15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Дизайн на билярдна стая в частна къща

Собствените помещения за уважавана игра отдавна са надхвърлили границите на аристократичните среди. Добре обмисленият интериор на билярдната зала с класически дизайн е знак за изискания вкус на собствениците на къщата. Не всеки може да се похвали с такова оборудване, тъй като специална маса под зелен плат е скъпа покупка. Някои изисквания за размерите, осветлението и обзавеждането на стаята подчертават, че това е статусно забавление за успешни и богати интелектуалци..

идея за необичаен дизайн на билярдна стая

По принцип билярдните маси се избират от дърво

опция за лек декор на билярдна стая

Билярдната зала е статусно забавление за успешни и богати интелектуалци

идея за ярък интериор на билярдна зала

Замислен интериор на билярдна зала е знак за изтънчен вкус

Как трябва да бъде подредена билярдна зала?

Собствената ви зала за билярд е подобна на отличителния белег на елитна къща. Въпреки че можете да направите всичко сами, все пак е по -добре да използвате специализирани мебели и добри идеи за създаване на интериора на билярдна стая, както е на снимката.

Традицията дойде в нашето пространство от мъгливия Лондон. Там през деветнадесети век господата обичаха да търкалят костни топки, насочени с реплика в джобовете по сложна траектория. Те се опитаха да възпитат специална атмосфера на затворени лондонски клубове в различни страни – по този начин играта излезе извън границите на аристократичните среди. Но самият дух на играта, присъщ на елитното общество, винаги царува под лампа над маса със зелен плат. Дизайнът на модерна билярдна зала е многостранен.

идея за красив стил на билярдна зала

Дизайнът на модерна билярдна зала е многостранен

вариант на красивия стил на билярдна зала

Собствената зала за билярд е подобна на отличителния белег на елитна къща

ТАБЛИЦА

1.

База

Класически традиции

2.

Концепция

Отражение на индивидуалността на собствениците

3.

Атмосфера

Забележима аристокрация чрез изтънчеността на формите и скъпите материали

4.

Уместност

Пречупване през призмата на съвременния дизайн

5.

Стил

В близост до декорацията на цялата къща

Предпочитание се дава на масивна маса, изработена от естествено дърво и мека мебел, тапицирана с кожа, но са възможни опции, както в примерите за снимки.

Изборът на стил варира, но те трябва да чувстват елитна принадлежност, заимстването на дизайнерски техники и историческите стилове и традиции е подходящо:

 • имение,
 • ловна хижа;
 • спомагателни сгради на европейски дворци;
 • рицарски замък;
 • елитен клуб от лондонска господа.

вариант на светлинния дизайн на билярдната зала

Предпочитание се дава на масивна маса, изработена от естествено дърво

опция за ярък декор на билярдна зала

Мебелите са покрити предимно с кожа

идея за необичаен интериор на билярдна зала

Отделна стая е отделена за билярд

Изисквания към помещението за игра на билярд

В многостаен апартамент е отделена отделна стая с балконска врата или голям прозорец за билярд – необходима е вентилация. Факт е, че е обичайно да се пуши между игрите. В къща в процес на изграждане е препоръчително да се обмисли предварително дизайна на билярдна стая. В старата сграда от необходимите трансформации са необходими ефективна вентилация и идеален плосък под. Той се проверява според нивото на сградата, така че топките да не променят траекторията си..

Ако няма достатъчно място, билярдна маса и съответните мебели могат да бъдат изложени във всеки просторен ъгъл, в коридора или в друга стая, като се използва принципът на зониране:

 • в хола или коридора;
 • в офис или библиотека;
 • при отдих под стълбите;
 • на тавана или оборудван таван;
 • в мазето или винарската изба.

Микроклиматът е важен, така че да е сухо помещение с ниска температура, без излишна влага, която е вредна за естественото дърво. Разстоянието от стените до билярдната маса трябва да бъде повече от дължината на една реплика – всичко за удобна игра.

Когато играчите се сменят, те трябва да могат да си почиват удобно между тях, подпомогнати от меки мебели и масичка за чай. Списъкът с необходимите мебели включва стойки за бияч и топки и бияч. Малко кътче за приготвяне на напитки с бар е знак за грижа за гостите, предимно мъже. Пиенето на алкохолни напитки, пури и силно кафе са добре дошли.

