15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Negative tanker relateret til Alzheimers og demens

Det har forskere i journalen "Alzheimer & Demens" offentliggjort en ny undersøgelse, der forbinder negative tanker med tegn på et muligt tidligt stadie af Alzheimers sygdom. Tilbagevendende negativ tænkning var knyttet til kognitive og neuropatologiske markører for sygdommen, viste det langsgående studie. Forskere har forbundet mønstre af gentagne grublinger eller bekymringer med efterfølgende fald i global erkendelse, øjeblikkelig hukommelse og forsinket hukommelse.

Slippe af med negative tanker?

Lægen sidder på hospitalet og har negative tanker

Undersøgelsen identificerer en ny og potentielt foranderlig psykologisk proces – gentagen negativ tænkning. Videnskaben forbinder dette med en øget risiko for demens. Da gentagen negativ tænkning er et almindeligt symptom på depression og angstlidelser, kan fundet hjælpe med at forklare sammenhængen mellem disse lidelser og den øgede risiko for demens. Så demens er et begreb, der repræsenterer en lang række sygdomme, der er kendetegnet ved kognitiv tilbagegang. Funktioner omfatter vanskeligheder med at huske, tænke eller træffe beslutninger. Derfor har disse en negativ effekt på en persons hverdag.

negative tanker om deprimeret teenager hos psykologen

Den mest almindelige form for demens er Alzheimers sygdom. Dette rammer normalt mennesker over 60 år, men i sjældne tilfælde kan det også forekomme hos unge. Alzheimers er en degenerativ sygdom, hvilket betyder, at den bliver værre med tiden. En person kan have svært ved at huske ting eller først fokusere på ting. Efterhånden som sværhedsgraden stiger, kan patienten muligvis ikke længere huske sin familie eller venner.

bekymret mand på kontoret synes at have negative tanker

Det er dog endnu ikke klart, hvad der præcist forårsager Alzheimers sygdom, og hvilke faktorer der spiller en rolle heri. Der er i øjeblikket ingen kur, og behandlinger fokuserer normalt på medicinsk ledelse for midlertidigt at reducere symptomer og adfærdsændringer, der kan bremse sygdommens progression.

forskningsresultater

computertomografi af hjernen i tilfælde af demens eller Alzheimers sygdom

Teamet fandt ud af, at obsessive negative tanker var forbundet med stigninger i kognitiv tilbagegang og aggregering af amyloid beta -proteiner. Dette er et hjerneprotein, der er involveret i Alzheimers sygdom. Det er imidlertid vigtigt at bemærke, at denne forskning stadig er i sine tidlige stadier, har nogle begrænsninger og er noget at se efter. Af denne grund er korrelationen ikke nødvendigvis lig med årsagssammenhængen. Så der er stadig ikke noget solidt bevis på, at negative tanker forårsager disse tidlige tegn på Alzheimers.

to smilende venner, der drikker øl, der støder på ølflasker

Så der er absolut ingen grund til bare at udvikle positive tanker for at forhindre tab af hukommelse. Selvfølgelig skal folk prøve at tænke positivt. Dette er en vigtig og interessant undersøgelse, der stadig kan give afgørende forskning. Til sidst, hvis forskningen mislykkes, kunne forskerne teste, hvem der kunne have risiko for Alzheimers sygdom. At forstå de faktorer, der kan øge risikoen for demens i dette tilfælde, er afgørende for at forbedre kendskabet til denne ødelæggende tilstand og udvikle forebyggelsesstrategier.

Stop med at gentage negative tanker

gamle mennesker med alzheimers sygdom som et team med superheltedragter

Tidligere forskning har vist, at psykologiske faktorer som depression og angst også kan knyttes til Alzheimers sygdom. Dette har fået forskerne til at udvikle begrebet kognitiv gæld som en risikofaktor for sådanne sygdomme. Fra dette mistænker de, at det er erhvervet ved negativ tænkning. Fokus er på processer, hvor folk gentagne gange tænker på fortiden og bekymrer sig om fremtiden. Forfatterne til nutiden undersøgelse ønskede yderligere at undersøge forholdet mellem sådanne tankeprocesser og tegnene på Alzheimers sygdom, som er opbygning af proteiner i en persons hjerne og kognitiv tilbagegang.

Previous Post
Den muntre, farverige designer lænestol fra Fuiano sætter tonen
Next Post
Ideer til hjemmet – renover dit hjem i trendfarverne fra 2014