15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Det åbne køkken-stue som omdrejningspunktet for kommunikation: Ny bygning i Italien

åbent køkken / stue sofa grå skillevægsgips

En ny bygning i Italien omdefinerer konceptet med opholdsområdet – det åbne køkken -stue bruges i projektet af tegnestuen So&Så til centrum for kommunikation. Vi præsenterer dig et hus, hvor de minimalistiske møbleringsprincipper implementeres med succes, selv i begrænset boligareal. Det enkle rumdesign sparer plads, muliggør en problemfri overgang mellem stue og køkken med tilstødende spiseplads og tilbyder en vis fleksibilitet. Ledsag os på en virtuel tur gennem en puristisk byvilla, hvor funktionalitet møder modernitet.

Det åbne køkken-cum-stue-funktionalitet og minimalistisk stil i ét

åbent køkken-stue spiseplads madlavning ø emhætte

Den to-etagers byvilla ligger i et tætbefolket boligområde i Vicenza, Italien. Huset ligger på en smal grund, nabohuset ligger lige ved siden af. Den minimale afstand til de andre bygninger udgjorde den første store udfordring for arkitekterne – de skulle vende huset mod vest for at optimere lysforholdene. Ikke desto mindre har designstudiet formået at rumme et åbent køkken-cum-stue med stue, badeværelse, toilet, soveværelse og gæsteværelse på 230 kvadratmeter boligareal. Selv en garage til en bil med direkte forbindelse til huset kunne bygges.

åbent køkken / spisestue Skandinavisk livsstil

Huset blev det nye hjem for en svagtseende kvinde – kunden havde boet i en anden bygning i mere end 50 år og havde nu brug for ny bolig. Hun satte specifikationen for et åbent livskoncept, hvor de enkelte værelser smelter problemfrit sammen. Bogstaveligt talt problemfrit – fordi klienten bevidst har undgået døre. Denne ændring gjorde hendes liv meget lettere, fordi hun ikke altid behøver at åbne eller lukke døren.

åbent køkken-ø indbyggede apparater tekøkken

Arkitekterne har virkelig forsøgt at optimere boligejerens komfort. Til dette formål blev huset indrettet efter det puristiske livskoncept. Less is more, siger det minimalistiske indretningsprincip – inspirationen og grundlaget for projektet af den talentfulde indretningsarkitekt. Det åbne køkken-stue-værelse var udstyret med håndtagsløse barrierer-især i tråd med tendensen. Bagvæggen i køkkenet var flisebelagt – resultatet er en letplejet overflade. De indbyggede enheder rydder vejen for fri bevægelighed i rummet. En kogeø i midten af ​​rummet giver hende mulighed for at tilberede lækker mad til sig selv og sine gæster. Der mangler faktisk ikke noget i køkkenlandskabet – men tilbehøret og køkkenredskaberne er alle ryddet op i skabene. På den måde kan husejeren altid holde styr på tingene og hurtigt finde tallerkener, skåle og lignende efter behov. Find. Der er en spiseplads til seks personer lige ved siden af ​​køkkenet. Designet efter den seneste mix-and-match-trend i en puristisk skandinavisk stil: bordet i massivt træ er kombineret med stole med plastsæder. Chic og også let at passe. Så intet står i vejen for behagelige madlavningsaftener med venner!

Åbent køkken-stue med trægulv og stengulv

åbent køkken-stue gulve træsten fliser

Lige ved siden af ​​spisepladsen designede arkitekterne et læsehjørne med en tre-personers sofa og et lille sidebord. Beboeren kan afslutte dagen med en bog, eller i mellemtiden slappe af på den polstrede sofa. Farveskemaet i stuen er enkelt, men meget elegant, typisk for purisme. Frem for alt danner jordfarver og gråtoner et attraktivt ensemble.

Lige så funktionelt og stilfuldt som møblerne er valgt, spiller gulvet faktisk hovedrollen i det åbne livskoncept. Plankegulvet inspirerer med et råt, ubehandlet udseende og charmerende korn. Nogle af gulvbrædderne er blevet erstattet af naturstenfliser – disse bringer variation til interiøret. Men de er også en praktisk tilføjelse, fordi de enkelte elementer danner et ejendommeligt kort og hjælper kvinder med at finde rundt i huset. Hvis du følger stenfliserne, kan du komme direkte fra køkken-stuen til spiseplads, sofa, badeværelse, toilet eller soveværelse. Dette minimerer risikoen for at snuble.

åbent køkken-stue adgang soveværelse oprettet lille by villa

Også i soveværelset – også sparsomt indrettet med kun en seng og garderobe – løber gulvbelægningen rundt om sengen til vinduet. Som allerede nævnt har klienten helt undværet døre. På denne måde fungerer gangen som en forbindelse og ikke som en rumdeler.

Lille hus med et åbent levende koncept – facadedesignet

åbent køkken-stue ø belysning gaskomfur

Huset har en rigt glaseret facade, så værelserne er godt ventileret og lyse i hver sæson. Facaden er simpelthen malet i sort og hvid. Køkken -stuen har direkte adgang til det udvendige område – det åbner gennem store og brede skydedøre til den lille have.

hus indgang fliser havesti hoveddør

En betonmur beskytter huset og dets beboer mod fremmede. Arkitekterne besluttede – efter anmodning fra husejeren – ikke at have en havelåge. I stedet fører en lige havesti brolagt med naturstenfliser direkte til hoveddøren. Overfladen er skridsikker og 1,5 meter bred – nok til at to personer kan gå ved siden af ​​hinanden. Med det bagerste motiv for optimal bekvemmelighed er hoveddøren udstyret med et langt dørhåndtag.

Indret lille byvilla på en moderne, praktisk måde

Et hus, der scorer med både minimalistisk æstetik og funktionalitet – sådan er So&Sådan beskriver arkitekter det. Let at vedligeholde overflader, enkle møbler med klare linjer, mange muligheder for opbevaringsplads og et innovativt gulv afrunder det levende program. Facaden er også enkel, men meget praktisk – lukket for nabohusene, bygningen åbner op til den lille have. Projektet er et definitivt bevis på, at du kan leve komfortabelt, selv med begrænset boligareal. Forudsat naturligvis, at inventaret er skræddersyet til personlige behov og præferencer.

åbent køkken-stue blueprint hus grundplan

byvilla ny byggeplan terrængrund

Projekt af Så&Så tegnestue

Previous Post
Moebius House – vidunderlig og innovativ arkitektur
Next Post
Håndværk ideer med kaffebønner – DIY stearinlys instruktioner