15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Комбинирайте правилно синьото с други цветове

Синьото е уникално в много отношения. Той върви добре както с топли, така и със студени нюанси, както и с различни модификации. Избирайки го като основен в дрехите си, можете да „облечете“ нежен и ефирен образ, или като го комбинирате с тежки тонове, сериозни и важни. В интериора той е популярен, има много предимства и възможности..

използване на интересен син цвят в стила на къщата

Можете да мислите за много с помощта на синьо.

идеята за използване на необичаен син цвят в дизайна на апартамент

Синьото има много предимства

Нека се обърнем към психологията

Всички народи отдавна обръщат специално внимание на цветовата схема. Синият има почетно място в този „пантеон“. В древен Египет вените по краката и ръцете са били нарисувани с тази боя. Това беше знак за човек с благородно потекло. От това сме запознати с израза “човек със синя кръв”. В някои африкански племена тъмносиньото се смятало за траур. По един или друг начин лазурът беше видян и издигнат в ранг на значим.

И до днес тя остава значима и привлича вниманието на психолози, дизайнери, както и обикновени хора. Хората, които определят този цвят като любим, се считат за креативни, способни да мислят нестандартно. Те са сдържани, спокойни, миролюбиви. Ако искате да ги убедите в нещо, намерете достойни аргументи и бъдете търпеливи.

В интериора той ще помогне да се въплътят противоположностите. Можете да създадете приятен, просторен и мек стил. Също така дава възможност да се направи хладен, сдържан и строг климат в апартамента. Всичко зависи от това с какво го комбинирате. Нека да разгледаме как правилно да използваме комбинацията от синьо, за да постигнем желания резултат..

опция за прилагане на ярко син цвят в стил стая

Синьото привлича вниманието на дизайнерите

идеята за използване на ярко син цвят в дизайна на стаята

Използвайте синьо, за да създадете зашеметяващ интериор

Комбинира се с други цветове

Синьото е уникална основа. Той може да се превърне в фон за по -ярки акценти, както и за нежни тонове. Той също така действа като допълнение, фокусирайки вниманието върху себе си.

Цветът на самата основа е не по -малко важен от комбинацията. Да кажеш „син“ означава да имаш на разположение огромен спектър. В края на краищата той самият може да бъде с примеси от жълто, сиво, зелено и т.н., като същевременно остава „небесен“. Затова ще анализираме различни варианти за използване на този „дар на природата“.

вариант на използване на необичаен син цвят в дизайна на апартамент

Синьото върви добре с други цветове

идеята да се използва интересен син цвят в стила на къщата

Използвайте цвят, за да подчертаете конкретни области

„Тихо със себе си“

Тъй като синьото е различно, неговите нюанси могат да се комбинират помежду си. Започвайки от синьо, близо до черно и завършвайки със светло, почти неразличимо от бяло – всичко това е на ваше разположение.

Можете да използвате техниката “градиент”, за да създадете интериора на стаята. Изберете основен цвят, той може да бъде син или син (за предпочитане чист) и като започнете от него, направете меки преходи. “Вълната” трябва да бъде вертикална (започвайки от тавана, променяйки се, когато отива към пода, или обратно) или хоризонтална (от стена до стена). Можете да го направите кръстосан по диагонал. Основното е, че се образуват меки преходи. Всичко трябва да бъде включено: мебели, стени, под, таван, аксесоари. Нищо не трябва да изпада от посочения стил.

възможността за използване на ярко синьо в дизайна на стаята

Синият цвят може да бъде различен

идеята за използване на необичаен син цвят в стил апартамент

Интериорът ще изглежда много хубаво с помощта на наклон.

Студени тонове

Въпреки че синьото може да придобие различни нюанси и да бъде по -топло, в палитрата то заема мястото на студеното. И заедно с други цветове със същата тоналност, той ще придаде на атмосферата хладен и свеж поток. С всички свои нюанси, като синьо, лазурно, циан, ултрамарин, индиго и т.н., то естествено се тъче добре. Други студени течения също са чудесни за сдвояване със синьо.

Той е приятел с целия спектър от зелено. Искате да създадете свежа, екологична баня? Комбинацията с него е идеална за това. Променяйки нюансите, вие придавате на стаята определено настроение. Като вземете светло или ярко, ще дадете радостен и положителен поток. По-тъмните: зелено кадифе, каки, ​​маслини ще направят стаята спокойна, земна и груба. Тази опция е подходяща за офиса на консервативни корави хора..

