15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Pludselig høretab i COVID-19 som et relateret symptom

Det har tidligere været ualmindeligt, at pludseligt høretab var et symptom hos mennesker med COVID-19-infektion. Læger rapporterede imidlertid for nylig om et sådant tilfælde i Storbritannien og advarer om det. Du rapporterede om det i magasinet BMJ Case Reports. At vide om en sådan mulig bivirkning er vigtig, da øjeblikkelig steroidbehandling kan vende denne invaliderende tilstand, påpeger de.

Pludselig høretab kan være relateret til coronavirus?

mand lægger en beskyttelsesmaske på sit ansigt under pandemi

Pludselige høretab ses ofte af øre-, næse- og hals -specialister. Omkring 5 til 160 tilfælde pr. 100.000 mennesker rapporteres hvert år. Det er endnu ikke helt klart, hvad årsagerne er. En sådan tilstand kan oftest følge en virusinfektion såsom influenza, herpes eller cytomegali -virus. På trods af adskillige publicerede undersøgelser om pludselige høreproblemer med Sars-CoV-2 er der kun blevet rapporteret en håndfuld andre tilfælde relateret til COVID-19. Lægerne beskriver et sådant tilfælde af en 45-årig mand med astma. De registrerede ham i øre-, næse- og halsafdelingen på et britisk hospital, efter at han ikke længere kunne høre med det ene øre. Dette skete, mens han blev indlagt på grund af en COVID-19-infektion.

steroidtabletter, der bruges til at behandle pludseligt høretab

Patienten var blevet indlagt på hospitalet for COVID-19 symptomer, der varede 10 dage. Han blev derefter overført til intensivafdelingen, fordi han havde svært ved at trække vejret. Lægerne ventilerede derefter manden i 30 dage. Så han udviklede andre komplikationer og blev behandlet med remdesivir, intravenøse steroider og en blodtransfusion, hvilket fik ham til at føle sig bedre. En uge efter at luftslangen blev fjernet, og han forlod intensivafdelingen, bemærkede han en ring i ørerne (tinnitus) i sit venstre øre. Pludselig høretab fulgte i det samme øre. Manden havde aldrig mistet hørelsen eller havde øreproblemer før. Bortset fra astma var han ellers lige så rask og rask som andre mennesker.

Symptomer på COVID-19 at studere

illustration af dæmpet lyd og coronavirus

Undersøgelse af øregangene viste, at manden ikke havde blokeringer eller betændelse. En høretest viste imidlertid, at han havde mistet sin hørelse betydeligt i sit venstre øre. Patienten blev behandlet med tabletter og injektioner, hvorefter hans hørelse delvis genoprettede. Test for andre mulige årsager, herunder leddegigt, influenza og hiv kom negativt tilbage. Dette fik hans læger til at konkludere, at hans pludselige høretab var forbundet med COVID-19-infektionen. På trods af den omfattende litteratur om COVID-19 og de forskellige symptomer forbundet med virussen, har der været mangel på diskussion om forholdet mellem COVID-19 og hørelse. Pludselig høretab og tinnitus er symptomer, der er set, men ikke er fremhævet hos patienter med COVID-19 og influenzavirus. Et sådant tilfælde af høretab, der kun var relateret til COVID-19, blev rapporteret i april 2020.

pludseligt høretab som et symptom på covid 19

Det menes, at SARS-CoV-2, virussen ansvarlig for COVID-19, er bundet til en bestemt celletype i lungerne. Virussen blev også for nylig fundet i lignende celler, der beklæder mellemøret. Det er i hvert fald sådan forfatterne forklarer det af rapporten. Derudover skaber SARS-CoV-2 også en inflammatorisk reaktion og en stigning i kemikalier, der har været forbundet med høretab. Dette er det første rapporterede tilfælde af sensorineural høretab efter COVID-19-infektion i Storbritannien. I betragtning af virusets udbredte tilstedeværelse i befolkningen og den betydelige sygelighed ved høretab, er det vigtigt at undersøge nærmere. De tilføjer, at dette især er sandt i betragtning af behovet for hurtigt at identificere og behandle høretab og de nuværende vanskeligheder med at få adgang til medicinske tjenester. Læger bør derfor spørge deres patienter på intensivafdelingen om et sådant symptom og henvise dem til akut behandling.

Previous Post
Den muntre, farverige designer lænestol fra Fuiano sætter tonen
Next Post
Ideer til hjemmet – renover dit hjem i trendfarverne fra 2014