdobí monotónny trávnatý porast svetlými škvrnami kvetov. Šťavnaté obrazy, vázy, stojany na dáždniky perfektne doplnia prirodzené odtiene okolitého priestoru.

krásny dizajn spálne vo vidieckom štýle

Vidiecky štýl v interiéri spálne

moderná výzdoba chodby vo vidieckom štýle

Dizajn spálne vo vidieckom štýle

Nábytok

Základ pre všetky experimenty vo vidieckom štýle príde na myseľ sám, stačí si pamätať na zásadu maximálnej jednoduchosti. Drevo: neošetrené, brúsené alebo lakované, zriedka natreté. Obrovské množstvo možností vám umožňuje vytvárať zaujímavé kombinácie a experimentovať.

Pre kuchynské súpravy, úložné skrine a komody môžu byť v závislosti od dominantného odtieňa v celkovej myšlienke vhodné bledé tóny, zatiaľ čo mnohí si vyberajú leštené a nelakované povrchy, ktoré si zachovávajú jemnosť a úhľadný ohyb línií. Je to nepraktické, pretože môžu mať stopy nečistôt, preto sa dáva prednosť ľahkému lakovaniu s efektom craquelure..

Môžete si kúpiť čokoládový nábytok jednoduchého tvaru, s hrubými rohmi a minimom vzorov. V obývacej izbe sú umiestnené tmavé skrinky, ktoré sú kombinované s terakotou a oranžovou. Lakované povrchy vo vidieckom štýle zároveň lepšie vyzerajú s kožou a neupravené povrchy s textíliami..

Existujú dve obľúbené možnosti čalúnenia.

  1. Prírodné textílie, ľan, cambric, textilné čalúnenie. Veľa malých vankúšov, kvetinových ozdôb alebo obrázky zvierat.
  2. Kožené čalúnenie: prasknuté a špeciálne vyzreté alebo prasknuté.

svetlý interiér chodby vo vidieckom štýle

Biela farba v interiéri kuchyne vo vidieckom štýle

moderný škôlkarský štýl vo vidieckom štýle

Veľký vidiecky dom

Akcenty používané pri osvetlení

Prirodzené osvetlenie interiéru musíte naplno využiť: veľké okná, splývavé záclony, svetlé steny odrážajúce slnečné svetlo a zrkadlá bez objemných rámov. Na večery s rodinou vytvára krb jemné a útulné svetlo..

V umelom osvetlení vo vidieckom štýle napodobňujú svetlo z otvoreného ohňa a sviečok: zdroje, ktoré bežne používal život na dedine. Preto vyberajte žiarovky s teplým svetlom, dávajte prednosť jednotlivým zdrojom svetla, nie lustrom: svietniky, stojacie lampy a stojacie lampy.

Svetlé textilné tienidlá a prírodné vzory budú vyzerať dobre. Pri výbere podlahových svietidiel sa podľa možnosti vyhnite kovovým a chrómovým povrchom..

krásna výzdoba obývačky vo vidieckom štýle

Vidiecky štýl v interiéri

Dekorácia v závislosti od miestnosti

Chodba

Podporuje sa maximálna praktickosť interiéru: drevo a hrubý kamenný obklad. Na podlahy vo vidieckom štýle je vhodné murivo, v žiadnom prípade sa nepoužíva linoleum alebo laminát. Väčšia praktickosť prinesie podložky z podložky. Osobitná pozornosť sa venuje dekoratívnym prvkom: stojanom na topánky z tmavého kovaného kovu a stojanom na dáždniky.

Obývačka

Tmavý nábytok (čerešňový, dubový), lakovaný alebo starnutý, pomôže vytvoriť pocit slávnosti. V kombinácii s ním vyhrávajú ťažké textilné závesy, stojacie lampy a svietniky. Prútené tienidlá budú originálnym riešením, ale musíte byť trpezliví, aby ste ich v obchode našli..

Ak je to možné, usporiadajte rekreačnú oblasť v najlepších vidieckych tradíciách: krb (imitácia je vhodná aj do bytu), hrubý koberec, na dekoráciu je možné použiť poľovnícke trofeje.

svetlý bytový dizajn vo vidieckom štýle

Krásny dizajn vo vidieckom štýle

domáca výzdoba v modernom vidieckom štýle

Tyrkysová farba v interiéri kuchyne vo vidieckom štýle

Kuchyňa

Praktickosť pomôže vyhnúť sa častému čisteniu: všetok nábytok by mal byť pokrytý prostriedkami odpudzujúcimi nečistoty, pretože takéto povrchy vyžadujú starostlivú údržbu. Všetky kuchynské spotrebiče musia byť starostlivo skryté a maskované. Pre pohodlie je v oblasti umývadla možné vyložiť mozaiku vo vidieckom štýle: to nielenže osvieži priestor, ale prinesie aj praktickosť. Funkčnosť interiéru je možné dosiahnuť pomocou zásuviek a otvorených drevených políc.

