15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

At købe epoxyharpiksmøbler eller bygge det selv – ideer til kreative møbler

Møbeldesignere inspirerer os med stadig flere interessante innovationer, originale ideer inden for interiørdesign. For nylig har epoxyharpiksmøbler vundet popularitet af denne grund. Takket være materialets unikke udseende forbedrer disse møbler hjemmemiljøet på en unik måde. I dette indlæg viser vi dig nogle kreative eksempler fra tømrerarbejde, der kan inspirere dig til dit næste DIY -projekt eller renovering. Vi giver dig også nyttig information om egenskaberne ved det alsidige materiale.

Epoxyharpiksmøbler – fordele og ulemper

Bordhjørne af epoxyharpiks og naturligt træ i rustikt look som et moderne møbel

Den blanke overflade giver indtryk af, at rummet bliver større og større. Optiske illusioner, et utroligt lysspil, en følelse af volumen – det er, hvad epoxyharpiksprodukter garanterer. Arbejdsfladen på et epoxyharpiksbord har f.eks. Mange fordele og positive aspekter. Materialet er meget holdbart og deformeres ikke, og overfladen er ufølsom over for skader. Derudover dannes der ingen revner eller chips under brug. På grund af det faktum, at prisen på primære råvarer er meget lavere end andre analoger, kan du også reducere omkostningerne ved det endelige produkt betydeligt.

køkkenbordplade med mønstre af naturlige planter belagt med epoxy på overfladen

Fugtbestandighed er en af ​​de største fordele i forhold til en træoverflade, hvilket især gælder i et køkken, hvor miljøet er fugtigt. Endvidere er epoxyharpiksmøbler lette at passe og er ikke udsat for de fleste rengøringsprodukters negative indflydelse. Vedligeholdelse kræver derfor ikke yderligere omkostninger. Epoxyharpiksen til møbelkonstruktion imponerer også med sin slidstyrke. Møbler af epoxyharpiks ændres ikke, når de udsættes for f.eks. Ultraviolet stråling. De bevarer deres fejlfrie udseende i lang tid.

dekoration på gangen med en hylde kommode af metal i kombination med gammelt træ og epoxy

Materialet tilbyder også en lang række muligheder for designløsninger, som nogle tømrere kan bruge til at skabe rigtige mesterværker. I kombination med træ skabes unikke landskabssammensætninger, efterligninger af vandoverflader og andre interessante designs. Den smeltede epoxy er også meget smidig, så du kan give den næsten enhver form. Derudover kan den hærdede harpiks let behandles med en slibemaskine eller polermaskine. Hvis det er nødvendigt, kan du også skære riller eller bore huller ud.

Nogle ulemper

lyseblå sofa med tæppe og hynder bag sofabord lavet af træ og epoxy

På trods af tilgængeligheden af ​​sådanne råvarer skal det dog tages i betragtning, at omkostningerne ved designobjekter kan være betydelige. Så når du køber epoxymøbler fra en designer, skal du være forberedt på at bruge et betydeligt beløb på det. Forkert fremstillingsteknik og manglende overholdelse af proportionerne kan også føre til dannelse af en hvid misfarvning i møbelpanelet. Enhver håndværker skal tage denne nuance i betragtning, hvis han vil lave sine egne epoxyharpiksmøbler i form af bordplader eller andre dele.

sidebord med fire jernben og epoxyplade

Sandsynligheden for at ødelægge materialet, når det behandles med slibende forbindelser eller pulvere, er også af stor bekymring. Derudover kan der frigives toksiner i processen. Disse fordamper normalt under påvirkning af høje temperaturer. Af denne grund er det strengt forbudt at placere varme genstande på epoxyharpiksmøbler. Under normale forhold frigives der imidlertid ingen skadelige stoffer, og der er ingen risiko for menneskers sundhed.

Hvordan fremstilles epoxyharpiksmøbler?

lille sofabord lavet af epoxyharpiks og træ på en jernkonstruktion

Som nævnt tidligere, når man laver møbler af epoxyharpiks, er først og fremmest implementeringen af ​​bordplader. Disse findes i forskellige former og funktionelle designs, hvor mulighederne er næsten ubegrænsede. Delene, der udelukkende er fremstillet af epoxyharpiks, har normalt ingen bærende overflade. Disse er hovedsageligt gennemsigtige eller flerfarvede terninger samt andre geometriske former. Inde er normalt et smukt ornament lavet af tørrede blomster eller andre kunstformer. Sådant tilbehør bruges normalt som sideborde, sofaborde eller andre ting, der ikke udsættes for overdreven belastning.