Като цяло, като комбинирате блус със студени цветове, можете да създадете тежък, дори мрачен стил. А също и неговата пълна противоположност: лек и деликатен интериор, изпълнен с бодрост.

идеята за прилагане на ярко син цвят в стила на къщата

С помощта на син цвят можете да се съсредоточите върху определена област

възможност за използване на интересен син цвят в дизайна на стаята

Синият цвят ще изглежда много красив в интериора на спалнята.

Топли тонове

Не преставайки да се удивлявате от универсалността на синьото, ние го комбинираме с топли нюанси. Бежово, прасковено, жълто, оранжево, пастелно и т.н. Всички те са идеално съвпадение.

Самият лазур е успокояващ. Комбинирането с топло и спокойно кафяво ще има двоен ефект и ще помогне да се пресъздаде атмосфера на спокойствие. Тази опция е подходяща за всекидневната, където камина би била подходяща, добавяйки жълто-оранжеви нотки към дизайна на осветлението вечер..

Между другото, за жълто и оранжево. Използвайки ги във вашия дизайн, получавате смел и подскачащ интериор. Стаята ще изглежда светла. Но трябва да бъдете внимателни и да добавите по -спокойни нотки към този комплекс..

Светло синьо с праскова или бежово е въплъщение на нежност. Тази комбинация ще помогне за визуално разширяване на пространството, ще направи атмосферата проста и спокойна. Подходящ за хол, детска стая, лоджия, спалня и др. Ще създаде добра атмосфера за сън и релакс.

Като цяло комбинацията от синьо с топли светли цветове визуално ще разшири пространството, ще даде усещане за уют, топлина и светлина.

идеята за използване на необичаен син цвят в стила на стаята

Синьото върви много добре с топли и студени нюанси.

вариант на използването на ярко синьо в дизайна на апартамент

С помощта на синьо можете визуално да разширите границите на стаята.

Червен спектър

Тук също можете да започнете да свързвате противоположности, създавайки ярък и жив образ. Или въплъщавайте идеята за нежност и топлина. Както и да е, синьото с всяка боя от спектъра на червеното ще създаде свеж дизайн..

Червено и синьо. Огън и лед. Вода и огън. Комбинация от противоположности. Колкото и да е странно, има право на съществуване. Хората, които са свикнали с необичайни ярки и контрастни изображения, ще харесат този тандем. Подходящ за използване в кухнята: синкавите студени нюанси намаляват апетита, докато червеното допринася за външния му вид. Комбинацията от абсолютни противоположности понякога създава необичайни неща.

Бледите нюанси от този диапазон ще ви помогнат да пресъздадете картина на нежност и да добавите светлина в стаята. Светло синьото и розовото са идеално решение за момичешка стая, както и за любителите на ефирен и нежен поток. Добавете бяло за страхотен дизайн на спалнята.

идеята да се използва интересен син цвят в стила на къщата

Комбинацията от червено и синьо ще внесе разнообразие в интериора

възможността за използване на ярко син цвят в дизайна на апартамент

Комбинацията от червено и синьо в интериора ще изглежда изискана и благородна

Бял

Така стигнахме до краля на цвета. Комбинацията от две универсални бои ще даде подходящ резултат. В дрехите например той създава образ, подходящ за официален изход, както и за обикновена разходка. В дизайна на стаята този тандем също развързва ръцете и прави възможно създаването във всички посоки..

Искате ли да създадете суров скандинавски облик във вашата всекидневна? Сдвоете бяло със синьо, добавете малко сиво и сте готови. Харесвате ли енергичен и мек средиземноморски стил? Тази тема ще бъде основната при изграждането на подобно изображение. Разредете го с подходящи аксесоари за подскачащ и деликатен дизайн.

Като цяло комбинацията с бяло ще помогне да се разшири пространството, да се създаде усещане за свобода, свежест и в същото време спокойствие. Това е уникален тандем, който предоставя големи възможности за творчество..

вариант на използването на необичаен син цвят в стила на стаята

Комбинацията от два ярки нюанса ще даде приятен резултат

идеята да се използва интересен син цвят в домашния дизайн

Комбинацията от бяло и синьо ще добави свежест към интериора

Черно и сиво

Сивото е включено в спектъра на студените тонове и прави отлична двойка за синьо. Той насърчава релаксацията, докато синьото е концентрация. Този тандем е подходящ за офис употреба. Създава стимулираща среда за работа и творчество, докато сивото я омекотява, без да е прекалено стресиращо..

