15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

E Coli Nissle – Probiotiske stammer til bedre tarmmikrobiom

Ifølge ny forskning har E Coli Nissle, en stamme af Escherichia coli, vist sig at være harmløs for tarmvæv. Desuden kan disse probiotiske stammer beskytte tarmene mod enterohaemorrhagic E. coli (EHEC). Sidstnævnte er et patogen, der producerer Shiga -toksin. E. coli har en dårlig rap, fordi nogle patogene stammer kan forårsage alvorlige og endda livstruende symptomer. Kommensalstammen E Coli Nissle har været brugt som probiotikum i mere end et århundrede og er for nylig blevet brugt til behandling af tarmlidelser, herunder ulcerøs colitis.

Gode ​​tarmbakterier af stammen E Coli Nissle

ung laboratorietekniker mikrobiologi e coli nissle stamme nyttig forskning

Forskere ved University of Cincinnati ønskede at forstå, om denne bakteriestamme også kan beskytte tarmvæv mod EHEC og andre patogener. De studerede de beskyttende virkninger af probiotika ved hjælp af humane tarmorganoider, som er eksperimentelle modeller af ægte væv afledt af stamceller. Forskerne injicerede først organoiderne med E Coli Nissle og fandt ud af, at bakterien var ufarlig. Det beskadigede ikke epitelbarrieren dannet af organoidets beskyttende ydre lag. Dernæst injicerede de i separate forsøg organoider fra enterohaemorrhagic E. coli. Dette patogen producerer Shiga -toksin, som gør millioner syge og endda dræber tusinder af mennesker, for det meste børn, hvert år. EHEC brød derefter hurtigt epitelbarrieren i organoiderne.

tarmbakterier forskning mikrobiom e coli nissle stamme 1917

Derefter forbehandlede forskerne tarmvævet med E Coli Nissle og injicerede EHEC 12 timer senere. Her viste E. coli -stammen Nissle sig at være beskyttende i 1917. Selvom EHEC steg i vævet, ødelagde det ikke epitelbarrieren. I løbet af samme tid faldt Nissle -populationen i vævet hurtigt. Forskerne observerede de samme virkninger, da de injicerede forbehandlet tarmvæv med uropatogen E. coli. Dette er den stamme, der er ansvarlig for størstedelen af ​​urinvejsinfektioner. Grundlæggende blev Nissle dræbt af de patogene bakterier, men dette gjorde det muligt for tarmen bedre at modstå skader.

Lovende forskningsresultater

Forskeren i laboratoriet beskriver prøver fra tarmbakterier

Resultaterne tyder på, at E Coli Nissle -stammen kan tilbyde fordele ved ikke direkte at hæmme de patogene stammer. I stedet anvender bakterien forsvarsmekanismer i selve cellen, således kan det naturlige probiotika hjælpe med at forhindre alvorlige EHEC -infektioner. Resultaterne tyder imidlertid også på, at Nissle kan være modtagelig for fag fra Shiga -toksinet. Dette ville begrænse probiotikaens anvendelighed som terapeutisk. Forskerne advarer også om, at flere undersøgelser er nødvendige for bedre at forstå de komplekse interaktioner mellem bakteriearter i et virkeligt miljø.

detaljeret beskrivelse af virkningerne af shigatoksin i tarmen

Forskning er fokuseret på bakterier, der producerer Shiga -toksinet, såsom EHEC. Når børn modtager EHEC, kan læger kun give dem væske og støtte dem. På grund af dette er forskerne det Undersøgelsens potentiale entusiastisk. Dette kan tjene som en model for en bedre forståelse af tarmmikrobiomet og er et stort gennembrud. Mange sådanne patogener er specifikke, og organoider er meget nyttige til at studere tidlige begivenheder. Organoider tilbyder også mindst en anden stor fordel i forhold til mus. Laboratoriemus er ikke egnede til sådanne undersøgelser.

Previous Post
Styrke og afgifte leveren – Hvilke fødevarer hjælper leveren og er sunde?
Next Post
Guide til din perfekte Koi -dam i forskellige havestilarter