træfarvet epoxyharpiksbord foran en hvid lædersofa med hynder

Andre mulige varianter består af træ eller spånplader, som kombineres med et harpikslag og belægges i overensstemmelse hermed. I dette tilfælde opfylder epoxyharpiks en beskyttende funktion, da det beskytter hovedmaterialet mod skader. For hovedmaterialet foretrækker designere paneloverflader, massivt træ, multiplexer og endda gamle bordplader. Der er også kombinerede træfragmenter, der veksler med elementer lavet af harpiks.

rundt bord med strimler af træplader forbundet med epoxyharpiksbelægning

Basen kan derfor bestå af enhver form: rund, rektangulær, med skarpe hjørner. Disse er derfor i en bestemt eller kaotisk rækkefølge. Den naturlige struktur af massivt træ ser godt ud, selvom mange håndværkere bruger træskæring og markering til dekoration. For at lave en bordplade bruges en beholder med kofangere i den nødvendige højde. Arbejdsstykker indsættes derefter i dette og fyldes fuldstændigt med en sammensætning lavet af harpiks. Efter størkning opnås en glat overflade med glatte sider.

Interessante designs

rustikke designer epoxyharpiksmøbler i brunt foran pejsen

Til fremstilling af møbler bruger dygtige håndværkere matte og gennemsigtige limtyper, som hver kan få forskellige nuancer. Gennemsigtige blandinger passer godt til træ eller andre indeholdte genstande. De understreger alle detaljer i indretningen: fibre, inskriptioner eller mærker på metalelementer. Selv de mindste elementer er tydeligt synlige gennem et tykt fyldlag. Farvestoffer reducerer gennemsigtigheden en smule, men dette giver fyldet en mættet farve. Både disse og andre typer harpiksblandinger bruges til at lave eksklusive bordplader og andre epoxyharpiksmøbler. Nedenfor er nogle interessante ideer til, hvordan man laver det.

Belægning fra forskellige kompositioner

Bordpladen i epoxyharpiks ligner rindende vand som et køkkenbord

Møbler fremstillet af epoxylim og lysende maling ser spektakulære ud. Dygtige håndværkere udfylder alle de hulrum, der er opstået, samt knudeområderne med denne fugemasse og bruger til sidst hovedblandingen. Sådan et mesterværk skinner, når det lyser. I moderne interiør vil sådanne epoxyharpiksmøbler helt sikkert understrege ejerens upåklagelige smag.

designer bænk lavet af epoxyharpiks og genbrugsmøbler

En anden mulighed ville være at beklæde træ. Denne idé er blevet brugt med succes af mange tømrere til fremstilling af designermøbler. Som grundelement bruger de træ, der er dækket på alle sider af et tyndt lag af den forberedte sammensætning. Derudover kan du også opnå en interessant effekt ved at kombinere sammensætningen med dråber vand. I en blanding af farver ligner sådanne designs mystiske konstellationer eller endda Mælkevejen.

firkantet form med dekorative elementer og træstykke i grønt og brunt designerstykke som epoxyharpiksmøbler

Ofte skaber designere en flerfarvet belægning ved at fylde den med dele af sammensætningen malet med forskellige farver. Det skal også bemærkes, at blandingerne er smukt farvet med gouache, blæk og oliemaling. Disse komponenter skader ikke menneskers sundhed. For skillevægge kan du for eksempel bruge tynde barrierer af denne plast. Normalt er toppen af ​​hele sammensætningen fyldt med et tyndt gennemsigtigt lag.

skinnende overflade på det moderne spisebord i moderne køkkener som møbler i epoxyharpiks

Imitation af marmor er også en usædvanlig løsning, der giver dig mulighed for at få en belægning som det ædle naturmateriale. Til dette kan du bruge en spånplade dækket med farverige mønstre samt andre forbindelser, men det sidste lag skal være epoxy. Denne teknik åbner nye horisonter for møbeldesignere og giver dem mulighed for at eksperimentere og få nye interessante overflader.