Черен. С него всичко е ясно. Черното, което формира основата на спектъра и абсорбира други цветове, е въплъщение на друга идеална композиция. Черното е по -подходящо за акценти или рамкиране на аксесоари. В комбинация с черно трябва да добавите още цветове: злато, кафяво, бяло. Или вземете за основа един от тандемните цветове, като направите акценти от втория. По този начин създайте двуцветен индивидуален и дискретен дизайн..

вариант на използването на необичаен син цвят в стила на къщата

Препоръчително е да добавите още цветове към комбинацията от черно и синьо.

идеята за прилагане на интересен син цвят в стил апартамент

Сивото изглежда страхотно, когато е съчетано със синьо

Приложихме го на практика

Теорията е добра. Но трябва да можете да комбинирате синьо на практика. След като изчислите неправилно пропорциите, ще получите „грешен“ резултат и можете да съсипете цялата атмосфера в стаята..

Когато планирате дизайна на апартамент, вземете предвид цветовете на аксесоарите, подовите настилки, мебелите, подредбата и изхода на прозорците на страната на света. Всичко това влияе върху това какви комбинации да изберете. Също така, функцията на оборудваната стая играе важна роля: детска стая, кухня, спалня или баня..

Кухня

Синьото е чудесен вариант за тази част от стаята. Тук може да се комбинира както със светли, така и с тъмни нотки. Добър вариант би бил комбинация с бежово, кафяво, праскова, което ще изглади студенината на основата. Добавете богати мебели от кафяво дърво и черни елементи. Това ще помогне да се направи дизайнът по -хармоничен..

Изборът на бежов или кремав фон като основен е чудесен вариант за всяка кухня. Такъв тандем ще направи интериора деликатен, ясен и успокояващ. Синьо със зелено е комбинация за енергични, весели хора. Когато сте в трапезария с тази цветова схема, ще бъдете в настроение за рационална консумация на храна и енергия. Разреждайки този съюз със светло бежово или млечно, получавате ярка и в същото време спокойна атмосфера..

идеята да се използва ярко синьо в дизайна на апартамент

Комбинацията от синьо и бежово ще създаде приятна атмосфера в кухнята

използване на необичаен син цвят в стила на къщата

Синият цвят в интериора на кухнята може да се комбинира както със светли, така и с тъмни нюанси.

Хол

Проектирането на небесна всекидневна е също толкова лесно, колкото да се обелват круши. Светлите нюанси на “метличина” имат особеност визуално да разширяват пространството и да създават пълнота на осветлението. Дори и малко естествена светлина да влезе в стаята, бледосиньото компенсира тази липса. В комбинация с бежов или друг топъл фон, той ще добави още повече светлина и ще изглади студеното синьо.

Ако искате да създадете спокоен хол в северния поток, използвайте комбинации с по -тъмните му нюанси и бялото. Кожен диван в този цвят, сини стени и тавани, тъмни настилки и камина ще оформят студената зима. Завършете визията с подходящи аксесоари, за да подчертаете откровеността и прохладата на стила, или го разредете с меки акценти, за да добавите финес..

идеята за прилагане на ярко син цвят в стила на стаята

Синият цвят в интериора на хола би бил чудесен вариант.

използването на интересен син цвят в дизайна на къщата

За да създадете спокойна атмосфера, синьото трябва да се комбинира с тъмни нюанси.

Спалня

С помощта на такъв фон в спалнята ще се окаже, че създава хармония. Ледените нотки ще ви помогнат да тонизирате и да се отпуснете по -бързо. За тази цел го комбинирайте със сиво, лилаво, зелено. Използвайте черно за акценти, разредете тази прохлада с меки цветни мебели и стилен, хармоничен интериор е готов за отдих..

Друго добро решение са млечните продукти. Комбинацията от синьо с лек топъл тон ще украси спалнята с уют и топлина. В същото време този дизайн ще донесе свеж поток, усещане за простор и мекота..

идеята за прилагане на необичаен син цвят в стил апартамент

С помощта на такъв фон в спалнята ще се окаже, че създава хармония.

