15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Farvet beton i arkitekturen – brug farverige byggematerialer i stedet for bare grå

kulturcenter med trappe tagdækning og facade i gulfarvet beton

Generelt når vi tænker på betonbygninger, kommer den grå farve til at tænke på, men farvet beton får alt til at virke mere levende. Den traditionelle blanding af dette byggemateriale omfatter normalt cement, grus, sand og vand. Det kan dog variere i farve alt efter elementerne og tilsætningsstofferne og naturligvis imponere med lyse eller mørke nuancer. Betonens pigmentering kan gå ud over den æstetiske funktion. Det kan forbedre indtrykket af et privat hus, kontekstualisere en offentlig bygning i dens omgivelser eller endda henvise til designkonceptet. Nedenfor finder du et udvalg af byggeprojekter, hvor farvet beton optimalt bruges som materiale.

Farvet beton for mere livlighed

husforlængelse og passage lavet af røde konstruktionselementer, beton, pigmenteret og indsat

Så forbindelser, der tilføjer pigmenter til blandingen, bliver mere almindelige og populære, fordi de tilfører farvet beton mere stabile nuancer end farve. Disse nuancer skyldes tilsætning af oxiderne gule og røde. Deres derivater, såsom brun, opnås ved tilsætning af jernoxid. Chrom og koboltoxid udgør henholdsvis det grønne og blå. For sort beton bruges sort jernoxid og carbonoxid almindeligt i kombination med pozzolansk cement.

Sort beton

moderne villa udført i sort beton i kontrast til vinduesrammer

I det første eksempel viser vi dig Villa Моntagnola af Atillo Panzieri & Partnere fra Schweiz, som ligger på en ejendom med en vidunderlig udsigt over Luganosøen. Den suggestive udsigt og den imponerende tilstedeværelse af klippemassen bag stedet har dikteret principperne for at inkorporere hele bygningen. Det moderne hus refererer til klippen i en dynamisk dialog og strækker sig samtidig mod søen. Stedets iboende morfologi og dets sydvestlige orientering mod søen styrede designerens valg.

garageindgang i gråtoner og bagsiden af ​​betonhuset med smalle vinduer

Bygningen ligner en blok af sort pigmenteret udsat beton. Det er den sorte farve, der kommer fra klippen og råbrædder, der strækker sig i samme retning. Denne ejendom vækker facaden til live og understreger vekslen mellem fulde og tomme åbninger. Lyset trænger gennem åbningerne, fylder villaens indre og skaber en varm og hyggelig atmosfære. Døre og vinduer af naturlig eg forstærker denne særlige egenskab. Den indre kontrast mellem gipsets hvide og betonens sorte skaber suggestive spil, der understreges af indsigterne.

Mørk beton for mere kontrast

designerhus lavet af sorte og mørke byggematerialer ved solnedgang

I vores næste eksempel rammer en betonvæg, der stikker ud af jorden, huset designet af arkitektfirmaet Pitagoras Group fra Portugal. Muren overvinder imidlertid landskabets forskellige højder. Med hensyn til de anvendte materialer definerer en tilsyneladende mørk farvet beton strukturens volumen. Arkitekterne valgte også antracitfarvet zink som dækmateriale til nogle facadeplader.

indre gård med græsplæne sort husfacade og glasskydedøre på første og anden sal

Designeren valgte basalt til udvendige dæk til adgang i bil. På gangstier eller stuer dominerer træpaller som en forlængelse af de indvendige gulve. Udhusene er dog hovedsageligt fremstillet i sort aluminium. Beklædningen har en betydelig indvirkning på dette boligs overordnede udseende, da det er fuldt synligt fra indgangen til ejendommen. Af denne grund valgte arkitekterne et dæksel lavet af porøs beton for at skabe en absolut jævn drænoverflade. På en eller anden måde hjælper dette omslag i sig selv med at forstå bygningens volumen, når beboerne bevæger sig frem på gulvet.