идея за ярък дизайн на билярдна зала

Разстоянието от стените до билярдната маса трябва да бъде повече от дължината на една реплика

опция за красив интериор на билярдна зала

Ако има недостиг на място, билярдна маса и свързаните с нея мебели могат да бъдат изложени във всеки просторен ъгъл

За да украсите билярдна зала, можете също да използвате:

 • компактни антични мебели;
 • поразителен дядов часовник;
 • имитация на камина;
 • голям аквариум;
 • ловни трофеи;
 • игрални автомати;
 • телевизионна плазма;
 • кабинет роял;
 • рафтове с колекция от ръчно изработени сувенири.

Класически пример за интериор за билярдна зала е направен в английски стил, с присъщия му аристократичен шик. Махагоново или орехово покритие от тавана до пода. Мека мебел в стила на “Честърфийлд”, с тапицерия от естествена кожа, с помощта на ролка за кола.

Внимание! Имайте предвид, че почукването от костните топки може да се чуе далеч, затова е препоръчително да се отдели стая за билярдната стая далеч от детската стая и спалните. Без игра тази стая се използва за спокойно семейно забавление или самотна комуникация..

За билярдна стая можете да изберете отделна сграда или покрита тераса, където трябва да има осветление, отопление и вентилация. Просторен балкон или остъклена лоджия в жилищна сграда е по -малко успешен избор, звуците на играта ще бъдат чути от съседите и ще бъде трудно да се осигури прилична звукоизолация.

идея за необичаен стил на билярдна зала

В стаята трябва да има мебели, така че играчите да могат да си починат по време на почивките

идея за красив дизайн на билярдна зала

Класически пример за интериор за билярдна зала е направен в английски стил

опция за светъл декор на билярдната зала

За билярдната стая можете да изберете отделна сграда или покрита тераса

За удобство на играчите има стандартизация на интериора на билярдната зала, което се дължи на размерите на билярдната маса:

 • малка маса – 2,9 м на 1,45 м (в имперската система от мерки 51 фута);
 • средна маса – 3,2 м на 1,6 м (10,498 фута);
 • голяма маса – 3,5 м х 1,75 м (11,48 фута);
 • маса в пълен размер 3,7 м x 1,85 м (12,3 фута).

От всички страни на правоъгълната маса трябва да има място за свободно преминаване – не по -малко от дължината на репликата. Обикновено самолетът под зеления плат стои в средата на стаята, отгоре има доста ярко осветление. Дневната светлина не е необходима, тя може да изкриви траекторията на топките. Покрай една от стените има зона за отдих с места за сядане и някъде наблизо – „стая за пушачи“. На обществени места, на по -високо ниво, има зона за наблюдение, където зрителите могат да оценят играта, без да пречат на нейните участници..

Можете също така да отделите винарска изба или оранжерия за билярдна стая, но високата влажност може да повлияе негативно на материалите, от които е направена масата..

идея за светъл стил в билярдна стая

Трябва да има свободно преминаване от всички страни на правоъгълната маса.

опция за ярък интериор на билярдна зала

Винена изба или оранжерия може да се използва и като билярдна зала.

Предимства на билярдна стая в частна къща

За тези, които тепърва ще учат, е по -добре стаята да бъде многофункционална, така че стаята да не е празна. За професионалистите в играта интериорът на билярдна зала в частна къща е оборудван според класическия модел.

Предимства:

 • отражение на статута на собственика;
 • изолирана стая, където се водят гости, ако няма желание да се покажат усамотените ъгли на сградата;
 • индикатор за семейната сигурност (добрата маса е много скъпа);
 • чудесно място за смислена комуникация – учене на начинаещи да играят;
 • възможността да прекарате свободното си време интересно при лошо време, когато се развали пикник или уикенд извън обекта;
 • самата среда е визуално приятна, играта е интересна за релаксация, стимулира зрителната острота и логическото мислене, тренира или нормализира работата на мускулите, които не участват в ежедневието;
 • играта въвежда европейските културни традиции;
 • добър начин да оборудвате празно пространство.

Ако липсва изолирано помещение, билярд може да се играе в хола или трапезарията, ако за това е предвидена маса за хранене “трансформер”. Зоната за игра със зелен филц е скрита под шарнирно, плъзгащо се или подвижно покритие. Това е оптимално за малък апартамент с добра звукоизолация..

