15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Diamantformede plader beskytter dette weekendhus mod nordvind

weekendhus norge asymmetrisk skråt skifertag

De mange norske fjorde og deres offshore øer er bare perfekte til et dejligt weekendhus i naturen. Det hus, vi præsenterer i dag, ligger på en frodig ø nordøst for Stavanger. Da øen ikke har forbindelse til fastlandet, transporteres alle materialer til konstruktionen med skib. Projektet til weekendhuset er designet af de norske arkitekter Ressel og Pir II. Eksperterne valgte en facade af skifer, som beskytter bygningen og haven mod den hårde nordvind. Du kan finde ud af mere om husets arkitektur og indretning herunder.

lille weekend hus arkitektur skifer facade

Bygningens særlige, let vinklede form ligner en kvartcirkel og er beregnet til at beskytte det sydlige yderområde mod den nordlige vind. Norsk skifer bruges som beklædning, som er designet i form af diamantformede skifer. Dette skaber en slags bygningskonvolut, der ikke kun fungerer som et vindskærm, men også skaber en interessant visuel effekt. Skifer består af en mørkegrå, næsten sort sten, der beskrives som særligt modstandsdygtig og vejrbestandig.

skifer diamantformet bygningskonvolutvindue

Selvom størstedelen af ​​facaden er beklædt med skifer, er der også forsænkede facadeområder, hvortil der bruges acetylerede trælameller. De beskrives som meget stabile, og deres mørke farve harmonerer perfekt med skiferpladerne.

indvendige møbler weekend hus træbeklædning aske

I det indre bruges asketræ hovedsageligt som materialet, især i form af krydsfiner og massivt træbeklædning til vægge, gulve og lofter. I stueetagen er gulvet stadig lavet af poleret beton, og gulvvarme er integreret i det for mere komfort. I dette rum er der også en brændeovn i beton, der både fungerer som ovn og som pejs.

syd terrasse vindue udsigt skov fjord

Inde i huset er komfortabelt og praktisk indrettet. I stueetagen er der en stue og spisestue samt et tekøkken på gangen, tre soveværelser, to badeværelser og et separat toilet. Da bygherren ønskede flere sovepladser i weekendhuset, designede arkitekterne også tagrummet som et soveværelse. Der er loftshøjden imidlertid ikke tilstrækkelig, og matematisk flyder boligarealet ikke ind i boligarealet. Vinduerne og ruderne i huset byder på en vidunderlig udsigt over fjorden og det omkringliggende område.

træpaneler inde i gangen weekendhus

træ vægge loft sommerhus indretning

loftsrum træpanel aske betonvæg

loftsvindue skråtag sovepladser

hems soveværelser senge nicher opbevaringsplads

badeværelse lille weekend hus ø

diamantformet skiferfacade vindskærm

lille vinduesfacade skifer

skifer diamantform mørkegrå vindskærm

stueetage planløsning værelser distribution

arkitektonisk snit hus norge ø

* Et projekt af Ressel arkitektur og Pir II

Previous Post
Regelmæssige og enkle yogaøvelser hjælper med brystløftninger uden kirurgi
Next Post
Lav mosgraffiti selv og dekorér vægge med disse ideer