Rød beton som accent

kombination af grå betonfarve med røde accenter til huse med pools og haver

Det ophængte betonvolumen beskytter i dette tilfælde boligarealerne i stueetagen med rumlige afvigelser fra belægningens design i forskellige højder. Træbeklædningen forbinder indgangen til poolen og folder sig ud i rummet. Betonvæggen understøtter også konstruktionen og deler stedet på langs. Dette skaber selvstændige områder for anlægget. De brasilianske arkitekter UNA Arquitetos farvede den farvede blok med jernoxid. Tilstedeværelsen af ​​den formede væg strækker sig også fra lysrefleksionerne og følger en overgang fra ydre til indre områder.

Trægulv i det udvendige område med en væg af rødfarvet beton i et minimalistisk hus

To betonsøjler fuldender understøtningerne på dette niveau og giver mulighed for en tydelig asymmetri i den normale struktur. Kontrasten til det første niveau, hvor soveværelserne er placeret, er tydelig i volumenets uigennemsigtighed. Så dette tyder på en vis intimitet, mens disse værelser giver udsigten gennem genindtræden af ​​altaner. Disse udsugninger sikrer en diagonal udsigt, flere lys- og ventilationsåbninger, der også understreger solens vej. Endelig afrunder en vinterhave opstigningen til taget.

Farvet beton i rødt som facadebeklædning

moderne to-etagers husbygning med rød facade lavet af synlig beton med gårdhave

Arkitekterne Mauricio Pezo og Sofia von Ellrichshausen fra Chile har her besluttet at teste de arketypiske træk ved dette forstæderhus. Denne øvelse var aldrig så ligetil som voldgiften, der krævede nogle af formaliteterne i sagen: en forstadsbetonlejlighed i et kvarter af enfamiliehuse. De planlagde et stykke, der ville forene silhuetten af ​​fire skrå tage, men ikke være for anderledes end de naive konturer af et barns tegning.

Lag af rød betonvæg bliver bygget til et forstæderhus

Et hus er opstået som et lokalt begreb, der henviser til den ubestridte styrke af betonkonstruktioner, der aldrig vil ældes. Teamet byggede en sekundær farvet betonvæg, der ændrede sig flere gange under fremstillingen og blev udført i lag. Byggeriet hældte hvert nyt lag over det forrige.

Gul beton, når man bygger et hus

arkitektonisk eksempel på husbygning farvet beton i gult til vægge

Begge boliger af de spanske arkitekter Azpilicueta Arquitectura Y Paisaje bestemmes af den komplekse lokale geometri i to forskellige former. De hæver huset M og huset P som elementer i et enkelt materiale. Farvet beton integrerer den stærke ørering, der taler til de typiske lokale konstruktioner. Husene består af massive vægge og lukkede jordiske muddervægge, som er typiske for den lokale arkitektur. Det blev også prioriteret, at køkkenet i boligerne i den sydlige del skulle have en ideel orientering.

Indgang fra det moderne hus med tag og liggestol

Arkitekterne satte budgetgrænser for byggeriet fra det allerførste øjeblik. Husene tager derfor hensyn til aspekter af energieffektivitet med en god energisk kvalifikation. Det konstruktive system blev skabt ved hjælp af vægge af gulfarvet armeret beton i masse og i overensstemmelse med sandblæsning. Desuden passer panelerne af fotovoltaisk energi passende ind i taget. Den skabte tekstur har et dobbelt eksternt udtryk, som gør det muligt at lege med kontrasten mellem tilstrækkeligt erfarne materialer og god pleje og at genfortolke det traditionelle konstruktive system af “jordiske” vægge. De forfulgte mål var integration i lokaliteten, optimering af de økonomiske ressourcer og enkelheden i udførelsen.