Затъмнените завеси и добре подбраните осветителни тела над масата ще осигурят дори изкуствена светлина, така че да не изкривяват изчисляването на ударите по топките.

вариант на красив дизайн на билярдна зала

Ако липсва изолирана стая, билярд може да се играе в хола или трапезарията.

идея за необичаен декор на билярдна стая

Дизайнът на стаята е обвързан с избраната маса – материали и стил

опция за необичаен дизайн на билярдна стая

Повечето класически маси са изработени от естествено дърво

Опции за дизайн на частни билярдни зали

За тези, които нямат възможност да се свържат със специалисти, дизайнът на билярдна стая в къщата може да бъде обмислен самостоятелно. Но е важно да се вземат предвид всички точки, така че интериорът да излезе успешен..

1. Изборът на довършителни материали.

Дизайнът на стаята е обвързан с избраната маса – материали и стил. Днес няма ограничения, тъй като в специализирани каталози можете да поръчате билярдна маса във всяка ценова категория. Висококачественият самолет за игра на масивна рамка и издълбани крака не може да бъде евтин.

Има домашни, антични и мобилни предложения – сгъваема маса с метални крака. Такъв модел не гарантира точността на траекторията, но може да бъде отнесен с вас до дачата и изнесен в откритото пространство. Повечето класически маси са изработени от естествено дърво, чийто нюанс е съчетан с останалата част от финала:

 • венге;
 • гайка;
 • дъб;
 • Череша;
 • пепел;

Важно е да се подчертае красотата на класическия дизайн, имитиращ атмосферата на елитен билярден клуб, с довършителни материали – стени, под и таван. Зелената кърпа не трябва да се дублира в интериора, но ако поставите вани с храстови палми или чудовища в ъглите, това ще направи атмосферата още по -гостоприемна. Но основното внимание трябва да се обърне на декорирането с дървени панели, таванни греди и луксозна дърводелска дейност..

Монолитен под трябва да издържа голямото тегло на игралната маса. Висококачественият паркет се счита за класика, която днес се заменя със скъп ламинат, особено след като можете да изберете всеки декор (имитация на дървесна текстура). Материалите с плочки са неподходящи, но в някои случаи се използват порцеланови каменни изделия и мраморни плочки с висока устойчивост на износване. Такава опция е възможна като килим или пътеки по периметъра на масата.

идея за ярък интериор на билярдна зала

Монолитният под трябва да издържа голямото тегло на игралната маса

идея за декор на билярдна стая

Основното внимание трябва да се обърне на декорирането с дървени панели.

2. Обзавеждане

В допълнение към класическите стойки за маса и бийки е избран подходящ комплект мека мебел за комфортен престой. Класиката е кожена тапицерия, но това не е задължително. Днес се предлагат многоместни и модулни дивани с тапицерия за пушачи – от материали, които не поддържат горенето.

Има съвременни тапицерии с тефлонова тапицерия, която отблъсква течности и замърсявания. Седейки на такъв диван или фотьойл, не е нужно да се притеснявате от случайно разливане на кафе или червено вино. Хартиената салфетка бързо абсорбира капки, които не се абсорбират, а се навиват на топки.

Корпусни мебели – поне не трябва да затрупват стаята. Възможни антики – конзола с огънати крака, масичка за кафе, бар плот и пр. Не е желателно да се слагат стъклени мебели – отлетяла под удар топка може да я повреди. Домашните мебели също са нежелателни, освен че са направени от истински ценители на играта..

Забележка: Масите за игри се различават в зависимост от вида на играта. Например, има маси за руската пирамида и класическата игра, под американския пул и снукър.

