15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Styrke og afgifte leveren – Hvilke fødevarer hjælper leveren og er sunde?

Styrk leveren og beskytt den med den rigtige mad

Hvis du vil styrke eller afgifte din lever, er en usund kost naturligvis ikke en af ​​tingene, da den lægger stress på mange vigtige organer. Den største skade kommer også fra hyppig overspisning og overdreven indtagelse af forarbejdede fødevarer, f.eks. Fastfood. Så skadelige som nogle af dem kan være for vores lever, andre kan være sunde og gavnlige. Ernæringseksperter identificerer forskellige typer fødevarer, der hjælper med at rense leveren for toksiner og stimulerer funktionerne af dette vigtige orgel. Indtagelse af disse fødevarer regelmæssigt er en af ​​de mest effektive naturlige måder at forbedre levers sundhed på.

Spis sundt og styrk leveren

farverig illustration af lever fremstillet af sunde ingredienser såsom bladgrøntsager, tomater og andre naturlige produkter

Vores lever udfører en række vigtige opgaver, fra at producere vigtige proteiner og kolesterol til opbevaring af vitaminer, mineraler og endda kulhydrater. Det nedbryder også toksiner som alkohol, medicin og naturlige metaboliske biprodukter. Det er vigtigt for vores helbred at holde leveren i god form. Som den største kirtel i kroppen, der udgør 2,5% af den samlede kropsvægt, har den også en række vigtige funktioner, herunder fordøjelse og afgiftning.

Befæst og afgifte leveren med fødevarer som nødder, bladgrøntsager, avocado og fed fisk

Når du styrker din lever, understøtter du også dens termoregulerende funktion. Men vi tænker ofte ikke over vores levers sundhed, og hvordan vi kan forbedre det. Der er nogle fødevarer og naturlige produkter, der vil forstærke og naturligt afgifte din lever. Disse bør frem for alt være rige på antioxidanter, omega-3 fedtsyrer, vitaminer, catechiner og selen. Når de kombineres, kan disse næringsstoffer styrke og afgifte leveren og hjælpe med alvorlig leversygdom.

Citrusfrugter som citroner og grapefrugt

Drik citronsaft fra friskpressede citroner hver dag for bedre levers sundhed

Grapefrugt er en af ​​de mest omfattende fødekilder til glutathion – en kraftfuld antioxidant med uundværlige positive virkninger på leveren. Det hjælper også med at fremskynde produktionen af ​​proteiner i leverceller. Derudover er grapefrugt også rig på C -vitamin, kalium og fibre, som også har deres fordele for de vitale organer. Citroner er en anden gavnlig føde til leveren. De indeholder også C -vitamin og en antioxidant, der kan forhindre leverskader. Ernæringseksperter anbefaler endda at indtage citroner dagligt for de bedste resultater.

Kaffe og te til leveren

Drik kaffe og styrk leveren ved at stimulere fordøjelsen og enzymer

Kaffe har også gode egenskaber som læskedrik, der kan reducere risikoen for leversygdom. Forskere er imidlertid ikke så godt klar over, hvad der forårsager denne effekt. Disse fordele synes at skyldes dens evne til at forhindre dannelse af fedt og kollagen, to af hovedindikatorerne for leversygdom. For eksempel har undersøgelser gentagne gange vist, at drikke kaffe sænker risikoen for skrumpelever eller permanent leverskade hos mennesker med kronisk leversygdom. I undersøgelsens data var forbrug af 3 kopper kaffe om dagen forbundet med en 44% reduceret risiko for leversygdom. På trods af de positive virkninger på leveren understreger forskerne, at kaffe ikke kan vende de negative virkninger af overdreven alkoholforbrug.

Drik masser af grøn te og anden te til sunde lever

Te anses generelt for gavnligt for helbredet, men en te -drik har også vist sig at være en særlig fordel for leveren. En stor japansk undersøgelse viste, at at drikke 5 til 10 kopper grøn te om dagen var forbundet med forbedrede blodtal for leverens sundhed. For eksempel fandt en undersøgelse af mus, at sort teekstrakt vendte mange af de negative virkninger af en fedtholdig kost på leveren samt forbedrede blodtællinger på levers sundhed. Ikke desto mindre bør nogle mennesker, især dem med leverproblemer, være forsigtige med at indtage grøn te som kosttilskud. Det skyldes, at der har været flere rapporter om leverskader som følge af brug af kosttilskud, der indeholder ekstrakt af grøn te.

avocado

god mad til leveren som avocado skåret med kniv

Forbrug af avocado er også gavnligt for levers sundhed. Deres gavnlige virkninger skyldes antioxidanten glutathion, som er ansvarlig for filtrering af forurenende stoffer gennem kroppen. Derudover forhindrer glutathion skader på levercellerne. Så avocado er en af ​​de fødevarer, der er meget nyttige for leveren. Den brasilianske smørpære hjælper med at fjerne de giftige stoffer, der ødelægger alle sundhedsceller i leveren. Ernæringseksperter siger, at det at spise avocado regelmæssigt kan holde leveren sund.

