15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Menneskelig embryo kan også være modtageligt for COVID-19

Allerede i den anden uge af graviditeten viste et menneskeligt embryo sig at være påvirket af coronavirus i en ny undersøgelse. Gener, som forskere mener spiller en vigtig rolle i dette, viste sig at være aktive under infektionen. Af denne grund formoder forskerne, at embryoner er modtagelige for COVID-19. Dette gælder dog kun, hvis moderen bliver syg. Derudover kan processen potentielt påvirke chancerne for en vellykket graviditet.

I hvilket omfang er et menneskeligt embryo i fare på grund af Sars -coronavirus?

bære beskyttelsesmasker under graviditet mod covid 19

Som mange undersøgelser har vist, påvirker Sars-CoV-2 ikke kun luftvejene, men også andre organer, såsom hjertet. Avanceret alder og fedme er også risikofaktorer for komplikationer. Spørgsmål om den potentielle indvirkning på fostrets sundhed og vellykkede graviditet for dem, der er inficeret med SARS-CoV-2, er imidlertid stort set ubesvarede. For at undersøge risici brugte et team af forskere en nyudviklet teknologi. Således kunne et menneskeligt embryo dyrkes på det stadie, at det normalt er i moderens krop. Dette gjorde det muligt for forskerne at se nærmere på aktiviteten af ​​hans gener.

Der er store proteiner på overfladen af ​​SARS-CoV-2-virussen. Spike proteiner binder til ACE2, en proteinreceptor placeret på overfladen af ​​celler i kroppen. Både piggproteinet og ACE2 spaltes derefter. På denne måde kan virusets genetiske materiale komme ind i værtscellen. Coronaviruses manipulerer værtscellens maskineri, så den kan replikere og sprede sig.

forskning i coronavirus under mikroskop

Forskerne fandt ekspressionsmønstre for ACE2-generne, som giver den genetiske kode for SARS-CoV-2-receptoren. TMPRSS2 angiver også koden for et molekyle, der spalter både det virale pigprotein og ACE2 -receptoren og muliggør infektion. Disse gener blev udtrykt på vigtige stadier af embryonisk udvikling og i dele af embryoet. Sidstnævnte udvikler sig følgelig til væv, der interagerer med moderens blodtilførsel til udveksling af næringsstoffer. Genekspression kræver, at DNA -koden først kopieres til en RNA -meddelelse, som derefter styrer syntesen af ​​det kodede protein. Denne undersøgelse rapporterer om resultaterne af RNA messenger -stofferne.

Undersøgelsesresultater

repræsentation af gravide kvinders menneskelige embryo fra stoffer

Så arbejdet tyder på, at et menneskeligt embryo kan være modtageligt for COVID-19 allerede i den anden uge af graviditeten, hvis moderen bliver syg. For at forstå, om dette virkelig kan ske, er det vigtigt at vide, om ACE2- og TMPRSS2 -proteinerne forekommer og placerer sig korrekt på celleoverfladerne. Hvis disse næste trin også finder sted, er det muligt, at moderen kan overføre coronavirus og dermed inficere cellerne i embryoet. Gener koder for proteiner, der gør celler modtagelige for infektion med den nye coronavirus. Disse udtrykkes meget tidligt i udviklingen af ​​embryoet. Dette er et vigtigt stadie, hvor et menneskeligt embryo knytter sig til livmoderen. Derefter udfører han en større ombygning af alle sine væv og begynder at vokse for første gang.

læge viser billede af foster på hospitalet til gravid kvinde i sengen

Så COVID-19 kan påvirke embryoets evne til korrekt at implantere i livmoderen eller påvirke fosteret. Teamet siger Studiet, at yderligere forskning ved hjælp af stamcellemodeller og i ikke-menneskelige primater er nødvendig for bedre at forstå risikoen. De påpeger også, at kvinder, der planlægger afkom, skal forsøge at reducere deres risiko for infektion. Undersøgelsesresultaterne er dog ikke beregnet til at forårsage unødig bekymring. De understreger kun vigtigheden af ​​de forholdsregler, som mennesker kan tage for at minimere risikoen for infektion.

Previous Post
Den muntre, farverige designer lænestol fra Fuiano sætter tonen
Next Post
Ideer til hjemmet – renover dit hjem i trendfarverne fra 2014