възможността за използване на необичаен син цвят в дизайна на апартамент

Синият цвят в интериора на спалнята ще създаде атмосфера на спокойствие

възможност за използване на ярко син цвят в дизайна на стаята

Комбинацията от синьо и бяло в интериора на спалнята ще изглежда модерна

Всичко зависи от ефекта

Изборът на цвят за комбинацията зависи от стаята и ефекта, който искате да постигнете..

Стая

Най -добрата комбинация

ефектът

G

спалня

бежово, розово, прасковено

топло, релаксиращо

О

хол

кафяво, бяло, синьо

студено, усещане за пространство

L

кухня

бордо, червено, зелено

весел, енергичен

Имам

деца

бяло, лилаво, светло синьо

нежен, ефирен

Б

баня

бордо, лазурно, синьо

свобода и сила

О

лоджия

зелено, бяло, лилаво

свежа атмосфера за релакс

Th

проучване

червено, зелено, черно

насърчаване на концентрацията

Като цяло синьото е уникален цвят. С почти всички тонове създава хармонични комбинации и е подходящ за използване в различни помещения на сградата..

50 снимки на идеи за комбиниране на син цвят в интериора:

възможността за използване на ярко синьо в дизайна на снимка на апартамент идеята за използване на необичаен син цвят в стила на картината на къщата вариант на използване на интересен син цвят в дизайна на стайна картина идея за прилагане на ярко син цвят в стил фотостайна идеята за използване на необичаен син цвят в дизайна на картината на къщата вариант на използване на интересен син цвят в стила на снимка на апартамент вариант на използване на интересен син цвят в стила на стайна картина идеята да се използва интересен син цвят в дизайна на снимка на апартамент вариант на използване на необичаен син цвят в дизайна на стайна картина идеята за прилагане на ярко син цвят в стила на домашна снимка вариант на използване на необичаен син цвят в дизайна на апартаментна картина идеята да се използва интересен син цвят в стила на домашната снимка идея за използване на ярко син цвят в стила на фотостаята вариант на използване на интересен син цвят в дизайна на картина на къща опция за използване на ярко синьо в стила на снимка на апартамент идеята за използване на необичаен син цвят в дизайна на стайната картина вариант на използване на интересен син цвят в стила на домашна снимка идеята да се използва интересен син цвят в дизайна на стайната картина идеята за прилагане на ярко син цвят в стила на апартаментна картина възможността за използване на необичаен син цвят в дизайна на снимката на къщата идеята за прилагане на ярко син цвят в дизайна на стайна картина възможност за използване на необичаен син цвят в стила на домашна снимка идеята да се използва интересен син цвят в стила на снимка на апартамент възможност за използване на ярко син цвят в дизайна на стайната картина вариант на използване на необичаен син цвят в дизайна на снимка на апартамент идеята да се използва интересен син цвят в стила на картината на къщата идеята за използване на необичаен син цвят в дизайна на снимка на апартамент възможност за използване на ярко син цвят в стила на стайната картина използването на интересен син цвят в дизайна на картината на къщата идеята за прилагане на необичаен син цвят в стила на домашна снимка вариант на използване на интересен син цвят в дизайна на картина на апартамент идеята да се използва интересен син цвят в стила на фотостаята вариант на използване на необичаен син цвят в дизайна на картина на къща идеята за прилагане на ярко син цвят в дизайна на снимка на апартамент възможност за използване на ярко син цвят в стила на картината на къщата вариант на използване на необичаен син цвят в дизайна на стая за снимки идеята да се използва интересен син цвят в стила на апартаментна картина идеята за използване на необичаен син цвят в стила на апартаментна картина възможността за използване на ярко синьо в дизайна на снимката на къщата вариант на използване на интересен син цвят в стила на стая за снимки идея за използване на ярко син цвят в картината за домашен дизайн вариант на използване на необичаен син цвят в стила на снимка на апартамент възможността за използване на ярко синьо в дизайна на стая за снимки идеята за използване на интересен син цвят в дизайна на картина на апартамент възможността за използване на необичаен син цвят в дизайна на фотостаята идеята за прилагане на ярко син цвят към стила на картината на къщата идеята да се използва интересен син цвят в стила на стайната картина възможността за използване на необичаен син цвят в дизайна на снимка на апартамент използване на ярко син цвят в снимка за домашен дизайн идеята да се използва интересен син цвят в стила на картината на къщата

Previous Post
Nisch i väggen: hur man dekorerar det funktionellt och vackert
Next Post
تصميم المدخل بمخططات مختلفة