Blåbær og andre bær

Forskellige bær som blåbær hindbær jordbær kirsebær og tyttebær i skål

Blåbær forsinker udviklingen af ​​leverfibrose: Det er i hvert fald, hvad en ny undersøgelse hævder. Kinesiske forskere offentliggjorde for nylig resultaterne i specialistudgaven af ​​World Journal of Gastroenterology. Da de fleste af de populære lægemidler til behandling af leversygdomme har en række uønskede bivirkninger, vendte medicinen i stigende grad til effektive og sikre naturlige produkter. Blåbær, også kendt som “superfood”, har længe bevist deres gavnlige og helbredende virkninger på øjne og hjerne. De har også kræftbekæmpende virkninger og er blandt de fødevarer med dokumenterede sundhedsmæssige fordele. Frugterne af blåbær er rige på vitaminer, sporstoffer, mineraler, tanniner og flavonoider.

hvidløg

Hvidløg indeholder mange værdifulde stoffer til en sund lever mod leversygdomme

Hvidløg er rig på selen og allicin og aktiverer enzymkomplekser, der understøtter leverfunktionen. Regelmæssigt forbrug af hvidløg, selv i små mængder, har en gavnlig afgiftende effekt på det vigtige organ. Ifølge Huffington Post hjælper hvidløg leveren med at aktivere de enzymer, der rydder toksiner i kroppen. Derudover er hvidløg rig på naturlige forbindelser, der hjælper med at rense leveren. For eksempel har allicin antioxidante, antibiotiske og svampedræbende egenskaber, mens selen øger virkningen af ​​antioxidanter. Hvidløg indeholder også arginin, som også har gavnlige egenskaber for levers sundhed.

Bladgrøntsager og korsblomstret grøntsager

Forbruge grønne bladgrøntsager dagligt for bedre lever sundhed

Friske bladgrønne grøntsager indeholder en række bioaktive stoffer, der har kraftige afgiftende virkninger på leveren og kroppen som helhed. De fremmer også udskillelse af tungmetaller, pesticider og andre kemikalier i blodet, der er opbygget i vævene. Korsblomstret grøntsager som rosenkål og broccoli er kendt for deres høje fiberindhold og karakteristiske smag. De er også rige på gavnlige botaniske stoffer.

er broccoli god til leveren med fibre og masser af protein

En nylig undersøgelse af mænd med fed lever viste, at broccoliekstrakt forbedrede leverværdier og reducerede oxidativ stress. Indtil videre er korsblomstret grøntsager en lovende mad til levers sundhed. Prøv at rist dem let med hvidløg og citronsaft eller balsamico, for at gøre dem til en velsmagende og sund ret.

Nibble nødder og styrke leveren

forskellige nødder som cashewnødder valnødder pistacienødder mandler og hasselnødder er gode til leveren

Regelmæssigt forbrug af nødder er kendt som en universel leverbooster. Nødder er rige på omega-3 fedtsyrer, E-vitamin og andre bioaktive stoffer, der fungerer som hepatoprotektorer. De hjælper med at reducere leverfedt og styrker levercellernes membraner. Dette beskytter leveren mod skader og komplementerer med succes behandlingen af ​​forskellige leversygdomme. De har også en gavnlig effekt på orgelets sekretoriske funktion for at stimulere produktionen af ​​leverenzymer.