Farvet beton i offentlige bygninger

linjer som skiferplader integreret i den ydre facade som et offentligt bygningsmuseum i rødt

Arkitekturet af denne bygning af arkitekterne Gonçalo Byrne Arquitectos minder om taktiliteten ved traditionel middelalderkonstruktion og præsenterer ru strukturerede overflader, opnået ved brug af pigmenteret rød beton med et rå og uregelmæssigt udtryk og meget tæt på de menneskelige hånds originale strukturer. Arkitekterne har forbedret museets struktur i Portugal ved at indsætte grå linjer lavet af skifer i bygningens vandrette led.

skråtaget på to tvillingebygninger dækker gangbroen foran udstillingslokalerne

Generelt skaber bygningen en følelse af tyngdekraft, næsten som en skulptur, farvet i sine egne nuancer, der fremkalder tid i de spontane patinamønstre og ligner en plettet lodret slagmark mellem en lille og en større krop. Den kombinerede anvendelse af betonvægge og en struktur af betonsøjler, bjælker og plader muliggjorde maksimal udnyttelse af rummet og præsentation af generøse udstillingsområder.

Rød beton til brandvæsenet

minimalistisk brandstation med en rosenrød udvendig facade i kontrast til sneen

Det italienske studie Pedevilla Architects designede en minimalistisk, lyserød bygning, der fungerer som en brandstation for byen Vierschach i Sydtyrol. Den åbenbart enkelt designede bygning, der blev bygget i fjerntliggende Pustertal nær den østrigske grænse, er placeret på hovedvejen. Mens designet prioriterer enkelhed og detaljeforbedring, er bygningen i virkeligheden et eksperiment i sig selv. Den ydre skal af letbeton udfordrer strukturelle og statiske parametre, men tager også hensyn til kravene til isolering.

Interiør i brandvæsenet i rød farvet beton og brandmand

Den røde farve understreger originaliteten af ​​det nye brandvæsen. Farvet beton er byggematerialet til alle overflader. Dette understreger bygningens monolitiske karakter. Konstruktionens dimensioner forbliver genkendelige udefra. Det forstærker snarere strukturernes enorme udseende. Projektets hovedtræk er utvivlsomt præfabrikationen af ​​den ydre skal, hvilket gjorde det muligt for teamet at minimere den nødvendige omarbejdning af bygge- og byggeudstyret. Uregelmæssigheder eller afvigelser i betonen tilføjer imidlertid kun bygningens materiale og karakter mere charme.

Gul som farve til kulturbygninger

gul okkerbeton til offentligt bygningsmuseum til brug med grøn tagterrasse

En okkergul beton repræsenterer gulvets varme farve i dette imponerende brasilianske bymuseum af arkitekterne Brasil Arquitetura. Med en sofistikeret struktur lavet af forspændt beton designede arkitekterne et stort spænd på omkring 65 meter lys. Således har du skabt et stort overdækket rum og en ægte bybalkon. Dette er dog praktisk talt beskyttet mod den stærke sol og byens nedbør. Det overdækkede rum kan bruges på en række forskellige måder, fra fester til messer, fra shows til ingenting, til at nyde god skygge eller udsigt til revene.

konferencerum udstilling betonvægge i gul kombineret med smukke elementer

Resultatet er en bygning, der på forskellige, til tider subtile, til tider stumpe måder metaforisk afslører de vigtigste tematiske akser. Cais do Sertão har givet besøgende en indbydende, unik oplevelse, både intellektuelt og følelsesmæssigt. Sammenfattende kan det siges, at det handler om teknologiens møde med poetik, højteknologi med teknisk simpelt, stringent og omfattende indhold med mulighed for fri fortolkning og fri nydelse. Det er et sted for æstetisk nydelse, hvor følelser, overraskelse og opdagelse går hånd i hånd. Et sted med bymildhed.

Previous Post
35 ideer til efterårsdekorationer på sofabordet i stuen
Next Post
Lav “Pajaki” Mobilé – den polske lykke -charme som dekoration til forskellige lejligheder