Spálňa

V spálni nainštalujte masívne, ale nízke postele, starostlivo leštené alebo lakované kovanie. Denné závesy budú kontrastovať s hmotnosťou ľanových nočných závesov, posteľnú bielizeň s kvetinovými vzormi je možné prikryť prikrývkou štylizovanou ako gobelín znázorňujúci zátišie, krajinu alebo obrazy zvierat.

svetlý interiér spálne vo vidieckom štýle

Tmavé tóny v interiéri bytu vo vidieckom štýle

krásny dizajn obývačky vo vidieckom štýle

Elegantný dizajn vo vidieckom štýle

Národné prvky interiéru vo vidieckom štýle

V každej krajine tento štýl vznikol vlastným spôsobom, pretože dedinský život a vidiecke vnútrozemie boli izolované od vplyvu iných kultúr. Jeho formovanie bolo ovplyvnené iba podnebím, zvykmi a zvykmi, ako aj základnými potrebami, vďaka ktorým sa zaobišiel bez excesov a domýšľavosti. Vidiecky štýl preto odzrkadľuje osobitú históriu a kultúru každej krajiny, ktoré v mestskom prostredí nadobúdajú ducha romantiky..

Amerika

Prvým združením sú ranče a obrázky zo starého dobrého westernu, takže vo vidieckom štýle obnovujú tradície divokého západu. Americký interiér sa vyznačuje veľkým počtom prúteného alebo koženého nábytku s neupraveným čalúnením, drsným a drsným, strop je ozdobený drevenými trámami.

Na dekoráciu sú vhodné viacfarebné koberce bez dlhých vlasových alebo patchworkových prikrývok, ktoré si môžete vyrobiť sami. Steny zdobia prírodné poľovnícke kože, najnápadnejším atribútom je kovbojský klobúk..

moderný interiér chodby vo vidieckom štýle

Svetlá izba vo vidieckom štýle

Anglicko

Interiér sa vyznačuje množstvom textílií: je ním zdobené všetko, od čalúnenia pohoviek až po jednotlivé prvky steny a stropov. Tkanina je kombinovaná s kovaním, ťažkými parketovými doskami, sú zahrnuté atribúty starej kože.

Pri zdobení by ste sa mali uchýliť k tapisériám s rastlinnými maľbami alebo obrázkami zvierat, ťažkými závesmi na podlahu.

Taliansko

Taliansky vidiecky štýl v interiéri znamená náhlavné súpravy vyrobené z umelo starnutého dreva, leštené alebo s vrstvou laku. Prevládajú pistácie a krémové tóny, množstvo oblúkov a kameňa.

Výzdoba je charakterizovaná širokými pruhovanými textilnými závesmi, prútenými košmi a stojanmi na dáždniky, maľbou a maľbami v jednoduchých svetelných rámoch. Hlinené vázy a veľa porcelánu v kuchynskom riade.

Francúzsko

Dominujú tu motívy Provence, stelesnenie ducha provinčného Francúzska. Krémové tóny dopĺňajú nelakovaný ľahký nábytok, starostlivo vyleštený a prešitý obrúskami. Steny sú zdobené papierovými tapetami a sadrou.

Levanduľové tóny, prútené a kované predmety sú v interiérových dekoráciách vítané, tenké čiary je možné kombinovať s hrubými doskami. Na vytvorenie vône môžete rozkladať ľanové vrecúška so sušenou levanduľou a inými bylinkami z Provence..

ľahký kuchynský dekor vo vidieckom štýle

Vidiecky štýl v interiéri kuchyne

krásny dizajn škôlky vo vidieckom štýle

Biela farba v interiéri obývačky vo vidieckom štýle

Rusko

V dizajne nie sú žiadne prísne pravidlá: všetky typy náterov sú vítané, ale lakovanie je zriedkavé. Používajú sa okrúhle rezy a pevné dosky.

V dekorácii stojí za to pamätať na pôvodné atribúty ruského staroveku: použijú sa drevené lyžice, liatinové panvice, samovary, plstené topánky a sušené vetvy jarabiny.

Stredomorský

Tu začína hra dvoch farieb: svetlo modrej a bielej, ktoré dopĺňajú elegantný nábytok. Mosaické murivo s charakteristickými geometrickými vzormi je široko používané. Svetlo biele závesy, námorné dekorácie: špagát a mušle.