Forbruge forskellige nødder til en sund lever hver dag som nibbles og snacks

En seks måneders observationsundersøgelse hos 106 mennesker med ikke-alkoholisk fedtsygdom fandt ud af, at spise nødder kunne være forbundet med forbedringer i leverenzymniveauer. Selvom der er behov for undersøgelser af højere kvalitet, tyder foreløbige data på, at nødder er en vigtig fødevaregruppe for levers sundhed.

fuldkornsprodukter

Forbruger fuldkornsprodukter og styrker leveren med vigtige fibre og stoffer

En specialiseret undersøgelse tyder på, at mennesker, der regelmæssigt indtager fuldkorn på bekostning af hvidt mel, er langt mindre tilbøjelige til at lide af leversygdom. Disse fødevarer er nogle af de mest gavnlige for leveren. Regelmæssigt forbrug af fuldkorn understøtter kroppens funktioner samt forebyggelse og behandling af leversygdom. Leveren har den unikke evne til at regenerere sine strukturer, og evnen til at fremskynde denne proces gennem visse fødevarer bør ikke undervurderes.

Styrk leveren med fed fisk

Fed fisk er rig på omega 3 -fedtsyrer, som du kan styrke din lever med

Fed fisk indeholder omega-3 fedtsyrer, sunde fedtstoffer, der reducerer betændelse og har været forbundet med en lavere risiko for hjertesygdomme. Fedtstofferne i fed fisk har også en gavnlig effekt på leveren. Faktisk har undersøgelser vist, at de forhindrer fedtopbygning, holder enzymniveauer normale, bekæmper betændelse og forbedrer insulinresistens.

hvilke fødevarer hjælper leveren fisk bær nødder korsblomstrede citrusfrugter grapefrugt gurkemeje havre

Selvom indtagelse af omega-3-rig olieagtig fisk kan virke gavnlig for din lever, er tilføjelse af flere omega-3-fedtstoffer til din kost ikke det eneste, du skal overveje. Forholdet mellem omega-3 fedtsyrer og omega-6 fedtsyrer er også vigtigt. De fleste mennesker overstiger i disse dage det anbefalede indtag for omega-6 fedtstoffer, som findes i mange vegetabilske olier. For højt forhold mellem omega-6 og omega-3 kan fremme udviklingen af ​​leversygdom. Derfor er det også en god idé at reducere dit indtag af omega-6 fedtstoffer.

Hytteost og mejeriprodukter

Spis hytteost og andre mejeriprodukter som ost og smør til sund lever

Bortset fra det faktum, at ostemasse er en komplet diætmad, er den på listen over produkter, der hjælper med at opbygge høje niveauer af immunbeskyttelse. Dens indhold indeholder store mængder fosfor og calcium samt omkring 20 aminosyrer, hvoraf mange er uundværlige. Det er tilstedeværelsen af ​​visse nyttige stoffer, der gør hytteost til en passende mad i de kolde seks måneder.

friske grøntsager såsom peberfrugter løg citroner bladgrøntsager svampe og gulerødder

Typisk leveres disse værdifulde stoffer ved at indtage forskellige typer frugt og grøntsager om sommeren. Derfor kan hytteost betragtes som en passende erstatning for vinteren, som bør være til stede ved vores bord hver dag. På grund af dets ernæringsmæssige sammensætning er ostemasse et vigtigt element i kostplaner, der anbefales til patienter med lever- og galdeblæresygdomme.

olivenolie

Smag middelhavssalaten med olivenolie til sund lever

Olivenolie betragtes som et sundt fedtstof for sine mange sundhedsmæssige fordele, herunder positive virkninger på hjertesundhed og stofskifte. Det har imidlertid også en positiv effekt på leveren. Det øger også niveauerne af et protein i leveren, der er forbundet med gavnlige virkninger på stofskiftet.

sund ernæring er grundlaget for en stærk lever og velfungerende organer

Ophobning af fedt i leveren er en del af den første fase af leversygdomme. Olivenoliens gavnlige virkninger på leverfedt samt andre sundhedsaspekter gør det til en værdifuld del af en sund kost.

mand holder en seddel med en repræsentation af lever og peger på den

Din lever er et vigtigt organ med mange væsentlige funktioner. Så det giver mening at gøre hvad du kan for at beskytte det, og de ovennævnte fødevarer har vist gavnlige virkninger. Disse omfatter at sænke risikoen for leversygdom og kræft, øge antioxidation og afgiftning og beskytte mod skadelige toksiner. At inkludere disse fødevarer i din kost er en naturlig og sund metode, hvis du vil styrke din lever og få den til at fungere bedst.

Sund leverstyrke med passende mad og medicin anbefalet af lægen

Previous Post
Karnevalslook: Mime, kat og stamprinsesse gør op med Mardi Gras
Next Post
Byg din egen vinkassehylde til et stilfuldt interiør