15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Trail løb – en trend sport for aktive naturelskere med en passion for sport

Hvis du nyder trailrunning og vil udforske forskellige steder med unik natur, kan du kombinere nogle gode oplevelser med sport. Bjergene er velegnede til bjergløb på ethvert tidspunkt af året, selvom de højeste ruter varierer fra midten af ​​juni til midten af ​​november afhængigt af sneforholdene. Mange terræn er perfekte til forskellige afstande og sværhedsgrader – fra flade skovløb eller bjergvandringer, der er velegnede til begyndere og fritidsløbere, der kun vil nyde naturen i et moderat tempo, til ambitiøse langrendsløb med imponerende højdeforskelle og flere tekniske ruter.

Fakta om trail løb

mand, der holder trail løbestokke, mens han kører i bjerge

Det store udendørs gør denne trendsport til et populært valg for mange ambitiøse amatøratleter og professionelle. Med trail løb kan du som løber ikke kun træne din fysiske udholdenhed, men også dine koordinations- og koncentrationsevner. Derudover er der forskellige typer trailløb, afhængigt af terræn, intensitet og hastighed. Men hvad gør denne sport så populær? Hvordan og hvor kan du øve trail løb? Vi forsøger at give dig nogle svar på disse spørgsmål i dette indlæg.

bjergløb om vinteren på en bane med sne

Det vigtigste er at komme ud af fortovet. Når du har bundet dine trailløbesko og træder væk fra traditionelle gader og løbebånd, kan du betragte dig selv som en trailløber. I modsætning til hvad mange tror, ​​er det normalt ikke en risikabel ekstremsport. Selvom du bare er en nybegynder, der jogger rundt i grøntsagsplasteret i din have, kan du stadig kalde dig en trailløber. I professionelle løb behøver løberen kun at passere stationen for at registrere sig. Den kontaktløse tidsmåling muliggør en hurtig opfølgning og evaluering af løbet.

Fordelene ved denne sport

fitness trendsport trail løb jogging terrænløb

Ændringen fra asfaltens eller løbebåndets byforhold i fitnesscentre har ikke kun fysiske og psykiske fordele, men er også sjovere. En løbebåndstræning kan ofte være kedelig og skaber ikke den behagelige følelse af at løbe i det store udendørs. Selv den åbne vej kan hurtigt skære i motivationen. Ved trailrunning tilbyder hver meter imidlertid forskellige oplevelser, seværdigheder, lugte og lyde. Naturen bliver en slags multi-sensorisk oplevelse. Dette kan være en fantastisk måde at blæse damp af, plaske rundt i vandpytter som et barn, hoppe i mudderet og opleve en følelse af eventyr. Så når du hopper over sten og træstubbe udenfor, er du bare velkommen.

mudder i skoven, sport egnet til egnede løbesko

Derudover forbedrer løb på ujævnt underlag og over forhindringer fysisk udholdenhed, kognitive færdigheder, koordination og reflekser. Når du undviger trærødder eller sten, er flere muskelgrupper konstant aktive for at opretholde stabiliteten. Forskellige jordforhold holder kroppen i bevægelse dynamisk, hvilket minimerer risikoen for skader. Det giver endda dit sind en træning, fordi du skal fokusere og tilpasse dig nyt terræn på din vej. Du går ikke bare igennem bevægelserne, og der er ingen måde at lade dit sind vandre som konventionel jogging. Det er let at blive i nuet og fokusere på det, der er lige foran dig. Så alt dette kan være en god mental træning, der får dig til at føle dig forynget.

Praktiske tips til trail løb

trail løb på den store mur i Kina

Her er nogle tips til dem, der ønsker at prøve denne sport.

  • Først og fremmest bør du få det rigtige fodtøj og udstyr. Uanset om du vælger trailløbesko til kvinder eller mænd, er det ikke mærkerne, men dine fødder, der er afgørende. Så få på forhånd gode råd og vælg, hvad der er bedst for dig og terrænet.
  • En let og behagelig trail løb rygsæk eller trail løbestokke muliggør afbalanceret løb. Med sko, der er lige så lette, får du direkte kontakt med jorden. Disse bør dog også være udstyret med skridsikre såler og et slidstærkt overmateriale.
  • Trail løbesko er generelt mindre polstret, fordi terrænet er blødere end når man kører på veje eller løbebånd. Mens en tyndere mellemsål og ydersål betyder en mere smidig sko, betyder det også, at du kan mærke mere af ujævnt underlag, sten og snavs under dine fødder. Vær også forsigtig, når du vælger vandtætte sko. Som regel bruges et stift overmateriale for at sikre bedre beskyttelse mod fugt. Dette begrænser imidlertid åndbarheden.

Overvind forhindringer i skoven med løbesko til kvinder

  • Start langsomt, og prøv ikke at krydse Alperne på dit første løb. Start med kortere ruter på velkendte skovstier, og byg derefter i korte sektioner. Få først tilstrækkelig erfaring med at dække forskellige terræn, og prøv derefter grovere stier.
  • Ujævnt terræn får dine fødder til at arbejde hårdere, så veltrænede fodmuskler er nøglen. For eksempel er fem minutters hop om dagen en god træning. Du kan også arbejde med din løbeteknik. På stedet kan du jogge eller undgå forhindringer ved at øve din springning.

Previous Post
Boksning – Til god kondition og hurtige reflekser
Next Post
Lav dit eget myglys til udendørs – aromakombinationer og instruktioner