Uprednostňuje sa surový hrubý obklad, biela farba a textilné čalúnenie, pretože koža je na stredomorský interiér príliš hrubá. Rekreačná oblasť využíva prútené stoličky a konferenčné stolíky s nohami z tepaného železa..

krásny dizajn koridoru vo vidieckom štýle

Drevo v interiéri bytu vo vidieckom štýle

svetlý interiér škôlky vo vidieckom štýle

Ľahký vidiecky štýl

ľahká spálňa vo vidieckom štýle

Dizajn bytu vo vidieckom štýle

Vidiecky štýl do interiéru vidieckeho domu

Tu musíte dodržiavať rovnaké zásady ako pri zdobení interiéru bytu: nedbalosť a maximum prírodných materiálov. Steny a dvere je možné nahradiť klenutými chodníkmi, aby sa priestor vizuálne rozšíril a poskytlo maximálne svetlo. Je lepšie použiť prírodný kameň a parkety, ako aj dvere s kovanými detailmi..

Vonkajší priestor na sedenie môže byť ozdobený hrubými textilnými závesmi a prútenými stoličkami s čalúnenými sedadlami. Na stoly sú vhodné kované nohy s ladnými krivkami. Vyberte si masívne schodisko do druhého poschodia, namiesto zábradlia potiahnite lano. Vidiecky dom umožňuje vytvoriť skutočný krb.

Video: interiérový dizajn vo vidieckom štýle

50 fotografií príkladov interiérového dizajnu vo vidieckom štýle:

ľahký domáci dekor na obrázku vo vidieckom štýle moderný dizajn obývačky na fotografii vo vidieckom štýle krásny interiér škôlky vo vidieckom štýle svetlá chodba na fotografii vo vidieckom štýle moderný štýl bytu na vidieckom štýle svetlá vnútorná chodba na obrázku vo vidieckom štýle ľahký kuchynský dekor na fotografii vo vidieckom štýle krásny obrázok dizajnu spálne vo vidieckom štýle moderná výzdoba škôlky na fotografii vo vidieckom štýle krásne obrázky dizajnu kuchyne vo vidieckom štýle svetlý koridor na fotografii vo vidieckom štýle svetlý interiér spálne na obrázku vo vidieckom štýle krásny obraz chodby vo vidieckom štýle svetlý dizajn domu na fotografii vo vidieckom štýle svetlý interiér obývačky v obrázku vo vidieckom štýle moderná výzdoba bytu na fotografii vo vidieckom štýle svetlý obrázok dizajnu obývačky v vidieckom štýle krásna fotka domu vo vidieckom štýle moderný interiér spálne vo vidieckom štýle svetlý dekor chodby na fotografii vo vidieckom štýle krásna chodba v štýle krajiny moderná výzdoba škôlky na vidieku jasný dizajn bytu vo vidieckom štýle svetlý interiér kuchyne na fotografii vo vidieckom štýle svetlá obývacia izba na fotografii vo vidieckom štýle krásny interiér domu na obrázku vo vidieckom štýle ľahký dizajn bytu vo vidieckom štýle moderná spálňa vo vidieckom štýle svetlá vnútorná chodba na obrázku vo vidieckom štýle moderný dizajn domu na fotografii vo vidieckom štýle svetlý štýl spálne obrázok vo vidieckom štýle krásna vnútorná chodba na obrázku vo vidieckom štýle svetlý dekor škôlky na fotografii vo vidieckom štýle svetlý interiér chodby na fotografii vo vidieckom štýle svetlá výzdoba obývačky v obrázku vo vidieckom štýle krásny dizajn kuchyne na fotografii vo vidieckom štýle moderný štýl bytu vo vidieckom štýle krásna výzdoba detskej izby vo vidieckom štýle ľahký dizajn domu na fotografii vo vidieckom štýle svetlý interiér spálne na fotografii vo vidieckom štýle obrázok v štýle chodby v modernom štýle moderný interiér obývačky na fotografii vo vidieckom štýle nádherný obraz dizajnu chodby vo vidieckom štýle ľahký kuchynský dekor na vidieckom štýle svetlý apartmán na fotografii vo vidieckom štýle svetlý apartmán na vidieku moderný kuchynský interiér na fotografii vo vidieckom štýle jasný dizajn chodby na fotografii vo vidieckom štýle svetelný dizajn domu na obrázku vo vidieckom štýle krásny interiér obývačky na fotografii vo vidieckom štýle

Previous Post
2021 modern tapet för hallen
Next Post
Дизайн на завеси за хол 2021 г.