Fine borde og stole i epoxyharpiks

verdenskort afbildet på epoxyharpiksbord med træ og sorte metalben

Et bord med en overflade i form af et billede – sådanne møbler ser godt ud i stuer. At drikke te ved et sådant bord vil uden tvivl være behageligt. Det er dog vigtigt, at denne møbelattribut passer ind i hele det indre af rummet og harmonerer med andre genstande. Tegningen strækker sig normalt over hele bordpladens længde. Producenterne tilbyder en række stilleben eller andre billeder, der er behagelige for øjet. Benene er normalt lavet af træ eller metal og skal have en kortfattet form – rektangulære eller firkantede.

genbrugt gammel træstol med klar epoxyharpiks foran hvid murstensvæg

Til en stol kan du bruge forskellige mønstre lavet af epoxyharpiks, som godt kan kombineres med træ. Dette giver dig et unikt møbel, som ikke findes andre steder. Talrige revner og andre “defekter” giver tilbehøret endnu mere raffinement. Sådanne epoxyharpiksmøbler er helt sikre, så i et miljøvenligt interiør vil det se organisk ud, og produktet kan laves med egne hænder.

lille skammel i hvid og grøn epoxyharpiks og trædesign

Afføring eller plader lavet af gradient travertin og harpiks er også meget interessante. De anvendte kompositioner er malet i gradientteknikken fra lyseblå til mørkeblå i kombination med et kalkholdigt, holdbart materiale og brugt af nogle designere til at skabe unikke designs. Epoxylag påføres skiftevis i en bestemt rækkefølge. Sammensætningen efterligner en lagune med lyse kystzoner og mørke vandoverflader.

Flere ideer til designs

designer sofabord lavet af sten og epoxyharpiks i blå ligner havet som et møbel

De unikke egenskaber og materialets fejlfrie udseende inspirerer håndværkerne til at skabe eksklusive møbler. Der er materialekvaliteter med en rødlig, brun, gullig eller hvidlig farve. Denne farve bevares selv over hele dybden af ​​konsistensen. Der er absolut gennemsigtige kompositioner, der også bruges til at dekorere møbler. Ved at tilføje forskellige komponenter til sammensætningen stræber specialisterne efter at forbedre materialegenskaberne og opnå en absolut flad overflade. Af denne grund er harpiksen meget populær ved fremstilling af dekorative elementer.

kantet bord som epoxyharpiksmøbler i køkkenet lavet gennemsigtigt med træ i midten

Formen på epoxyharpiksmøblerne kan være meget forskellig. Støbning med harpiks gentager bøjninger af genstande og dækker dem med et tyndt gennemsigtigt lag uden buler og andre defekter. Dette giver dig mulighed for at skabe unikke møbler i enhver konfiguration. Fyldlaget kan dække overflader, hvor interessante mønstre og ornamenter kan ses. Belægningen fanger perfekt andre dekorative elementer: muslingeskaller, småsten, kogler, tørrede blomster, mønter og endda knapper. I et sådant tilfælde ser overfladen endda tredimensionel ud.

Inspiration til epoxyharpiksmøbler

stue med store vinduer og sne landskab epoxyharpiks møbler møbler

Elskere af alle smukke ting vil sætte pris på møbler lavet af lurvede træstykker eller kviste med naturlige defekter, angrebet af barkbiller. Urealistiske specialeffekter opnås, når groft sand blandet med savsmuld er inkorporeret i sammensætningen. Originale møbler er lavet med en række investeringer: skærebrætter, udskæringer af forskellige diametre, splittede træblokke, gammelt træ eller smukke træspåner. Nedsænket i overflod tog de en utrolig smuk kappe på, der også kan lyse. Du kan bruge marmor, folie, glitter, perler eller halvædelsten som en investering. Hvis du opretter et sådant mesterværk med dine egne hænder, kan souvenirs også bruges som dekoration.

Bordben lavet af klar epoxyharpiks og træ

Ikke en eneste indretningsarkitekt savner et så dekorativt og funktionelt møbelelement som benene. De er af ikke mindre betydning for design af møbler. Tilhører formen, typen og materialet i den ene eller anden stil afhænger af møblernes kompatibilitet med andre møbler. Benene kan være lavet af træ, sten eller udskåret natursten. Epoxyharpiksmøbler er dekoreret med udskæringer eller smedede elementer, deres antal varierer også. Der er interessante eksemplarer med et, to, tre eller fire ben. Møbler, til dekoration af hvilke epoxyharpiks bruges, passer perfekt ind i det indre af stue- og kontorlokaler. Dette giver dig mulighed for med succes at supplere din stil, som er kendetegnet ved en dominans af ru teksturer, metal, glas og træ. Sådanne produkter ser også godt ud i designet af restauranter og hoteller.

Previous Post
Designermøbler af Pierre Leron – et designerbord lavet af mandeltræ
Next Post
15 interessante ideer til hvordan man designer poolen i haven