15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Moderne arkitektur – arven fra Frank Lloyd Wright

Fallingwater-House-Architecture-American-Architect-Frank-Lloyd-Wright

Frank Lloyd Wright, stadig kaldet den mest berømte amerikanske arkitekt nogensinde, og dens moderne bygninger er kendt som de vigtigste arkitektoniske værker i de sidste 100 år. Han lagde grundlaget for moderne arkitektur, der ved, hvordan man bedre kan bruge naturlige materialer. De bygninger, han designede, passede harmonisk ind i omgivelserne.

Moderne arkitektur – Fallingwater House af Frank Lloyd Wright

Fallingwater-House-amerikansk-arkitekt-Frank-Lloyd-Wright

Måske er den mest berømte bygning placeret i Pennsylvania kendt som House Over the Waterfall. Projektet er unikt – arkitekten Frank Lloyd Wright venstre del af bjerget i huset. Designet er lavet af træ og sten og skaber et forhold til naturen, mens det stadig tilbyder komfort og rummeligt interiør. Formålet med designet var, at folk skulle være mere opmærksomme på omverdenen og øge bevidstheden.

Moderne arkitektur – Prairie House af Frank Lloyd Wright

Prairie-House-amerikansk-arkitektur-Frank-Lloyd-Wright

Proportionerne i Prairie House ser interessante ud. Huset er kendetegnet ved sit typiske tag og store skorstene. Mørtel, træ, mursten blev foretrukket til konstruktionen. Der blev lagt stor vægt på interiøret, og resultatet er imponerende – bibliotek, sofaer, pejs inspirerer med deres design.

I midten af ​​trediverne blev arkitekten Frank Lloyd Wright  Stærkt påvirket af Yuson -stilen og begyndte at bygge med præfabrikerede og armerede betonkonstruktioner. Mange familiehuse i Nordamerika blev bygget på denne måde. De er kompakte, praktiske, teknologiske og billige.

Frank Lloyd Wrights enkelthistorie husarkitektur

enkelt-etagers hus-amerikansk-arkitektur-Frank-Lloyd-Wright

Med formen af ​​bogstavet L designet til middelklassens mennesker, er disse enetagers huse designet meget bekvemt. Køkkenet er normalt lille og forbundet til spisestuen. Soveværelserne er ret små. Et typisk eksempel er honningkagehuset. Frank Lloyd Wright har designet over 1100 huse, kirker, skoler, kontorbygninger, museer, hvoraf 409 faktisk er blevet bygget til dato.

Af Dani Alexandrova

Honningkage hus

enkelt-etagers hus-amerikansk-arkitektur-Frank-Lloyd-Wright

Previous Post
Provokerende lilla design til dit soveværelse
Next Post
12 ideer til kreativt sovesofa design til dit moderne interiør