вариант на необичаен стил на билярдна стая

Масите за игри се различават в зависимост от вида на играта

вариант на красив стил на билярдна зала

Корпусни мебели – поне не трябва да затрупват стаята

идея за необичаен дизайн на билярдна стая

Не е желателно да се поставят стъклени мебели

3. Избор на стил на дизайн

Билярдът е елитна игра за хора, които ценят лукса и комфорта. В билярдната зала цялата декорация трябва да свидетелства за богатството и добрия вкус на собствениците:

 • основен стил за игрални зали – английска класика;
 • модерен стил е подходящ за апартаменти на таванско помещение, дуплекси, “студия” или градски сгради с подчертана градска архитектура;
 • обкръжението на двореца и замъка е възможно, когато цялата къща е оборудвана в този стил;
 • еко-стил върви добре с естествено дърво и зелен плат на билярдна маса;
 • стилът империя и египетски, като негов прототип, изглежда добре, ако използвате бял камък в декорацията и подходящата конфигурация на игралната маса;
 • кънтри стил, хижа и Прованс също са подходящи за декорация на дърво, особено ако това са тавански тавани с греди;
 • минимализмът е отлично решение за тази функционалност, нищо излишно, но каквото е, солидно и висококачествено;
 • Мароканският и ориенталският стил е ода на лукса, важно е да изберете правилната конфигурация на масата и да я украсите със златисто формоване;
 • етническият стил придобива характерен завършек за региона – африкански, японски, китайски и други декори ще подчертаят благоприятно текстила и декора.

идея за ярък интериор на билярдна зала

Билярдът е елитна игра за хора, които ценят лукса и комфорта

опция за ярък декор на билярдна зала

Модерен стил подходящ за тавански апартаменти

4. Осветление

В интериора на билярдни зали осветлението се придава особено значение. Светлината не трябва да заслепява, въпреки че трябва да е достатъчна за играта. Мекото сияние трябва да пада върху зелената кърпа строго перпендикулярно. Слънчевата светлина обикновено се скрива от затъмнени завеси. Общият здрач се разрежда с локално осветление. По -добре е да поръчате специални осветителни тела от каталози..

Примери за билярдни зали с бар, класически и модерен дизайн в частна къща – в нашата фотогалерия.

Видео: Дизайн на билярдна стая

50 снимки на примери за дизайн на билярдна стая:

идея за ярък интериор на картина за билярдна стая опция за необичаен дизайн на билярдна снимка идея за красив декор на снимка за билярдна стая версия на светлия стил на картината на билярдната стая опция за красив интериор на снимка за билярдна стая идея за светъл декор на картина за билярдна стая идея за необичаен дизайн на снимка за билярдна стая опция за ярък стил на картина за билярдна стая идея за светъл декор на снимка за билярдна стая версия на красивия стил на картина за билярдна стая идея за ярък дизайн на картина за билярдна стая вариант на необичаен интериор на снимка за билярдна стая идея за необичаен стил на билярдна снимка версия на яркия интериор на картината на билярдната стая опция за красив дизайн на картина за билярдна стая идея за ярък декор на билярдна снимка версия на светлия декор на картината на билярдната стая идея за красив интериор на снимка за билярдна стая идея за ярък стил на снимка за билярдна стая вариант на необичаен дизайн на картина за билярдна стая идея за дизайн на светлина за билярдна стая вариант на необичаен интериор на картина за билярдна стая опция за красив стил на снимка за билярдна стая идеята за ярък декор билярдна картина опция за красив декор на картина за билярдна стая вариант на необичаен стил на билярдна снимка идеята за билярдна картина в ярък стил версия на светлинния дизайн на снимката за билярдна стая идеята за красива картина за билярдна стая опция за необичаен декор на снимка за билярдна стая вариант на необичаен интериор на картина за билярдна стая идея за ярък дизайн на снимка за билярдна стая опция за светъл декор на снимката на билярдната стая идеята за красив стил на билярдна картина опция за ярък декор на билярдна снимка идея за необичаен дизайн на картина за билярдна стая версия на светлия стил на снимката на билярдната стая версия на светлия интериор на картината на билярдната стая идея за красив стил на снимка за билярдна стая опция за ярък дизайн на картина за билярдна стая идеята за необичаен декор на снимка за билярдна стая идея за необичаен дизайн на снимка за билярдна стая версия на светлия стил на картината на билярдната стая идея за ярък декор на снимка за билярдна стая опция за красив интериор на картина за билярдна стая идея за красив интериор на снимка за билярдна стая опция за ярък дизайн на билярдна картина вариант на необичаен стил на картина за билярдна стая идея за светъл декор на снимка за билярдна стая опция за ярък стил на билярдна снимка

Previous Post
Skjutbara garderober: design och konstruktionstyper
Next Post
الجمع بين اللون الأزرق والألوان الأخرى بشكل صحيح